ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Οι τζογαδόροι των media...

Ο τζόγος της ντροπής (του Ψυχάρη) και οι κήνσορες (του Μπόμπολα)

Aγριεύει το παιχνίδι με τον τζόγο και το ιντερνετικό στοίχημα και εξελίσσεται πλέον σε εκδοτικό πόλεμο και μάλιστα ανάμεσα σε συνεταιράκια. Την προηγούμενη εβδομάδα στο ΒΗΜΑ σε πρωτοσέλιδο άρθρο του ο Σταύρος Ψυχάρης, με τίτλο «O τζόγος της ντροπής», έστειλε μήνυμα στον Μπόμπολα υπερασπιζομένος ταυτόχρονα τον Δ. Μελισσανίδη (του ΟΠΑΠ).
Το αφεντικό του ΔΟΛ μέσω του άρθρου του εξαπέλυσε επίθεση κατά των 24 ιδιωτικών εταιρειών ιντερνετικού στοιχήματος που πήραν προσωρινή άδεια λειτουργίας. Μεταξύ αυτών είναι και η εταιρεία «Stoiximan», το 50% της οποίας ανήκει στον Φώτη Μπόμπολα, συνέταιρο του Ψυχάρη στο Mega (το άλλο 50% ανήκει στον Δημήτρη Μάρη του 24media). Σημειωτέον ότι η Stoiximan των Μπόμπολα - Μάρη το τελευταίο διάστημα δεν φείδεται χρημάτων προκειμένου να..
διαφημιστεί σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης (τηλεόραση, Τύπο κλπ) -δεν έχουμε παρατηρήσει αν δίνει διαφήμιση στις εφημερίδες του Ψυχάρη.

Αυτή την Κυριακή ο Μπόμπολας αντεπιτέθηκε απαντώντας στον Ψυχάρη μέσω του "Έθνους".  Σε άρθρο της εφημερίδας, με τίτλο «Οι κήνσορες» (υπογράφεται με τα αρχικά Λ. Χ.) και εννοώντας προφανέστατα τον Στ. Ψυχάρη, κάνει λόγο για «χειραγωγήσιμους φίλους και αυτόκλητους συνηγόρους» του ΟΠΑΠ (δηλαδή του Μελισσανίδη), «οι οποίοι a la carte προσφέρουν τις υπηρεσίες τους».
«Το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκαν δημοσιεύματα σε παραδοσιακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με εμφανή στόχο  να προασπίσουν την "κοινωνία" και τα "χρηστά ήθη" από την "αμαρτία του τζόγου"», αναφέρει χαρακτηριστικά το Έθνος στο άρθρο-απάντηση στον Ψυχάρη.
«Αυτά εμφανώς. Διότι αφανώς οι επιδιώξεις είναι αλλότριες. Και διαφανείς για τους παροικούντες εν Ιερουσαλήμ.  “Τζογάρουν” με την προάσπιση ενός μονοπωλίου που αναδεικνύεται σε τέρας. Το οποίο με την τεράστια οικονομική (και άλλη...) δύναμη που διαθέτει, μπορεί – κάτω από το τραπέζι – να εξασφαλίζει συμμαχίες και χειραγωγήσιμους φίλους. Αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η δύναμη του τέρατος είναι ικανή να ενσωματώνει και να εξαγοράζει σε κάποιες περιπτώσεις αυτόκλητους συνηγόρους. Οι οποίοι a la carte προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.», σχολιάζει το Έθνος του Μπόμπολα και καταλήγει:
«Το πρόβλημα είναι προφανώς μεγαλύτερο. Προσφέρουν υπηρεσίες στη χώρα και στη Δημοκρατία; Ασφαλώς όχι. Πρώτον, διότι γνωρίζουν. Και δεύτερον, γιατί η Δημοκρατία ούτε ανέχεται, ούτε μπορεί να εκκολάπτει τέρατα. Τα οποία στη συνέχεια αδιαφανώς μπορεί να την τραυματίσουν. Ακόμη και να την κατασπαράξουν...».

Y.Γ Η συνέχεια του πολέμου των «τζογαδάρων» των media αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον!..