ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

15.000 στρατιωτικοί έστειλαν μήνυμα που δεν μπορεί να αγνοηθεί...

Η συγκέντρωση των στρατιωτικών ήταν τεράστια, για τα δεδομένα του χώρου των Ενόπλων Δυνάμεων. Και οι στρατιωτικοί που εμφανίστηκαν με στολή σχετικά αρκετοί αν αναλογιστούμε το κλίμα που επικράτησε τις τελευταίες εβδομάδες στις Ένοπλες Δυνάμεις, με αποκορύφωμα την διαταγή Κωσταράκου. Η πορεία έδειξε το μέγεθος. Η κορυφή πέρα από το Σύνταγμα και οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Καλυθμώνος να είναι ακόμη ένα συμπαγές πλήθος!
Η συγκέντρωση ήταν πυκνή και μεγάλη και έστειλε ένα μήνυμα: η απόγνωση μπορεί να βγάλει στο δρόμο ακόμη και ανθρώπους που πριν τρία χρόνια δεν γνώριζαν τι θα πει διαδήλωση. Κι αν οι στρατιωτικοί , το πιο πειθαρχημένο κομμάτι του ελληνικού λαού επιλέγει να βγει στο δρόμο, τότε είναι βέβαιο ότι κάποιοι πρέπει να..

Αντέχεις κυρ Πάνο;

H Πόπη Χριστοδουλίδου,  υποψήφια για το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ, πετάει το γάντι στον Σόμπολο και τα λέει έξω από τα δόντια

Τα…διαμάντια της ψυχής σας ποτέ δεν θα υποτιμηθούν, αν αγωνίζεσθε ΟΡΘΙΟΙ!

O ΕΔΟΕΑΠ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ
ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ…
ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ  ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ.
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΜΟΛΥΒΙΟΥ…ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΑΣ…
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ και
ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ…ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ…
ΤΩΝ ΜΗ ΜΕΛΩΝ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ
ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΧΡΕΟΣ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!


ΣΤΙΣ 12 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 Μαρτίου συμμετέχουμε μαζικά αγαπητοί συνάδελφοι στις εκλογές για το νέο Δ.Σ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ.
1.  Κλείνοντας οριστικά την πόρτα στην Ελένη Σπανοπούλου
που διοίκησε χωρίς διαφάνεια και με ρουσφέτια, επέτρεψε στον Προβόπουλο να μας λεηλατήσει,..

Ο Διονύσης Βυθούλκας για τον ΕΔΟΕΑΠ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε e-mail από τον Διονύση Βυθούλκα, υποψήφιου για το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ:

Σε μια περίοδο όπου τα Μέσα μαζικής Ενημέρωσης και οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι σ’ αυτά βιώνουμε τη μεγαλύτερη κρίση όλων των εποχών, σε όλα τα επίπεδα, η αδικαιολόγητη και εκβιαστική παραίτηση των 5 μελών της ΕΣΗΕΑ από το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ απλά επιβεβαιώνει ότι ορισμένοι βάζουν σε κίνδυνο το αυτοδιοίκητο & τη βιωσιμότητα του οργανισμού με μοναδικό γνώμονα να ικανοποιήσουν προσωπικές φιλοδοξίες. Η ματαιοδοξία τους όμως θα καταδικαστεί οριστικά και αμετάκλητα στις εκλογές 12 & 13 Μαρτίου.
Ο ΕΔΟΕΑΠ βρίσκεται σε κρίσιμο, οριακό σημείο. Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες. Τα ολέθρια λάθη της απελθούσης Διοίκησης, με κορυφαίο αυτό όταν μετά το διπλό «κούρεμα» της κυβέρνησης και..

Ο Μανώλης Κυπραίος για τον ΕΔΟΕΑΠ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε e-mail του Μανώλη Κυπραίου για την υποψηφιότητά του στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ:

Σεβόμενος τις διαδικασίες και τη δημοκρατία, περίμενα την τελική ανακοίνωση των υποψηφίων από την εφορευτική επιτροπή της ΕΣΗΕΑ ώστε να μπορέσω να σας «κοινωνήσω» το μήνυμά μου.
Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ στις 12 και 13 Μαρτίου. Δεν θα ήθελα να σας ενοχλήσω περισσότερο, πιστεύοντας πως ένα κείμενο με λίγες μα γεμάτο νόημα αράδες, είναι υπεραρκετό. Οι δύο λόγοι που τέθηκε αυτή η υποψηφιότητα, δεν έχουν να κάνουν ούτε με κομματικές προσταγές, ούτε με κίνητρο το προσωπικό συμφέρον.  Και αυτοί είναι:
- Ο πρώτος, η ανιδιοτελής προσφορά, προκειμένου ο κλάδος να ξεφύγει μέσα από αυτή..

Η Ελένη Σπανοπούλου για τον ΕΔΟΕΑΠ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Της Ελένης Σπανοπούλου / υποψήφιας για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

Τα παραταξιακά μαγειρεία της ΕΣΗΕΑ έπιασαν δουλειά
ΌΛΟΙ οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν ότι στέκομαι μακριά και απέναντι από όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και τις κομματικές ,πολιτικές σκοπιμότητες που έχουν θανάσιμα τραυματίσει και καταστήσει αναξιόπιστο τον Κλάδο των ΜΜΕ στην Κοινωνία, αλλα και την ΕΣΗΕΑ στη συνείδηση των χιλιάδων σκληρά εργαζόμενων συναδέλφων, χαμηλοσυνταξιούχων, ανέργων ή μπλοκάκηδων σε εργασιακές γαλέρες….
Κόμμα μου είναι μόνο ο ΕΔΟΕΑΠ και παράταξη μου οι ασφαλισμένοι του, οι άρρωστοι , οι γέροντες, οι κοινωνικά αδύναμοι .
Ανήκω στους Ανθρώπους που παλεύουν για Αξιοπρέπεια και Αντοχή μέσα στην τραγωδία που βιώνει..

Ο Κώστας Ντελέζος για τον ΕΔΟΕΑΠ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Του Κώστα Ντελέζου / υποψήφιου για το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ

ΟΧΙ ...ΜΠΑΚΑΛΗΔΕΣ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ...

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ για τον ΕΔΟΕΑΠ που διεξάγονται την Τρίτη και την Τετάρτη, 12 και 13 Μαρτίου, το σύνολο των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, λειτουργώντας σαν «μια γροθιά» απέναντι σε όλους εκείνους που του κλέβουν τη ζωή και επιβουλεύονται ανοιχτά και προκλητικά το μέλλον του.
Τη στάση αυτή υπαγορεύει η ίδια η ύπαρξη του ΕΔΟΕΑΠ, που έχει καταστεί πλέον αβέβαιη. Μέσα σε διάστημα μόλις ενός χρόνου (!) το πιο υγιές Αυτοδιαχειριζόμενο Ταμείο, έγινε προβληματικό και απειλείται άμεσα με αφανισμό, εξαιτίας της βίαιης απομείωσης των αποθεματικών του, της κλοπής-περικοπής των πόρων του, της ανερμάτιστης διαχείρισής του, αλλά και των κρυφών σχεδίων για..

