ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Tι παίζει;

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» ιδιοκτησίας Σταύρου Ψυχάρη.
Τα εισαγωγικά στον τίτλο δείχνουν καθαρά τις αποστάσεις που παίρνει το πάλαι ποτέ συγκρότημα Λαμπράκη από την αριστεροδεξιά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Ενω η συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας αρμόδιου για τα ΜΜΕ (ο ίδιος δεν είναι πάλι;), Νίκου Παππά δείχνει τη σφοδρότητα της μάχης εναντίον της διαπλοκής και των ολιγαρχών των media.
Ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε και.. 

Ο (Eλληνας) ποδηλάτης και οι «βρωμιάρηδες» Γερμανοί

Mε ιδιαίτερα καυστικό τρόπο, ο σκιτσογράφος των New York Times, Patrick Chappatte, σχολιάζει το σκάνδαλο της Γερμανικής εταιρίας και ναυαρχίδας της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Volkswagen.
Ο σκιτσογράφος έχει ζωγραφίσει ένα αυτοκίνητο Volkswagen, στο οποίο επιβαίνει η Μέρκελ. Το αυτοκίνητο από την εξάτμιση του ρυπαίνει την ατμόσφαιρα και βγάζει μαύρο καπνό. Δίπλα στο αυτοκίνητο βρίσκεται ένας ποδηλάτης που απεικονίζει την Ελλάδα.
Ο ποδηλάτης ρωτάει με τα ίδια λόγια που κάποτε ρωτούσαν οι Γερμανοί τους Έλληνες σχετικά με την οικονομία. « Ώστε κλέβατε και λέγατε ψέματα, και τώρα η Ευρώπη θα πληρώσει το τίμημα;»
Η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στις εκδόσεις των αυτοκινήτων με πετρέλαιο είχε..

Ουγγαρία, η ντροπή της Ευρώπης

Η γαλλική εφημερίδα Liberation με καυστικό τρόπο, στηλιτεύει τη στάση της Ουγγαρίας απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα.
Στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ουγγαρία, η ντροπή της Ευρώπης» η Liberation διερωτάται μήπως η Ουγγαρία πρέπει να αποκλειστεί από την Ευρώπη.
 Η σκληρή αυτή στάση της εφημερίδας έρχεται ως αντίδραση στην ακόμα σκληρότερη στάση του ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα, με την τελευταία απόφασή του, τα αγκαθωτά συρματοπλέγματα που η χώρα υψώνει στα σύνορά της με τη Σερβία, την Κροατία και την Σλοβενία, να θεωρείται ως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
"Η αποτελεσματική προστασία των συνόρων δεν μπορεί να διασφαλιστεί παρά μόνο με το πλήρες κλείσιμο", υπογράμμισε απτόητος σε δηλώσεις του ο Γιάνος Λάζαρ, αρχηγός του επιτελείου..

Ποιοι δημοσιογράφοι δεν λένε την αλήθεια για την VW

Ο κόσμος με το που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με τους ρύπους της VW, έχασε τον προσανατολισμό του. Κυρίως αυτοί που έχουν αυτοκίνητα της VW.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που ζήτησαν από δημοσιογράφους σε εφημερίδες, τηλεοράσεις, sites, ραδιόφωνα , να τους πουν ποια είναι τελικά η αλήθεια με το σκάνδαλο της VW.
Ο καθένας –ανάλογα με το πού δουλεύει-  «τραγούδησε»  το δικό του ποίημα.
Ντρέπομαι όμως για κάποιους από τους συναδέλφους μου. Διατυμπανίζουν , ότι εκπροσωπούν το λειτούργημα τους,  υποστηρίζουν την αλήθεια και εκθέτουν τα γεγονότα όπως έχουν. Μάλλον βαυκαλίζονται.
Τελικά δεν το υποστηρίζουν.
Υποστηρίζουν  μόνο τα συμφέροντα των εργοδοτών τους η τα δικά τους. Γιατί ο εργοδότης όταν παίρνει διαφήμιση από την  εταιρία που προκάλεσε το σκάνδαλο, λογικό είναι να το περάσει στα..

