ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

«Πόλεμος» στην Ιερισσό μετά την εισβολή των ΜΑΤ

Οργιο αυθαιρεσίας και κρατικής τρομοκρατίας καταγγέλλουν οι κάτοικοι

Πόλεμος στην Ιερισσό Χαλκιδικής καθώς από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με σκοπό τις προσαγωγές κατοίκων. Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν μπει στην πόλη της Ιερισσού και τρομοκρατούν τους πολίτες.
Οι κάτοικοι που καταγγέλλουν όργιο αυθαιρεσίας και κρατικής τρομοκρατίας, ξεσηκώθηκαν μετά την ξαφνική εμφάνιση ισχυρής αστυνομικής δύναμης και τη χρήση δακρυγόνων μέσα στο χωριό, ακόμη και μέσα σχολείο, εν ώρα..
λειτουργίας του, με τα παιδιά να λιποθυμούν.
Ολα ξεκίνησαν όταν έξι διμοιρίες των ΜΑΤ και τζιπ της αστυνομίας μετέβησαν από τον Πολύγυρο στην Ιερισσό, για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης στο εργοστάσιο "Ελληνικός Χρυσός". Τότε άρχισαν να χτυπάνε οι καμπάνες για να συγκεντρωθεί ο κόσμος έξω από το αστυνομικό τμήμα. Οι κάτοικοι που έστησαν οδοφράγματα, βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και ελαστικά. καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις εισβάλουν σε σπίτια κι έχουν προχωρήσει σε αυαθαίρετες προσαγωγές.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλη Παπαγεωργίου, τραυματίστηκε ένας 15χρονος από κάλυκα δακρυγόνου που έπεσε στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια ρίψης χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Γυμνάσιο – Λύκειο της Ιερισσού. Επιπλέον σημειώθηκαν και πολλά λιποθυμικά φαινόμενα από μεγάλους και παιδιά.
Να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από την Ιερισσό της Χαλκιδικής ζήτησαν, πριν από λίγο, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ με ανακοίνωσή τους.
Το ΚΚΕ κάνει λόγο για «όργιο αυταρχισμού» και για «ωμή και μαζική τρομοκρατία να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων της περιοχής» και ζητά «να σταματήσουν τώρα οι εισβολές των ΜΑΤ».
Χθες συνελήφθησαν δύο μαθήτριες Λυκείου, 15 και 16 ετών, στο πλαίσιο της έρευνας για την εμπρηστική επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας που θα πραγματοποιήσει τις εξορύξεις χρυσού στις Σκουριές. Οι δύο μαθήτριες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια Πολυγύρου.