ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ο Λιάτσος κάνει λόγο για συκοφαντίες και βρώμικο πόλεμο

Απάντηση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης για τις καταγγελίες εργαζομένων της ΕΡΤ περί «ημετέρων και πλαστοπροσωπίας» - Για αθλιότητες κάνει λόγο ο Πέρης Χαλάτσης

Απάντηση στις καταγγελίες εργαζόμενων στην ΕΡΤ που βρίσκονται στα χέρια του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Αυγή με τίτλο «"Ημέτεροι" και με ... πλαστοπροσωπία στην ΕΡΤ» αλλά και στο διαδίκτυο (σε δεκάδες σάιτ και μπλογκς) δίνει με επίσημη ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ. Ο Αιμίλιος Λιάτσος αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Το δημοσίευμα (σσ της Αυγής) εκφεύγει από κάθε κανόνα καλόπιστης κριτικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αποτελώντας λίβελο αθλιότητας κατά της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και των ανθρώπων που την υπηρετούν. Στηρίζεται στην πραγματικότητα σε μια συρραφή ψευδών και υστερόβουλων φημών από «πηγές» με..
ύποπτα και ιδιοτελή κίνητρα, που έχουν ως στόχο να διαβάλουν κάθε προσπάθεια που γίνεται για να παράσχει η ΕΡΤ αντικειμενική και αξιόπιστη ενημέρωση.
Οι γελοιότητες περί «πλαστοπροσωπίας» και «μεθοδεύσεων» αρκούν για να προσδιορίσουν το μέγεθος της αήθειας και της στοχευμένης επίθεσης κατά της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν βρώμικο πόλεμο λασπολογίας και κατασυκοφάντησης, που – φυσικά – δεν μπορεί να μείνει αναπάντητος.
Η συνέχεια θα δοθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης».
Στη δικαιοσύνη απειλεί ότι θα καταφύγει κι ο δημοσιογράφος Πέρης Χαλάτσης για τις «αθλιότητες», όπως χαρακτηρίζει, τις καταγγελίες εργαζόμενων στην ΕΡΤ, που αναφέρονται στο πρόσωπό του και στο όνομα του γιού του. Ο Π. Χαλάτσης με επιστολή του (και προς τους zoornalistas) αναφέρει:
«Για τις αθλιότητες που γράφονται και αναφέρονται στο πρόσωπό μου και στο όνομα του γιου μου και τις οποίες αναδημοσιεύετε, θα καταφύγω στη δικαιοσύνη. Σας ενημερώνω ακόμη οτι απο δημοσιογραφική δεοντολογία και μόνο οφείλατε να φιλοξενούσατε και μια δική μου απάντηση προκειμένου να γνωρίζατε την αλήθεια.
Ευχαριστώ
Πέρης Χαλατσης»
Αν όλα αυτά τα οποία καταγγέλλονται από εργαζόμενους της ΕΡΤ, προς τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, δεν ισχύουν κάλλιστα θα μπορούσε ο Π. Χαλάτσης να στείλει την απάντηση του και να δημοσιευτεί πάραυτα. Μπορεί ακόμη να το κάνει καθώς στην επιστολή του δεν αναφέρει τίποτε επί της ουσίας των καταγγελλομένων…