Ο πλανήτης “Κυριάκος”

Γράφει ο Δημήτρης Σούλτας

Όλοι έχουν ένα επώνυμο. Κάποιοι έχουν ένα επώνυμο, που έχουν και χιλιάδες άλλοι. Λίγοι έχουν ένα επώνυμο που είναι επωνυμία, trademark, σήμα κατατεθέν. Και συνήθως οι πιο κερδισμένοι απ’ αυτό το επώνυμο είναι οι κληρονόμοι.
Μπορεί αυτά να ισχύουν βασικά στο εμπόριο, αλλά την απόλυτη εφαρμογή τους την έχουν στην πολιτική ζωή. Οι περιβόητες οικογένειες, τα πολιτικά τζάκια της Ελλάδας συνεχίζουν να κυριαρχούν σήμερα και τα επώνυμα είναι γνωστά ακόμα και στον πιο απολίτικο κάτοικο της χώρας.
Ένας όμως, τα τελευταία χρόνια, προσπαθεί να διαφοροποιηθεί, εκμεταλευόμενος το επώνυμο του και ενίοτε δηλώνοντας ότι αυτό το ίδιο επώνυμο είναι πρόβλημα, αφού δεν μας αφήνει να..

Μετεγκατάσταση της κατάληψης στέγης προσφύγων στη Νοταρά

Και μια πρόταση του δημοσιογράφου Δ. Τρίμη
για παραχώρηση κτιρίου της ΕΣΗΕΑ

Το εγχείρημα στέγασης προσφύγων, που ξεκίνησε στην Αραχώβης 44 στο παλιό κτίριο της φοιτητικής λέσχης μεταφέρθηκε στη Νοταρά 26, στο πρώην κτίριο του ΕΤΕΑΜ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών). Οι λόγοι είναι διπλοί: Καταρχήν είναι ένα κτίριο που πληροί με καλύτερους όρους τα κριτήρια υγιεινής και στέγασης, ούτως ώστε να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες. Κατά δεύτερον στο προηγούμενο κτίριο δημιουργήθηκε ζήτημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, πράγμα που θα ήταν επίφοβο για την ασφάλεια των στεγαζόμενων.
Καλούμε συλλογικότητες και άτομα να πλαισιώσουν το εγχείρημα, τόσο με την παρουσία τους όσο και με όποια υλική βοήθεια μπορεί να προσφέρει ο καθένας/καθεμία. Άμεση και πρώτη ανάγκη..

Όταν στην ΕΣΗΕΑ αθωώνουν εκδότες επειδή δηλώνουν…δημοσιογράφοι!

Δεν εκπλαγήκαμε πολύ από την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ να αθωώσει την μέτοχο και δημοσιογράφο της “Εξπρές”(εφημερίδα που πτώχευσε ήδη αλλά το site άγνωστο πως συνεχίζει κανονικά) Αμαλία-Αλίντα Καλοφωλιά, κόρη του εκδότη(φωτό) της εφημερίδας. Το Δευτεροβάθμιο ανέτρεψε την πρωτοβάθμια απόφαση του οργάνου με την οποία είχε διαγραφεί για 18 μήνες τον Ιούλιο του 2014, μετά από παραπομπή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.
Η παραπομπή έγινε τον Μάϊο του 2014 επειδή η μέτοχος και εργαζόμενη στην “Εξπρές” ενεργούσε αντισυναδελφικά εναντίον συναδέλφων της. (Λογικό αφού είναι μέτοχος της εκδοτικής εταιρείας και κόρη του εκδότη). Επιπλέον η μέτοχος είχε εκπροσωπήσει την εταιρεία του πατέρα της στην Επιθεώρηση Εργασίας, όταν αυτός έλειπε. Επειδή όμως κατά το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό είναι και 30 χρόνια μέλος της ΕΣΗΕΑ, δεν αποδείχθηκε η “ενοχή” της, δηλαδή η αντισυναδελφική συμπεριφορά.
Τα γράφουμε όλα τα παραπάνω ως απόδειξη πως ο χώρος της δημοσιογραφίας έχει διαβρωθεί..

Καρακούσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εξαφανίσει τα μεγάλα «μαγαζιά» ΜΜΕ!

Ο εκ των διευθυντών του Ψυχάρη βλέπει επιχείρηση εξόντωσης των υφιστάμενων επιχειρήσεων ΜΜΕ

Στην ουρά των όσων έγιναν στη συνέλευση των εργαζομένων του ΔΟΛ την Πέμπτη...
Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η γενικότερη τοποθέτηση του διευθυντή του «ΒΗΜΑτος» Αντώνη Καρακούση για τα τεκταινόμενα στα ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, προκύπτει ότι οι μηντιάρχες έχουν αποκομίσει την εντύπωση ότι πολύ σύντομα τα λεγόμενα συστημικά ΜΜΕ θα δεχτούν ισχυρές πιέσεις από τη νέα κυβέρνηση μέσω του νόμου για τα ΜΜΕ που είναι στα σκαριά!
Υπάρχει η εκτίμηση ότι το Μαξίμου δεν επιθυμεί να έρθει σε κάποιου είδους συνεννόηση με τα υπάρχοντα ΜΜΕ, ώστε να διορθωθούν οι όποιες στρεβλώσεις και να γίνουν όπου χρειάζονται οι απαραίτητες κινήσεις εξυγίανσης… Αλλά θα επιχειρήσουν – σύμφωνα με το στέλεχος του ΔΟΛ, να αλλάξουν το χάρτη «εξαφανίζοντας» τα περισσότερα ή ακόμη και όλα τα μεγάλα..

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Ποιος φοβάται την (θυμωμένη) Εύα Αντωνοπούλου

Η Εύα Αντωνοπούλου (φωτό) πήρε στα σοβαρά τη στροφή στη σκληροπυρηνική ενημέρωση. Είναι αγέλαστη, αυστηρή, σαν θυμωμένη και συνεχώς έτοιμη για παρατηρήσεις στους καλεσμένους της πιστεύοντας μάλλον πως η αγένεια διαχωρίζει την ενημέρωση απ την ψυχαγωγία. Εγώ, αν με καλούσε -που δεν έχει λόγο!- δεν πήγαινα! Θα φοβόμουν μη με χτυπήσει κιόλας...
*
«Θέλετε να πάω να σας φέρω το Μνημόνιο; Στην τσάντα μου το 'χω» έλεγε σε έναν μαύρο καλεσμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Αντωνοπούλου. Οχι! Οχι, πες! Θα σ' το φέρει στο κεφάλι μαζί με την τσάντα, μαυρο-κύριε!
«Κι εγώ μαζί μου το 'χω το Μνημόνιο, αν θέλετε να σας το δείξω» δήλωσε και ο Αδωνις Γεωργιάδης ως καλεσμένος, που δεν θέλησε να υστερήσει σε ετοιμότητα! Αφού τα κουβαλάτε..

Προσοχή! Κυκλοφορούν ανάμεσά μας 300.000 φασίστες

Στην περιφέρεια Δωδεκανήσου, η Χρυσή Αυγή πήρε 8,09% από 5,53% που είχε τον Ιανουάριο, στην περιφέρεια Λέσβου  πήρε 7,85% από 4,66%, στην περιφέρεια Σάμου 7,66% από 5,54%, στην περιφέρεια Χίου 5,82% από 4,69% και σε κάποια από τα εκλογικά τμήματα του δήμου της Κω 10,1% από 5,07%. Τι έγινε, ρε παιδιά.
Είδαν κάποιοι τους κολασμένους της Γης, άντρες, γυναίκες και παιδιά, να φτάνουν στα νησιά τους κι αυτό που κατάλαβαν ήταν ότι έπρεπε να ψηφίσουν τους ναζιστές! Τι νόμισαν, δηλαδή; Ότι με το που θα πέσει η ψήφος,  θα καταφτάσουν στα νησιά οι σούπερμαν με τα ξυρισμένα κεφάλια, για να πετάξουν τους πρόσφυγες στη θάλασσα; Ή μήπως άκουσαν τον Μιχαλολιάκο  να αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του Φύσσα και είπαν, όπα, ιδού ο άνθρωπός μας, ιδού ο άρειος εκκαθαριστής; Μην..