Ο Νίκος Καρούτζος για τον ΕΔΟΕΑΠ

 Λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Δήλωση του δημοσιογράφου Νίκου Καρούτζου υποψήφιου για την ανάδειξη νέας διοίκησης ( ΔΣ) του ΕΔΟΕΑΠ που θα πραγματοποιηθούν 12 και 13 Μαρτίου

Τα «κατορθώματα» Σπανοπούλου και η λύση για ΕΔΟΕΑΠ
Εδώ και καιρό κατηγορούμε και δικαίως τη διοίκηση Σπανοπούλου γιατί δεν έκανε συνέλευση στον ΕΔΟΕΑΠ. Όμως αποτελεί μείζον ερώτημα τι έκαναν οι Ενώσεις που ίδρυσαν τον ΕΔΟΕΑΠ. Γιατί δεν συνεννοήθηκαν οι Ενώσεις να συγκαλέσουν συνέλευση;
Ευτυχώς σήμερα κάποια μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έδειξαν υπευθυνότητα και προχώρησαν τη διαδικασία των εκλογών όταν άλλα χρησιμοποιούσαν τους τύπους για να καθυστερήσουν τις εκλογές, ώστε αυτές να συμπέσουν με εκείνες της ΕΣΗΕΑ. Και το έκαναν συνειδητά προκειμένου να εξυπηρετήσουν προσωπικές επιδιώξεις  αδιαφορώντας για το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ όπως στην πραγματικότητα έπραξε η διοίκηση Σπανοπούλου που με την ομαδική παραίτηση προκάλεσε εν..

Φτάνει πια η διαφήμιση του Unfollow!

Δεν περνάει πλέον ούτε μια ημέρα κατά την οποία κάποιο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος να μην εμφανίζεται σε έναν τηλεοπτικό σταθμό κραδαίνοντας ένα τεύχος του περιοδικού Unfollow!
Προσποιείστε ότι ζητάτε εισαγγελικές παρεμβάσεις για να απαγορευθεί η κυκλοφορία του, αλλά έχουμε καταλάβει πολύ καλά τι κάνετε: γκρίζα διαφήμιση!
Μόνο μια άριστα οργανωμένη ομάδα ευφυών επικοινωνιολόγων θα μπορούσε να συλλάβει ένα τόσο πανούργο σχέδιο. ʽΟπως ο Μπρεχτ στο έργο του «Πέντε δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια», επιτίθεστε σε μια ιδέα, για να την προβάλετε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ακροατήριο. Μήπως αυτό δεν κάνατε και παλαιότερα με τις απειλές μηνύσεων εναντίον της εφημερίδας Guardian, αλλά και με τη δικαστική περιπέτεια του δημοσιογράφου Κ.Βαξεβάνη;
Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Το Unfollow σας πληρώνει. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι είστε τόσο..

Στη χώρα του Ψυχάρη δεν μιλάνε για σχοινί...

Διαβάσαμε στα ΝΕΑ την εξής άποψη: «Θυμίζω ότι ο «ηγέτης των φτωχών» (Τσάβες) ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του με ένα διπλό αλλά (ευτυχώς) αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα το 1992 για το οποίο έμεινε δύο χρόνια στη φυλακή».
Καλώς το θυμίζει η εφημερίδα του κ. Ψυχάρη αλλά ξεχνά να σημειώσει ποιος ήταν ο υπό ανατροπή πρόεδρος. Πρόκειται για τον Κάρλος Αντρέ Πέρεζ με διαταγές του οποίου η εθνοφρουρά της Βενεζουέλας σκότωσε περίπου 3.000 άτομα που διαμαρτύρονταν για την νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης. Τι άλλο ήταν ο κ. Πέρεζ; Ήταν αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και κέρδισε τη δεύτερη εκλογική του θητεία υποσχόμενος να αντιταχθεί στο ΔΝΤ. Όπως κάθε καλό μέλος..

Ο Λιάτσος κάνει λόγο για συκοφαντίες και βρώμικο πόλεμο

Απάντηση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης για τις καταγγελίες εργαζομένων της ΕΡΤ περί «ημετέρων και πλαστοπροσωπίας» - Για αθλιότητες κάνει λόγο ο Πέρης Χαλάτσης

Απάντηση στις καταγγελίες εργαζόμενων στην ΕΡΤ που βρίσκονται στα χέρια του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Αυγή με τίτλο «"Ημέτεροι" και με ... πλαστοπροσωπία στην ΕΡΤ» αλλά και στο διαδίκτυο (σε δεκάδες σάιτ και μπλογκς) δίνει με επίσημη ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ. Ο Αιμίλιος Λιάτσος αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Το δημοσίευμα (σσ της Αυγής) εκφεύγει από κάθε κανόνα καλόπιστης κριτικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αποτελώντας λίβελο αθλιότητας κατά της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και των ανθρώπων που την υπηρετούν. Στηρίζεται στην πραγματικότητα σε μια συρραφή ψευδών και υστερόβουλων φημών από «πηγές» με..

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ποιός είναι ο συνταξιούχος (φίλος του Λιάτσου) που δουλεύει στην ΕΡΤ αντί για τον γιό του ;

Θα την πάρει τελικά τη θέση του Σίμου;
Σοκ από τις καταγγελίες για πλαστοπροσωπίες, συγκάλυψη και εξυπηρέτηση φίλων μέσω των μικτών παραγωγών

Σοβαρότατες οι καταγγελίες εργαζόμενων της ΕΡΤ στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, με αφορμή και το δημοσίευμα του «iefimerida” με τίτλο «Η ΕΡΤ πληρώνει τον γιο, αλλά δουλεύει ο συνταξιούχος πατέρας του», που αποκαλύπτει μια ακόμη παρανομία από τη σωρεία όσων συμβαίνουν τελευταία στη δημόσια τηλεόραση. Στην καταγγελία αναφέρονται συγκεκριμένα γεγονότα, πληροφορίες και ονόματα (δείτε πιο κάτω). Στο δημοσίευμα του iefimerida αναφέρονταν (χωρίς ονόματα) τα εξής:
«Μετά τη δικαστική έρευνα για την περιώνυμη εκπομπή της Ανθής Σαλαγκούδη «136», ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται καταγγελία και πολύ πιθανόν νέα δικαστική έρευνα για... πλαστογραφία αρχισυντάκτη.
Τι ακριβώς συμβαίνει; Σε κυριακάτικη εκπομπή της ΝΕΤ ως αρχισυντάκτης εμφανίζεται νεαρός δημοσιογράφος ο οποίος όμως δεν δουλεύει πραγματικά ως αρχισυντάκτης..

