ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτιάς και Δρούζα στον Flash...

Ο Γιώργος Αυτιάς και η Μάγδα Τσέγκου εμφανίστηκαν στον Flash, έγραψαν το τρέιλερ και (μάλλον από αυτή τη) από Δευτέρα θα αρχίσουν εκπομπές. Στους διαδρόμους του σταθμού εμφανίστηκε επίσης και η Άννα Δρούζα. Φαίνεται ότι ο ευλαβής κ. Π. Κυριακίδης, είδε κάποιο... όραμα- κάποιον άγιο να του λέει ότι η «σφαγή» των εργαζομένων δεν αρμόζει σε ένα καλό χριστιανό και αυτός κατάλαβε ότι (αντί να επαναπροσλάβει απολυμένους) πρέπει το ραδιόφωνό του να αποκτήσει αστέρες.
Προφανώς ο κ. Κυριακίδης έχει κοντή μνήμη. Ξεχνά ότι με την πρόσληψη αστέρων και «αστέρων» εκτίναξε στα ύψη το μισθολόγιο του σταθμού αμέσως μόλις το αγόρασε. Και εικάζω ότι η Αρετή Σιδηροκαστρίτου δεν του το υπενθύμισε, μιας και οι εισηγήσεις ήταν δικές της...
ΧΡ. ΑΝ

«Καμπανάκι» για εργασιακή εφεδρεία και ενιαίο μισθολόγιο στα δημόσια ΜΜΕ

Τελικά η ΕΡΤ και το ΑΠΕ θα συμπεριληφθούν, όπως οι ΔΕΚΟ, στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας; Υπάρχει ενδεχόμενο οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, το ΑΠΕ-ΜΠΕ ή σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Ενημέρωσης να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο;
Ηδη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), με αφορμή τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, χτυπάει «καμπανάκι» και επισημαίνει τη θεσμική βλάβη που θα προκαλούσε η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων οι οποίες ισχύουν σε φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα.
Ενδεχόμενη ακύρωση των Συμβάσεων που εφαρμόζονται στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, το ΑΠΕ-ΜΠΕ ή σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Ενημέρωσης, επισημαίνει η ΕΣΗΕΜΘ, θα ισοδυναμούσε με..

Απλήρωτοι για μήνες (και) στο CRETA CHANNEL του ΗρακλείουΠροβλήματα δεν αντιμετωπίζουν μόνο τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, ΑΛΤΕΡ κλπ. Ελλειψη ρευστότητας είναι η επίσημη δικαιολογία της ιδιοκτησίας του τηλεοπτικού σταθμού CRETA CHANNEL του Ηρακλείου Κρήτης πού έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους εδώ και πολλούς μήνες!
Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους προσπαθούν να βρουν τρόπους συνεννόησης με την ιδιοκτησία, που επιχειρεί με σπασμωδικές κινήσεις και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων (καθιερώνοντας την εκ περιτροπής εργασία) να αντιμετωπίσει την έλλειψη ρευστού στην επιχείρηση. Όλο αυτό το διάστημα οι δημοσιογράφοι καθώς και το υπόλοιπο προσωπικό την έβγαλαν (και το καλοκαίρι) με «χαρτζιλίκι», κάνοντας υπομονή που..

«Ειδήσεις» πολλαπλής αντιγραφής...

Αντιγράφουμε από το mediablog ένα κείμενο που περιγράφει ανάγλυφα το τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στο ελληνικό διαδίκτυο και γενικά σε portals, sites και λοιπές δημοσιογραφικές επιχειρήσεις

To ανθρώπινο blanco
Σε μία τεράστια χοάνη ανακύκλωσης αναμασημένων ειδήσεων μετατρέπεται μέρα με τη μέρα το ελληνικό διαδίκτυο.
Portals, sites και λοιπές δημοσιογραφικές επιχειρήσεις αναδημοσιεύουν με τέτοια ταχύτητα και συχνότητα, «ειδήσεις» και ειδήσεις: Κάποια αναφέρουν την πηγή.
Κάποια άλλα όχι. Στην πορεία κανείς – εκτός ίσως από τον συντάκτη που τη δημοσίευσε πρώτος – δεν μπορεί να πει με σιγουριά από «που» πήρε «τι» και το «κρέμασε» στον δικό του ιστότοπο.
Στο τέλος της μέρας, μιας μέρας διαδικτυακής που δεν τελειώνει ποτέ κι αυτό το ξέρουν καλύτερα απ’ όλους οι συντάκτες που εργάζονται σε τέτοιες επιχειρήσεις, όλοι και όλα γράφουν τα ίδια και φυσικά κανείς δεν τολμά να βγάλει γλώσσα, να αναρωτηθεί ίσως γιατί είναι χρήσιμο να δημοσιευθεί έστω και δια του copy paste, μία είδηση η οποία έχει ήδη αναρτηθεί σε..

