ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Αλληλεγγύη στον αγώνα των τεχνικών ραδιοφώνου

Λάβαμε και δημοσιεύουμε aνακοίνωση της Ροσινάντε (Αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία / Kλαδική εργαζόμενων στα ΜΜΕ) :
«Η συνδικαλιστική δράση των ενώσεων των τεχνικών ραδιοφώνου (Ε.Τ.Ε.Ρ και Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ) απέναντι στους εργοδότες και τους υπαλλήλους του Κεφαλαίου, για τη διαφύλαξη των ΣΣΕ, και τα ευρύτερα εργασιακά δικαιώματα του κλάδου, βάζει τα δυο αυτά σωματεία στην κατηγορία των μαχητικών συνδικαλιστικών ενώσεων.
Η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ), πιστή στις παραδόσεις της, δεν έχασε τηνπολύτιμη ευκαιρία να σύρει τ’ αφεντικά των ιδιωτικών ραδιοσταθμών, στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) κερδίζοντας μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία μια νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα μέλη της. Η Απόφαση Διαιτησίας του ΟΜΕΔ, που εκδόθηκε στις 3 Σεπτέμβρη για τα μέλη της ΕΤΕΡ καταργούσε στην πράξη τόσο τον θεσμοθετημένο κατώτατο μισθό των 500€ όσο και άλλες αντεργατικές “ρυθμίσεις” και νομοθετήματα των τελευταίων ετών.
Φυσικά η Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοσταθμών Αθηνών δεν άργησε να αντιδράσει και..
με τις πλάτες του Κράτους – όπως συνήθως – αντεπιτέθηκε με στόχο να καταργήσει τη νέα ΣΣΕ των τεχνικών ραδιοφώνου, πριν αυτή προλάβει να εφαρμοστεί. Η ΕΙΙΡΑ βασίστηκε στον νέο αντεργατικό νόμο  4303/2014 για να πετύχει την αναστολή της Απόφασης του ΟΜΕΔ που αφορούσε στα μέλη της ΕΤΕΡ. Το Κράτος χάρισε στο Κεφάλαιο ένα νέο νόμο – εργαλείο ενάντια στην εργατική τάξη και η εργοδοσία έσπευσε να τον χρησιμοποιήσει. Βιάστηκαν τόσο πολύ που τον έβαλαν σε εφαρμογή πριν καν συγκροτηθεί 5μελής επιτροπή – όπως προβλέπει ο ίδιος ο νόμος τους. Και όλη αυτή η βιασύνη Κράτους και Κεφαλαίου προκειμένου να κωλυσιεργήσει και συγχρόνως να πλήξει απροκάλυπτα τόσο την ισχύ της Διαιτητικής Απόφασης που αφορά στην ΕΤΕΡ και συνεπώς τον θεσμό του ΟΜΕΔ, όσο και το σύνολο των εργαζομένων της χώρας.
Ο κρατικός παρεμβατισμός στις διαδικασίες του ΟΜΕΔ και η κατάργησή του όταν αυτός δεν εκδίδει αποφάσεις αρεστές σε κυβέρνηση και εργοδότες – το ίδιο έχει συμβεί και με αποφάσεις του ΣτΕ – θυμίζουν άλλες εποχές και η απάντηση από το εργατικό κίνημα πρέπει να είναι συντεταγμένη και άμεση. Σε μια σκοτεινή περίοδο για τον κόσμο της Εργασίας όπου εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα ακούγονται σαν θρύλοι ενός απώτερου παρελθόντος, η υπογραφή ΣΣΕ για ένα σωματείο θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για την αντεπίθεση των εργαζομένων.
Ο αγώνας που δίνει η ΕΤΕΡ ενάντια στους εργοδότες της ΕΙΙΡΑ αφορά ολόκληρο τον κλάδο των ΜΜΕ καιολόκληρη την εργατική τάξη! Αν δεν αντεπιτεθούμε τώρα ενωμένοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, πότε ακριβώς περιμένουμε να το κάνουμε; Η αναγκαιότητα ενός Ενιαίου Συνδικάτου Τύπου γίνεται για άλλη μια φορά ξεκάθαρα αντιληπτή. Ένα Ενιαίο Συνδικάτο Τύπου, το οποίο μέσα από τις οριζόντιες δομές του θα ενοποιεί τα κοινά συμφέροντα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, θα μας απελευθερώσει από τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες που παίζουν το παιχνίδι των αφεντικών και με όπλο την ταξική αλληλεγγύη θα γίνει το όχημα της αντεπίθεσής μας.
Απέναντι στις επιθέσεις Κράτους – Κεφαλαίου να απαντήσουμε με την ενότητα όλων των εργαζομένων, να αντιτάξουμε την ταξική μας αλληλεγγύη!
Ούτε βήμα πίσω μέχρι να πετάξουμε Κράτος και Κεφάλαιο στη θάλασσα!
Ροσινάντε / Αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία
Kλαδική εργαζόμενων στα ΜΜΕ »