Αγρια κόντρα ανάμεσα στο μπλογκ Fimotro και στα έντυπα του Γ. Φιλιππάκη

Γ. Φιλιππάκης, Γ. Παπαγιάννης, Δ. Μάρης
Δύο ολόκληρες σελίδες αφιέρωσε η εφημερίδα Espresso στο μπλογκ fimotro και τον φερόμενο ως διαχειριστή του Γιάννη Παπαγιάννη. Αιτία για το δημοσίευμα-απάντηση της εφημερίδας ήταν ανάρτηση του fimotro υπό τον τίτλο «Σάλος για τον ΟΠΑΠ που χρηματοδοτεί το παράνομο στοίχημα μέσω του μετόχου της εφημερίδας «δημοκρατία», Δημ. Μαρή!..»
Η Espresso (ανήκει στο εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη όπως και η «δημοκρατία») στο δημοσίευμά της  κάνει λόγο «για "κουκουλοφόρους" της  παραδημοσιογραφίας του υπονόμου που εδώ και πέντε  περίπου χρόνια έχουν βρει άσυλο στα σκοτάδια  του ανώνυμου, χυδαίου και συκοφαντικού blog fimotro (του Γιάννη Παπαγιάννη)». Η εφημερίδα υποστηρίζει πως το blog προσπαθεί με ύπουλο τρόπο να αφήσει σκιές για τη δουλειά δημοσιογράφων και εκτελεί..

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν σπουδαστές της Ιεράπετρας κατά του σχεδίου «Αθηνά»

Τι αναφέρουν τα παιδιά του ΤΕΙ Κρήτης του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης

Ο Σύλλογος Σπουδαστών της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης,  παράρτημα Ιεράπετρας, Tμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (marketing), αποφάσισε να αποδώσει εντολή  εκκίνησης νομικής υποστήριξης και προστασίας των κεκτημένων δικαιωμάτων των μελών του, τα οποία θα θιγούν βάναυσα από πιθανή εφαρμογή του δημοσιευθέντος σχεδίου για την Ανώτατη εκπαίδευση  «Αθηνά».
Στο παραπάνω πλαίσιο, επιδόθηκε στις 6/3/2013 με δικαστικό Επιμελητή στον Υπουργό Παιδείας, αίτηση οφειλόμενης νομίμου ενεργείας, του πληρεξουσίου Δικηγόρου Πέτρου Ι. Μηλιαράκη, με..

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

«Πόλεμος» στην Ιερισσό μετά την εισβολή των ΜΑΤ

Οργιο αυθαιρεσίας και κρατικής τρομοκρατίας καταγγέλλουν οι κάτοικοι

Πόλεμος στην Ιερισσό Χαλκιδικής καθώς από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με σκοπό τις προσαγωγές κατοίκων. Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν μπει στην πόλη της Ιερισσού και τρομοκρατούν τους πολίτες.
Οι κάτοικοι που καταγγέλλουν όργιο αυθαιρεσίας και κρατικής τρομοκρατίας, ξεσηκώθηκαν μετά την ξαφνική εμφάνιση ισχυρής αστυνομικής δύναμης και τη χρήση δακρυγόνων μέσα στο χωριό, ακόμη και μέσα σχολείο, εν ώρα..

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Εξαλλος ο Λιάτσος: Κακώς η κυρία Στάη... φιλοξένησε την κυρία Λειβαδάρη στο κοντρόλ της ΝΕΤ!

Νέο μέτωπο στην Αγία Παρασκευή - Εξω φρενών ο Γενικός Διευθυντής με την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου

Δεν πρόλαβε καλά καλά να ανανεωθεί η σύμβαση της Ελλης Στάη στην ΕΡΤ και η τηλεπαρουσιάστρια άνοιξε νέα μέτωπα -μετά από αυτό του Β. Θωμόπουλου. Αυτή τη φορά με τον Αιμίλιο Λιάτσο, και με αφορμή την παρουσία της πρώην συμβασιούχου Νικόλ Λειβαδάρη (και έμπιστης της Στάη) στο κοντρολ της ΝΕΤ κατα τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου.
Μετά τις καταγγελίες εργαζομένων στην ΕΡΤ που δημιουργήθηκε με την παρουσία της δημοσιογράφου Νικόλ Λειβαδάρη στο κοντρόλ της ΝΕΤ, ο Αιμίλιος Λιάτσος έγινε εξω φρενών με τις αυθαίρετες πρωτοβουλίες της Στάη. «Μα είναι δυνατόν να έκανε τέτοιο πράγμα; Ποιον ρώτησε; Είμαστε σοβαροί;» ούρλιαζε σε σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες. Ο Γενικός Διευθυντής..

Οι 33 υποψήφιοι για το διοικητικό συμβουλιο του ΕΔΟΕΑΠ και οι 8 της ΕξελεγκτικήςΗ Εφορευτική Επιτροπή της Ε.Σ.Η.Ε.Α. συνήλθε στα Γραφεία της Ένωσης επί της οδού Ακαδημίας αριθμός 20, προκειμένου να ανακοινώσει τους υποψήφιους για τις αρχαιρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ της 12 ης και 13 ης Μαρτίου 2013.
Οι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ είναι οι εξής:

Ποιός δημοσιογράφος, φίλος του Ακη, αγόρασε σπίτι 1.000 τμ;

Άριστος γνώστης του δικαστικού ρεπορτάζ μου είπε ότι δημοσιογράφος φίλος από τα παλιά του Άκη αγόρασε σπίτι σε παραλιακή περιοχή της Αττικής 1.000 τμ!
Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δεν το πολυπίστεψα. «Μα καλά, είπα στον συνομιλητή μου, είναι δυνατό 1.000 τμ σπίτι πόσα λεφτά έδωσε ο χριστιανός;».
«Να είσαι σίγουρος ότι είναι έτσι και μάλιστα ο φάκελος είναι στον εισαγγελέα ο οποίος και διερευνά την υπόθεση…».
Θα σημειώσω ότι μέχρι να βγει το πόρισμα δεν θέλω να πάρω στον λαιμό μου τον συνάδελφο. Θα περιμένουμε γιατί ο εν λόγω είναι εξ’ εκείνων που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, αφού δεκάδες φορές έχουμε ακούσει σχετικά κηρύγματα του για κάθαρση του δημόσιου βίου!


Εξώδικο κατά του κυρίου Μπάμπη και του Αλαφούζου

Εξώδικο κατέθεσε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, κατα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και του υπέρμαχου των χρυσωρύχων, δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου για σχόλιο που έγινε για το πρόσωπό του σε εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου.
Στο εξώδικο αναφέρεται:
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ
Του Ευάγγελου Λαμπάκη του Κων/νου Δημάρχου Αλεξ/πολης
ΚΑΤΑ
1)Του Χαράλαμπου Παπαδημητρίου, δημοσιογράφου κατοίκου Φαλήρου Πειραιά
2)Της εδρεύουσας στο Φάληρο Πειραιά (Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως 2) Ανωνύμου Εταιρίας με την επωνυμία «Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις ΣΚΑΪ Α.Ε.Ε» νομίμως εκπροσωπουμένης
Στις 28.2.2013 στην εκπομπή «ΣΚΑΪ με τον Νίκο Ευαγγελάτο», ο πρώτος εξ υμών, δημοσιογράφος..