«Αποχωρούμε από το κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ»

To Δίκτυο Ελευθερων Φαντάρων Σπάρτακος αποχωρεί από τον ραδιοσταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5 εκφράζοντας την αγωνιστιή του αλληλεγγύη στην ERTOPEN.COM και στους συντελεστές της εκπομπής της ΕΡΤ3, Zona Rossa:

Άλλος θα μπορούσε να πει «παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω…».
Στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ όμως ήρθε «Φύλλο Πορείας» και αποχαιρετά το ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5.
Αφήνει πίσω ανθρώπους που στήριξαν το κίνημα των φαντάρων, που ευαισθητοποιήθηκαν και έβαλαν πλάτη να αμφισβητηθεί του Παραλόγου η Θητεία, που τίμησαν τον λόγο τους και φιλοξένησαν χωρίς κανένα όρο τη μαχητική αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο 5λεπτο ένθετο «ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ» που..

Μυστικός δείπνος Μητσοτάκη - Παπαχελά στο Παλαιό Ψυχικό

Ραντεβού στο Παλαιό Ψυχικό και συγκεκριμένα στο μαγαζί "Geona's" είχαν το βράδυ της Πέμπτης, όπως γράφει τo parapolitika.gr, ο υποψήφιος για πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τον διευθυντή της εφημερίδας Καθημερινή  Αλέξη Παπαχελά
Ο γιός του Κων/νου Μητσοτάκη διατηρεί διαχρονικά καλές σχέσεις με το διευθυντικό στέλεχος του Αλαφούζου και εν όψει της μάχης για την ηγεσία της ΝΔ, συναντήθηκε με τον δημοσιογράφο στο εστιατόριο του Ψυχικού. Οι δύο άνδρες δείπνησαν στον εσωτερικό χώρο του μαγαζιού για να αποφύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα.
Ο επικεφαλής του μιντιακού συγκροτήματος των Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης, σχετικά με το δείπνο Μητσοτάκη - Παπαχελά σχολίασε στο facebook: Ο επόμενος που θα συναντήσει ο Κυριάκος είναι ο Γιαννάκης ο Αλ,αφούζος. Και μετά ο Μπάμπης, ο Άρης και στο τέλος όπως..

Και, ω του θαύματος, ο Ψυχάρης τα κατάφερε και πάλι!

Μια άλλη άποψη για τα τεκταινόμενα στον ΔΟΛ από το μπλογκ της Ανασυγκρότησης

Η χθεσινή συνέλευση των εργαζόμενων στον ΔΟΛ απέδειξε, για μια ακόμη φορά, τη δυνατότητα του μεγαλομέτοχου να κουμαντάρει άνετα το μαγαζί του...
Η απεργία της ΕΤΕΡ στον ρ/σ ΒήμαFM απλώς ανέδειξε το ευάλωτο σημείο του. Δηλαδή το μόνο που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει είναι η οργανωμένη αντίσταση (συνδικαλισμένοι εργαζόμενοι με πραγματικούς συνδικαλιστές μπροστάρηδες)...
Κατά τ' άλλα, οι εξουθενωμένοι και ακάλυπτοι συνδικαλιστικά απλήρωτοι στα έντυπα του Συγκροτήματος, όσοι δηλαδή απ' αυτούς ήταν παρόντες στη σημερινή συνέλευση, έπιασαν αστραπιαία την υπόσχεση - σωσίβιο που έριξε ο εντεταλμένος Αντώνης Καρακούσης...

«Ε, Ραχήλ είναι αυτή...».

