ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Καλό παιδί ο Μάκης αλλά είναι ξεπερασμένος και άσχετος...


Π. Λιάκος: Ο Πουνέντης ήταν ο βασικός υπεύθυνος και εισηγητής της απόλυσης. Απλά δεν είχε τον ανδρισμό να το ανακοινώσει ο ίδιος... Eκπροσωπεί έναν κόσμο που φεύγει αφού πρώτα μετέδωσε την πνευματική πενία

Δριμύτατη κριτική κατά του διευθυντή του  ΑΝΤ1 92.7 fm ασκεί ο «Αδιάβροχος» Παναγιώτης Λιάκος με αφορμή την απόλυσή του από τον ραδιοσταθμό του Ομίλου Κυριακού. Με συνεντεύξεις τουστο διαδίκτυο ο Π. Λιάκος βάλλει ευθέως κατά του «ξεπερασμένου» Μάκη Πουνέντη λέγοντας ότι τον θεωρεί υπαίτιο για τις «εκκαθαρίσεις» των εργαζομένων: «Φρονώ ότι ήταν ο βασικός υπεύθυνος και εισηγητής της απόλυσης. Απλά δεν είχε τον ανδρισμό να το ανακοινώσει ο ίδιος...».
Ο απολυθείς «Αδιάβροχος»  επισημαίνει ότι ο Πουνέντης ευθύνεται για την παρακμή του ΑΝΤ1 92.7 fm, καθώς «από τότε που ανέλαβε την υψηλή επιστασία του σταθμού, τον μπάταρε πρωτίστως αισθητικά. Τα νούμερα ακολούθησαν την πτώση του συνολικού επιπέδου. Ο Πουνέντης πήγε να παντρέψει όσα έκανε στον Ρυθμό 9.49 με τις ανάγκες ενός ενημερωτικού σταθμού (που αγνοεί πανηγυρικά) και έφτιαξε μια πράσινη σαλάτα με ρόκα, κατσαρίδες, σος κορμοράνου και τριμμένο ασβεστόλιθο»!
Ο Π. Λιάκος συνεχίζοντας την αποδόμηση του Πουνέντη καταγγέλλει:..

Συνταγή Ρουσόπουλου στα κρατικά ΜΜΕ


 -Aναζητούνται «έμπειροι συνεργάτες»...
 - Με φθαρμένα υλικά δεν γίνεται «κυβέρνηση Σαμαρά»!

Αν και είναι μάλλον νωρίς για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων σχετικά με τις κυβερνητικές προθέσεις, πριν καν  τις προγραμματικές δηλώσεις, αλλά και το πλέγμα των άμεσων ενεργειών της νέας Κυβέρνησης, είναι πολλές οι πληροφορίες για ονόματα, που στην καλύτερη περίπτωση προκαλούν .
Δεν παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι η φημολογία μπορεί να υποκρύπτει «ευσεβείς πόθους αξιοποιήσιμων στελεχών», κάθε φορά που η ΝΔ βρίσκεται αυτοτελώς ή συμμετέχει στην Κυβέρνηση, πάντως τα ονόματα που διακινούνται στα δημοσιογραφικά –και όχι μόνο- γραφεία, κάθε άλλο παρά άγνωστα είναι. Στην ουσία πρόκειται για ανθρώπους που συμμετείχαν ενεργά, από διάφορα πόστα,  στην διακυβέρνηση Καραμανλή.
Επικαλούνται την εμπειρία τους  και επιθυμούν να παραγραφεί η μνημειώδης αναποτελεσματικότητα τους, καθώς και άλλες «ομορφιές»…
«Πολιορκητικοί κριοί» της προσπάθειας τους για «παλινόρθωση» στις θέσεις που κατείχαν ή σε αντίστοιχες, κυρίως υπουργοί και υφυπουργοί που είχαν ρόλο κατά την πενταετία 2004-2009, αλλά..