Ξαναχτύπησε ο τουϊτεράκιας Μουρούτης – Δεν πήραν την έγκρισή του για το εξώφυλλο του UNFOLLOW


Τα έβαλε πάλι με την ΕΣΗΕΑ 

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το UNFOLLOW 15 με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ (μεταξύ πολλών άλλων) για το χρυσό της Χαλκιδικής, τα βασανιστήρια, την κυβέρνηση τραπεζοεισπρακτόρων, τη διαπλοκή, τις απειλές και τη δημοσιογραφία.
Την ίδια ώρα ο τουϊτεράκιας διευθυντής του Σαμαρά, Γιώργος Μουρούτης, έγινε λέει έξαλλος από τη φωτογραφία στο εξώφυλλο και ζητάει την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ επειδή λέει το περιοδικό προάγει την βία! Δείτε τι έγραψε ο Μουρούτης:

«Ανήθικες φήμες» τα περί Πάρκινσον της Μιμής Ντενίση

«Δεν έχω Πάρκινσον!» Η Μιμή Ντενίση αντικρούει τις φήμες που τη θέλουν να πάσχει «από μία σπάνια και ανίατη ασθένεια». Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια μίλησε σε κυπριακό περιοδικό χαρακτηρίζοντας ανήθικους όλους αυτούς που διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις για το άτομό της. Η Μιμή Ντενίση συνήθως αποφεύγει να δίνει απαντήσεις σε εκείνους που σχολιάζουν αρνητικά τη δουλειά της. Οταν όμως πρόκειται για πράγματα που αφορούν προσωπικά της θέματα και ειδικά την υγεία της, γίνεται... έξαλλη.
Απόδειξη, ότι σε πρόσφατη συνέντευξή της στο κυπριακό περιοδικό «Life» αναφέρθηκε στις φήμες που υποστηρίζουν ότι έχει Πάρκινσον.
«Κάνοντας ένα Google search δίπλα στο όνομά σας βγάζει τη λέξη Parkinson. Να τολμήσω να..

Αργόμισθοι και κηφήνες ζουν στην ΕΡΤ, κοροϊδεύοντας όσους επιμένουν να δουλεύουν...

Το πάρτι συνεχίζεται, το ίδιο και η κατρακύλα - Φτωχούλης του Θεού» η ΕΡΤ χωρίς τους συμβασιούχους

της Αλεξάνδρας Χριστακάκη*

Αναλογίζομαι τις καταιγιστικές εξελίξεις στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και αναρωτιέμαι: Είναι αδαείς, ανίκανοι, ανεπαρκείς, άσχετοι με τα ραδιοτηλεοπτικά, χωρίς προνοητικότητα, χωρίς όραμα και σχέδιο; Είναι βουλιμικοί για εξουσία και χρήμα έχοντας επίγνωση του πεπερασμένου της θητείας τους; Είναι ρεβανσιστές και εφόσον η «κομματική μοίρα» τους ανέθεσε τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας άρχισαν την επέλαση; Μήπως όλα τα τεκταινόμενα είναι καλομονταρισμένα κομμάτια ενός παζλ-σχεδίου που επιδιώκει τη συρρίκνωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, την απαξίωσή της, τη σταδιακή παράδοση του προγράμματος σε ιδιώτες και την ικανοποίηση των συμφερόντων των ιδιωτών καναλαρχών; Παλινωδώ ανάμεσα στις παραπάνω εκδοχές και το σίγουρο είναι πως είμαι θυμωμένη και απογοητευμένη. Παρακολουθώ πλέον τη ΝΕΤ από τον καναπέ μου. Όχι μόνο εγώ,..

Ο Τσίπρας επέλεξε τον Κ. Αρβανίτη για τη διεύθυνση του ρ.σ «105.5 Στο Κόκκινο»

 Σίγησαν τα ραδιόφωνα του Λυμπέρη Best fm και VFM

**Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Best fm και VFM του ομίλου Λυμπέρη σίγησαν οριστικά την Τρίτη το μεσημέρι. Η Eurobank, ιδιοκτήτρια του κτηρίου στο Κορωπί, σφράγισε τις εγκαταστάσεις, έκλεισε τους διακόπτες και έδωσε τέλος στη λειτουργία τους. Ο όμιλος Λυμπέρη δεν πραγματοποίησε καμία κίνηση προκειμένου οι σταθμοί αυτοί να συνεχίσουν να υπάρχουν. Ακούγεται πως οι εργαζόμενοι στο Best fm αναζητούν τρόπο για να ξαναβγεί ο ραδιοσταθμός στον αέρα.

** Στον Κώστα Αρβανίτη ανατέθηκε η διεύθυνση του ραδοσταθμού «105.5 Στο Κόκκινο». O..

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Η κατάντια της Θεσσαλονίκης κατά Σόμπολο: «Αυτοί είμαστε! Αυτοί μας αξίζουν!»

Ο Βοϊτσίδης ήξερε ότι οΝεστορίδης είναι έμμισθος υπάλληλος του ΕΔΟΕΑΠ και η εκλογή του αντίκειται στο καταστατικό του Οργανισμού! 

Για δύο χρόνια ο Νεστορίδης ήταν και αντιπρόεδρος και υπάλληλος του ΕΔΟΕΑΠ – ασυμβίβαστο κατά το καταστατικό του Oργανισμού!
Αυτό κατήγγειλε στη χθεσινή γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ ο πρώην πρόεδρός της και αντιπρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ Πάνος Σόμπολος. Όπως είπε δε, όταν το έμαθε απευθύνθηκε στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜΘ Βοϊτσίδη. “Βρε Μάκη μου, του λέω, είναι υπάλληλος του ΕΔΟΕΑΠ ο Νεστορίδης”. “Οχι πρόεδρε”, μου λέει “για δυο τρεις μήνες πήγε πέρυσι και τελείωσε”. Όπως τόνισε, πίστεψε τον πρόεδρο Βοϊτσίδη ωστόσο στη συνέχεια ανακάλυψε ότι ο κ. Νεστορίδης ήταν στις καταστάσεις μισθοδοσίας τους ΕΔΟΕΑΠ σίγουρα μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2012!..

Tι γύρευε η πρώην συμβασιούχος Νικόλ Λιβαδάρη στο control room της ΝΕΤ;

Έχει, προφανώς, ξεφύγει η κατάσταση στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Γνωστό ότι οι συμβασιούχοι και οι παλιοί Π.Ε.Θ έχουν απολυθεί πρόσφατα. Γνωστό επίσης πως η Έλλη Στάη επέστρεψε στο δελτίο της ΝΕΤ και την εκπομπή της.
Όμως, ρωτάνε από προχθές το βράδυ με αρκετή οργή, εργαζόμενοι στην ΕΡΤ (δημόσια τηλεόραση για να μην ξεχνιόμαστε) με ποια ιδιότητα ανέλαβε επικεφαλής του control room το βράδυ της Δευτέρας η δημοσιογράφος Νικόλ Λιβαδάρη;
Όπως λένε, η πρώην συμβασιούχος με σύμβαση Π.Ε.Θ, ανέβηκε στο ραδιομέγαρο, είχε στα χέρια της το θεματολόγιο και το βράδυ μπήκε στο control room και συνομιλούσε στο αυτί της παρουσιάστριας της εκπομπής. Την ίδια ώρα η ορισμένη από..

Σκαρμούτσος: Το Αλάτσι είναι το παιδί μου αλλά, νοίκιασα και σπίτι στη Θεσσαλονίκη!