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ελβετός υπουργός Ναυτιλίας

Γνωρίζετε πως αντιμετωπίζουν τα καμώματα της κυβέρνησής τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;
Διαβάστε το εξης ανέκδοτο που κυκλοφορεί στην Βουλή:

Σε μια συνάντηση του Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Ελβετίας, ο Παπανδρέου συστήνει τους υπουργούς του :
-Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Εργασίας, Υγείας, Παιδείας, Οικονομίας κλπ.
Έρχεται η σειρά του Ελβετού που συστήνει αντίστοιχα :
-Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Εργασίας, Υγείας, Ναυτιλίας.
Κρυφογελάει ο Παπανδρέου...
-Γιατί γελάτε; τον ρωτάει ο Ελβετός .
-Μα έχετε υπουργό Ναυτιλίας ενώ δεν έχετε θάλασσα ;
-Όταν μου παρουσίασες τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Υγείας, Παιδείας και Οικονομίας, εγώ γέλασα;..

«Δεν αυτοκτόνησε ο Κώστας Τσαλικίδης»

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΖΗΤΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Την ανάσυρση από το αρχείο της υπόθεσης του θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη και τη συσχέτισή της με τη δίωξη για την υπόθεση των υποκλοπών ζητεί η οικογένεια του εργαζόμενου στη Vodafone, που βρέθηκε κρεμασμένος στις 9 Μαρτίου 2005. Είναι πεπεισμένοι ότι δεν αυτοκτόνησε, όπως σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσαν οι δικηγόροι της οικογένειας.
"Η δίωξη που ασκήθηκε πρόσφατα, μετά το διάβημα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και τα διαβήματα της οικογένειας Τσαλικίδη, για την ανάσυρση της σχετικής δικογραφίας από το αρχείο, αποτελεί την τελευταία ευκαιρία να διαφυλαχθεί η αξιοπρέπεια κι αξιοπιστία της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης" δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας των δικηγόρων, Νίκος Κωνσταντόπουλος.
Ο Ν. Κωνσταντόπουλος σημείωσε πως ενώ σύμφωνα με τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών Ι. Διώτη, ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη "συνδέεται αιτιωδώς με την..

Εντεκα απολύσεις στο StarΣτον χορό των απολύσεων μπήκε και το Star. Σύμφωνα με πληροφορίες, απολύθηκαν 11 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό και τα ραδιόφωνα του ομίλου, μεταξύ αυτών και αρκετοί δημοσιογράφοι.
Σχεδόν όλοι, εργάζονταν με μπλοκάκι, άλλοι για τις ειδήσεις και άλλοι για εκπομπές.
Έτσι θα ισοσκελιστούν οι προϋπολογισμοί...

SportDay: Και τους απέλυσαν και τους ζητάνε 300.000 ευρώ για δυσφήμηση!


Νέα “ήθη” στις επιχειρήσεις Τύπου: Η ιδιοκτησία της SportDay πρώτα απέλυσε κόσμο, μετά κατάργησε τις συλλογικές συμβάσεις, με την εκβιαστική μέθοδο των ατομικών υπογραφών ”εθελοντικής” μείωσης των μισθών κατά 40%, και στη συνέχεια έδιωξε όσους δεν υπέκυψαν. Δύο από τους πρόσφατα απολύμενους, η Αρετή Μαυρομμάτη και ο Κώστας Σαλάπας, απευθύνθηκαν με επιστολή τους στους συναδέλφους τους περιγράφοντας πως βιώσαν τους εκβιασμούς από συγκεκριμένα πρόσωπα της εταιρείας που εκδίδει την SportDay και πως τελικά πετάχτηκαν στο δρόμο διότι δεν συμμορφώθηκαν προς «τας υποδείξεις»…
Η εταιρεία προχθές κατέθεσε αγωγή σε βάρος τους διότι εθίγη -λέει- η προσωπικότητα ενός μετόχου και στελέχους της, και για το λόγο αυτό ζητούν από τους απολυμένους “την εύλογη χρηματική αποζημίωση των 300.000 ευρώ από τον καθένα” και αν δεν τους δώσουν τα λεφτά, να πάνε φυλακή για ένα χρόνο!
Διαβάστε την επιστολή των δύο εργαζομένων εδώ.