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Nέα ηλεκτρονική εφημερίδα με την υπογραφή (και) συντακτών της παλιάς Ελευθεροτυπίας


 «Πάγωσε» προς το παρόν η εκδοτική προσπάθεια των συντακτών της Κολοκοτρώνη

Ένα ακόμη φύλλο ετοιμάζεται από τη συντακτική επιτροπή της Μίνωος μετά από την απόφαση της γενικής συνέλευσης της Δευτέρας, 2 Ιουλίου. Η επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει στην έκδοση ενός ακόμη φύλλου (το 4ο) με το όνομα «Ελευθεροτυπία - απεργιακή έκδοση των εργαζομένων» που θα κυκλοφορήσει αυτό το Σάββατο 7 Ιουλίου.
Την ίδια ώρα προχωρά με εντατικούς ρυθμούς η διαδικτυακή προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν και βάζουν την... υπογραφή τους (και) εργαζόμενοι της παλιάς Ελευθεροτυπίας. Δεν θα πρόκειται για ένα ακόμη σάιτ αλλά για μια κανονική εφημερίδα σε ηλεκτρονική μορφή που θα διατίθεται αποκλειστικά μέσω Ιντερνετ.
Στο μεταξύ φαίνεται να έχουν «παγώσει» οι προσπάθειες των περίπου 60 συντακτών της Ελευθεροτυπίας, να..

Ο Κωστόπουλος δεν αντεξε το υπαλληλίκι κι έφυγε από τη ΔΑΦΝΗ - Πως οι Κυριακού γλύκαναν την ψυχή του Πέτρου


Δεν ήταν κι εύκολο μετά από 17 χρόνια που έκανα το αφεντικό να πάω χαρούμενος στη δουλειά ως υπάλληλος» 

- «Μπορεί να είμαι μαλάκας αλλά είμαι περήφανος που δούλεψα με υπαλληλική σχέση»

Σε ένα κείμενο 1056 λέξεων το οποίο βρίθει λαθών (βγάζουν μάτι), ο έκπτωτος πατριάρχης του life style, Πέτρος Κωστόπουλος νιώθοντας την ανάγκη να απολογηθεί ξανά (γιατί άραγε) εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από την εταιρεία του ΑΝΤ1, Δάφνη Επικοινωνίες.
Ο Κωστόπουλος γράφει τα καλύτερα για τους γλυκύτατους Κυριακού, πατέρα και γιό, και εξηγεί πόσο πολύ τον βοήθησαν στην προσπάθειά του να ανακάμψει από την κατάθλιψη:
«Από εκεί που χτυπούσα κάθε μέρα το κεφάλι μου στον τοίχο, κλεισμένος μες στο σπίτι επί μήνες, με χούφτες χαπάκια και δεν μπορούσα να σηκωθώ ούτε από το κρεβάτι μου, με φιλοξένησαν με τον πιο γλυκό τρόπο σε ένα φιλικό περιβάλλον»
Οσο για τους λόγους για τους οποίους ο Κωστόπουλος έφυγε από την ΔΑΦΝΗ φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν άντεξε το υπαλληλίκι:
«Δεν είναι και εύκολο μετά από 17 χρόνια που έκανα το αφεντικό να πάω χαρούμενος στη δουλειά ως υπάλληλος…» γράφει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει:..

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Και ο Μπάμπης Κούτρας για το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής


Εντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 24ωρα σχετικά με τις αλλαγές στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Κάποιοι θέλουν να παραμένει ο Λάμπης Ταγματάρχης στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα μέχρι να αντικατασταθεί από πρόσωπο κοινής αποδοχής της συγκυβέρνησης.
Βέβαια ουδείς ξεχνάει την αντιπαλότητα η οποία έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στον επικεφαλής της «δημόσιας» τηλεόρασης και στον υφυπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου που θέλει να ξεφορτωθεί μια ώρα αρχίτερα τον Ταγματάρχη…
Όπως έχει διαρρεύσει για τη θέση του Λάμπη Ταγματάρχη προορίζεται ο δημοσιογράφος Νίκος Σίμος (η υποψηφιότητά του προκαλεί ήδη αντιδράσεις) αν και το τελευταίο 24ωρο ακούγεται έντονα και το όνομα του δημοσιογράφου Μπάμπη Κούτρα, πρώην διευθυντή της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος (προ Γιάννας) και νυν στελέχους της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Στο..

