ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΕΡΤ: η δυσαρέσκεια Σαμαρά και η «ηρωική» έξοδος του Νίκου Σίμου

Οι πραγματικοί λόγοι της παραίτησης(;) του διευθύνοντος συμβούλου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης

Παραιτήθηκε ο Νίκος Σίμος από την ΕΡΤ καθώς αδυνατεί, λέει, να συνεργαστεί με τον Γιώργο Μπράμο αφού θεωρεί ότι υπάρχουν άλλοι πιο νέοι και πιο αξιόλογοι από τον προοριζόμενο για τη θέση του γενικού διευθυντή τηλεόρασης.
Πολλοί ήταν αυτοί που είπαν πως πίσω από την επιστολή παραίτησης του Νίκου Σίμου, εκτός από τα προσωπικά του με τον Μπράμο (πολιτευτή της ΔΗΜΑΡ), υπάρχει η δυσαρέσκεια του άλλου Σίμου (του Κεδίκογλου) και κατ΄επέκτασιν του Αντώνη Σαμαρά.
Ο πρωθυπουργός έχει κάθε λόγο να είναι δυσαρεστημένος καθώς, όπως λένε στο Ραδιομέγαρο, ο Σίμος (ο Νίκος) αρκείται αποκλειστικά και μόνο στον διακοσμητικό ρόλο του. «Θα..
ήθελα περισσότερη παρέμβαση, να λύνει προβλήματα εν τη γενέσει τους» φέρεται να είπε ο Σαμαράς στον Κεδίκογλου με αφορμή μάλιστα και τις απεργίες στο Ραδιομέγαρο που του κόστισαν πάρα πολύ (Ολαντ κλπ).
Αυτά τα περί κόντρας του Ν. Σίμου και της αντίθεσής του με τον τοποθέτηση του Γ. Μπράμου  ως γενικού διευθυντή τηλεορασης είναι προφάσεις εν αμαρτίαις λένε οι παροικούντες στην Αγία Παρασκευή. Αυτό που έγραψαν οι zoornalistas, το «Ή εγώ ή ο Μπράμος», ακούστηκε εκβιαστικό  αλλά προφανώς δεν μπορεί να υπερίσχυσε η επιλογή της ΔΗΜΑΡ έναντι της επιλογής της ΝΔ. Είναι καθαρό πλέον ότι ο Σαμαράς δεν στήριξε τον Σίμο (που κάνει τώρα ηρωική έξοδο) γιατί τον είχε τελειώσει (από καιρό) ενώ αρκετοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο και για άρση της εμπιστοσύνης του Σαμαρά στο πρόσωπο του Κεδίκογλου.

Το νέο όργανο και οι χαμένες αρμοδιότητες
Η ουσία της παραίτησης Κεδίκογλου για κάποιους άλλους (πιο ψαγμένους) είναι ότι με το νέο οργανόγραμμα, που έχει αποσταλεί στα κόμματα για μελέτη και το οποίο προβλέπει ενοποίηση της γενικής διεύθυνσης τηλεόρασης με τη διεύθυνση ενημέρωσης, θα δημιουργηθεί ένα νέο πανίσχυρο διοικητικό όργανο που θα εξαφανίσει την εξουσία και τις αρμοδιότητες του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ - του Ν. Σίμου εν προκειμένω. Και φυσικά σε αυτό το όργανο ο Σίμος δεν ήθελε επικεφαλής τον Γ. Μπράμο (της ΔΗΜΑΡ) αλλά κάποιον -έμπιστο- δικό του...

«Είναι ντροπή...»
Από την πλευρά του ο Ν. Σίμος έκανε λόγο για άρνηση του Γ. Μπράμου να απαλλαγεί των καθηκόντων του λόγω συνταξιοδότησης, επικαλούμενος γνωριμία με υπουργό. «Σε μια δύσκολη εποχή που η ανεργία καλπάζει είναι τουλάχιστον ντροπή η ΕΡΤ να επαναφέρει έναν συνταξιούχο της, για τη νευραλγική θέση τη στιγμή που υπάρχουν αξιόλογοι και άνεργοι στο χώρο», είπε ο Σίμος στο Δ.Σ, εξαιρώντας βέβαια τον εαυτό του από αυτή την κατηγορία...

Ο zooρλός