ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιοι θα «τρέχουν» την ελληνική έκδοση της Huffington Post

Δ. Μάρης:  ο betατζής που αναδεικνύεται σε κυρίαρχο των ηλεκτρονικών μέσων!

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει το εγχείρημα της ελληνικής έκδοσης της Huffington Post και ήδη έχουν αρχίσει οι επαφές για τη στελέχωσή του. Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται περιλαμβάνονται και αυτά παλαίμαχων δημοσογράφων και κάποιων τηλεοπτικών αστέρων. Ιδιαίτερη έκπληξη ήταν η εμπλοκή του ονόματος της Εμυς Λιβανίου λόγω της στενής φιλικής σχέσης της τηλεπαρουσιάστριας με την Αριάννα Χάφινγκτον.
Το HuffPost Greece θα εδρεύει στην Αθήνα και «θα υποστηρίζεται από σημαντικούς Ελληνες οικονομικούς εταίρους». Η ελληνική έκδοση της Huffington Post  αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στο διαδίκτυο μέσα στον Νοέμβριο.
Το κυνήγι για τη συμφωνία του HuffPost Greece είχε ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Η επιτυχία του σάιτ της Αριάννας Χάφινγκτον όχι μόνο σε επισκεψιμότητα, αλλά κυρίως σε διαφημιστικά έσοδα, ήταν.. 

Οταν ο Τάσος Θεοδωρόπουλος γράφει ότι έριχνε κρυφά xanax στην βότκα του «θείου»...

Ο δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος (που, οπως γράφει ο ίδιος, έριχνε κρυφά xanax στην βότκα του Κωστόπουλου «για να κουλάρει και να σταματήσει να ουρλιάζει») σπεύδει προς υπεράσπιση του πρώην αφεντικού του, απαντώντας σε όσα έγραψε ο Χρήστος Ξανθάκης, στο provocateur, υπό τον τίτλο «Οχι άλλο Κωστόπουλο!».
Οταν λες «όχι άλλο Κωστόπουλο», είναι σαν να λες, «ξόφλησες πούστη, και καλύτερα να αποσυρθείς». Ποιος είσαι εσύ που θα πεις σε κάποιον να αποσυρθεί; Η Ντέπυ Γκολεμά (που πρέπει να αποσυρθεί);” αναφέρει χαρακτηριστικά... κατακεραυνώνοντας τον Ξανθάκη.
Ο Τάσος Θεοδωρόπουλος μέσα από το κείμενό του ουσιαστικά υπερασπίζεται τον εαυτό του καθώς γνωρίζει ότι θα φάει άγριο κράξιμο» από το «σινάφι» του επειδή θα εμφανίζεται στην trash εκπομπή της Αννίτας Πάνια. Σπεύδει λοιπόν να προκαταλάβει τις αντιδράσεις υπερασπιζόμενος τον εαυτό του, μέσω Κωστόπουλου, κατακεραυνώνοντας τον Ξανθάκη επειδή έγραψε τα αυτονόητα...
Βέβαια ο Θεοδωρόπουλος έχει δίκιο όταν στο κείμενό του..

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Υπουργοί δημοσιογράφοι...

Πού να φανταστεί ο Ταλιμπaν (στη φωτογραφία) ότι έχει μπροστά του έναν μελλοντικό υπουργό χώρας του ΝΑΤΟ;

του Γιάννη Παντελάκη

Δύο υπουργοί (Βούλτεψη, Ντινόπουλος) μέλη της ΕΣΗΕΑ, αποδοκιμάσθηκαν χθες από μερίδα δημοσιογράφων, όταν πήγαν να ψηφίσουν σε κάποιες εκλογές του συνδικαλιστικού μας σωματείου. Η απορία μου εύναι άλλη: είναι λογικό, δημοσιογράφοι που έγιναν υπουργοί να μπορούν να ασκούν συνδικαλιστικά τους δικαιώματα ως δημοσιογράφοι; Η πρακτική λέει πως ναι. Το σωματείο επέτρεψε αυτή την τακτική, η οποία προβλέπεται από το καταστατικό το οποίο δεν έχει αλλάξει.
Η στοιχειώδης δεοντολογία, απαντά αρνητικά. Δεν είναι δυνατόν ένας δημοσιογράφος όταν ορκίζεται υπουργός ή βουλευτής να έχει το δικαίωμα να ψηφίσει για εκπροσώπους ενός σωματείου στο.. 

Οι αντιπρόσωποι για το Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ - Ποιοι εκλέγονται

Ολα τα ονόματα

Η Εφορευτική Επιτροπή Ε.Σ.Η.Ε.Α. ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για το 7ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. Οι αντιπρόσωποι των συνδυασμών εκλέγονται ως ακολούθως:

Ι. Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»
1 ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ 279 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
2 ΚΟΥΜΠΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 145 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
3 ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 110 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
4 ΒΟΤΣΚΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 98 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
5 ΣΤΑΘΑΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΑΝΤΖΥ) 92 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
6 ΔΙΟΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΜΑΚΗΣ) 78 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
7 ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 73 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
8 ΝΙΚΗΤΑΚΗ ΙΟΥΛΙΑ (ΛΙΑ) 67 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ..

Οι έδρες των Συνδυασμών για το Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ

Tα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης και 18ης Σεπτεμβρίου 2014 για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για το 7ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ
Ψήφισαν: 2.260 Έγκυρα: 2.204  Άκυρα – Λευκά: 56 Έδρες: 90
Έλαβαν οι συνδυασμοί:
Α. «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»
Ψήφοι: 732 Έδρες: 30
Β. «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»..

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Από τα Γραφεία Τύπου στο «αντικειμενικό» ρεπορτάζ των καναλιών

Τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις

Πολλοί πολιτικοί συντάκτες στα συστημικά ΜΜΕ παίζουν πλέον διεκπεραιωτικό ρόλο, καθώς το μόνο που κάνουν είναι (σαν) να μεταφέρουν τη γραμμή από το Μαξίμου και την τρόικα, στις μάζες. Η κρίση άλλαξε πολλά και οπωσδήποτε έχει μεταμορφώσει και το τοπίο στα ΜΜΕ και μία από τις αλλαγές είναι αυτή...
Δεν χρειάζονται δηλαδή ούτε χαρισματικοί ρεπόρτερ, ούτε κυνηγοί της είδησης. Το βασικό προσόν είναι οι διασυνδέσεις με την εξουσία, κάποιοι και με τη διαπλοκή και την Τρόικα (δεν είναι τυχαίο ότι δημοσιογράφος που φημιζόταν για τις προνομιακές προσωπικές σχέσεις της με μέλος της τρόικας, αναβαθμίστηκε σε κυβερνητικό συντάκτη σε χρόνο ρεκόρ, ενώ λίγο πριν είχε γίνει περιζήτητη από δύο τουλάχιστον μεγάλα κανάλια).
Η κρίση λοιπόν «αποδείχτηκε ευκαιρία» για να περιθωριοποιηθεί το πραγματικό πολιτικό ρεπορτάζ καθώς και οι παραδοσιακού τύπου πολιτικοί συντάκτες και να αντικατασταθούν από τους εκπροσώπους γραφείων τύπου της εξουσίας.
Χαρακτηριστική περίπτωση ο πολιτικός συντάκτης του Mega.. 