Σοκ από την «ανάκριση» του δημοσιογράφου Ζώη Τσώλη από τον Ολλανδό ανθύπατο Μπομπ Τράα


- Πού βρήκες αυτό το έγγραφο;
- Λάθος ερώτηση σ' έναν δημοσιογράφο, ήταν η απάντησή μου. Αυτή που θα έδινε κάθε δημοσιογράφος που σέβεται τον κόσμο και τον εαυτό του.
- Αυτή η έκθεση είναι δική μου, ποιος σας την έδωσε; συνέχισε ο μικρός Ολλανδός δικαιώνοντας τις φήμες και τα προσωνύμια που τον ακολουθούν στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον και στις χώρες απ' όπου πέρασε ως ελεγκτής...
Ισως εκείνη τη στιγμή έπρεπε να φύγω. Το σκέφτηκα, δίστασα, κάτι δεν με άφησε, ίσως η δημοσιογραφική περιέργεια για το πού μπορεί να φθάσει....
Ο Ολλανδός σε ρόλο ανακριτή συνέχισε με επίμονες διαδοχικές ερωτήσεις...
- Πώς κάνατε την έρευνα; Πού βρήκατε την έκθεση; Πού βρήκατε τα στοιχεία για τις προσλήψεις που έγιναν το 2010;
Το κλίμα βάραινε. Του αντεπιτέθηκα.
- Μα δέκα χρόνια ερχόσαστε στην Ελλάδα και δεν καταλάβατε τι έγινε. Ούτε τότε που ήσασταν ελεγκτής..

Ο πολιτευτής του ΛΑΟΣ Γ. Κύρτσος περικόπτει μισθούς και επιβάλλει ατομικές συμβάσεις


Το μακελειό στα ΜΜΕ συνεχίζεται... Μετά τις τελευταίες απολύσεις στα ραδιόφωνα του ΑΝΤ1 και του Flash 96 και τις περικοπές μισθών στον όμιλο ALPHA του Κοντομηνά, έρχεται και η σειρά του εκδότη Γιώργου Κύρτσου. O όψιμος πολιτευτής του ΛΑΟΣ, όπως γράφει το μπλογκ syspeirosi, επιβάλλει ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών 20% στους εργαζόμενους που έχουν απομείνει στην εφημερίδα CITY-PRESS.
Θυμίζουμε ότι ο Κύρτσος προτού μεταπηδήσει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ, έδινε τον αγώνα του και μέσα από τη συχνότητα Flash 96. Στην τελευταία μάλιστα (προ εκλογών) εκπομπή έπαιζε τον ρόλο του καλεσμένου, κάνοντας αστειάκια με τις συμπαρουσιάστριές του. Ο Δ. Κανελλόπουλος του e-tetradio, αναρωτιέται αν ο Γιώργος Κύρτσος τώρα που το κόμμα του, τον «ήπιε» κανονικά στις εκλογές, θα επιστρέψει στα ερτζιανά για να συνεχίσει την..

Συνελήφθη ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ή προσήλθε αυτοβούλως στον εισαγγελέα;


-Τι ακριβώς συνέβη μετά από τη μήνυση του Κώστα Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμηση

- Γιατί ο Μάκης τα έβαλε με το Newsbomb και την iefimerida του Χρ. Ράπτη

Μύλος με την αντιπαράθεση του Κώστα Βαξεβάνη και του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου μετά και τη μήνυση του πρώτου εναντίον του δεύτερου για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο Τριανταφυλλόπουλος είχε αναρτήσει στο site του δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Σούρλα, ο οποίος υποστήριζε πως ο Βαξεβάνης «έθαψε» θέμα για το λαθρεμπόριο πετρελαίου. Ο Βαξεβάνης είχε μηνύσει και τον Σούρλα γι αυτό, παραθέτοντας μάλιστα στη μήνυση του όλα τα δημοσιεύματα της «Πανδώρας» που αναφέρονταν στις καταγγελίες Σούρλα για το λαθρεμπόριο.
Μετά τη μήνυση Βαξεβάνη, οι Μ. Τριανταφυλλόπουλος και Ν. Γεωργιάδης, αρχισυντάκτης του site www.zougla.gr, εμφανίστηκαν αυτοβούλως σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα (σύμφωνα με την ενημέρωση από την πλευρά του Μάκη) και μετά την κατάθεσή τους αποχώρησαν καθώς διετάχθη προκαταρκτική εξέταση. 
Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πλευρά Βαξεβάνη οι δυο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου, μετά..