Τα σχέδια του τηλεοπτικού μάγειρα για παντοπωλείο-μεζεδοπωλείο σε Λονδίνο και Βρυξέλλες. Γιατί λέει όχι στα σουβλατζίδικα

Το νέο πρότζεκτ που έχει βάλει σε εφαρμογή παρουσίαζε στην εκπομπή του Λιάγκα, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα παντοπωλείο-μεζεδοπωλείο στη Θεσσαλονίκη όπου όλα τα φαγώσιμα θα είναι μόνο επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα και από το παντοπωλείο θα πάνε κατευθείαν στο πιάτο του πελάτη.
Το ίδιο πρότζεκτ θα αναπτυχθεί όπως είπε και στο εξωτερικό (Λονδίνο, Βρυξέλλες) από μαγείρους που θα τους εκπαιδεύσει ο ίδιος ο Σκαρμούτσος. Σε ερώτηση αν θα φύγει από το (υπερεκτιμημένο) εστιατόριο του Στ. Θεοδωράκη, ο τηλεοπτικός μάγειρας είπε ότι σε καμμιά περίπτωση δεν θα αφήσει το Αλάτσι που είναι το παιδί του!
Και πώς θα καταφέρει να συνδυάσει Θεσσαλονίκη – Αθήνα; Θα γίνει δυο κομμάτια και θα..

Τι τρέχει με τον Γιώργο Παπαδάκη;

Τα νεύρα και η τηλεοπτική κι όχι μόνο κόπωση του Γ. Παπαδάκη και ο ρόλος-κλειδί του Ντίνου και της Ντόρας

«Δεν σκέφτομαι ποτέ να τα παρατήσω!» Αυτό είπε σε πρόσφατη συνεντευξή του ο Γιώργος Παπαδάκης και πολλοι ήταν αυτοί που αναρωτηθηκαν μήπως θα έπρεπε να το ξανασκεφτεί. Κι αυτό γιατί ο Παπαδάκης δείχνει φανερά σημάδια κόπωσης και φαίνεται να έχει όλα τα συμπτώματα της τηλεοπτικής κι όχι μόνο κούρασης.
Τόσα χρόνια ζωντανά κάθε μέρα κάπου ο άνθρωπος -όταν μάλιστα είναι και μιας κάποιας ηλικίας- «κλατάρει». Και το σίγουρο είναι ότι ο Παπαδάκης δεν διανύει την πρώτη νεότητα. Κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από τις αντιδράσεις και το όλο κόνσεπτ στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Ο (δώστε μου τηλεόραση και τίποτε άλλο) Ντίνος Σιωμόπουλος και η Ντόρα Κουτροκόη είναι σαν να προσπαθούν κάθε πρωί να τον κρατάνε σε..

Εκλογές για όργανα διοίκησης στον ΕΔΟΕΑΠ - Τι έγινε στη συνέλευση του Κάραβελ

Με συμμετοχή 1115 μελών – σε απαρτία – πραγματοποιήθηκε χθες η συνέλευση της ΕΣΗΕΑ στο Κάραβελ, με βασικό θέμα τις εξελίξεις στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης.
Αποφασίστηκε σχεδόν ομόφωνα να διεξαχθούν οι εκλογές για τα όργανα διοίκησης στον ΕΔΟΕΑΠ στις 12- 13 Μαρτίου.
Ηδη η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι αγωνιστές) έβγαλε ανακοίνωση ότι στηρίζει τις υποψηφιότητες του Γιάννη Αγγέλη και της Πόπης Χριστοδουλίδου. Στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«Η παρουσία και απολογία της παραιτηθείσης προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ στην γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ δεν στάθηκε ικανή – πώς θα μπορούσε, άλλωστε; – να την απαλλάξει από τη μομφή..

Η «αγανακτισμένη κάτοικος Εκάλης» και οι απολυμένοι του Ριζοσπάστη

Το ανέκδοτο με τις «διαφορετικές» απολύσεις το ξέρεις;
του Θωμά Σίδερη

Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ με το ερώτημα της διαγραφής ενδέχεται να παραπεμφθεί η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη, μετά τις δηλώσεις της περί «δίκαιων» και «διαφορετικών» απολύσεων στο Ριζοσπάστη.
Σε σκληρή γλώσσα όμως απαντούν και οι απολυμένοι δημοσιογράφοι της εφημερίδας στη βουλευτή του ΚΚΕ.
Σε σχετικό σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται ότι «Η κυρία αυτή από την Εκάλη με την κονκάρδα του ΚΚΕ που εισπράττει το βουλευτικό μισθό στο σύνολό του και τη δημοσιογραφική σύνταξη και σαν μια άλλη Μαρία Αντουανέτα χαρακτηρίζει ως «δίκαιες» τις απολύσεις δημοσιογράφων στο Ριζοσπάστη, μήπως θα έπρεπε να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό για διαγραφή από την ΕΣΗΕΑ;». Στο μπλογκ «Νευροσπάστης – Απολυμένοι όλου του ντουνιά ενωθείτε» και σε σχετικό σκίτσο εμφανίζεται η Λιάνα Κανέλη ως «αγανακτισμένη κάτοικος.. Εκάλης» που ο κάδος ανακύκλωσης είναι γεμάτος από «δίκαιες απολύσεις».
Στον κατάλογο των απολυμένων προστέθηκαν και άλλοι τέσσερις δημοσιογράφοι με συνολικό..

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

«Κουράστηκα. Θα πω στο αφεντικό να βάλει άλλον γενικό στις ειδήσεις…»

«Κουράστηκα. Θα πάω στο αφεντικό να του πω να βάλει άλλον γενικό στις ειδήσεις…». Αυτό επαναλάμβανε το τελευταίο διάστημα ο γενικός διευθυντής και φαίνεται πως εισακούστηκε από το «αφεντικό» που του έβαλε «καπέλο» κάποιον άγνωστο για να αναλάβει Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης.
Όταν εκδόθηκε και η επίσημη ανακοίνωση ο γενικός κατάλαβε πως η παντοδυναμία του έλαβε τέλος και πως πλέον είναι «τέως βασιλιάς» ειδήσεων του ομίλου. Τότε θεώρησε πως η επίσημη ανακοίνωση έπρεπε να συμπληρωθεί και από δική του δήλωση. Δηλαδή πως η παρουσία του έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα στον τομέα των ειδήσεων του καναλιού και ότι ο..

Athens News: από τον Χορν στον Λαμπράκη και από τον Κυριακίδη στο λουκέτο

Τέλος και για την ιστορική αγγλόφωνη εφημερίδα «Athens News» που ίδρυσε το 1952 ο Γιάννης Χορν. Από το 1993 η ευθύνη της έκδοσης του φύλλου είχε περάσει στο Ιδρυμα Μελετών Λαμπράκη ενώ το 2008... «διεσώθη» όταν την πήρε ο καταζητούμενος σήμερα Πέτρος Κυριακίδης.
Ηδη ανακοινώθηκε η απόλυση των 18 εργαζόμενων της εφημερίδας (δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών). Οι εργαζόμενοι της «Athens News» παρέμεναν απλήρωτοι από το..

