ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Σχέδιο «Αθηνά»: μικροπολιτικά παιχνίδια και προσωπικές ατζέντες στις πλάτες των φοιτητών

Στην τελική της ευθεία μπαίνει η διαβούλευση σχετικά με τις συγχωνεύσεις και μετακινήσεις τμημάτων που προβλέπει το σχέδιο ΑΘΗΝΑ. Οι αποφάσεις για τις αλλαγές στα ΑΕΙ έχουν κλείσει, με το Υπουργείο να βρίσκει διαφορετική φόρμουλα για την ομοσπονδιοποίηση των Ιδρυμάτων της Αττικής και να διορθώνει κάποιες μικρότερες αστοχίες του αρχικού σχεδίου, εξασφαλίζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τη συναίνεση των εμπλεκομένων που είναι και απαραίτητη για την επιτυχή υλοποίηση τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεων.
Το παζάρι έχει σχεδόν κλείσει και για τα ΤΕΙ, όμως ένα αγκάθι που παραμένει ανοιχτό είναι το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση το Υπουργείο εν μέσω ισχυρών και εν πολλοίς δικαιολογημένων αντιδράσεων άλλαξε ρότα κι αποφάσισε να δρομολογήσει τις προσδοκώμενες αλλαγές κυρίως μέσω εσωτερικών συγχωνεύσεων, λέγεται ότι ο διακαής πόθος..
του Προέδρου του ΤΕΙ Σερρών είναι να αποσπάσει το μεγαλύτερο τμήμα του ΤΕΙ Θες/νίκης, το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (το σχετικό παρασκήνιο και η φημολογούμενη στήριξη γνωστής πολιτικής οικογένειας προσεχώς). Οι αναφορές όμως του Προέδρου του ΤΕΙ Σερρών περί «ζεστού χρήματος» και «πολιτικής διαμεσολάβησης» έχουν αποδυναμώσει τη θέση του καθώς έχουν ξεσηκώσει το φοιτητικό πληθυσμό κι έχουν δημιουργήσει δυσφορία στο κυβερνητικό στρατόπεδο που ανησυχεί για τη δυναμική που μπορεί να αποκτήσουν οι αντιδράσεις των φοιτητών, όταν μάλιστα οι τελευταίοι νιώθουν ότι στις πλάτες τους παίζονται μικροπολιτικά παιχνίδια και προσωπικές ατζέντες.