ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Μνήμες από σκοτεινές εποχές

Mνήμες από σκοτεινές εποχές ξύπνησαν οι ενέργειες του Πρύτανη Φορτσάκη και η απρόκλητη και αυθαίρετη επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτήτριες και φοιτητές, έξω από το κτίριο της Νομικής σήμερα το πρωί. Κατά την επίθεση υπήρξε άγριος ξυλοδαρμός δύο φοιτητών έξω από το κτίριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ και χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε ένταση από πλευράς φοιτητών.
«Ο σοβαρός τραυματισμός δύο φοιτητών στη Νομική, η ουσιαστική απαγόρευση των γενικών συνελεύσεων σε σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, η περίφραξη του Πανεπιστημίου με κλούβες και ΜΑΤ. Λίγες μέρες πριν από την 17η Νοεμβρίου, η προσπάθεια να εμποδιστούν οι φοιτητικές κινητοποιήσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η στοχοποίηση της νεολαίας και οι εικόνες μιας αστυνομοκρατούμενης πόλης προκαλούν εξαιρετικά δυσάρεστους.. συνειρμούς» καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καραγιαννίδης, Β. Κατριβάνου, Κ. Μπάρκας και Α. Σταμπουλή και επισημαίνουν:
«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρύτανης Φορτσάκης λειτουργεί ως προγεφύρωμα της κυβέρνησης στο Πανεπιστήμιο. Αντίθετα, ο ίδιος μπορεί να υπερηφανεύεται ότι η πρακτική του λοκ-άουτ, του προσωρινού δηλαδή κλεισίματος μιας επιχείρησης από τον εργοδότη, ως αντίδραση σε απεργία των εργαζομένων, επί των ημερών του καθιερώνεται ως μέτρο πειθάρχησης των φοιτητών, σε έναν χώρο όπως το Πανεπιστήμιο, που δεν νοείται να λειτουργεί με όρους επιχείρησης, και πολύ περισσότερο, ανακαλώντας εικόνες της δεκαετίας του '70. Το προκλητικό κλείσιμο των σχολών, η αναίτια επίθεση σε βάρος φοιτητών και η κατάληψη των σχολών από ΜΑΤ πρέπει να τερματιστούν άμεσα. Οι δημοκρατίες δεν φοβούνται τους αγώνες της νεολαίας. Τους νέους, όταν βγαίνουν στο δρόμο, έχουν λόγο να τους φοβούνται μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα. Αυτές τις μέρες καθένας κάνει τις επιλογές του. Και πρέπει να τοποθετηθεί».
Με ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει: "Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε, καθώς λέγαμε πώς τα «προληπτικά» λοκ-άουτ σε ΝΟΠΕ και ΑΣΟΕΕ γίνονται για τη δημιουργία κλίματος έντασης. Σε μια καθόλα ειρηνική διαμαρτυρία φοιτητριών και φοιτητών για το κλείσιμο της Νομικής, οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν με τον πιο σκληρό και ωμό τρόπο, με στόχο το φόβο και την τρομοκρατία".
"Κυβέρνηση και Πρυτανικές αρχές, με πρωτοπορία του αυταρχισμού τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Φορτσάκη, ξυπνάνε μνήμες από σκοτεινές εποχές, λίγες μόλις μέρες πριν τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που έβαλε τις εποχές αυτές μια για πάντα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας! Η νεολαία δεν θα τρομοκρατηθεί. Με μαζικούς, ειρηνικούς κι ανυποχώρητους αγώνες θα διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στη μόρφωση, τη δουλειά, την αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία. Οι μέρες του φόβου και του αυταρχισμού θα μείνουν μια για πάντα πίσω μας!
Ούτε μια μέρα χαμένη!" υπογραμμίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.