Θυμηδία μαθαίνουμε ότι προκάλεσε σε όσους γνωρίζουν «πρόσωπα και πράγματα» η ραδιοφωνική αναφορά της Ραχήλ Μακρή στον Γιάννη Δραγασάκη.
Σύμφωνα με την άλλοτε βουλευτή Κοζάνης, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει... εγκαταλείψει την απλότητα, χρησιμοποιώντας πλέον «θωρακισμένες Mercedes».
Γνώστες προσώπων και καταστάσεων μας ενημέρωσαν όμως ότι ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης όχι μόνο δεν χρησιμοποιεί θωρακισμένο αυτοκίνητο, αλλά ούτε καν μάρκας Mercedes. Για την ακρίβεια μάθαμε μετακινείται με μία κοινή BMW εμπορικής αξίας κοντά στις 8.000 ευρώ! Όταν οι ίδιοι άνθρωποι ρωτήθηκαν για την παραπληροφόρηση, αρκέστηκαν να απαντήσουν «ε, Ραχήλ είναι αυτή...».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης βρίσκεται, άδικα..

Tα night run της δημοσιογράφου

Τρέχω γιατί με γεμίζει χαρά, ευφορία κι αίσθημα υγείας. Τρέχω πρώτα για να περάσω καλά αλλά και για να σπάω τα προσωπικά μου ρεκόρ, σε απόσταση και χρόνο. Το «μετά το τρέξιμο» είναι το ισχυρότερο κίνητρο που με βγάζει από την πόρτα. Το τελικό αποτέλεσμα έτσι όπως το έχω ήδη περιγράψει, χαρά, ευφορία, αίσθημα
Μέσα από το τρέξιμο γνωρίζεις καινούριες εμπειρίες, όπως το να τρέξεις βράδυ – έχω συμμετάσχει σε πολλά night run – ή να τρέξεις στο βουνό ή ξυπόλητος – ακόμα δεν τα έχω δοκιμάσει αυτά.
Ολα τα παραπάνω εξομολογείται στο Ladies Run η δημοσιογράφος -γι όσους δεν την.. 

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ζήσε τον μύθο σου με την Ελληνίδα και τη VW

Γράφει ο Γιάννης Παντελάκης

Η «είδηση» που δημοσιοποιήθηκε σε πολλά sites και υιοθετήθηκε από χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έλεγε πως μια Ελληνίδα εκδικήθηκε την Γερμανία του Σόιμπλε αφού ήταν αυτή που αποκάλυψε το σκάνδαλο με την VW που επέσυρε πρόστιμο 18 δισ. ευρώ. Και η «είδηση» σημειώνει  με νόημα πως η Ελληνίδα, θα έκανε ο,τι μπορούσε για να απαντήσει εκ μέρους της χώρας μας στην σκληρή πολιτική που μας επιβάλλουν οι Γερμανοί.«Παίρνει εκδίκηση για όσα υπέφερε ο λαός της από τον Β. Σόιμπλε και την παρέα του», ήταν η ακριβής φράση, που μετέφεραν τα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
Αυτός είναι ο μύθος. Η αλήθεια είναι, πως η κ. Άννα Στεφανοπούλου, είναι πράγματι καθηγήτρια μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan, αλλά όπως η ίδια δήλωσε δεν έχει καμία σχέση με τις αποκαλύψεις γύρω από την VW. Όταν πληροφορήθηκε τι έγραφαν γι αυτήν τα Ελληνικά sites,..

Κι ο Ψυχάρης φοβέρα θέλει!..

Oι υποσχέσεις του εκδότη του ΔΟΛ ανέστειλαν τις όποιες κινητοποιήσεις στη Μιχαλακοπούλου...

Η αντίδραση των εργαζομένων στον ΔΟΛ που ετοιμάζονταν για απεργιακές κινητοποιήσεις ζητώντας να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, φαίνεται πως έφεραν αποτέλεσμα (επί του παρόντος). Κι όπως ειπε κάποιος εργαζόμενος «κι ο Ψυχάρης φοβέρα θέλει»... 
Σύμφωνα με ανταπόκριση του enimerosi24 από την Μιχαλακοπούλου 80, λίγη ώρα πριν τη γενική συνέλευση εργαζομένων στον ΔΟΛ και εν όψει απεργιακών κινητοποιήσεων, η διοίκηση ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει ενάμιση μισθό μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα ο διευθυντής του Βήματος, Αντώνης Καρακούσης, μετέφερε τη δέσμευση του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη ότι μέχρι το τέλος του έτους θα αποπληρωθούν τα οφειλόμενα παράλληλα..