Οταν η εξάρτηση από το «γυαλί» πρέπει να έχει και τα όριά της


-από τον Τζιμ Αρμάο / kourdistoportocali

Ρε συ Μίνωα, πήγαινε να δεις αν έρχομαι και στο γυρισμό τσίμπα και μια σοκοφρέτα και φέρτη μου

Eίναι λέει δυσαρεστημένος ο Παπαδάκης με την συμπεριφορά του ΑΝΤ1 απέναντί του. Είναι δυσαρεστημένος ο αιωνόβιος παρουσιαστής, επειδή το κανάλι, δηλαδή ο Μίνωας Κυριακού-πανέξυπνος επιχειρηματίας ο οποίος έγινε γνωστός από την ταμπλόιντ σχέση του με την Μενεγάκη-δεν τον φώναξε να ανανεώσει το συμβόλαιό του για τη νέα σεζόν. Απ’ ότι θυμάμαι και πέρυσι τέτοιο καιρό τα ίδια γράφανε οι μηντιακές στήλες. Όπως και πρόπερσι.
Και αναρωτιέται ο κακόπιστος παρατηρητής: Kαλά ρε Γιώργο, μετά από τόσα χρόνια στη τηλεόραση και έχοντας κάνει μια γερή μπάζα, είναι δυνατόν να μην δίνεις στον εαυτό σου την πρωτοβουλία κινήσεων; Να μην πεις, από πέρυσι ακόμη, αει σιχτίρ εσείς και ο γρύλος σας. Εγώ είμαι ο Παπαδάκης, ο μάγκας ο καραμπουζουκλής, ο με τα κλειδιά στο χέρι και αποφασίζω να φύγω πρώτος, στη κορυφή και με ψηλά το κεφάλι. Το αποφασίζω εγώ, που είμαι..

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Νέα επεισόδια στον «πόλεμο» για τα μαύρα γιλέκα του Μάκη


Τα ασφαλιστικά μέτρα της εταιρείας (που απορρίφθηκαν), το «τηλεμάρκετινγκ» και η νανοδημοσιογραφία

Η διαμάχη ανάμεσα στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και τον πάλαι ποτέ Δημοσιογράφο και νυν επιχειρηματία Μάκη Τριανταφυλλόπουλο συνεχίζεται με νέα επεισόδια. Αιτία τα νανοβιονικά γιλέκα που πουλάει ο δεύτερος προμοτάροντάς τα μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές του και το σάιτ της zouglas.
Η ιστορία ξεκίνησε όταν στο EXTRA 3 (Κίτρινος Τύπος) ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος επιτέθηκε στον δημοσιογράφο-δημιουργό των εκπομπών της κρατικής τηλεόρασης «Το Κουτί της Πανδώρας». Κι αυτό διότι ο Βαξεβάνης σε εκπομπή του τόλμησε να αποδομήσει τα… θαυματουργά νανοβιονικά γιλέκα του.
Ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε τότε λόγο για μαιμού δημοσιογράφους και μαιμού έρευνες και μάλιστα η εταιρία NANOBIONIC, που εισάγει τα «νανογιλέκα» και τα προωθεί μέσω των εκπομπών του, ζήτησε τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων και το κατέβασμα της εκπομπής το «Κουτί της Πανδώρας» από το ομώνυνο site και από το site της ΕΡΤ. Το αίτημα της εταιρίας απορρίφθηκε από τη Δικαιοσύνη που επιβεβαίωσε πως οι δημοσιογράφοι μπορούν να ερευνούν, να αποκαλύπτουν και να ενημερώνουν την κοινή γνώμη – κάτι που έκανε κάποτε και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος…
Την ίδια ώρα ο Κ. Βαξεβάνης προσέφευγε στο ΕΣΡ και τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ζητώντας να παρέμβουν προκειμένου να..

