ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Οι μαγκιές του Πειραιώτη (Φαήλου) και οι ευαισθησίες της κυρίας των Βορείων Προαστίων

 Επιστολή στην εφημερίδα Τα Νέα έστειλε ο Φαήλος Κρανιδιώτης με αφορμή το «προσβλητικό», όπως λέει, άρθρο της Ελενας Ακρίτα υπό τον τίτλο «Ο Φαήλος και το τρολ».
Ο πρωθυπουργικός σύμβουλος (ένας από πολλούς) επαναλαμβάνει στην επιστολή του τα περί διαδικτυακού καλλικάντζαρου ενώ δεν παραλείπει να ειρωνευτεί την «ερίτιμο και ευαίσθητη κυρία των Βορείων Προαστίων», Ελενα Ακρίτα,  αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Η αλήθεια είναι πως ζώντας σε ένα πανωσήκωμα στον Κορυδαλλό δεν έχω την ευαισθησία -που γενιέται μόνο στις επαύλεις της ελληνικής «προόδου», όπου ζείτε εσείς- για ψεύτες, τρολ που υποδύονται τους πονεμένους και ξαποστέλνουν το πτώμα του πατέρα τους πεσκέσι, ως χιούμορ και χάριν αντιπολιτευτικού επιχειρήματος».
Και συνεχίζει ακάθεκτος ο Φαήλος: «Δεν με ενοχλεί το ψευδώνυμο ούτε η γνώμη σας αλλά η υποκρισία. Εγώ δεν το έχαψα. Εσείς το χάψατε και το κατάπιατε αμάσητο...»
Η Ελενα Ακρίτα φαίνεται πως ενοχλήθηκε πολύ από την επιστολή του Κρανιδιώτη και απάντησε..
(ολίγον απολογητικά είναι η αλήθεια) επί προσωπικού μέσω της στήλης της στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας Τα Νέα. Η Ακρίτα αναφέρει -μεταξύ άλλων- χαρακτηριστικά:
«Συγχωρέστε με, κύριε Κρανιδιώτη, που γεννήθηκα σε βόρειο προάστιο, την εποχή που ήταν ακόμα μια γειτονιά δημοσιογράφων. Συγχωρέστε τον παππού μου που αγόρασε το οικόπεδο πολύ πριν γεννηθώ. Κανείς δεν μου είπε τότε ότι αυτό θα μου αφαιρούσε το δικαίωμα να έχω ευαισθησίες, να εξεγείρομαι με αδικίες, να εκφέρω απόψεις!
Αλήθεια, είναι «μαγκιά Πειραιώτη» (όπως αυτοχαρακτηρίζεστε) να εγκαλείτε μια γυναίκα για κάτι που ΔΕΝ είπε εκείνη, αλλά ο σύντροφός της; Ή μήπως «οι μάγκες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τρένο»;
Κάποιοι θεώρησαν πως τα γραφόμενα της Ακρίτα στην αρχή της απάντησής της  («αυτό που διά γυμνού οφθαλμού μοιάζει με μια «πιπεράτη» αντιπαράθεση δύο προσώπων, στην ουσία ξεπερνάει και τον κ. Κρανιδιώτη και εμένα κι αφορά μια ολόκληρη κοινωνία») ήταν ουσιαστικά η παραδοχή της «ήττας» της στην μεταξύ τους κόντρα γι΄αυτό και η γενίκευση της απάντησης που ήταν όμως -όπως ακριβώς λέει- επί προσωπικού και μόνο.

Υ.Γ Ο Φαήλος Κρανιδιώτης έιχε γράψει αρχικά ότι ήταν θαυμαστής της Ακρίτα και πως την διάβαζε από μικρός στα έντυπα του ΔΟΛ