ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

15.000 στρατιωτικοί έστειλαν μήνυμα που δεν μπορεί να αγνοηθεί...

Η συγκέντρωση των στρατιωτικών ήταν τεράστια, για τα δεδομένα του χώρου των Ενόπλων Δυνάμεων. Και οι στρατιωτικοί που εμφανίστηκαν με στολή σχετικά αρκετοί αν αναλογιστούμε το κλίμα που επικράτησε τις τελευταίες εβδομάδες στις Ένοπλες Δυνάμεις, με αποκορύφωμα την διαταγή Κωσταράκου. Η πορεία έδειξε το μέγεθος. Η κορυφή πέρα από το Σύνταγμα και οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Καλυθμώνος να είναι ακόμη ένα συμπαγές πλήθος!
Η συγκέντρωση ήταν πυκνή και μεγάλη και έστειλε ένα μήνυμα: η απόγνωση μπορεί να βγάλει στο δρόμο ακόμη και ανθρώπους που πριν τρία χρόνια δεν γνώριζαν τι θα πει διαδήλωση. Κι αν οι στρατιωτικοί , το πιο πειθαρχημένο κομμάτι του ελληνικού λαού επιλέγει να βγει στο δρόμο, τότε είναι βέβαιο ότι κάποιοι πρέπει να..
προβληματιστούν ιδιαίτερα σοβαρά. Και σ΄ αυτούς δεν συμπεριλαμβάνετε ο Τσουκαράκης, ο Τσάκαλος και ο ΣΥΣΜΕΔ!
Ας αναλογιστούν όσοι χαράσσουν πολιτική -αν τη χαράσσουν- και όσοι δεν τολμούν να βάλουν κόκκινες γραμμές ποιος πραγματικά έβγαλε τους στρατιωτικούς στο δρόμο. Ο ΣΥΣΜΕΔ και η ηγεσία του για τους οποίους μέχρι πρόσφατα έλεγαν ότι δεν εκπροσωπεί κανένα παρά τα λίγα μέλη του ή οι ίδιοι που με τα μέτρα-βόμβες τίναξαν στον αέρα ζωές ανθρώπων και οικογενειών;
Γιατί στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν πολλές χιλιάδες στρατιωτικοί. Και μαζί τους πάρα πολλοί Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων, με πιο πρόσφατο το στρατηγό Ζιαζιά!
Ποια θα είναι τώρα η συνέχεια; Ελπίζουμε όχι η “παραδειγματική τιμωρία” όσων στρατιωτικών εμφανίστηκαν με στολή. Το καζάνι βράζει δεν χρειάζεται κανείς να φουντώσει κι άλλο την φωτιά. Ψυχραιμία και λογική απαιτείται. Όχι όμως απ΄ όσους διαδήλωσαν. Αυτοί την έδειξαν με τη στάση τους στη συγκέντρωση. Απ΄όσους με τον τρόπο τους,τις δηλώσεις και κυρίως τις πράξεις τους, απαιτείται ψυχραιμία.
Για να επανέλθει γαλήνη στις Ένοπλες Δυνάμεις, ακόμη και μέσα σ΄ αυτή την απίστευτη και ατελείωτη οικονομική καταιγίδα.
- peiratiko reportaz