Μα καλά, δεν ντρέπονται;

Με την προσωπική της φρουρά ψήφισε η Βούλτεψη στην ΕΣΗΕΑ

Μα καλά δεν ντρέπονται; Με αυτό το ερώτημα, στην καλή περίπτωση, αντιμετωπίστηκε η κάθοδος των "δημοσιογράφων" υπουργών στις εκλογές σήμερα στην ΕΣΗΕΑ για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ.
Εμφανίστηκαν για να δώσουν την ψήφο τους η Σοφία Βούλτεψη, αρμόδια επί ΜΜΕ υφυπουργός της κυβέρνησης και ο Αργύρης Ντινόπουλος. Ο δεύτερος ακούστηκε να σχολιάζει πως τουλάχιστον αυτός δεν ήρθε με συνοδεία μπράβων κι αυτό γιατί η υφυπουργός των ΜΜΕ ανέβηκε να ρίξει την ψήφο της με τους προσωπικούς της φρουρούς. Και φυσικά τα «άκουσε» από δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ και της φώναζαν. Αυτό που δεν πρόλαβαν να πουν στην αρμόδια υφυπουργό ήταν να.. 

«Εμείς οι δημοσιογράφοι του “Εθνους” αποδοκιμάζουμε»...

Από το email εργαζόμενης στο δημοσιογραφικό όμιλο του Μπόμπολα (το όνομά της παραπέμπει στην εκπρόσωπο των δημοσιογράφων στο μεικτό της ΕΣΗΕΑ) μας εστάλη κείμενο που παρόλα αυτά δεν υπογράφεται από κανέναν και αναφέρεται σε ανάρτηση του Δημήτρη Τρίμη (εδώ), σχετικά με την στάση των δημοσιογράφων της εφημερίδας του Μπόμπολα απέναντι στην απόλυση του Νίκου Θεοδωρόπουλου
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο που μας εστάλη από email του «Πήγασου»:
«Mε δυσάρεστη έκπληξη οι δημοσιογράφοι του “Εθνους” διαβάσαμε σε ιστοσελίδες κείμενο του συνδικαλιστή της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη, το οποίο αναφέρεται σε γεγονότα, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σχετικά με την απόλυση του συναδέλφου μας Νίκου Θεοδωρόπουλου και τη στάση μας απέναντι σε αυτήν..
Διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι, αρνηθήκαμε να κάνουμε συνέλευση και απεργία ή στάση..

Oδηγός ΔΣΑ για άσκηση προσφυγών κατά των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ

...από όσους έχουν αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία

Πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας και παρεμβαίνει αποφασιστικά στο κρίσιμο πρόβλημα που έχει προκαλέσει σε σημαντικό μέρος της κοινωνίας ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων(ΕΝΦΙΑ), συνδράμοντας με πρακτικές οδηγίες και τυποποιημένα υποδείγματα προσφυγών τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, στην αποτελεσματική και έγκαιρη άσκηση των δικαιωμάτων τους.
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο ΔΣΑ παρέχει αναλυτική ενημέρωση και πρακτικές βήμα-βήμα, νομικές συμβουλές και οδηγίες, σε όσους πολίτες δεν έχουν φοροδοτική ικανότητα και θέλουν να αμφισβητήσουν, με αφορμή την πραγματική οικονομική τους κατάσταση, τη νομιμότητα.. 

Ποιους «έθαβαν» στο Κολωνάκι, η Τρέμη με τον Τσίμα;

Συντροφιά με οικεία πρόσωπα σαν τον Παύλο Τσίμα,  χαλαρώνει τα βράδια  η Ολγα Τρέμη -και τους δύο τους ενώνει μεταξύ άλλων και η συγκυρία τής εξόδου από το MEGA. Προχθές οι δυο δημοσιογράφοι που διατηρούν μακροχρόνια φιλία, εθεάθησαν σε γνωστό ιταλικό εστιατόριο του Κολωνακίου απολαμβάνοντας τις πικάντικες γεύσεις του, συνοδεία ακόμη πιο πικάντικων συζητήσεων για το πρώην «μαγαζί»… για το πρώην δελτίο… για τους πρώην – δήθεν, φίλους και τα λοιπά και τα λοιπά.
Πραγματικά όμως, με εξαίρεση εκείνο το κομμάτι της συζήτησης -που μοιραία οδηγείται σε «μνημόσυνα» και «τρισάγια» και κλαψομίζερες εξομολογήσεις που γειτνιάζουν με απωθημένα, κόμπλεξ, ζήλιες και άλλα τέτοια ταπεινά- πόσο..

«Δαγκωτό» Τρουπιώτης

Μα είναι δυνατόν να μην ψήφισαν οι δημοσιογράφοι τον αγαπητό τους συνάδελφο Πέτρο Τρουπιώτη; Εδώ και μια εβδομάδα τους πολιορκεί με sms καλώντας τους να τον ψηφίσουν «για μια αγωνιστική και αποτελεσματική ΠΟΕΣΥ».
Και μάλιστα όταν είδε ότι το παράκανε (έστειλε εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες sms) κι άρχισαν τα σχόλια και τα παράπονα στον Πάνο Σόμπολο (με την παράταξη του οποίου ήταν υποψήφιος), ο Τρουπιώτης είχε τη διορατικότητα να στείλει στα κινητά των συναδέλφων του...

Lucy In The Sky With Diamonds

Είδα τη Lucy. Αυτό που μου άφησε ήταν ένα κομμάτι ποπ κορν στα δόντια, αλλά και εκείνο έφυγε με ένα καλό «μπούκωμα» Coca Cola. Δεν με ενθουσίασε. Μου θύμισε ένα fake «Κill Bill». Κάποιοι κακοί Ασιάτες έβαλαν στην όμορφη κοιλίτσα της Σκάρλετ Γιόχανσον ποσότητα ναρκωτικών προκειμένου να τη μεταφέρει στην Ευρώπη. Το ναρκωτικό δίνει τόσο hi που, σε μεγάλη δόση, αυξάνει τη λειτουργικότητα του εγκεφάλου-μη ψάχνεστε, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Οι άνθρωποι, λέει, χρησιμοποιούμε μόλις το 10% του εγκεφάλου μας. Το κορίτσι μας, με τα σακουλάκια μέσα της, άρχισε να χρησιμοποιεί όλο και μεγαλύτερο τμήμα. Κινηματογραφικά το αποτέλεσμα είναι, τουλάχιστον, περίεργο. Η Σκάρλετ περιφέρεται με ύφος «έχω πιει τρία τσιγάρα σαν τα φουγάρα του Τιτανικού» και σκοτώνει όποιον βρει μπροστά της. Παραλλήλως και όσο το μυαλό της ανεβάζει στροφές, για να φτάσει στο 100% της λειτουργίας του, κάνει και παιχνίδι με έναν Γάλλο αστυνομικό. Έφυγα με ένα βάρος από το σινεμά. Ήταν τα δύο κουτιά ποπ κορν στην κοιλιά-καμία σχέση, δυστυχώς, με την Σκάρλετ. Έξω οι άνθρωποι άναβαν τσιγάρο και έκαναν υποθέσεις: πώς θα ήταν.. 

Η κατάντια του «Εθνους»

Χθες η εργοδοσία και η διεύθυνση του “Εθνους” απέλυσαν ακόμα έναν (που προστίθεται στους εκατοντάδες απολυμένους εργαζόμενους του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΥ- Μπόμπολας) τον δημοσιογράφο Νίκο Θεοδωρόπουλο -που για ένα διάστημα είχε υπάρξει και συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των μελών της ΕΣΗΕΑ που εργάζονται στην εφημερίδα.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αμέσως ζήτησε από τους συναδέλφους του απολυμένου, συντάκτες του “Εθνους”,  να προχωρήσουν σε στάση εργασίας και συνέλευση με πρόταση μετατροπής της στάσης σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία για να ανακληθεί η νέα  άδικη και καταχρηστική απόλυση.
Την ίδια πρακτική έχει ήδη εφαρμόσει το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ (και των άλλων σωματείων του Τύπου) σε δεκάδες ανάλογες περιπτώσεις στον ΠΗΓΑΣΟ και οπουδήποτε αλλού (συχνά όμως χωρίς επιτυχία,..