Μπόμπολας (μέσω Καρχιμάκη): Ο Ψυχάρης έριξε τον Γιώργο για 10 εκατ. ευρώ

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης διαβάζει zoornalistas

Την επίθεση που εξαπέλυσε ο Μιχάλης Καρχιμάκης στον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη, μιλώντας σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προβάλει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ.
Η επίθεση Μπόμπολα («δεν το λέω εγώ το λέει ο Καρχιμάκης») προκάλεσε απορίες και νέα ερωτηματικά για τη σχέση της οικογένειας του εθνικού εργολάβου με τον μονοκράτορα της Μιχαλακοπούλου, όταν μάλιστα πριν από λίγες μέρες ήταν σχεδόν σίγουρο ότι ο ΔΟΛ εξαγόραζε τον Πήγασο.
Ενδεικτικό της επίθεσης κατά του αφεντικού του ΔΟΛ είναι το ότι η εφημερίδα Εθνος «τόλμησε» κι έκανε αναφορά στο όνομα του Ψυχάρη όχι μόνο μέσα στο κείμενο αλλά το προέβαλε και στον τίτλο του ρεπορτάζ: «Ο Ψυχάρης έριξε τον Γιώργο για 10 εκατ. ευρώ».
Αναλυτικά το Εθνος γράφει:

Απλήρωτος ένας στους δύο εργαζόμενους

Oμηροι 1.000.000 εργαζόμενοι, καθώς μόνο μία στις δέκα επιχειρήσεις πληρώνει στην ώρα της

Εφιαλτικές διαστάσεις έχει πάρει η επιδημία των απλήρωτων εργαζομένων σε μεγάλες και μικρότερες επιχειρήσεις, οι οποίες καθυστερούν την καταβολή μισθών από 3 έως και 15 μήνες.
Μετά τη στρατιά των ανέργων που έφτασε τους 1.350.181 (ΕΛ.ΣΤΑΤ., Νοέμβριος 2012), η επόμενη ανοιχτή πληγή στην αγορά εργασίας είναι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι που ανέρχονται, σύμφωνα με υπολογισμούς των εργατικών κέντρων, σε 800.000, αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος αφού υπάρχουν επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 5 άτομα.
Με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι περίπου 2 εκατομμύρια καταλήγουμε στην ανησυχητική διαπίστωση ότι 5 στους 10 βρίσκονται σε ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας, το οποίο δυστυχώς τις περισσότερες φορές τελειώνει με το οριστικό κλείσιμο της επιχείρησης. Στην..

Οταν ο Κωστόπουλος κάλεσε για κάστινγκ (μαζί με τον Ρέστη) όλα τα πρωτοκλασάτα μοντέλα

O εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης, αποκαλούμενος και «μίνι Ωνάσης», ήταν κάποτε ο ανατέλλων μετοχικός αστήρ του συγκροτήματος Λαμπράκη. Οταν όμως ήρθε η ώρα να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έκανε πίσω.
Διαφώνησε με τον Σταύρο Ψυχάρη; Δεν πιστεύει πια στα έντυπα; Δεν του περισσεύει το ρευστό; Οποια εκδοχή και να πιστέψει κανείς (μην ξεχνάμε ότι ο κ. Ρέστης συνεχίζει στα τηλεοπτικά με MTV και Nickelodeon, ενώ δεν αποκλείεται να ψωνίσει ένα καναλάκι ακόμη που έχει βγει στην αγορά), σημασία έχει ότι το ντιλ δεν προχώρησε.
Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που ο εφοπλιστής εφαρμόζει τακτική μπαινάκης-βγαινάκης, μιας..

Σε ρόλο κυνηγού δημοσίων υπαλλήλων η τρόικα

Το νούμερο ένα προαπαιτούμενο για την τρόικα είναι οι αποχωρήσεις 12.500 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τα τέλη Ιουνίου, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου. Με την απομάκρυνση κάθε δημοσίου υπαλλήλου θα εγκρίνονται 224.000 ευρώ.
Το ζήτημα τέθηκε στη χθεσινή πρώτη συνάντηση της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο, όπου αναλύθηκαν οι «10″ νέες θυσίες του ελληνικού λαού. Σήμερα, στο κρίσιμο ραντεβού με τον Αντώνη Μανιτάκη, θα τεθεί επί τάπητος το επίμαχο ζήτημα των απολύσεων...

Το αφεντικό που έγινε υπάλληλος. Καλοπληρωμένος έστω, αλλά υπάλληλος...

Πριν από αρκετά χρόνια, σε μια σχετικώς απομακρυσμένη επαρχία της Ουζουμπούρου, ζούσε ένας μικρομεσαίος φύλαρχος. Κι ο φύλαρχος αυτός είχε ένα χόμπι -εκτός από το να κυνηγάει και να μασουλάει τους αντιπάλους του. Είχε τη μανία να εκδίδει μια εφημερίδα με τα νέα της ζούγκλας. Ενα φύλλο που ήταν κι αυτό μικρομεσαίο, σαν τον φύλαρχο τον ίδιο. Λίγο τσιφούτης ήταν, λίγο γκρινιάρης, λίγο μιρμίρης, αλλά οι κανίβαλοί του τον αγαπούσαν, γιατί εκείνη την εποχή πλήρωνε στην ώρα του. Κάποια μάλιστα από τα κανιβαλάκια ήταν τόσο χαϊδεμένα που τα άφηνε ελεύθερα να κυνηγάνε στα κτήματά του. Πήρε λοιπόν θάρρος ένας μικρός κανίβαλος κι αποφάσισε να κονομήσει από τη γενναιοδωρία του φύλαρχου. Και μέσα στο μαγαζί το δικό του, έστησε μηχανισμό για να εκδίδει εφημερίδα στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Και κονόμαγε μια χαρά, ώσπου ο φύλαρχος τον πήρε χαμπάρι. Τον κατάλαβε και αρχικώς τον..

Δ. Τρίμης: Κάτι τρέχει με το μυαλό του Σίμου…

Νέα αήθη και βλακώδη επίθεση κατά της ΕΣΗΕΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχετικά με την απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. της Ενωσης να κηρύξει στάση εργασίας (10π.μ με 5 μ.μ.) την ερχόμενη Δευτέρα 4/3/13, ενόψει της κρίσιμης γενικής συνέλευσης για την εκλογή διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ (σ.σ. στη συνέλευση απαιτείται η παρουσία περίπου 1.500 συναδέλφων – 1/4 των μελών).
«Στις αιτιάσεις του Προεδρείου της ΕΣΗΕΑ και του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. πού τις είδε τις αιτιάσεις ο Σίμος; Πού κολλάει ο ΣΥΡΙΖΑ;) , ότι η απόφαση για στάση εργασίας τη Δευτέρα δεν είναι σκόπιμη (σ.σ. πότε απολογήθηκε η ΕΣΗΕΑ για το δικαίωμά της να πραγματοποιεί έκτακτη γενική συνέλευση;)  αλλά προγραμματισμένη, απαντά η ίδια η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ της 21ης Φεβρουαρίου, που καλεί σε έκτακτη γενική συνέλευση το Σάββατο και αν δεν υπάρξει παρουσία του ενός τρίτου των μελών της,..