48ωρη απεργία των Τεχνικών στο MAD RADIO


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ), κατά την συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης από τις 07.00 το πρωί της Πέμπτης 8ης Σεπτεμβρίου 2011 μέχρι και την 07.00 το πρωί του Σαββάτου 10ης Σεπτεμβρίου 2011, στον ραδιοφωνικό σταθμό «MAD RADIO», με αιτήματα :
1. Την καταβολή των δεδουλευμένων των μηνών Ιουνίου 2011, Ιουλίου 2011 και Αυγούστου 2011, στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού,
2. Την καταβολή όλων των αναδρομικών που έχει καταλογίσει το ΣΕΠΕ σε παλαιότερους ελέγχους και τον σεβασμό, από την πλευρά της διοίκησης του εν λόγω ραδιοσταθμού, της κατ’ Έφεση Διαιτητικής απόφασης του ΟΜΕΔ αρ. πρωτ.: 1832/6-10-2010
3. Την καταβολή στην ΕΤΕΡ των συνδρομών των μελών μας που έχουν παρακρατηθεί κατ’ εφαρμογή..

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

To παιχνίδι της κοροϊδίας στο ALTER καλά κρατεί

Πόσους μισθούς πρέπει να μπουν μέσα οι εργαζόμενοι στο ALTER για να θεωρηθεί ότι έχουν κάνει τα πάντα για να στηρίξουν το κανάλι στις δύσκολες αυτές ώρες; Πόσες υποσχέσεις πρέπει να πιστέψουν; Πόσες φορές να σηκώσουν στις πλάτες τους τα φαγοπότια των αφεντικών; Γιατί όπως είπε και ένας τεχνικός, στην συνέλευση που είχαν οι τεχνικοί του καναλιού, αυτοί κοιμούνται ήσυχοι στα κρεβατάκια τους τα βράδυα! Εμάς όμως τα σπίτια μας κοντεύουν να γκρεμιστούν εξαιτίας τους. Σε κάποιους έχουν γκρεμιστεί ήδη! Και δεν προσπαθούμε να γίνουμε μελοδραματικοί. Κάποιοι έχουν χάσει τα σπίτια τους, σε κάποιους κάνουν έξωση, άλλοι πουλάνε ότι έχουν στο όνομά τους και άλλα τέτοια. Γιατί όπως ξέρουμε όλοι, αυτούς που χρωστάνε πολλά δεν τους κυνηγάει κανένας, αυτούς που χρωστάνε λίγα τους καταστρέφουν τις ζωές! Τους στέλνουν με σύντομες διαδικασίες πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.
110-150 τεχνικοί δεν έχουν πάρει ακόμα τον μισθό του Αυγούστου (χώρια όσα τους χρωστάνε ήδη). Οι διορίες όμως που έχουν συμφωνηθεί (πριν πάρουν πίσω την τελευταία επίσχεση οι τεχνικοί) δεν έχουν κρατηθεί, εκτός από μία φορά. Δεν πάει άλλο λοιπόν! Τον μικρό βοσκό τον μάθαμε και τον λέμε απ΄έξω! Ωραίο παραμύθι ομολογουμένως αλλά..

«Οχι» στην επιδρομή κατά των αποθεματικών των Ταμείων ΤύπουΤο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την επιδρομή στα αποθεματικά των Ταμείων Τύπου (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και την επιχειρούμενη ληστεία μέσα από τις πολιτικές του μνημονίου και της ανταλλαγής των κρατικών ομολόγων.
Οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ, όπως έχουν εκφράσει την πλήρη αντίθεσή τους στην εργασιακή αποδιάρθρωση και τις ανατροπές των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, καταγγέλλουν ότι με το δίλημμα «κούρεμα» αποθεματικών ή δήμευση, υπονομεύεται το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα των εργαζομένων και..