«Δεν πείθει ως ιπτάμενος, ο υπέρβαρος Γιώργος Λιάγκας»...

Τι λένε οι ανταγωνιστές για το νέο trailer του Πρωινού

Στις 29 Σεπτεμβρίου επιστρέφει στις τηλεοπτικές οθόνες η ομάδα του ζεύγους Λιάγκα – Σκορδά. Προς τούτο η παραγωγή ετοίμασε ένα εντυπωσιακό trailer που το γύρισμά του πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση Αεροπορίας της Νέας Μάκρης  και σε πραγματικό διάδρομο απογείωσης-προσγείωσης. Μάλιστα ο Λιάγκας (από το ραδιόφωνο των Παραπολιτικών) ευχαρίστησε το υπουργείο Αμυνας,  για την άδεια που έδωσε προκειμένου να γυριστεί το trailer σε μάχιμη μονάδα.
Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΑΝΤ1 «τα μέλη του Πρωινού, σαν άλλοι αεροπόροι, ετοιμάζονται να πετάξουν με κέφι αλλά και τα απαραίτητα “γαλόνια”! Τι κρύβει ο “ιπτάμενος” Γιώργος Λιάγκας μέσα στο μπουφάν του; Πώς θα αντιδράσει η αεροπόρος Φαίη; Η απάντηση… στην οθόνη σας!»
Σύμφωνα όμως με τους ανταγωνιστές το μόνο που παραβλέπει το ομολογουμένως εντυπωσιακό trailer είναι ότι ο..

Aρχισυντάκτης...

«Αρχισυντάκτη ειδήσεων» του δελτίου της ΝΕΡΙΤ χαρακτηρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,  Στάθης Παναγούλης και  Νάσος Αθανασίου με αφορμή την πρωθυπουργική παρέμβαση προκειμένου να μην μεταδοθεί η ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ.
Οι δύο βουλευτές κατέθεσαν γραπτή ερώτηση προς την υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη καταγγέλλοντας τη φίμωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το "κυβερνητικό παραμάγαζο ειδήσεων, που αποκαλείται κατ' ευφημισμό ΝΕΡΙΤ".
Ζητούν ακόμη εξηγήσεις για το πότε και το πώς επαναπροσλήφθηκε ο Βασίλης Θωμόπουλος, ο οποίος..

Tα «άκουσαν» Βούλτεψη - Ντινόπουλος στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ

Δύο αξιωματούχοι της κυβέρνησης που τυγχάνει να είναι και μέλη της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών έσκασαν μύτη στην Ακαδημίας 20, αλλά τα «άκουσαν» για τα καλά από τους «συναδέλφους» τους δημοσιογράφους. Ο λόγος για την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη και τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο που πήγαν για να ψηφίσουν στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 7ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕΣΥ (μην τύχει δηλαδή και χάσουν καμιά ψήφο οι μνημονιακοί της ΕΣΗΕΑ...).
Κατά την προσέλευσή τους υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες ενώ μέλη της «Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή», άρχισαν να διαμαρτύρονται για.. 

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ελπίζω να θυμάσαι το όνομα μου Αντώνη...

Ο «άγνωστος μπλόγκερ» του antinews και η επιστολή στον Σαμαρά που τον καλεί να αρχίσει το ξεκαθάρισμα 

«(...) Υπεύθυνος για την σημερινή κρίση και την ογκούμενη αμφισβήτηση της ΝΔ, δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο κακό της εαυτός. Βγες έξω στον κόσμο, μίλα με τους παλιούς σου φίλους. Όλοι θα σου μιλήσουν για το «περιβάλλον», ή για ορισμένους συνεργάτες σου. Από την κεφαλή ξεκινάνε άλλωστε οι αλλαγές και έχουμε να πούμε πολλά για την περίοδο από το 2009 μέχρι σήμερα. Άρχισε λοιπόν το ξεκαθάρισμα. Και ξεκίνα με εκείνους που αποδεδειγμένα δεν νοιάζονται για την κυβέρνηση και την χώρα, ούτε για σένα. Αλλά για την προσωπική τους ατζέντα και τις σχέσεις τους με τους νταβατζήδες(...)». Ετσι κλείνει η ανοιχτή επιστολή-προειδοποίηση υπό τον τίτλο «Ελπίζω να θυμάσαι το όνομα μου Αντώνη» που απευθύνει στον Σαμαρά ο «άγνωστος μπλογκερ» του σάιτ antinews.gr . Το σάιτ που στηρίζει διαχρονικά τον Σαμαρά καρφώνει την.. 

Ελλη Στάη εναντίον Σοφίας Βούλτεψη

Η τέως τηλεπαρουσιάστρια της ΕΡΤ Ελλη Στάη, με άρθρο της στο TheToc, υπό τον τίτλο «Να κλείσει η ΝΕΡΙΤ - τώρα», επιτίθεται στην κυβέρνηση και στην εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη κανοντας λόγο για σκοταδισμό και λογοκρισία αναφερόμενη στην απαγόρευση μετάδοσης της ομιλίας ή της συνέντευξης τύπου Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη. Η Ελλη Στάη αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Τα πράγματα γίνονται χειρότερα, αν στις θλιβερές εντυπώσεις που προκλήθηκαν, αλλά και στην ευπρεπή παραίτηση της ηγεσίας της ΝΕΡΙΤ, προστεθεί και η επιχειρηματολογία της κυβερνητικής εκπροσώπου. Κατά την κυρία Βούλτεψη, επειδή δεν έδωσε συνέντευξη ο Πρωθυπουργός, δεν έπρεπε να δώσει ούτε ο Τσίπρας. Και αφού αποφάσισε να δώσει, η δημόσια τηλεόραση δεν έχει.. 

Oxι άλλο Κωστόπουλο!

Από τρία πράγματα δεν γλυτώνεις στην Ελλάδα: από το θάνατο, τους φόρους και τον Κωστόπουλο 

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης 

Λένε στην Αμερική ότι από δύο πράγματα δεν μπορείς να γλυτώσεις: από το θάνατο και τους φόρους. Στην Ελλάδα, λέω εγώ, πρέπει να προσθέσουμε ένα πράγμα ακόμη στην εξίσωση. Ή μάλλον ένα πρόσωπο, τον Πέτρο Κωστόπουλο! Ό,τι και να γίνει, ό,τι κι αν συμβεί, λοιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί, ο Πετράν θα είναι πάντα κοντά μας. Θα μας συνοδεύει είτε το θέλουμε είτε όχι μέσα από τα media, μέσα από μία ακόμη μεταμόρφωση, μέσα από την τελευταία του μετάλλαξη. Μπροστά του, ακόμη και οι χαμαιλέοντες θα έμοιαζαν με τοπία βιομηχανικά και ψόφια.
Η αφορμή για να τα γράψω τα ανωτέρω; Μα η επιστροφή του στο ίντερνετ μέσα από μια φρέσκια ιστοσελίδα. Το όνομα της οποίας δεν θα το γράψω, μιας και ηταν το μοναδικό προαπαιτούμενο στο πρώτο editorial του Κωστό. Κάτι σαν "βρίστε εμένα όσο θέλετε, δεν με νοιάζει αρκεί να γράφετε πώς λένε την ιστοσελίδα". Το βασικό αξίωμα δηλαδή της αμερικάνικης διαφήμισης, για να θυμηθώ ξανά.. 

