ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Εκλογές για όργανα διοίκησης στον ΕΔΟΕΑΠ - Τι έγινε στη συνέλευση του Κάραβελ

Με συμμετοχή 1115 μελών – σε απαρτία – πραγματοποιήθηκε χθες η συνέλευση της ΕΣΗΕΑ στο Κάραβελ, με βασικό θέμα τις εξελίξεις στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης.
Αποφασίστηκε σχεδόν ομόφωνα να διεξαχθούν οι εκλογές για τα όργανα διοίκησης στον ΕΔΟΕΑΠ στις 12- 13 Μαρτίου.
Ηδη η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι αγωνιστές) έβγαλε ανακοίνωση ότι στηρίζει τις υποψηφιότητες του Γιάννη Αγγέλη και της Πόπης Χριστοδουλίδου. Στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«Η παρουσία και απολογία της παραιτηθείσης προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ στην γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ δεν στάθηκε ικανή – πώς θα μπορούσε, άλλωστε; – να την απαλλάξει από τη μομφή..
εκατοντάδων συναδέλφων. Γι’ αυτούς και, προφανώς, για εμάς, η τέως πρόεδρος και τα άλλα μέλη της διοίκησης ήταν πολιτικά έκπτωτα πολύ προτού αποφασίσουν τελικώς (και με μεγάλη καθυστέρηση) να παραιτηθούν.
Ζητούμε από τους συναδέλφους – συνταξιούχους, άνεργους και εργαζόμενους – να καταψηφίσουν την Ελένη Σπανοπούλου και όσα από τα άλλα μέλη της ΕΣΗΕΑ στο απερχόμενο ΔΣ θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα, γιατί:
** Αποδείχθηκαν διοικητικά ανίκανοι, στην καλύτερη περίπτωση. Άφησαν την κλοπή των αποθεματικών από κυβέρνηση, τρόικα και ΤτΕ να εκτυλίσσεται επί μήνες προτού δήθεν καλέσουν τον κλάδο σε πανστρατιά για την υπεράσπιση του ταμείου – εντελώς προσχηματικά, όπως αποδεικνύεται στην πράξη.
** Επέδειξαν αντιδημοκρατική συμπεριφορά, αρνούμενοι πεισματικά να παραιτηθούν παρά την γενική κατακραυγή που δέχθηκαν στη γενική συνέλευση του περασμένου Ιουνίου. Άλλωστε, ήταν η πρόεδρος και ορισμένα μέλη του ΔΣ που τη μετέτρεψαν σε αρένα, αρνούμενοι πραξικοπηματικά να συνεχίσουν τη διαδικασία.
** Παραπλανούν συστηματικά τους ασφαλισμένους, πουλώντας τους «παραμύθια» ότι ο ΕΔΟΕΑΠ μπορεί να μείνει αυτόνομος και αλώβητος. Ότι, δήθεν, οι δημοσιογράφοι και οι διοικητικοί στα ΜΜΕ εξακολουθούν να αποτελούν τον περιούσιο λαό και διαφέρουν από τους εργαζόμενους σε άλλους κλάδους.
** Είναι πολιτικά ανεπαρκείς, καθώς – εσκεμμένα – επιμένουν να αποκρύπτουν την πραγματική εικόνα και αιτία του προβλήματος: την πολιτική κεφαλαίου, κυβέρνησης και ΕΕ για ανατροπή όλων των κεκτημένων στην αγορά εργασίας (μαζί και στα ΜΜΕ) και το ασφαλιστικό (μαζί και στον ΕΔΟΕΑΠ και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και βίαιης αναδιανομής του πλούτου υπέρ των οικονομικά ισχυρών και τη μετατροπή της Ελλάδας σε μια ζώνη φτηνής εργασίας, χωρίς καμία υποχρέωση για την εργοδοσία.
 Για όλους αυτούς τους λόγους, στις επερχόμενες εκλογές για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, στις 12-13 Μαρτίου
-- Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν αγωνιστές που έχουν αποδείξει ότι δεν σκύβουν το κεφάλι σε απειλές και εκβιασμούς. Ότι δεν είναι διαπλεκόμενοι ούτε συχνάζουν στους προθαλάμους και τα σαλόνια της εξουσίας. Ότι θα τα βγάζουν όλα στη φόρα, χωρίς φόβο και πάθος, για να μαθαίνουμε όλοι τι συμβαίνει στα άδυτα και τα παρασκήνια των ΔΣ, των κάθε λογής διαβουλεύσεων και της διαχείρισης του ιδρώτα και του πλούτου μας.
-- Τους καλούμε να στηρίξουν τον ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΗ και την ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ, για να δώσουν τον αγώνα και από τις επάλξεις του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, μην επιτρέποντας στην επόμενη διοίκηση να κάνει ευθανασία και να βάλει οριστικά ταφόπλακα στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή(Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι αγωνιστές)»

- Διαβάστε επίσης: 
* ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΕΔΟΕΑΠ ΣΤΙΣ 12-13 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΡΩΔΙΑ

* Οι εξηγήσεις της Σπανοπούλου για τον ΕΔΟΕΑΠ που ΔΕΝ έπεισαν και οι εκλογές στις 12-13 Μαρτίου