ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Θέλουν δικηγόρους χωρίς πτυχίο Νομικής!

Στην πανελλαδική απεργία της 27ης Νοεμβρίου συμμετέχει ο ΔΣΑ

Ειδική επιτροπή συμβούλων η οποία θα καταγράψει και θα ιεραρχήσει, άμεσα, τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το δικηγορικό σώμα, αποφάσισε να συστήσει το δσ. του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας. Μεταξύ των προβλημάτων, ως κορυφαία αξιολογούνται, οι ρυθμίσεις του υπό κατάθεση νομοσχεδίου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τα ασφαλιστικά ζητήματα των δικηγόρων καθώς και η διάταξη πρόσφατου νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που αναφέρεται σε μια ειδική κατηγορία «δικηγόρων ευρεσιτεχνίας» τριετούς φοίτησης, επιχειρώντας να δημιουργήσει.. δικηγόρους χωρίς πτυχίο Νομικής!
Η ίδια Επιτροπή, σε συνεργασία πάντα με το προεδρείο του ΔΣΑ, θα προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ, συγκεκριμένο πλαίσιο ενεργειών καθώς και τρόπους αντίδρασης-κινητοποίησης του δικηγορικού σώματος, ώστε να εισακουσθεί από την κυβέρνηση ο δικηγορικός και νομικός κόσμος της χώρας και να αποτραπούν οι προωθούμενες απαράδεκτες και επικίνδυνες, θεσμικά, ρυθμίσεις. Η επιτροπή του ΔΣΑ αποτελείται από τους συμβούλους Βασ. Βραχιώτη, Μιχ. Καλαντζόπουλο, Ελ. Ράντο, Δημ. Αναστασόπουλο και Βασ. Παπαστεργίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ, συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω,  αποφάσισε επίσης να συμμετάσχουν οι δικηγόροι της Αθήνας στην Πανελλαδική απεργία της 27ης Νοεμβρίου 2014, απέχοντας εκείνην την ημέρα από όλα τα δικαστήρια.