Ασφαλιστικά μέτρα από τους εργαζόμενους στην ΕλευθεροτυπίαΨΗΦΙΣΜΑ της συνέλευσης των εργαζομένων στη «Χ.Κ. Τεγόπουλος A.E.»


Η συνέλευση των εργαζομένων στην Χ.Κ Τεγόπουλος και στην Φωτοεκδοτική που συνεχίζουν για 53η μέρα να εργάζονται απλήρωτοι, αποφάσισε στις 6 Σεπτεμβρίου 2011 ομόφωνα:
-Να προχωρήσει σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων με στόχο την καταβολή των δεδουλευμένων.
-Να εξουσιοδοτήσει τα συνδικαλιστικά σωματεία των εργαζομένων να προχωρήσουν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για τους συναδέλφους που αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και τους υπαλλήλους, που ενώ έχουν προσληφθεί με υπαλληλική σχέση πληρώνονται ως εργάτες.
Επίσης αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία:
-Να ζητήσει από την διοίκηση να σταματήσει τις συναινετικές απολύσεις.
-Να ζητήσει από την διεύθυνση της "Ε" να..

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Παιχνίδι εργοδοτικών εκβιασμών στην Ελευθεροτυπία

Εληξε η προθεσμία που είχαν θέσει οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Χ.Κ. Τεγόπουλος ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους και τη γνωστοποίηση των μελλοντικών προθέσεων της εργοδοσίας. Αντί γι’ αυτά εισέπραξαν τα παρακάτω αποκαλυπτικά:
Με την κυνική φράση «τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από αναντικατάστατους», απάντησε ο γενικός διευθυντής της Χ.Κ. Τεγόπουλος Αντ. Πολυκανδριώτης στο υποθετικό ερώτημα αν η επιχείρηση επιθυμεί να κρατήσει έστω ορισμένα “επιλεγμένα” πρόσωπα από τους εργαζόμενους που θα απομείνουν μετά την ομαδική φυγή τους την οποία ανοιχτά πλέον προωθεί. Αυτή η φράση του σε συνδυασμό με την άποψή του ότι «αυτοί που φεύγουν ωφελούν αυτούς που μένουν», φαίνεται να σηματοδοτεί το δεύτερο γύρο του σχεδίου εκκαθάρισης των εργαζομένων στην εφημερίδα στην οποία οι συντάκτες, οι τεχνικοί και οι διοικητικοί υποχρεώνονται να δουλεύουν απλήρωτοι εδώ και σχεδόν δύο μήνες -με το πρόσχημα ότι οι τράπεζες δεν δίνουν απάντηση στο..

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Η δίαιτα του ανθότυρουΜε κινήσεις που παραπέμπουν σε ιεροτελεστία ξετυλίγει ένα μεγάλο αλουμινόχαρτο. Βγάζει μία βανίλια (το φρούτο), τρία αμύγδαλα και ένα πολύ μικρό αλουμινόχαρτο, στο οποίο έχει βάλει 43 γραμμάρια ανθότυρο.
Σας το μεταφέρω όπως το είδα μπροστά στα μάτια μου. Και μπορεί ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος να κάνει μια πολύ αυστηρή δίαιτα, όμως κάτι μου λέει ότι η εικόνα αυτή θα διαδοθεί πολύ στο μέλλον…

-Πολ Τος / Πρώτο Θέμα

2ωρη απεργία των τεχνικών στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο»

Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας “Στο Κόκκινο 105,5″ για την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου προχώρησε η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, καθώς οι εργαζόμενοι στον ραδιοσταθμό παραμένουν απλήρωτοι για δύο μήνες. Η ΕΤΕΡ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεώς μας αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 06.00η της Τετάρτης 7ης Σεπτεμβρίου 2011 μέχρι και την 06.00η ώρα της Πέμπτης 8ης Σεπτεμβρίου 2011, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», με αιτήματα:
1. Την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους Σεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού,
2. Την καταβολή στην ΕΣΕΡ των συνδρομών των μελών μας που έχουν παρακρατηθεί.
Καλούμε τη Διοίκηση του ραδιοσταθμού Κόκκινο να προχωρήσει αμέσως ως οφείλει στην ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων μας.

Απολύστε τους! Το είπε και η αστρολόγος...

