ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Τράγκας: Κινδυνεύει η δημοσιογραφία με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να μιλάνε; Θα μπορούν να ασκούν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ;». Το ερώτημα έθεσε ευθέως την περασμένη Τρίτη από την εκπομπή του στον Real FM ο Γιώργος Τράγκας - αφού πρώτα προειδοποίησε ότι όταν πηγαίνουμε στο φαρμακείο, πρέπει να αγοράζουμε το αυθεντικό Κόλατζεν Προάκτιβ και όχι τις απομιμήσεις, εάν θέλουμε να μας περάσουν οι πόνοι στις αρθρώσεις.
Είπε λοιπόν ο Γ. Τράγκας ότι οι δημοσιογράφοι «υφίστανται επιθέσεις στο παρασκήνιο από τον ΣΥΡΙΖΑ». Γιατί, όπως πληροφορείται, ο ΣΥΡΙΖΑ... φοβίζει τους καναλάρχες και εκδότες, οι οποίοι με τη σειρά τους (ως φοβισμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ) περιορίζουν τις (σ.σ.: ανεξάρτητες) φωνές των συντακτών, σχολιαστών και δημοσιογράφων.
Και έρχεται και ερωτά ο Τράγκας: «Αύριο θα επιτρέπεται να εργαστούν οι δημοσιογράφοι; Θα μπορούμε να μιλήσουμε; Ή θαγίνει έφοδος σε όλη την κρατική μηχανή; Θα υπάρχει φόβος και τρόμος σε εκδότες, επιχειρηματίες και καναλάρχες, μήπως μιλήσει κανείς και πει καμιά κουβέντα;».
Φοβάται ο Τράγκας ή «Φράγκας» ή «Τράμπας», όπως αυτοπαρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του περιοδικού του, μήπως βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και του περιορίσει την ελευθερία έκφρασης. Όχι του ιδίου, αποκλειστικά, αλλά όλων των δημοσιογράφων. Ακόμα περισσότερο: ανησυχεί πάρα πολύ, έχει..
μάλιστα και πληροφορίες, ότι οι εκδότες και καναλάρχες τρέμουν από τον φόβο τους και γι' αυτό πιέζουν τους δημοσιογράφους, όπως καταλαβαίνουμε, να μην κάνουν αντικειμενική δημοσιογραφία (δηλαδή όπως έκαναν μέχρι τώρα) και να τα λένε εφεξής υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ...
Η αλήθεια είναι ότι ορισμένοι, όπως το Mega για παράδειγμα, πράγματι κοιτάνε να ισορροπήσουν. Γι' αυτό άλλωστε αναζητούν «αντιμνημονιακό» σχολιαστή ώστε να αντισταθμίζει, ας πούμε, τη στήριξη που προσφέρει στους δανειστές ο σχολιαστής Πρετεντέρης. Αφού δοκίμασαν τον Π. Τατσόπουλο και δεν τους έκανε, οι πληροφορίες μας λένε ότι γίνεται κάστινγκ με δοκιμαστικά προκειμένου να καταλήξουν σε κάποιο πρόσωπο που θα δίνει την «άλλη άποψη».
Τρέμουν τον ΣΥΡΙΖΑ ο Βαρδινογιάννης, ο Μπόμπολας και ο Ψυχάρης μην τυχόν δεν τους αφήσει να συνεχίσουν την αντικειμενική ενημέρωση! Και... πιέζουν τη Μαρία Σαράφογλου να τα λέει "ΣΥΡΙΖΑίικα". Εκείνη όμως αντιστέκεται, προσπαθώντας να συνεχίσει να υπηρετεί τη δημοσιογραφική δεοντολογία και την αντικειμενικότητα,μ ε σεβασμό στον τηλεθεατή! Άστους να φωνάζουνε, απαντάει, εγώ θα υπηρετήσω το λειτούργημά μου!
Πολλοί διαπιστώνουν ότι ο Τράγκας το τελευταίο διάστημα έχει κάνει "κωλοτούμπα". Η αλήθεια είναι ότι ποτέ, αλλά ποτέ, δεν σταμάτησε να στηρίζει τον Α. Σαμαρά και την πολιτική του, ακόμα και στις πιο δήθεν «αντιμνημονιακές» του περιόδους. Η Μέρκελ ήταν ο στόχος του, τάχα, και όχι οι εν Ελλάδι εκφραστές της.

Αγγέλα Νταρζάνου (Αυγή)