Σοκ από τον αιφνίδιο θάνατο του δημοσιογράφου Ανδρέα Αναγνώστου

Σοκ προκάλεσε στο χώρο του Τύπου ο αιφνίδιος θάνατος του δημοσιογράφου Ανδρέα Αναγνώστου, επί πολλά χρόνια εργαζόμενου στην εφημερίδα Απογευματινή. Οπως σοκ είχε προκαλέσει και η απώλεια της Ελλης Κωνσταντουδάκη πέρυσι τον Ιανουάριο. Και ο θάνατος του Ηλία Ματθαίου το Μάρτιο του ΄11. Και ο πρόσφατος χαμός της Αριστέας Μπουγάτσου. Και πολλών πολλών άλλων...

Το μπλογκ της Ανασυγκρότησης αποχαιρετά τον Ανδρέα Αναγνώστου:
Ο καλός συνάδελφος, ο διαδικτυακός φίλος, ο δημοσιογράφος Ανδρέας Αναγνώστου δεν είναι πια κοντά μας... Έτσι ξαφνικά ...
Γεννημένος το 1966 στην Ηλιούπολη ο Ανδρέας είχε δουλέψει στην εφημερίδα «Απογευμαντινή» ως υπεύθυνος του ναυτιλιακού ρεπορτάζ, στα περιοδικά «Κλικ» και «Nitro» καθώς και στο "Mega".
Είχε την ευθύνη της τοπικής εφημερίδας «Τα Νέα της Ηλιούπολης», ενώ ήταν και ο δημιουργός..

Οχι στην άλωση του ΕΔΟΕΑΠ

Aνακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή

- STOP στην ισοπέδωση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων από τρόικα και κυβέρνηση
- ΕΔΟΕΑΠ υγιής, για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ –  η εργοδοσία να πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές
- ΟΧΙ στα μικροκομματικά και προσωπικά παιγνίδια στις πλάτες των ασφαλισμένω
ν

Συνεχίζεται η προσπάθεια άλωσης του ΕΔΟΕΑΠ και δήμευσης των αποθεματικών του, όπως έχουν βάλει στόχο κυβέρνηση και τρόικα. Μετά τα δομημένα ομόλογα, τα υποχρεωτικά «κουρέματα», τη συρρίκνωση των παροχών υγείας και τους απαράδεκτους – έως ύποπτους – χειρισμούς της (συνένοχης) διοίκησης Σπανοπούλου και Σία, τώρα σειρά έχουν τα εκβιαστικά διλήμματα που..

Oι εκδοτικές φούσκες, ο καταζητουμένος Κυριακίδης και οι ευθύνες για Veto, Flash, Ισοτιμία

- Η Proton Bank και οι «ταμειακές διευκολύνσεις
- Εδωσαν 9 εκατ. ευρώ στη Veto του Τριανταφυλλόπουλου που έπειτα από λίγο έκλεισε

Οταν ο νυν καταζητούμενος Πέτρος Κυριακίδης εμφανίστηκε στην αγορά με τον τίτλο του επιχειρηματία και προσπάθησε να «πρωταγωνιστήσει» στον Τύπο, η πλειονότητα των ΜΜΕ παρακολουθούσε τις αγοραπωλησίες χωρίς καμία αντίδραση.
Ο Ομιλος Κυριακίδη κατόρθωσε σε μικρό χρονικό διάστημα να διεισδύσει αναίμακτα στον Τύπο, στο ραδιόφωνο αλλά και στην τηλεόραση, εξαγοράζοντας ή δανειοδοτώντας συνεχώς ζημιογόνα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, χωρίς ιδιαίτερη προοπτική ανάπτυξης, κερδοφορίας και διανομής μερίσματος. Τα χρήματα, μέσω της Proton Bank και άλλων εταιρειών που σχετίζονται άμεσα με τον..

Γιατί γέλαγε με την καρδιά του ο Σταύρος Ψυχάρης στο Da Capo;

Απόλυτος άρχων είναι πλέον στον ΔΟΛ, μετά την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ο Σταύρος Ψυχάρης και πιο κοντά στο «στόχο» του, που, απ' ό,τι φαίνεται, είναι η έξοδος του ομίλου ΜΜΕ από το Χρηματιστήριο και -γιατί όχι;- η προσωπική του από προβλήματα και σκοτούρες... Απόλυτος κυρίαρχος στον ΔΟΛ ο Σταύρος Ψυχάρης, μετά την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Οπως γνωστοποίησε ο ίδιος με επιστολή του στο Χρηματιστήριο Αθηνών (την περασμένη Δευτέρα), το ποσοστό συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο και στα δικαιώματα ψήφου της εταιρείας έφτασε το 92,085 % από 78,492% στις 8 Αυγούστου του 2012, που ήταν και η ημερομηνία τελευταίας γνωστοποίησης.
Πώς συνέβη αυτό; Οπως σημειώνει η επιστολή, το ποσοστό προέκυψε μετά την πίστωση στη..

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Σχέδιο «Αθηνά»: μικροπολιτικά παιχνίδια και προσωπικές ατζέντες στις πλάτες των φοιτητών

Στην τελική της ευθεία μπαίνει η διαβούλευση σχετικά με τις συγχωνεύσεις και μετακινήσεις τμημάτων που προβλέπει το σχέδιο ΑΘΗΝΑ. Οι αποφάσεις για τις αλλαγές στα ΑΕΙ έχουν κλείσει, με το Υπουργείο να βρίσκει διαφορετική φόρμουλα για την ομοσπονδιοποίηση των Ιδρυμάτων της Αττικής και να διορθώνει κάποιες μικρότερες αστοχίες του αρχικού σχεδίου, εξασφαλίζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τη συναίνεση των εμπλεκομένων που είναι και απαραίτητη για την επιτυχή υλοποίηση τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεων.
Το παζάρι έχει σχεδόν κλείσει και για τα ΤΕΙ, όμως ένα αγκάθι που παραμένει ανοιχτό είναι το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση το Υπουργείο εν μέσω ισχυρών και εν πολλοίς δικαιολογημένων αντιδράσεων άλλαξε ρότα κι αποφάσισε να δρομολογήσει τις προσδοκώμενες αλλαγές κυρίως μέσω εσωτερικών συγχωνεύσεων, λέγεται ότι ο διακαής πόθος..

To νούμερο και τα νούμερα

Κρύβουν τα καχεκτικά ποσοστά τηλεθέασης από την Ανθή Σαλαγκούδη!

Για πολλοστή φορά, η τηλεπαρουσιάστρια Ανθή Σαλαγκούδη παραχώρησε συνέντευξη όπου, επαναφέρει το πάγιο αίτημα της. Δηλαδή; Να κριθεί για τη δουλειά της.
«Δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους», λέει στην εφημερίδα “Real News” και συνεχίζει στο ίδιο τροπάριο: «Όλοι κρινόμαστε από τη δουλειά μας και εγώ ζητάω να κριθώ γι’ αυτό, όχι για τ’ όνομα μου».
Είναι προφανές ότι η κυρία Σαλαγκούδη δεν ασχολείται με τα ποσοστά τηλεθέασης της εκπομπής της. Της τα κρύβουν. Διαφορετικά, θα γνώριζε ότι για τη δουλειά της κρίνεται. Και μάλιστα με πολύ κακό βαθμό...

