ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ο επίμονος γραφιάς

Από τακτικό αναγνώστη του blog λάβαμε και δημοσιεύουμε: 

Ενας ακόμη επίμονος δημοσιογράφος-γραφιάς εισήλθε πρόσφατα στο κλαμπ των συγγραφέων. Ο λόγος για τον Ανδρέα Μπελεγρή -το επίμονος κολλάει στην επιμονή κι όχι εμμονή του συγκεκριμένου γραφιά- δημοσιογράφου να γράψει ένα βιβλίο κι ας γίνει ό,τι θέλει (οι περισσότεροι συνάδελφοί του έχουν το «ψώνιο» και ψάχνονται για να δουν το όνομά τους στο εξώφυλλο κάποιου βιβλίου). Η συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια διαφέρει καθώς για το βιβλίο του Α. Μπελεγρή, με τον τίτλο «Εκ του πατρός εκπορευόμενοι», μίλησαν (κατά την παρουσίαση στον Ιανό)  άνθρωποι εγνωσμένου συγγραφικού κύρους και «αξιοπιστίας» όπως η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου, ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης, ο δημοσιογράφος Νίκος Ξυδάκης και ο διδάκτωρ αρχαίας ιστορίας Βαγγέλης Πανταζής.
Ο γνωστός αρθρογράφος Νίκος Ξυδάκης αναλύοντας το ύφος γραφής και τη «λογοτεχνική ικανότητα» του Α. Μπελεγρή, υποδέχτηκε τον συγγραφέα στο κλαμπ των δημοσιογράφων-λογίων.. (υπάρχουν άραγε και τέτοιοι;).  «Ο συγγραφέας έχει χώμα στα παπούτσια του και κουβαλάει στη συγγραφή του τη χαμηλή ζωή και τον στενό ορίζοντα  της ελληνικής επαρχίας», είπε ο Νίκος Ξυδάκης παρουσιάζοντας εν συντομία το πνεύμα του «Εκ του πατρός εκπορευόμενοι».
Ο Γιάννης Μπεχράκης άφησε πίσω του κάποιο από τα πολεμικά μέτωπα που κάλυπτε ως φωτορεπόρτερ, για να παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Μπελεγρή. Ο φωτορεπόρτερ είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας μάλιστα την αμήχανη συγκίνηση του συγγραφέα:  «Γύρισα για τον Ανδρέα». Μάλιστα ο Μπεχράκης είπε ότι διάβασε το «Εκ του πατρός εκπορευόμενοι» ενώ βρισκόταν στην εμπόλεμη ζώνη ανάμεσα σε Τουρκία και Συρία. Αναφερόμενος στη φιλία του με τον Ανδρέα Μπελεγρή είπε ότι γνωρίστηκαν στην Αραβική Ανοιξη στις διαδηλώσεις της πλατείας Ταχρίρ περιγράφοντας χαρακτηριστικές στιγμές που τους ένωσαν στην Αίγυπτο.

Σημ z. Ο αποστολέας του email μας γράφει ότι δεν έχει διαβάσει την νουβέλα του Α. Μπελεγρή και πως επιφυλάσσεται για την κριτική όταν θα διαβάσει το βιβλίο...