Κουΐζ 1:
Ποιο είναι το μεγαλοστέλεχος του Mega που διαλαλεί δεξιά-αριστερά ότι στη νέα σεζόν «μεγάλος ανταγωνιστής μας θα είναι ο ΣΚΑΪ»;

Κουΐζ 2:

Ποιος είναι ο μεγαλοπαράγων του αθλητικού ρεπορτάζ που απολύει, προσλαμβάνει, κινείται και αναπνέει μόνο κατόπιν υποδείξεως της προσωπικής του αστρολόγου;

Απλήρωτοι «αστέρες» και στερητικά σύνδρομα στο Alter

Κάνει την καρδιά του πέτρα και ξεκινάει το «Καλημέρα» o Γιώργος Αυτιάς στο Alter παρά το γεγονός ότι όλοι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι. Όπως γράφεται στο διαδίκτυο το παράδειγμα του Αυτιά (που έχει πάθει στερητικό σύνδρομο «έκθεσης στο γυαλί») θα ακολουθήσουν ο Κώστας Χαρδαβέλλας και η Αγγελική Νικολούλη παραβλέποντας κι αυτοί το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι... Άγνωστο παραμένει ακόμη τι θα κάνει ο Νίκος Χατζηνικολάου, αφού συχνά τελευταία δηλώνει (στο twitter) ότι δεν θα επιστρέψει στο δελτίο ειδήσεων καθώς έχει (κι αυτός) να πληρωθεί 8 μήνες. «Το Alter πρέπει να αποδείξει ότι με σέβεται...» έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter όταν ρωτήθηκε αν θα επιστρέψει στις ειδήσεις . Βέβαια δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι ο Χατζηνικολάου με αυτόν τον τρόπο πιέζει και το..

Αλλες έξι απολύσεις στον Flash


Καλά κρατεί ο χορός των απολύσεων στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96.
Η παρεούλα που κάνει κουμάντο στον σταθμό απέλυσε άλλους έξι εργαζόμενους που είχαν κι αυτοί βάλει πλάτη για να σταθεί όρθιος ο Flash. Την πόρτα της εξόδου είδαν ο Γιάννης Κολοκυθάς (εργαζόταν περισσότερα από 15 χρόνια στον ραδιοσταθμό), η Έλλη Κομνηνού, η Τίνα Σιδέρη, ο Σταμάτης Σκούρτης (πρώην συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των συντακτών του σταθμού), η Μαρία Κόλλια (από τη ροή προγράμματος) ο Νίκος Κιούσης (μουσικός επιμελητής του Flash).

Ο Ανδρουλιδάκης θα τα κάνει όλα μόνος του στην Εξέδρα!

Ο ΔΟΛ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΕΝΩ Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΑΜΟΥΘ

Επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, έκοψε ο ΔΟΛ τις τηλεφωνικές συνδέσεις, το δίκτυο Ιντερνετ και την εκτύπωση στην «Εξέδρα». Πάνω λοιπόν σε αυτή τη δύσκολη ώρα, βρήκε η Επιθεώρηση Εργασίας να μπουκάρει (την περασμένη Τετάρτη) στα γραφεία της εφημερίδας, να ανακατέψει το σύμπαν, να ανακαλύψει διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα και να κόψει ένα πρόστιμο μαμούθ. Δόθηκε ωστόσο προθεσμία 5 ημερών στην εταιρεία για να μπει σε τάξη και να αποφύγει την αφαίμαξη. Θα το καταφέρει; Δεν ξέρω, αλλά γνωρίζω ότι μετά από ένα γερό καβγά παραιτήθηκε ο art director Σπύρος Γάγγας που σχεδίαζε το υπό έκδοση (;) πολιτικό φύλλο του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη. Ο τελευταίος είπε «δεν πειράζει» και επιμένει ότι θα καταφέρει να βγάλει το φύλλο και άνευ σχεδιαστικής βοήθειας. Στο πλαίσιο αυτής της νεωτερικής πρωτοβουλίας, η «Εξέδρα» έμεινε χωρίς υλατζήδες, καθώς αποφασίστηκε εκ των άνω να τα ρίχνουν απευθείας στη σελίδα τα κείμενα οι δημοσιογράφοι γράφοντας τίτλο και λεζάντα επί τόπου. Και έπεται συνέχεια...