Ο Λυμπέρης καταδικάσθηκε σε 25 μήνες φυλάκιση

Ενοχος κρίθηκε ο διευθύνων σύμβουλος των Εκδόσεων Λυμπέρη, Αντώνης Λυμπέρης για τη μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων για το έτος 2012. Εναντίον του Λυμπέρη είχε ασκηθεί ποινική δίωξη μετά και από μήνυση 25 πρώην εργαζομένων του.
Το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε ένοχο τον Αντώνη Λυμπέρη, χωρίς να του αναγνωρίσει οποιοδήποτε ελαφρυντικό, παρά τους ισχυρισμούς της συνηγόρου του.
Επιπλέον του επέβαλε ποινή φυλάκισης 25 μηνών και χρηματική ποινή άνω των 17.000 ευρώ.
Το Δ.Σ. της Ενωσης Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), το οποίο ήταν παρόν.. 

Του Σκίτσου η μάνα

Μια πολιτική γελοιογραφία μπορεί να είναι γουστόζικη ή κακόγουστη· έξυπνη ή άνευρη, από αυτές που βγαίνουν με το ζόρι, σε μέρα άγονη· καρικατούρα που περιγράφει τα πράγματα δίχως χιούμορ ή διεισδυτική ακτινογράφηση προσώπων και αντιλήψεων· ευθύβολη ή άστοχη· ζουμερή επειδή έχει κριτική οξύτητα ή άνοστη επειδή δεν προέκυψε από έμπνευση αλλά από εργασιακή υποχρέωση ή μηχανιστική συμπόρευση με κάποια «γραμμή». Δεν είναι κάθε μέρα καλός ο τοκετός, όσο κι αν στύβεις το κεφάλι σου. Υπάρχει άλλωστε, όπως παντού, κλιμάκωση ικανότητας: δεν έχουν όλοι οι σκιτσογράφοι την ίδια φαντασία ή παιδεία, την ίδια πολιτική οξυδέρκεια και σχεδιαστική ευχέρεια.
Ενα σκίτσο μπορεί να κριθεί (και να επικριθεί) για όλα αυτά· για τη φόρμα του, τη σχεδιαστική γραμμή, την ευθυβολία, την ευρηματικότητά του. Μαθηματικά του είδους «δεν μου αρέσει..

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης...

Ο φόβος της Κοσιώνη, οι ανησυχίες του Μαλέλη και τα σχέδια του Αλαφούζου

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, Σία Κοσιώνη. Κι αυτό γιατί, λέει, έχει πάρει λίγο στραβά την πληροφορία που διέρρευσε με αφορμή και την επίσκεψη της Έλλης Στάη στις εγκαταστάσεις του σταθμού…
 Πολλοί θεωρούν ότι η ταραχή και το άγχος της Σίας Κοσιώνη μπροστά στο ενδεχόμενο να κατέβει η Στάη στο κανάλι του Φαλήρου είναι αδικαιολόγητα, αφού οι πληροφορίες λένε ότι θα αναλάβει εβδομαδιαία εκπομπή και σε καμία περίπτωση το δελτίο ειδήσεων.
Ο μεγαλύτερος όμως φόβος της Σίας Κοσιώνη,..

Γκρέμισαν το «Ε» του Βρυώνη!


Oταν πριν από λίγες ημέρες το κανάλι «Ε» (πρώην 902 του ΚΚΕ), του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη, παρουσίαζε το πρόγραμμά του με ένα «χλιδάτο» πάρτι στο γκολφ της Γλυφάδας όλοι αναρωτήθηκαν που βρίσκονται τα λεφτά για τέτοιες εκδηλώσεις. Επίσης όλοι αναρωτήθηκαν τι δουλειά έχουν εκεί διάφοροι υπουργοί, βουλευτές αλλά και ο πρώην διευθυντής της ιστορικής Ελευθεροτυπίας Σεραφείμ Φυντανίδης, ο οποίος φαίνεται να κατέχει το 99% των μετοχών του καναλιού.
Σήμερα βλέποντας τα μηχανήματα του δήμου Γλυφάδας να γκρεμίζουν τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες του τηλεοπτικού σταθμού «Ε» που εδώ και μερικές ημέρες είχαν γεμίσει την παραλιακή με τις «μούρες» των νέων αστέρων- παρουσιαστών του (Μελέτη, Λαμπίρη, Φουρθιώτης κ.α), όλοι αναρωτήθηκαν ποιος τις τοποθέτησε. Οι παράνομες πινακίδες,  είχαν «χτιστεί» πρόχειρα πάνω σε τσιμεντένιες βάσεις, με.. 

Υπογραφή: Μίτσελ!

Τέτοιο ξεκίνημα δεν το περίμενε ούτε ο πλέον αισιόδοξος φίλος του Ολυμπιακού: Τρία γκολ στην ομάδα που δεν χάνει σχεδόν ποτέ, τρία γκολ στην ομάδα που έχει κάνει... πελάτισσα τη Ρεάλ, τρία γκολ στο απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου. Και τρεις βαθμοί στο... τσεπάκι, πολύτιμη συγκομιδή στη μάχη για την πρόκριση. Ο χθεσινός θρίαμβος έχει πολλούς πρωταγωνιστές, αλλά μια τεράστια υπογραφή: Μίτσελ!
Από τις επιλογές προσώπων και τη διάταξη του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο, ήταν φανερό πως ο Ισπανός είχε διαβάσει πολύ καλά την Ατλέτικο και σκόπευε να την «χτυπήσει» με τα ίδια της.. 

Ο Θωμόπουλος, η Βούλτεψη και oι λοιποί πραιτωριανοί του Μαξίμου

Βυζαντινό παρασκήνιο στη ΝΕΡΙΤ…

Το παρασκήνιο αυτό, όπως το αφηγήθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου (Kontra24), θα το ζήλευαν και οι μηχανορράφοι του Βυζαντίου.
Ο διευθυντής ειδήσεων Β. Θωμόπουλος έλυνε κι έδενε (προφανώς με τις πλάτες του Μαξίμου) κι άφηνε στην αναμονή τον Σκουρλέτη. «Εμείς το αποφασίσαμε», του έλεγε – για τη μετάδοση μόνο της Συνέντευξης Τύπου κι όχι της ομιλίας του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης - χωρίς να του διευκρινίζει ποιους περιελάμβανε το «εμείς».
Στη συνέχεια της αφήγησης του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ακούστηκαν τα εξής εκπληκτικά:..

Πρωτοβουλία για την Ανατρoπή στις εκλογές για την ΠΟΕΣΥ

Το ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή στηρίζουν οι Βατικιώτης Λεωνίδας, Γεωργιάδης Μάκης, Δελαστίκ Γιώργος, Ελευθεράτος Διονύσης, Λίτσης Μωυσής, Παπακωνσταντίνου Πέτρος, Πολίτη Αφροδίτη, Τζιαντζή Μαριάννα, Χριστοδουλίδου Πόπη:

«Στις εκλογές της 17ης και 18ης Σεπτεμβρίου, για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 7ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή.
- Για να μείνει ζωντανή η ελπίδα αντίστασης στον σύγχρονο εργασιακό Μεσαίωνα στα ΜΜΕ και τη “σφαγή” των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των Ταμείων μας, όπως απαιτούν εργοδότες, κυβέρνηση και τρόικα
- Για δημοκρατική ενημέρωση, χωρίς τη χειραγώγηση των αφεντικών και των κέντρων. Για να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ – μια διαφορετική ΕΡΤ από αυτή που γνωρίσαμε
- Για να πούμε “όχι” στην απαξίωση των σωματείων μας και να αγωνιστούμε για τη συγκρότηση.. 

