ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Οι άνθρωποι πίσω από τις δημοσκοπήσεις!

Δημοσκόπηση: σύμφωνα με το ελληνικό λεξικό είναι η διαπίστωση της γνώμης μιας ομάδας ανθρώπων για κάποιο θέμα, η οποία γίνεται από την υποβολή ερωτήσεων σε ένα δείγμα του σχετικού πληθυσμού, την καταγραφή των απαντήσεων, και τον έλεγχό τους με στατιστικές μεθόδους. Αυτές τις μεθόδους λάνσαραν και εκσυγχρόνισαν αρκετοί με την πάροδο των ετών. Το Media Café του gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις δέκα ελληνικές εταιρείες δημοσκοπήσεων που παίζουν σημαίνοντα ρόλο στη διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος, με τα αποτελέσματα που εξάγουν και δημοσιοποιούν.
Pulse RC
Ιδρύθηκε τo 2006. είναι μέλος της διεθνούς ένωσης για τις έρευνες και τις δημοσκοπήσεις.. ESOMAR, είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο εταιρειών Δημοσκοπήσεων του ΕΣΡ και συμμετέχει στο σύστημα Π.Ε.Σ.Σ. (Ποιοτικός έλεγχος συλλογής στοιχείων του ελληνικού συνδέσμου εταιρειών έρευνας, Σ.Ε.Δ.Ε.Α.). Γενικός διευθυντής είναι ο Γιώργος Αράπογλου ο οποίος εισήγαγε στον χώρο τον μεγάλο αριθμό των ερωτώμενων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα δημοσκόπηση μόνο για τη Β’ Αθήνας να έχει 5.000 απαντήσεις. Η Pulse RC συνεργάζεται με την εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του Νίκου Μποζιονέλου ΕΔΩ