Νέα επίθεση της Μίνωος κατά Δελλατόλα για Κυριακίδη και ηθικές ευθύνες

Νέα επίθεση της εφημερίδας Ελευθεροτυπία κατά του εκδότη-δημοσιογράφου Αντώνη Δελλατόλα σχετικά με τον καταζητούμενο Πέτρο Κυριακίδη και την αγοραπωλησία του 33,3% της εταιρείας που εκδίδει το «Ποντίκι».
Η εφημερίδα ντης Μίνωος στο ρεπορτάζ της Αντωνίας Ξυνού, αναφέρεται στις μπίζνες του Κυριακίδη στο χώρο των μίντια και αναφέρεται  στον εντοπισμό των ποινικών ευθυνών που έχει ήδη ξεκινήσει αλλά και στις ηθικές ευθύνες που έχουν, όπως γράφει, όσοι αποδέχθηκαν μία συμφωνία με τον Ομιλο Κυριακίδη. Στην δεύτερη κατηγορία εντάσσει το ρεπορτάζ και τον Αντώνη Δελλατόλα που προχώρησε σε  συμφωνία με τον Κυριακίδη, ο οποίος -κατά το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος- προχωρούσε σε..

ΕΡΤ: η δυσαρέσκεια Σαμαρά και η «ηρωική» έξοδος του Νίκου Σίμου

Οι πραγματικοί λόγοι της παραίτησης(;) του διευθύνοντος συμβούλου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης

Παραιτήθηκε ο Νίκος Σίμος από την ΕΡΤ καθώς αδυνατεί, λέει, να συνεργαστεί με τον Γιώργο Μπράμο αφού θεωρεί ότι υπάρχουν άλλοι πιο νέοι και πιο αξιόλογοι από τον προοριζόμενο για τη θέση του γενικού διευθυντή τηλεόρασης.
Πολλοί ήταν αυτοί που είπαν πως πίσω από την επιστολή παραίτησης του Νίκου Σίμου, εκτός από τα προσωπικά του με τον Μπράμο (πολιτευτή της ΔΗΜΑΡ), υπάρχει η δυσαρέσκεια του άλλου Σίμου (του Κεδίκογλου) και κατ΄επέκτασιν του Αντώνη Σαμαρά.
Ο πρωθυπουργός έχει κάθε λόγο να είναι δυσαρεστημένος καθώς, όπως λένε στο Ραδιομέγαρο, ο Σίμος (ο Νίκος) αρκείται αποκλειστικά και μόνο στον διακοσμητικό ρόλο του. «Θα..

Τι κρύβει η επίθεση Βαρδινογιάννη (μέσω Mega - Star) κατά της Αγγελοπούλου, με αφορμή το 2004

Πως ο Αδωνις Γωργιάδης μονοπώλησε και το δελτίο του Μαλέλη - Ο ρόλος του βουλευτή, το όψιμο ενδιαφέρον του για το κόστος των Αγώνων και οι επενδύσεις του χρυσού

Και το δελτίο ειδήσεων του STAR μονοπώλησε ο Αδωνις Γεωργιαδης καθώς ο Σταμάτης Μαλέλης επιστράτευσε για την ενημέρωση των τηλεθεατών του καναλιού τον  γνωστό βουλευτή της ΝΔ
 Ετσι στο μεσημεριανό δελτίο της Κυριακής επί 10 ολόκληρα λεπτά βλέπαμε την παρουσιάστρια να μας ενημερώνει για την ερώτηση που έκανε ο Γεωργιάδης ζητώντας στοιχεία για την οικονομική διαχείριση της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και την τρύπα των 462 εκατ. ευρώ που πληρώθηκε από τον κρατικό προυπολογισμό.
Το κανάλι του Βαρδινογιάννη και μέσω της επερώτησης Γεωργιάδη εξαπέλυσε ευθείες βολές..

Οι μαγκιές του Πειραιώτη (Φαήλου) και οι ευαισθησίες της κυρίας των Βορείων Προαστίων

 Επιστολή στην εφημερίδα Τα Νέα έστειλε ο Φαήλος Κρανιδιώτης με αφορμή το «προσβλητικό», όπως λέει, άρθρο της Ελενας Ακρίτα υπό τον τίτλο «Ο Φαήλος και το τρολ».
Ο πρωθυπουργικός σύμβουλος (ένας από πολλούς) επαναλαμβάνει στην επιστολή του τα περί διαδικτυακού καλλικάντζαρου ενώ δεν παραλείπει να ειρωνευτεί την «ερίτιμο και ευαίσθητη κυρία των Βορείων Προαστίων», Ελενα Ακρίτα,  αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Η αλήθεια είναι πως ζώντας σε ένα πανωσήκωμα στον Κορυδαλλό δεν έχω την ευαισθησία -που γενιέται μόνο στις επαύλεις της ελληνικής «προόδου», όπου ζείτε εσείς- για ψεύτες, τρολ που υποδύονται τους πονεμένους και ξαποστέλνουν το πτώμα του πατέρα τους πεσκέσι, ως χιούμορ και χάριν αντιπολιτευτικού επιχειρήματος».
Και συνεχίζει ακάθεκτος ο Φαήλος: «Δεν με ενοχλεί το ψευδώνυμο ούτε η γνώμη σας αλλά η υποκρισία. Εγώ δεν το έχαψα. Εσείς το χάψατε και το κατάπιατε αμάσητο...»
Η Ελενα Ακρίτα φαίνεται πως ενοχλήθηκε πολύ από την επιστολή του Κρανιδιώτη και απάντησε..

Πάνω από 2.500 βιογραφικά για μια συμμετοχή σε «ροζ» ταινίες λόγω κρίσης!

Kάτι η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία, κάτι η περιέργεια, η Sirina Productions έχει γίνει η πιο... περιζήτητη εταιρεία της Ελλάδας αυτή τη στιγμή!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας 6 Μέρες, η εταιρεία παραγωγής ταινιών «με υπόθεση» έχει δεχθεί πάνω από 2.500 βιογραφικά σημειώματα τα τελευταία χρόνια από επίδοξους πρωταγωνιστές.
Στην πλειοψηφία τους είναι άνδρες, ενώ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε εκπρόσωπος της Sirina στην εφημερίδα, αυξανόμενο αριθμό αιτήσεων λαμβάνουν και από γυναίκες.
Όπως ισχυρίζεται εκπρόσωπος της εταιρείας, δεν είναι μόνο η ανεργία που ωθεί τους Έλληνες να..

Κι όμως τους ψήφισαν χιλιάδες...

Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να διαφεντεύουν τη χώρα μας. Κι όμως αυτούς τους ανθρώπους πολλοί μα πάρα πολλοί τους ψήφισαν. Δείτε αριστερά τις αθλιότητες του Τζήμερου και του Γεωργιάδη στο twitter για την τραγωδία της Λάρισας με τους νεκρούς φοιτητές. Αυτοί οι άνθρωποι  όταν μιλάνε το μόνο που εκλύουν είναι θανατηφόρο μονοξείδιο του άνθρακα.