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει - Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση

Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος – Οι υποψήφιοι της ΕΡΤ

Είμαστε αυτοί οι οποίοι και πριν πέσει το «μαύρο» στην ΕΡΤ δίναμε το δυναμικό «παρών» στους αγώνες για την απεξάρτηση της ΕΡΤ από τον κυβερνητισμό και την χειραγώγηση.
Είμαστε αυτοί οι οποίοι και πριν την 11η Ιουνίου , με συγκεκριμένα στοιχεία αποδείξαμε ότι η διαφθορά και οι αμαρτίες στην ΕΡΤ είχαν ονοματεπώνυμο και πολιτικό πρόσημο.
Είμαστε αυτοί που ζητήσαμε την «κάθαρση» και τον εξορθολογισμό της ΕΡΤ επιμένοντας στην αναγκαιότητα για την ενίσχυση του «δημόσιου» χαρακτήρα της, που αρνηθήκαμε την επιχείρηση.. 

Να μην παραδοθεί και η ΠΟΕΣΥ σε κυβέρνηση και τρόϊκα

Ανακοίνωση της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων για τις εκλογές της ΠΟΕΣΥ 17-18 Σεπτεμβρίου

Στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, ψηφίζουμε για την εκλογή αντιπροσώπων στο 7ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕΣΥ. Την ίδια στιγμή, η επίθεση κυβέρνησης, εργοδοτών και τρόικας στα δικαιώματα και τα Ταμεία μας συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Επιδιώκουν ως το τέλος αυτής της χρονιάς να μας μας φέρουν όλους "προ τετελεσμένων".
Κάποιοι στην κυβέρνηση και τους εργοδοτικούς μηχανισμούς, σε ανοιχτή γραμμή με τους "δικούς" τους στην ΕΣΗΕΑ, την ΠΟΕΣΥ και άλλες Ενώσεις, δουλεύουν ερήμην του κλάδου, με στόχο:
1. Tο πετσόκομμα του Αγγελιοσήμου, μέσω του διαχωρισμού του σε "καλό" (ανταποδοτικό) και "κακό" (μη ανταποδοτικό). Κι αυτό, όταν ήδη ο πόρος των Ταμείων μας έχει συρρικνωθεί, με την.. 

Στο 60% η ανεργία στον κλάδο των δημοσιογράφων..

Με αφορμή τις εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) η συνδικαλιστική παράταξη ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ανεξάρτητη συνδικαλιστική φωνή στην Ένωση Συντακτών, απευθύνεται σε όλα τα κόμματα, όχι για να καταγγείλει αλλά για να προειδοποιήσει πως η ελευθερία του λόγου, το λειτούργημα των δημοσιογράφων στην υπηρεσία του πολίτη, και θεμέλιος λίθος της δημοκρατίας, βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο.
Οι δημοσιογράφοι έχουν πληρώσει ένα βαρύτατο τίμημα στην κρίση και οι εξελίξεις στον δημοσιογραφικό χώρο είναι τέτοιες – σκόπιμα πιστεύουμε εμείς- ώστε να δημιουργούν τα δεσμά που καθιστούν τους δημοσιογράφους ανενεργούς στην προάσπιση των ιδανικών και της δεοντολογίας που πρέπει να διέπουν τους επαγγελματίες του χώρου..
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η μεγάλη ανεργία που πλήττει το χώρο όπως άλλωστε και όλους.. 

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Κωστόπουλος: Κάποιοι άνθρωποι μπήκαν στο απυρόβλητο. Λάθος μου!

«Θέλω να ξαναβάλω αυτό που ξεκίνησα στο ΚΛΙΚ -την κριτική άποψη- στο ToraTora.gr. Τότε γράφαμε όλα όσα μας ενοχλούσαν. Στο δρόμο, παραδέχομαι ότι σε πολλά έκανα το κουνέλι γιατί απλά γνώρισα όλο τον κόσμο. Οι απόψεις μαλάκωσαν. Η κριτική μειώθηκε. Και κάποιοι άνθρωποι μπήκαν στο απυρόβλητο. Λάθος μου». Αυτό έγραφε ο Πέτρος Κωστόπουλος στο editorial για το νέο lifestyle σάιτ με το όνομα toratora, ήδη όμως ο πρώην εκδότης βάζει  στο απυρόβλητο κάποιους. Αν αρχίζουμε  με τα «Δημήτρη συγγνώμη», και «το άρθρο δεν είχε εγκριθεί» και «είχε απορριφθεί από τον Κωστόπουλο» κλπ κλπ δεν το βλέπουμε να προχωράει σωστά το πράγμα - αν και είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι το toratora είναι από τα καλύτερα του είδους του.
Ας δούμε όμως το κείμενο συγγνώμης που μας έκανε να «στραβώσουμε» (όπως θάλεγε κι ο Κωστόπουλος) και το οποίο υπογράφει η αρχισυντάκτρια του toratora, Αλίνα Χατζιδάκι:
«Δημήτρη, sorry
Με μεγάλη λύπη είδαμε σήμερα (!!!) ότι στο site αναρτήθηκε άρθρο για τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, το οποίο δεν είχε εγκριθεί και φυσικά δεν ήταν προς δημοσίευση.
Το συγκεκριμένο άρθρο, όπως και πολλά άλλα, ήταν..

ΝΕΡΙΤ: ένα απέραντο τσίρκο!..

Πως αντέδρασε ο (πρώην) Προκοπάκης στην παραίτηση Χωμενίδη και τι του απάντησε ο συγγραφέας

Νέα επεισόδια στην φαρσοκωμωδία της ΝΕΡΙΤ κι αυτή τη φορά μέσω facebook. Η παραίτηση του Χρήστου Χωμενίδη από το Εποπτικό Συμβούλιο της εταιρείας (κατήγγειλε κυβερνητικές παρεμβάσεις), προκάλεσε αντιδράσεις του στιλ  «τώρα το κατάλαβε ο ραν ταν πλαν της ΝΕΡΙΤ» κλπ κλπ. Για την παραίτηση Χωμενίδη υπήρξε και παρέμβαση από τον πρώην πρόεδρο-διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ, Γ. Προκοπάκη που επιτέθηκε στον συγγραφέα μέσω facebook. Στην ανάρτησή του ο Γιώργος Προκοπάκης αναφέρει μεταξύ άλλων:
«(...) Κινδυνεύει να ακυρωθεί το έργο του ΕΣ, λέει ο Χωμενίδης, από την παρέμβαση στην υπόθεση “ομιλία Τσίπρα”. Κάποιο λάθος κάνει ο δημοκρατικώς ευαίσθητος, ταγμένος σοσιαλδημοκράτης ή τέλος πάντων οι ευαισθησίες του είναι επιλεκτικές. Όπου συμμετέχει ο ίδιος, ακόμη και αν γυρνάνε πάνω-κάτω νόμοι, παρέμβαση δεν υπάρχει! Όχι μόνον αυτό,.. 