Νίκος Σίμος για την ΕΡΤ και Μαριάννα Πυργιώτη για το ΑΠΕ - Ποιοι αντιδρούν στον διορισμό τους


Ασφαλώς δεν πρόκειται και για τις ευτυχέστερες των επιλογών και είναι ενδεικτικές της τρικυμίας που επικρατεί στην κυβέρνηση
– Κριτική και κατά του Σίμου Κεδίκογλου από το antinews που κάνει λόγο για ερασιτεχνισμούς

Αρχισαν τα όργανα για την στελέχωση του κρατικού τομέα ενημέρωσης. Το γνωστό σάιτ antinews, που στήριξε και στηρίζει(;) Σαμαρά, βάλει ευθέως εναντίον του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου κάνοντας λόγο για ερασιτέχνες.
Επίσης κριτικάρει δύο πρόσωπα που προορίζονται το ένα για την ΕΡΤ και το άλλο για το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ασφαλώς δεν πρόκειται και για τις ευτυχέστερες των επιλογών και είναι ενδεικτικές της τρικυμίας που επικρατεί στην κυβέρνηση, αναφέρει χαρακτηριστικά το antinews.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες για πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΤ προορίζεται ο δημοσιογράφος Νίκος Σίμος ενώ ως επικεφαλής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη.
Θα μας πουν εμπαθείς αν πούμε ότι δεν πρόκειται και για τις ευτυχέστερες των επιλογών και ενδεικτικές της τρικυμίας που επικρατεί στην κυβέρνηση; Εκτός κι αν τις επιλογές τις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου και..

Εργασιακή σφαγή και στον όμιλο του Alpha, μετά τις απολύσεις σε ΑΝΤ1-FM και Flash 96


Περικοπές μισθών με ατομικές συμβάσεις, επιμήκυνση ωραρίου, εκ περιτροπής εργασία και απολύσεις  στον όμιλο ALPHA του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.
Οι «θερινές σφαγές» που βρίσκονται σε εξέλιξη στο ραδιόφωνο του ALPHA θα επεκταθούν προφανώς σε λίγες μέρες και στην τηλεόραση του Ομίλου Κοντομηνά…
Το σχέδιο της εργοδοσίας, όπως γράφει το syspeirosi είναι ξεκάθαρο: κόβουν μισθούς, όσο τους παίρνει, με ατομικές συμβάσεις, διώχνουν «παλιούς» εργαζόμενους, προσθέτουν καθήκοντα και χρόνο εργασίας, διαλύουν τη μισθωτή εργασία, όπως την ξέραμε και κάθε ίχνος Συλλογικών Συμβάσεων, διαιρούν τους εργαζόμενους για να ξανασυγκροτήσουν κάποτε τα «μαγαζιά τους» με φτηνούς ανασφάλιστους υπάκουους δούλους με “μπλοκάκια”… δήθεν ελεύθερους εξωτερικούς συνεργάτες. Πολλοί αναρωτιούνται, σε όλα αυτά τι ρόλο θα παίξει ο Βασίλης Θωμόπουλος που κάποιοι του έχουν δώσει το προσωνύμιο «ο μικρός Τόμσεν του Κοντομηνά».
Την ίδια ώρα το τοπίο στα ερτζιανά είναι ζοφερό μετά και τις απολύσεις σε ΑΝΤ1 και Flash 96. Το ραδιόφωνο του Κυριακού μετά τις απολύσεις..

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

O Αντώνης Σαμαράς και η Κάμαρα με τα Μυστικά


Πληροφορούμαστε από τον Τύπο ότι τα στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα πιάνουν δουλειά από πολύ πρωί. Και όχι με έναν, ή δύο, αλλά με τρεις πρωινούς καφέδες, θα διαμορφώνουν το επικοινωνιακό κλίμα για τα δύσκολα θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Όπως επίσης λέγεται και γράφεται οι συσκέψεις στην Κάμαρα με τα Μυστικά, θα είναι συνεχείς με το μοντέλο που επιλέγεται να είναι αυτό της…

