ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Σκαρμούτσος: Το Αλάτσι είναι το παιδί μου αλλά, νοίκιασα και σπίτι στη Θεσσαλονίκη!

Τα σχέδια του τηλεοπτικού μάγειρα για παντοπωλείο-μεζεδοπωλείο σε Λονδίνο και Βρυξέλλες. Γιατί λέει όχι στα σουβλατζίδικα

Το νέο πρότζεκτ που έχει βάλει σε εφαρμογή παρουσίαζε στην εκπομπή του Λιάγκα, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα παντοπωλείο-μεζεδοπωλείο στη Θεσσαλονίκη όπου όλα τα φαγώσιμα θα είναι μόνο επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα και από το παντοπωλείο θα πάνε κατευθείαν στο πιάτο του πελάτη.
Το ίδιο πρότζεκτ θα αναπτυχθεί όπως είπε και στο εξωτερικό (Λονδίνο, Βρυξέλλες) από μαγείρους που θα τους εκπαιδεύσει ο ίδιος ο Σκαρμούτσος. Σε ερώτηση αν θα φύγει από το (υπερεκτιμημένο) εστιατόριο του Στ. Θεοδωράκη, ο τηλεοπτικός μάγειρας είπε ότι σε καμμιά περίπτωση δεν θα αφήσει το Αλάτσι που είναι το παιδί του!
Και πώς θα καταφέρει να συνδυάσει Θεσσαλονίκη – Αθήνα; Θα γίνει δυο κομμάτια και θα..
πηγαινοέρχεται μαγειρεύοντας ακόμη και καθ΄οδόν αν χρειαστεί! Μάλιστα στη Θεσσαλονίκη ο Δ. Σκαρμούτσος νοίκιασε και σπίτι.
Ο Δ. Σκαρμούτσος εξολομογήθηκε στον Λιάγκα ότι σε όλα αυτά δεν είχε και δεν θέλει να έχει ουδεμία επιχειρηματική σχέση. Αυτός είναι ένας απλός (και καλοπληρωμένος) μάγειρας. Κάπου εκεί εξέφρασε και την αγανάκτησή του γιατί η Ελλάδα λέει διώχνει στο εξωτερικό τους καλύτερους μαγείρους της (όπως κάτι σαν το «φεύγουν έξω τα καλύτερα μυαλά»).
Εντύπωση προκάλεσε η επίθεσή του στα σουβλατζίδικα (οι ανταγωνιστές) που όπως είπε δεν έχουν τις καλύτερες πρώτες ύλες καθώς όλα τα προϊόντα είναι τυποποιημένα και αμφίβολης ποιότητας από εταιρείες που έχουν αναλάβει τον ανεφοδιασμό. Επίσης άφησε υπονοούμενα και για το σινάφι του λέγοντας ότι οι άλλοι μάγειροι πολεμούν τους «τηλεοπτικούς» καθώς στην ουσία θεωρούν ότι είναι κακοί στην κουζίνα και καλοί μόνο για το «γυαλί».

Υ.Γ Όπως διευκρίνησε ο Σκαρμούτσος, πάντα μαγειρεύει ο ίδιος και μάλιστα πολλές φορές τον χαζεύουν διάφορα κοριτσάκια την ώρα που δημιοιυργεί στην κουζίνα. Τώρα πως θα μαγειρεύει και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη είναι αλλού τσελεμεντέ ευαγγέλιο…

Υ.Γ1 Από το 2005 ο Σκαρμούτσος «δημιουργεί» στο Αλάτσι που ειρήσθω εν παρόδω κάποιοι λένε πως η κουζίνα του είναι πολύ βαριά και καλό θα είναι αν έχεις έστω και μικρή ευαισθησία στο στομάχι να μην την δοκιμάσεις αργά το βράδυ. Κι αυτό γιατί θα κοιμηθείς με εφιάλτες και θα ξυπνήσεις με οισοφαγικές παλινδρομήσεις... Χώρια από το γεγονός ότι την κουζίνα του Σκαρμούτσου την.... προτιμά και ο Γιώργος Παπανδρέου που επισκέπτεται τακτικά το Αλάτσι του «φίλου Σταύρου».