Οι μιντιάρχες ενεχυρίασαν σήματα, πρόγραμμα και μετοχές

Με αγωνία περιμένουν οι επιχειρηματίες των ΜΜΕ την πρόταση της κυβέρνησης για «κούρεμα» των δανείων που έχουν λάβει. Οι εταιρείες ΜΜΕ προχώρησαν σε ενεχυριάσεις μετοχών και σημάτων για πρώτη φορά, αφού μέχρι πρότινος τα δάνεια χορηγούνταν στα media με… καλή διάθεση.
Εκτός από τον ΔΟΛ και τον Πήγασο, υπάρχουν κι άλλες εταιρείες που αναμένουν να ωφεληθούν από μια ενδεχόμενη κυβερνητική απόφαση για «κούρεμα», όπως τηλεοπτικοί σταθμοί με εξαιρετικά υψηλό δανεισμό. Για παράδειγμα, το Mega, που μέχρι το τέλος του 2016 -σε ενάμιση χρόνο, δηλαδή, από σήμερα- πρέπει να αποπληρώσει το ομολογιακό του δάνειο, αλλά και άλλοι όμιλοι, όπως ο ΑΝΤ1, που θα ήθελε μείωση του δανεισμού του με τη μέθοδο του «κουρέματος». Τα δάνεια της ΑΝΤΕΝΝΑ TV υπερβαίνουν τα 200 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα βραχυπρόθεσμα είναι 135 εκατ. ευρώ και τα μακροπρόθεσμα 66 εκατ. ευρώ.
Στην περίπτωση του Τηλέτυπου, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε για τη χορήγηση του..

Tετάρτη και Πέμπτη οι εκλογές για τους αντιπροσώπους της ΕΣΗΕΑ στο Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ

Η Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει στους δημοσιογράφους -μέλη της Ενωσης- ότι την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, από τις 8.00 π.μ. έως τη δύση του ηλίου, στις 7.30 μ.μ., θα διεξαχθεί στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) η ψηφοφορία για την ανάδειξη των αντιπροσώπων της Ενωσης στο 7ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ.
Οι δημοσιογράφοι-μέλη της ΕΣΗΕΑ θα ψηφίσουν ως εξής:
Όσοι το επώνυμό τους αρχίζει:
• από Α έως ΘΩΜ: στο 1ο ΤΜΗΜΑ: (1ος όροφος Αίθουσα Γ. Καράντζα)
• από Ι έως ΜΑΝ: στο 2ο ΤΜΗΜΑ: (1ος όροφος Αίθουσα Γ. Καράντζα)
• από ΜΑΡ έως ΠΟΤ: στο 3ο ΤΜΗΜΑ: (3ος όροφος Αίθουσα Συνεδρίων)
• από ΠΟΥ έως Ω: στο 4ο ΤΜΗΜΑ: (5ος όροφος Αίθουσα Συνεδριάσεων)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσα μέλη για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι ταμειακώς εντάξει, σύμφωνα με απόφαση.. 

Mε εντολή Σαμαρά η πώληση της «ναυαρχίδας»...

...και οι απολύσεις - περικοπές στον Ελεύθερο Τύπο
 
Ολα φαίνεται να αλλάζουν στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» με δεδομένο το ενδιαφέρον δύο εφοπλιστών να αγοράσουν το έντυπο από τον Αλέξη Σκαναβή. Οι εφοπλιστές - επιχειρηματίες έχουν έρθει σε επαφή και εχουν συζητήσει με τον εκδότη τις πιθανότητες εξαγοράς της εφημερίδας με απαραίτητη προϋπόθεση τα όσο το δυνατόν λιγότερα «οικονομικά βάρη». Εξ ού και η ιστορία με τις εθελουσίες, τις απολύσεις, τις περικοπές στις προσφορές του κυριακάτικου φύλλου - τη μείωση του «κόστους» γενικά...
Στην ιστορία του Ελ. Τύπου έχει εμπλακεί και το Μέγαρο Μαξίμου -«ναυαρχίδα της Δεξιάς» γαρ...

Tι δουλειά ακριβώς κάνει μια εκπροσωπος τάφου;

α) Ερχεται σε επαφή με τα πνεύματα των πεθαμένων και μεταφέρει τις δηλώσεις τους β) Ποστάρει φωτογραφίες στο fb γ) ; Ο Τάσος Θεοδωρόπουλος (ΤΑΖ) αναρωτιέται κι αυτός

Ταλαντούχα δημοσιογράφος και όχι μόνο με τεράστια πείρα, η Άννα Παναγιωταρέα φαίνεται να εμπνέει εμπιστοσύνη σε όσους τις αναθέτουν κατά καιρούς σημαντικές θέσεις. Με τελευταίο το Υπουργείο Πολιτισμού που της έδωσε αμισθί την επικοινωνιακή διαχείριση των ανακαλύψεων στην Αμφίπολη. Επειδή όπως το ίδιο το υπουργείο με επιστολή του αναφέρει, δεν διαθέτει δημοσιογράφους.
Πέφτεις ξερός  ή δεν πέφτεις; ΤΟ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΔΕΝ – ΔΙΑΘΕΤΕΙ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ». Με δεδομένο το ότι τα υπουργεία δεν διαθέτουν πλέον καθαρίστριες, τι είναι αυτό που διαθέτει; Δραγουμάνους για να μεταφράζουν ευχαριστήριες επιστολές στον Κλούνεϊ; Που μετά την Αμφίπολη και την κυβερνητική στα όρια του αστείου, θριαμβολογία, πάει και ο Κλούνεϊ,.. 

Τον Ρέστη εννοούσε ο Τσίπρας...

Τι υποστηρίζει η ιστοσελίδα του Ν. Φελέκη

Το καρφί του Τσίπρα για κάποιον που τον είχε απειλήσει και μετά πηγε φυλακή, ηταν για τον Βίκτωρα Ρέστη, υποστηρίζει η ιστοσελίδα matrix24. Ο Τσίπρας εκανε την αποκάλυψη αυτή, την στιγμη που αναφερόταν στις απειλές που δέχτηκε η Λαγκαρντ, από πλούσιους Ελληνες φοροφυγάδες.
Σύμφωνα με τη ιστοσελίδα του Ν. Φελέκη:
«Εγώ το 2012 δέχθηκα παρόμοιες απειλές (με την Λαγκάρντ), όταν κάποιοι μου είπαν «έλα να μας βρεις να μας φορολογήσεις». Αλλά αυτός που μου το είπε βρέθηκε στη φυλακή», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.
Για τους καλά γνωρίζοντες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόταν στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος με δηλώσεις του σε μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα είχε απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα τις.. 

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Η πέτρα του σκανδάλου...

...κύριος γενικός διευθυντής Περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ, Βασίλης Θωμόπουλος

Μια επιστολή που κρύβει πολλά ερωτήματα ήταν η τελευταία πράξη του Αντώνη Μακρυδημήτρη, με την ιδιότητα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, πριν υποβάλει την παραίτησή του και αποχωρήσει οριστικά από το Ραδιομέγαρο.
Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται και εγγράφως πως η αντίθεσή του στον τρόπο που εκτελεί τα καθήκοντά του ο γενικός διευθυντής Περιεχομένου και υπεύθυνος -με διευρυμένες αρμοδιότητες- για την ενημέρωση του νέου φορέα, Βασίλης Θωμόπουλος, ήταν μία από τις βασικές αιτίες της βιαστικής οικειοθελούς αποχώρησης. Και δεν ήταν η πρώτη φορά.
Ιδού όμως τι αναφέρει η επιστολή που απηύθυνε ο Αντώνης Μακρυδημήτρης προς τον Βασίλη Θωμόπουλο:
«Κύριε Γενικέ, σε συνέχεια της με αριθμό 1285/12.8.2014 επιστολής μου προς εσάς, με την οποία σας επεσήμανα εγγράφως ότι είχατε παραβεί ευθέως και συνειδητώς τις οδηγίες της Διοίκησης..

Απαλλαγή για τον Σαραντόπουλο της Απογευματινής...