Η αθόρυβη επέλαση του Βαγγέλη Μαρινάκη στα media και ο ρόλος του Γιάννη Κουρτάκη


 Σε κινήσεις που θα ζήλευαν και οι πλέον έμπειροι στο χώρο των media προχωρεί ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, σε αντίθεση με άλλους επιχειρηματίες οι οποίοι επιχειρούσαν και επιχειρούν απόβαση στον ναρκοθετημένο χώρο των ΜΜΕ.
O Μαρινάκης διαβλέποντας ότι μόνο τα διαδικτυακά ΜΜΕ έχουν μέλλον, φρόντισε μεθοδικά να αναπτύξει μια ομπρέλα με δυναμικά ηλεκτρονικά μέσα, την ευθύνη των οποίων έχει ο δημοσιογράφος και φίλος του εφοπλιστή, Γιάννης Κουρτάκης. Με θέα το λιμάνι του Πειραιά η δημοσιογραφική ομάδα είναι πανέτοιμη για νέα ταξίδια. Έτσι πολύ σύντομα ένα νέο οικονομικό portal θα βγει στον αέρα ενώ γίνεται λόγος και για δύο ακόμη εγχειρήματα. Το ένα είναι η έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας και το άλλο το στήσιμο ενός lifestyle site.
Κι ενώ ο Μαρινάκης, παρότι άνθρωπος της θάλασσας βαδίζει σε στέρεο έδαφος, ο Σταύρος Ψυχάρης επιχειρεί εν μέσω κραδασμών στον ΔΟΛ να..

Νέος ΔΟΛ στα σκαριά - Γιατί ο Ψυχάρης αγοράζει μετοχές από το Χ.Α.


Προχωράει στην αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου ο ΔΟΛ. Το ποσόν της αύξησης θα ανέλθει σε 7.003.125 ευρώ, με καταβολή μετρητών και έκδοση και διάθεση 23.343.750 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η καθεμία, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρείας, όπως αυτοί έχουν οριστεί από τη Γενική Συνέλευση, με αναλογία 9 νέες μετοχές προς 4 παλαιές.
Μετά την αύξηση και σε περίπτωση που καλυφθεί πλήρως, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται σε 10.115.625 ευρώ, διαιρούμενο σε 33.718.750 μετοχές, ονομαστικής αξίας μετοχής 0,30 ευρώ.
Το επόμενο βήμα για τον Σταύρο Ψυχάρη είναι η δημόσια πρόταση εξαγοράς των μετοχών του ΔΟΛ που τίθενται σε διαπραγμάτευση εντός ΧΑ, εξαγοράζοντας συνεπώς και το..

Γιώργος Αυγερόπουλος: Είναι εξοργιστικό, ανήθικο και απαράδεκτο να χρησιμοποιείται βρώμικα η δουλειά του Εξάντα

 
«Είναι εξοργιστικό, ανήθικο και απαράδεκτο να χρησιμοποιείται βρώμικα η δουλειά του Εξάντα». Αυτό καταγγέλλει ο δημοσιογράφος και δημιουργός της σειράς ντοκιμαντέρ Εξάντας Γιώργος Αυγερόπουλος που συγκεκριμένα αναφέρει:
 Υπέπεσε στην αντίληψή μου σήμερα 2/7/2012 ότι σε blogs του ακροδεξιού χώρου, ορισμένοι επιχειρούν να  χρησιμοποιήσουν το ντοκιμαντέρ μου σχετικά με τη Ζιμπάμπουε με τίτλο "Ο Τελευταίος Λευκός", με σκοπό να προωθήσουν τα μισανθρωπικά, ρατσιστικά τους πιστεύω, στην "εγχώρια αγορά".
Οι μισάνθρωποι, ρατσιστές και παρωπιδοφόροι οπαδοί του φασισμού, που ονειρεύονται μια κοινωνία "αρείων" και σκλάβων, επικαλούνται επιλεκτικά, ορισμένα σημεία του ντοκιμαντέρ για να ενισχύσουν τις νοσηρές θέσεις τους.  Και ως γνωστόν η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα.
Παραβλέπεται με τέχνη όλος ο αντίλογος, το πολιτικό πλαίσιο και η ιστορία της χώρας και ειδικότερα το γεγονός, ότι οι λευκοί αποικιοκράτες απομύζησαν στο έπακρο την  Ζιμπάμπουε και μια χούφτα λευκών κατείχαν τα καλύτερα κομμάτια γης. «Θα πρέπει να φερόμαστε στους ιθαγενείς όπως σε ένα..