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Φορτισμένο το κλίμα στη Μιχαλακοπούλου

-ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΔΥΣΑΡΕΣΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

-
ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ


Εκτεταμένες αλλαγές στον ΔΟΛ, καθώς ο Παντελής Καψής αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος του συγκροτήματος (στη θέση του Σταύρου Ψυχάρη, που διατηρεί την προεδρία), αφήνοντας τη διευθυντική καρέκλα του «Βήματος» στον Αντώνη Καρακούση.
Παράλληλα, ο υπεύθυνος για τα ένθετα περιοδικά του «Βήματος» Στέλιος Σοφιανός αναλαμβάνει τα ιντερνετικά media της Μιχαλακοπούλου. Αδιευκρίνιστη εν τω μεταξύ και θολή παραμένει η υπόθεση με τις μετοχές του Ιδρύματος Λαμπράκη και την προοπτική παραχώρησής τους. Η χρηματιστηριακή τους αξία παίζει γύρω στα 3.700.000 ευρώ και η κατ' αρχήν συμφωνία έκανε λόγο για ένα ποσό που μαζί με το «premium» θα έφθανε γύρω στα 5.000.000 ευρώ. Εννοείται ότι το χέρι στην τσέπη (για δάνειο μιλάμε τώρα) θα το έβαζε μόνο ο ένας από τους συνήθεις υπόπτους, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συμφωνίας συνεννόησης για το μέλλον του μαγαζιού. Επειδή όμως οι τράπεζες αυτή την εποχή έχουν άλλες φουρτούνες...
Το κλίμα πάντως στη Μιχαλακοπούλου είναι σχετικώς φορτισμένο, καθώς άπαντες οι διευθυντές και οι διευθύνοντες αφήνουν να διαρρεύσει ότι ώς το τέλος του τρέχοντος μηνός θα γίνουν πολλά και διάφορα και θα..

Οταν το CNN έφαγε «πόρτα» από την Εspresso!

Απίστευτο κι όμως ελληνικό...
Aπο ποια ελληνική εφημερίδα έφαγε... πόρτα κοτζάμ CNN;
Απαντηση: απο την εφημερίδα του Κυριακίδη, την Εspresso!
Οταν της ζητήθηκε αρμοδίως φωτογραφικό υλικό απο το θέμα της σύλληψης του κυκλώματος που έβαλε στο χέρι πίνακα (αποδείχτηκε αντίγραφο) του Ρουμπενς κι όχι μόνο η εφημερίδα αρνήθηκε. Η αιτιολογια; Να μην της... κλέψει την αποκλειστικότητα το CNN!
Αλήθεια ποιός αποφασίζει για τέτοια πράγματα εκεί μέσα;
Παρεπιμπτόντως το φύλλο έχει αρχίσει να κουράζει ακόμη και τους φανατικούς αναγνώστες του...

Τέρενς Κουίκ: Να γιατί έφυγα από το κανάλι του Κουρή

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΥΣ ZOORNALISTAS

Επιστολή για την αποχώρησή του από το Kontra Channel μας έστειλε ο δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ όπου εξηγεί τους λόγους για τους οποίους έλυσε τη συνεργασία του με τον τηλεοπτικό σταθμό του Γιώργου Κουρή. Στην επιστολή αναφέρει ότι η ανακοίνωση του καναλιού τον αδικεί επισημαίνοντας ότι όλοι στην πιάτσα γνωρίζουν ότι απέχει πολύ από μεθόδους σαν κι αυτές που του αποδίδονται. Σχετικά με το θέμα της «γραμμής», των απαγορεύσεων και των υπαγορεύσεων ο Τέρενς Κουίκ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οσο περνάει ο καιρός και φορτώνομαι χρόνια επαγγελματικά και βιολογικά στη πλάτη μου, δύσκολα μπορώ να καλουπωθώ στις όποιες εργοδοτικές απαιτήσεις από πλευράς "γραμμής", απαγορεύσεων, υπαγορεύσεων». Για τα επαγγελματικά του σχέδια ο Τ. Κουίκ αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα λέγοντας: «Από δω και μπρος, δεν ξέρω ακριβώς και πότε τί θα κάνω. Προς το παρόν θέλω να ξεκουραστώ δίπλα στην οικογένειά μου γεμίζοντας τις μπαταρίες μου». Ακολουθεί η αποκαλυπτική επιστολή του Τέρενς Κουίκ στους zoornalistas:..