ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

Τέρενς Κουίκ: Να γιατί έφυγα από το κανάλι του Κουρή

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΥΣ ZOORNALISTAS

Επιστολή για την αποχώρησή του από το Kontra Channel μας έστειλε ο δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ όπου εξηγεί τους λόγους για τους οποίους έλυσε τη συνεργασία του με τον τηλεοπτικό σταθμό του Γιώργου Κουρή. Στην επιστολή αναφέρει ότι η ανακοίνωση του καναλιού τον αδικεί επισημαίνοντας ότι όλοι στην πιάτσα γνωρίζουν ότι απέχει πολύ από μεθόδους σαν κι αυτές που του αποδίδονται. Σχετικά με το θέμα της «γραμμής», των απαγορεύσεων και των υπαγορεύσεων ο Τέρενς Κουίκ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οσο περνάει ο καιρός και φορτώνομαι χρόνια επαγγελματικά και βιολογικά στη πλάτη μου, δύσκολα μπορώ να καλουπωθώ στις όποιες εργοδοτικές απαιτήσεις από πλευράς "γραμμής", απαγορεύσεων, υπαγορεύσεων». Για τα επαγγελματικά του σχέδια ο Τ. Κουίκ αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα λέγοντας: «Από δω και μπρος, δεν ξέρω ακριβώς και πότε τί θα κάνω. Προς το παρόν θέλω να ξεκουραστώ δίπλα στην οικογένειά μου γεμίζοντας τις μπαταρίες μου». Ακολουθεί η αποκαλυπτική επιστολή του Τέρενς Κουίκ στους zoornalistas:..

«Στο ΚΟΝΤΡΑ έκανα την 11μηνη προσπάθειά μου με πολύ κόπο. Με μιά χούφτα νέα παιδιά, όχι παραπάνω από 8 συνολικά, που τα περισσότερα στο ξεκίνημα της καριερας τους δούλεψαν και αυτά πολύ σκληρά, σε ένα ιδιαίτερο απαιτητικό Δελτίο. Πραγματικά αφήνω πίσω ένα δημοσιογραφικό θησαυρό, με τις άπειρες ευχαριστίες μου.
Από κει και πέρα,η ανακοίνωση αισθάνομαι ότι με αδικεί. Δεν θα κάνω άλλο σχόλιο, γιατί στη δική μου επαγγελματική πορεία δεν έδωσα δείγματα αντιπαλότητας ή συγκρουσιακών σχέσεων,που να ξεκινούν από μένα.Ούτε μπήκα στη διαδικασία δημοσίων απαντήσεων,ανταπαντήσεων και αντεγκλήσεων στο όποιο επαγγελματικό μου διαζύγιο, όπως συνέβη και με τον ΑΝΤ1 και με το ΣΤΑΡ.

Εξ άλλου τί να πω όταν όλη η πιάτσα (και κυρίως εκείνοι που έχουν δουλέψει μαζί μου) γνωρίζουν ότι απέχω πολύ μακρυά από μεθόδους σαν κι αν αυτές που μου αποδίδονται.(Αν και δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι συνάδελφοι που με κατηγόρησαν στο παρελθόν ότι δεν διεκδικούσα αυτά που πραγματικά άξιζα να διεκδικήσω, στους οποίους και απαντούσα πάντοτε, ότι το μόνο που με ενδιέφερε είναι να τιμώ και να τιμούν οι άλλοι, τις όποιες συμφωνίες συνεργασίας μου πρότειναν και εγώ αποδεχόμουνα, χωρίς υπαναχωρήσεις και ύπουλα εργοδοτικά χτυπήματα).
Τέλος πάντων. Ό,τι συνέβη, συνέβη. Κρατώ τις πολλές καλές στιγμές μου στο ΚΟΝΤΡΑ και πετάω τις ελάχιστες (αλλά πολύ σοβαρές) δυσάρεστες στιγμές του τελευταίου καιρού. Υπερασπίστηκα την αξιοπρέπειά μου και την επαγγελματική μου ιστορία και γιαυτό με δύο επιστολές μου στην ιδιοκτησία,από τις 25 Αυγούστου, δήλωσα την αποχώρησή μου.
Στην μία, μάλιστα, διατύπωσα με κάθε ειλικρίνεια τις ευχαριστίες μου που επί 11 μήνες διαμόρφωνα από πλευράς ρεπορτάζ και σχολίων μου το Κεντρικό Δελτίο του ΚΟΝΤΡΑ χωρίς την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ εργοδοτική παρέμβαση. Μιά απόλυτη ελευθερία λόγου και επιλογών θεμάτων την οποία, οφείλω να προσθέσω, ότι είχα και στις εποχές του ΑΝΤ1 και στις πρωϊνές εκπομπές του ΣΤΑΡ και του ΑΛΤΕΡ και στον BlueSky και στην πρωϊνή ραδιοφωνική εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 που παρουσίαζα με την Κατερίνα Σερέτη τη διετία 2008-10 και που φυσικά έχω και στην αρθρογραφία μου στο περιοδικό "Επίκαιρα", με το οποίο συνεργάζομαι τους τελευταίους τέσσερις μήνες.
Βλέπετε, όσο περνάει ο καιρός και φορτώνομαι χρόνια επαγγελματικά και βιολογικά στη πλάτη μου, δύσκολα μπορώ να καλουπωθώ στις όποιες εργοδοτικές απαιτήσεις από πλευράς "γραμμής", απαγορεύσεων, υπαγορεύσεων κλπ. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, στο ΚΟΝΤΡΑ δεν υπήρχε καν τέτοια σκέψη ή πρόθεση από πλευράς ιδιοκτησίας. Τουλάχιστον όσο ήμουνα εγώ εκεί. Και αυτό το εκτιμώ απεριόριστα.
Είναι σαφές ότι τον τελευταίο καιρό είχε γίνει δύσκολη η συνεργασία μου με τον Τάσο Παπαδόπουλο. Είναι επίσης σαφές ότι αυτό ήταν και η αιτία που οδηγήθηκα στην έξοδο του καναλιού.
Οι όποιες διαφορές, όμως, δεν με εμποδίζουν να του ευχηθώ καλή επιτυχία στη συνέχεια της δύσκολης προσπάθειάς του.
Εξ άλλου 40 χρόνια φιλίας μαζί του, ας έχουν πλέον την επιλογή μόνο της φιλίας και όχι της συνεργασίας. Συνεργάτες βρίσκει κανείς. Φίλους όχι τόσο εύκολα...
Από δω και μπρος, δεν ξέρω ακριβώς και πότε τί θα κάνω. Προς το παρόν θέλω να ξεκουραστώ δίπλα στην οικογένειά μου γεμίζοντας τις μπαταρίες μου και κρατάω τις ακροτελεύτιες ευχές της ανακοίνωσης του ΚΟΝΤΡΑ, τις οποίες και θέλω να ελπίζω ότι, αυτές τουλάχιστον, είναι ειλικρινείς.

Συγγνώμη αν πήρα πολύ... όγκο δεδομένων από το blog σας, αλλά αισθάνθηκα ότι σε εσας, τους zoornalistas (έχετε δίκιο για το zoo όπως έχει καταντήσει το επάγγελμά μας) θα μπορούσα να γράψω τις σκέψεις μου με μεγαλύτερη άπλα...
Με εκτίμηση Τέρενς Κουίκ»