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Στον «αέρα» οι εργαζόμενοι των καταστημάτων Metropolis, μετά το λουκέτο και στο κατάστημα Χαλανδρίου


Σήμερα 2/7/2012 μετά από 15 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας έκλεισε το κατάστημα του Metropolis στο Χαλάνδρι.
Όταν πριν από 2 χρόνια ο Ανδρέας Κουρής άλλαξε το λογότυπο των Metropolis και πρόσθεσε μια τελεία σε αυτό, ουδείς  μπορούσε να φανταστεί ότι θα ήταν και η τελεία του τέλους για την επιχείρηση.
Τα τελευταία 3 χρόνια μεθοδικά και βάση σχεδίου - όπως αποδεικνύεται-  διέλυσε την αλυσίδα των Metropolis. Κατάφερε να κλείσει και τα 12 καταστήματα με τελευταίο το Χαλάνδρι, διατηρώντας πλέον μια αλυσίδα καταστημάτων χωρίς το παραμικρό σημείο πώλησης.
Αδιαφορώντας για την τύχη των εργαζομένων, αρνούμενος να πληρώσει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, ενοίκια και προμηθευτές ολοκλήρωσε σήμερα το καταστροφικό του έργο.
Αυτό που δεν έχει κάνει ακόμα είναι να αλλάξει για ακόμα μια φορά το λογότυπο και να προσθέσει και μια παύλα (μετά την τελεία). Γνωρίζοντας πια τις βλέψεις του..

Σοκ από την επίθεση με αυγά που δέχτηκαν δύο ξανθιές που επέβαιναν σε Mercedes cabriο


Η Mercedes CLK ασημί χρώματος, ανηφόριζε την Κηφισίας, όταν ξαφνικά σε ένα φανάρι, οι δύο επιβαίνουσες ξανθιές κυρίες δέχθηκαν επίθεση με αυγά από άγνωστο άνδρα. Η ανοιχτή Mercedes δίπλα σε κάποιον που πεινάει ήταν πάντα πρόκληση. Τωρα δε ακόμη περισσότερο...
Tα παραπάνω αναφέρονται σε ανάρτηση του μπλογκ nonews και προφανώς δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Κι αυτό διότι κάποιος που πεινάει, πολύ απλά δεν θα πετάξει τα αυγά σε δύο ξανθιές που επιβαίνουν σε πολυτελές cabrio, αλλά θα τα τηγανήσει και θα τα φάει. Εκτός βέβαια κι αν τα αυγά είναι κλούβια οπότε επιβάλεται να τα πετάξει - όχι απαραίτητα στα σκουπίδια...
Υ.Γ: Συμφωνούμε με το nonews στο ότι..

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Δημοσιογραφικός Οργανισμός Τσίπρα - Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εζήλωσε τη δόξα Ψυχάρη;


Θέλει να φτιάξει Συγκρότημα με αριστερά Μέσα - Πολλά μπλογκ είναι έτοιμα να ενταχθούν στον... ΔΟΤ και να συνταχθούν στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα

«Είμαστε αποκλεισμένοι απο τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης και το μόνο σίγουρο είναι πως χρειαζόμαστε τα δικά μας media, τον δικό μας όμιλο. Χρειαζόμαστε έναν δημοσιογραφικό Οργανισμό της Αριστεράς. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα αριστερό δημοσιογραφικό συγκρότημα!».
Αυτό είναι το νόημα των εισηγήσεων του Αλέξη Τσίπρα προς τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, καθώς στα σχέδια του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενός δημοσιογραφικού ομίλου περιλαμβάνεται αρχικά η ενοποίηση υπό ενιαία διοίκηση (στα πρότυπα του ΔΟΛ;), των Μέσων που ανήκουν στον ΣΥΝ, δηλαδή της εφημερίδας «Αυγή», του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» και του ενημερωτικού σάιτ left.gr.
Ο Τσίπρας είναι σίγουρο πως, μόλις εισρεύσουν στην Κουμουνδούρου τα πρώτα χρήματα της (γενναίας πλεον) κρατικής επιχορήγησης, θα προχωρήσει στα σχέδια του για τη..