Mε ένα πρωτοφανές σκεπτικό το Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας απάλλαξε από την κατηγορία της μη καταβολής δεδουλευμένων σε 50 δημοσιογράφους για την περίοδο Φεβρουαρίου-Δεκεμβρίου 2011, τον εκδότη της εφημερίδας «Απογευματινή», Κώστα Ι. Σαραντόπουλο και δύο ακόμη μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας «Εκδόσεις Απογευματινής Α.Ε.».
 Η πρόεδρος του δικαστηρίου με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως της έδρας απάλλαξε τους κατηγορουμένους με το σκεπτικό πως τα δεδουλευμένα αφορούσαν χρονικό διάστημα κατά το οποίο η εφημερίδα «Απογευματινή» δεν κυκλοφορούσε πλέον και συνεπώς αφού οι δημοσιογράφοι  «δεν παρήγαγαν έργο», ο εργοδότης δεν έχει την υποχρεώσει να τους καταβάλλει τους μισθούς τους! Λες και έφταιγαν οι εργαζόμενοι..

Με σούπερ έκδοση η «King Bet» της Τρίτης!

Η κορυφαία στοιχηματική εφημερίδα κυκλοφορεί την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου με μια έκδοση έκπληξη, με 96 «σεντονάτες» σελίδες με αφορμή την έναρξη των ομίλων σε Champions και Europa League, στατιστικά, προτάσεις και special bets!
Σαράντα γήπεδα, 80 ομάδες, χιλιάδες ποδοσφαιριστές, εκατομμύρια θεατές, δισεκατομμύρια τηλεθεατές. Αυτοί οι... πρόχειροι αριθμοί συνοδεύουν τα δύο ευρωπαϊκά Κύπελλα που σηκώνουν το προσεχές τριήμερο: Champions και Europa League.
Με αφορμή την έναρξη των ομίλων, η «King Bet» κυκλοφορεί την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου με μια έκδοση έκπληξη, με 96 «σεντονάτες» σελίδες.
Με πλήρες ρεπορτάζ για τα 40 ματς, τα ρόστερ και των 80 ομάδων, προτάσεις, πλούσια στατιστικά,.. 

Οι δικηγόροι στο πλευρό των αλλοδαπών μεταναστών

Σε σύντομο χαιρετισμό προς τους μετέχοντες του Διεθνούς Συνεδρίου, για την διοικητική κράτηση των αλλοδαπών, τη διεθνή νομοθεσία και την εθνική πρακτική, που διοργάνωσε το Εθνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και η Διεθνής Επιτροπή Νομικών(International Commision of Jurists,ICJ) και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του ΔΣΑ, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής υπογράμμισε μεταξύ άλλων τον σημαντικό «ρόλο του Δικηγορικού Συλλόγου ως θεματοφύλακα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διαρκούς υπερασπιστή του κράτους δικαίου».
Ο Β. Αλεξανδρής αναφέρθηκε επίσης στην προσφυγική εμπειρία που έχουν οι Ελληνες και τόνισε..

Ο (αμετανόητος) Πέτρος Κωστόπουλος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος

Κάνει γιόγκα κι ευχαριστεί τους «δεκάδες "δολοφόνους" των blogs» που θα διαφημίσουν το νέο του lifestyle σάιτ, βρίζοντάς τον!

Με το lifestyle σάιτ -το ονομάζει toratora.gr- και κάνοντας γιόγκα, επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος ο (αμετανόητος) Πέτρος Κωστόπουλος.
Με ένα τεράστιο σε λέξεις editorial κάνει (ξανά) την αυτοκριτική του,  τα (συνηθισμένα) παράπονά του και παρακαλεί αυτούς που τον βρίζουν και τον συκοφαντούν να το κάνουν αλλά πολύ πιο έντονα αυτές τις μέρες. «Ό,τι μπινελίκι θέλουν, απλά να μην ξεχνάνε να γράφουν την διεύθυνση του ToraTora.gr. Τους ευχαριστώ προκαταβολικά» γράφει χαρακτηριστικά ο Κωστόπουλος. Και έχει απόλυτο δίκιο. Γράφοντας γι αυτόν του κάνεις τη μεγαλύτερη διαφήμιση (εμείς είμαστε καλοί άνθρωποι και δεν κρατάμε κακίες)..
Ακολουθεί ένα μεγάλο απόσπασμα από το κείμενο του Κωστόπουλου για το νέο σάιτ (έχει και το koolnews.gr) όπου υπερασπίζεται σθεναρά το LifeStyle:..

Και οι... celebrities δυναμικά στον αγώνα για τον κλάδο!

Εκλογές στην Πανελλήνια Ομοσπονία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και μηνύματα του στιλ «αξιότιμοι συνάδελφοι ζητώ τη στήριξή σας στις εκλογές» και «δεσμεύομαι να αγωνιστώ για τον κλάδο μας», στέλνονται κατά εκατοντάδες στους δημοσιογράφους...
Φίλος που εργάζεται στο χώρο των ΜΜΕ μας έστειλε κάποια από τα μηνύματα, τα οποία πιστεύουμε πως έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκουν.
Ανθρωποι που ούτε καν σε γνωρίζουν και η μόνη επαφή που έχουν με το χώρο είναι το... κοσμικό ρεπορτάζ, «παίρνουν το θάρρος» και σε καλούν να τους στηρίξεις και να τους ψηφίσεις. Τωρα βέβαια το να υποσχεται κάποιος που ασχολείται..

Μαζί και οι μιντιάρχες

Καθώς συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια μνημονίου, αποκαλύπτεται ότι το σχέδιο κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής της χώρας δεν έχει τελειωμό. Η κυβέρνηση, με τις ευλογίες της τρόικας και των δανειστών, επιχειρεί να εξωραΐσει τη ζοφερή πραγματικότητα κηρύσσοντας το «τέλος των μνημονίων». Οι μιντιάρχες στηρίζουν ολόθερμα την προπαγάνδα της. Ποτέ άλλοτε στα χρονικά του Τύπου δεν καταγράφηκε τόσο εξόφθαλμη, τόσο χοντροκομένη και απροσχημάτιστη συσπείρωση του ενημερωτικού καρτέλ γύρω από την κυβερνητική επιχείρηση εξαπάτησης της κοινωνίας. Δυστυχώς,.. 

Eκλογές ΠΟΕΣΥ; Και μένα τι με νοιάζει;

Στις 17-18 Σεπτεμβρίου, οι δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ ψηφίζουν για την εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών), με μέτρο ένας αντιπρόσωπος ανά 25 ψήφους (άρα δεν υπάρχει «χαμένη ψήφος»).
Οι εκλογές στην ΠΟΕΣΥ παραδοσιακά αντιμετωπίζονταν από τον κλάδο ως μία αναμέτρηση δευτερεύουσας σημασίας, αφού τα όργανα της ΠΟΕΣΥ ήταν κάτι σαν νεκροταφεία ελεφάντων, όπου μέσω ενός απίθανου εκλογικού συστήματος γραφειοκράτες συνδικαλιστές μοίραζαν τις καρέκλες της απραξίας.
 Η καπιταλιστική κρίση και η ολοκληρωτικού χαρακτήρα ισοπεδωτική επιδρομή στα δικαιώματα.. 

Ο Μελισσανίδης μπαίνει (και) στον ΣΚΑΪ

«Συνέταιρος με τον Γιάννη Αλαφούζο του ΣΚΑΪ και του Παναθηναϊκού θα γίνει ο μικρομέτοχος του ΟΠΑΠ και αόρατος πρόεδρος της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης». Αυτό γράφει ο εκδότης των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης στην στήλη του, δημιουργώντας νέα ερωτηματικά για την είσοδο του συγκεκριμένου επιχειρηματία στο χώρο των μίντια και την αύξηση της επιρροής του σε όλα τα επίπεδα εξουσίας - σε αντιδιαστολή βέβαια με τον επικεφαλής του ομίλου των Παραπολιτικών.
Μελισσανίδης και Αλαφούζος βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις και αποφάσισαν να συμπορευτούν αν και ο καθένας έχει, λέει, τους δικούς του σχεδιασμούς.
Ο Μελισσανίδης, σύμφωνα με όσα λέει ο "Καφές", θα προσπαθήσει να συνδέσει την επιχειρηματικη του ανάμειξη στον ΟΠΑΠ με τη δημιουργία ακόμα μιας, απόλυτα ελεγχόμενης από τον ίδιο,.. 