Το μεγάλο μυστικό του Γιώργου Μπόμπολα


- Φώτη κάθεσαι; Πληκτρολόγησε τώρα www.bobolasgate.info!
O Φώτης Μπόμπολας κάθεται στο γραφείο του στο συγκρότημα της Μεταμόρφωσης, στηρίζει το ακουστικό του τηλεφώνου στον αριστερό του ώμο και ανοίγει τον Internet Explorer. Μπαίνει στο blog και διαβάζει τις πρώτες γραμμές των αναρτήσεων. Το ακουστικό πέφτει από τον ώμο του με κρότο πάνω στο γραφείο.
- Σε κλείνω. Πρέπει να ενημερώσω τον πατέρα μου αμέσως! λέει στον συνομιλητή του και πετάγεται από την δερμάτινη καρέκλα του.
Είναι Σεπτέμβριος του 2010. Ο Φώτης Μπόμπολας φοράει ένα από τα αγαπημένα του μπλουζάκια τύπου Polo, που αναδεικνύουν τα γυμνασμένα του μπράτσα. Βγαίνει από το κτίριο - όπου μεταξύ άλλων- στεγάζονται οι εφημερίδες του πατέρα του, Εθνος και Ημερησία. Κατεβαίνει τα σκαλιά δυο-δυό, όπως συνηθίζει, αυτή τη φορά όμως με μεγαλύτερη ταχύτητα. Μπαίνει στο αυτοκίνητό του, χωρίς συνοδεία όπως πάντα και πατάει γκάζι για να φτάσει μια ώρα αρχύτερα στον Γιώργο Μπόμπολα.
Ο μεγαλοεργολάβος και εκδότης, Γ. Μπόμπολας, κοκκινίζει όταν διαβάζει τις πρώτες γραμμές:..

Μερικές επισημάνσεις του Σωτήρη Μανιάτη για τα απεργιακά στην «Ελευθεροτυπία»…

Τελευταία ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά. Εκτοξεύθηκε για άλλη μια φορά λάσπη από διάφορους που θεωρούν ότι μπορεί να πράττουν ανάλογα με τα δικά τους συμφέροντα αδιαφορώντας για εκείνα των άλλων. Δεν θέλησα για άλλη μια φορά να κάνω την οποιαδήποτε παρέμβαση άμεσα γιατί καταλαβαίνω καλά την ειλικρινή χαρά ορισμένων (για άλλους δεν μπορώ να πω το ίδιο) για την επανέκδοση της εφημερίδας, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες. Θεώρησα ότι είναι άδικο –αν και δικαιολογημένο θα μου επιτρέψετε- να έρχεσαι σε αντιπαράθεση και να στερείς τη χαρά από ορισμένους (επαναλαμβάνω) συναδέλφους. Κι αυτό παρότι κάποιοι, που σήμερα υποτίθεται κόπτονται για τα απεργιακά, το..

2,5 ευρώ την ώρα χωρίς ρεπό: Να μη γίνουμε διαδικτυακοί σκλάβοι!

- απο το katalipsiesiea

2,5 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΠΟ  Αυτή είναι η καλύτερη κοστολόγηση της εργατικής μας δύναμης που όσο και να ψάξαμε βρήκαμε στο «παρόν και μέλλον της δημοσιογραφίας», στην αγορά εργασίας των ειδησεογραφικών sites/portals. Τα αφεντικά εκμεταλλεύovται τις νομοθεσίες των μνημoνίων, τις χιλιάδες απολύσεις και τoυς εκατοvτάδες χιλιάδες νέους ανέργους για να μας βάλoυν να δουλεύουμε συνεχώς, για λιγότερα από τα βασικά και με σκυμμένο το κεφάλι.

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ  Επιλέγουμε το δρόμο του συλλογικού αυτοoργανωμένoυ αγώνα. Ακολουθούμε το παράδειγμα των συνάδελφων μας στα sites enet.gr και dealnews.gr, που με δικαστικές αποφάσεις πέτυχαν να πληρώνovται ως εσωτερικοί συντάκτες, με βάση τα οριζόμενα για εξαρτημένη εργασία στις