Τι κρύβει η απόλυση των αδερφών Αυγερινοπούλου από την Λυμπέραινα

Ανοίγουν νέο περιοδικό για... celebrities;

«Δώσε όλα όσα μας χρωστάς, να φύγουμε! Και όχι μόνο της νέας εταιρείας. Ολα τα λεφτά! Κι αυτά δηλαδή που μας χρωστάει ο Λυμπέρης. Ολοι ξέρουμε ότι η νέα εταιρεία είναι συνέχεια της παλιάς και πως λεφτά υπάρχουν. Και εμείς είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε αυτό πολύ καλά. Δώσε πρώτα όλη την αποζημίωση, και μετά φεύγουμε...». Κάπως έτσι οι αδερφές Μαίρη και Γωγώ Αυγερινοπούλου απάντησαν στην εκδότρια του Hello, Ελενα Μακρή-Λυμπέρη, σύζυγο του Αντώνη Λυμπέρη, όταν αυτή τους είπε ότι ήρθε η ώρα να της αδειάζουν τη γωνιά.
Πριν από λίγες ημέρες τα γραφεία στο κτίριο του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου, στην Αμαρουσίου - Χαλανδρίου, σείστηκαν από τον καβγά της Λυμπέραινας με την διευθυντρια και την αρχισυντάκτρια του περιοδικού Hello. Αφορμή οι διαφωνίες για την υπερπροβολή κάποιων «επωνύμων» και αιτία η.. 

Ολοι οι άνθρωποι της Σοφίας

του Χρήστου Ξανθάκη

Για τις παραιτήσεις Μακρυδημήτρη και Μορώνη στη ΝΕΡΙΤ, σας το γράψαμε πρώτοι και αποκλειστικά την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα στο enet.gr. Δεν ήμασταν μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, όπου και υπεβλήθησαν, για να σας πούμε ακριβείς διαλόγους, αλλά η γενική σκέψη πίσω από την παραίτηση Μορώνη ήταν πως δεν μπορεί να στηθεί και να λειτουργήσει ανεξάρτητος και ποιοτικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Δημοσίου με τις συγκεκριμένες νοοτροπίες που έχουν προκύψει τον τελευταίο καιρό.
Ποιες νοοτροπίες είναι αυτές; Ας πούμε η έντονη επιθυμία της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη να έχει αποφασιστικό λόγο σε όλα όσα συμβαίνουν στην Αγία Παρασκευή. Αναμενόμενο.. 

Επόμενο βήμα, ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της ΝΕΡΙΤ!..

...και τότε, είτε παγώνει ο διαγωνισμός, είτε ακυρώνεται.
Δύο δημοσιογράφοι το τραβούν στα άκρα και καλά κάνουν.
Αν και ούτως ή άλλως η ΝΕΡΙΤ, ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα της Θεσσαλονίκης, έχασε κάθε ίχνος αξιοπιστίας. Είναι τελειωμένη υπόθεση πια, γελάει ο κόσμος. Νέο κρούσμα λοιπόν: Οι φόρμες αξιολόγησης για την πρόσληψη των δημοσιογράφων αλλάζουν ανάλογα με ποιος διοικεί εκείνη την εποχή τη ΝΕΡΙΤ. Άλλες φόρμες για τον Προκοπάκη και άλλες για τον Μακρυδημήτρη; Μάλλον ναι, αναλόγως τι μας συμφέρει...
Δύο υποψήφιοι λοιπόν για τις θέσεις του πολιτικού και του οικονομικού ρεπορτάζ στο ραδιόφωνο ζήτησαν να τους δοθεί αντίγραφο του πρακτικού αξιολόγησής τους. Δεν το πήραν. Και προσέφυγαν στον εισαγγελέα. Η εισαγγελική παραγγελία προς τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ δόθηκε, σύμφωνα και..

Ο απόλυτος οδηγός για Tablets & smartphones

«Ο απόλυτος οδηγός για Tablets & smartphones», από τον δημοσιογράφο Σπύρο Αλεξίου, είναι πλέον εκδοτικό γεγονός και κυκλοφορεί στα περίπτερα
 
To tablet μας δεν είναι μόνο για να μπαίνουμε στο facebook, να διαβάζουμε τα emails και να σερφάρουμε στο internet. Μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα!
Φωτογραφίστε το πιάτο σας και αμέσως θα μάθετε πόσες θερμίδες κρύβονται σε κάθε μπουκιά και λιχουδιά! Αν αναρωτιέστε ποιό τραγούδι παίζει στο μπαρ, θα σας πει σε δευτερόλεπτα… Αν το μωρό σας αρνείται να κοιμηθεί, έχει εκατοντάδες ήχους για να το ηρεμήσει.
Κάντε το μινι οφθαλμολογικό τεστ και δείτε αν πρεπει να τρέξετε στον οφθαλμίατρο.  Παρακολουθείστε τις μέρες ωορρηξίας σας για να εκμεταλλευτείτε τις γόνιμες μέρες…Φτιάξτε ένα ηλεκτρονικό σημειωματάριο με την εξέλιξη του μωρού σας, τα εμβόλια, τις ώρες θηλασμού, τις αλλαγές τις πάνας και τα διαγράμματα ανάπτυξης.
Μάθετε να ψωνίζετε με ασφάλεια από το εξωτερικό ακόμα και από καταστήματα που δεν στέλνουν στην Ελλάδα.
Η έκδοση «Ο απόλυτος οδηγός για τα tablets» είναι η πρώτη του είδους, παρουσιάζει - αναλύει πάνω από 250 εφαρμογές. Περιέχει βήμα - βήμα οδηγίες πως να μετατρέψει ο αρχάριος και ο μέσος.. 

Σαν πρωινό τηλεφώνημα στη συνυφάδα της

Μια Δέσποινα Στυλιανοπούλου κυβερνητική εκπρόσωπος
Δεν ξέρω πώς είναι στην ιδιωτική της ζωή η Σοφία Βούλτεψη αλλά στη δημόσια ζωή έχει ένα πρόβλημα. Μιλά και φέρεται σαν να βρίσκεται στην ιδιωτική της ζωή. Πιθανώς είναι η τηλεοπτική περσόνα που δημιούργησε την εποχή που αλώνιζε τα πάνελ και ξεκινούσε τον καυγά πριν ακόμα πάρει τον λόγο, εκεί όπου το δημόσιο και ιδιωτικό μπερδεύονται (ο πανελίστας δεν μπορεί να είναι πρόσωπο του χορού, πρέπει να είναι αναγνωρίσιμος καρατερίστας). Πιθανώς πάλι έτσι να αντιλαμβανεται τη δημόσια παρουσία της. Σαν πρωινό τηλεφώνημα στη συνυφάδα της, σαν θυμωμένη αφήγηση στο κομμωτήριο, σαν μαλλιοτράβηγμα με τη γειτόνισσα.
Αν το καλοσκεφτείτε τον χαρακτήρα αυτόν τον έχετε συναντήσει πολλές φορές στην επιθεώρηση, στο παλιό ελληνικό σινεμά (τον έπαιζε έξοχα η Δέσποινα Στυλιανοπούλου), στη γειτονιά σας. Είναι οι..