Kόρη γνωστού πολιτικού προκάλεσε τροχαίο στο Κολωνάκι με έναν νεκρό

Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό προκάλεσε στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, το βράδυ της Τετάρτης, κόρη πολύ γνωστού πολιτικού της Νέας Δημοκρατίας. Η γυναίκα μόλις παρκάρισε το αυτοκίνητό της άνοιξε την πόρτα χωρίς να προσέξει, με αποτέλεσμα.να τραυματίσει θανάσιμα οδηγό μηχανής που περνούσε εκείνη τη στιγμή από το σημείο. Αμέσως μετά το τραγικό συμβάν ενημέρωσε την τροχαία αλλά και ασθενοφόρο. Ήταν ωστόσο πολύ αργά για τον άτυχο 43χρονο οδηγό από τη Βουλγαρία. Οι διασώστες απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του.
Αστυνομικοί συνέλαβαν την οδηγό και την οδήγησαν στα κεντρικά της Τροχαίας όπου και πέρασε όλη τη νύχτα. Πρόκειται για την..

Η μεγάλη ρουφιάνα

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Πριν από κάτι χρόνια είχα κάνει μια μεγάλη συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Βήτα. Δεν θυμάμαι αν ήταν για τη δική του δουλειά, για την καριέρα του με τους Στέρεο Νόβα ή και για τα δυο μαζί. Στην «Ελευθεροτυπία» δημοσιεύτηκε η κουβέντα, κάπου στο αρχείο μου βρίσκεται, δεν σκοπεύω να πάω να την ψάξω. Αλλά θυμάμαι πολύ καλά μια παρόλα που είχε πει έτσι στο ξεκούδουνο, ειρήσθω εν παρόδω ο Κωνσταντίνος: «Το Ίντερνετ είναι η μεγάλη ρουφιάνα»!
Πριν από πολλά χρόνια αυτό, πριν σκάσουν μύτη τα social media, πριν γίνουμε όλοι και όλες σκλάβοι και σκλάβες του facebook και του twitter. Το είχε δει από τότε ο Κωνσταντίνος με τη σπάνια ενόραση που μερικές φορές χαρακτηρίζει τους σπουδαίους καλλιτέχνες. Και το είχε περιγράψει το φαινόμενο με τρεις κουβέντες. Αν μόνο τον είχε ακούσει, αν είχε διαβάσει τη συνέντευξη και την είχε καταλάβει ο κύριος Δημήτρης Καμμένος, ακόμη υφυπουργός θα ήταν…
Δεν είναι όμως. Αναγκάσθηκε να παραιτηθεί όταν αποκαλύφθηκαν τα κηρύγματα μίσους που..

Alpha: απειλές και εκβιασμοί από τον διευθυντή Παπαδρόσο

Τι καταγγέλλει η εκπρόσωπος των εργαζομένων - «Εαν δεν υπογράψετε μειώσεις στους μισθούς σας θα απολυθείτε!»

Για χυδαία και απαράδεκτη συμεριφορά καταγγέλλει τον διευθυντή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha Βασίλη Παπαδρόσο, η εκπρόσωπος στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ Μάχη Ζησίδου.
Η εκπρόσωπος των εργαζομένων με επιστολή της στην ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλει μεθοδεύσεις και ωμούς εκβιασμούς από τον Παπαδρόσο προκειμένου να αναγκαστούν οι δημοσιογράφοι να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μείωση του μισθού τους. Η Μ. Ζησίδου αναφέρει χαρακτηριστικά στην καταγγελία της προς την ΕΣΗΕΑ:
« (...) Ο Διευθυντής Ειδήσεων Βασίλης Παπαδρόσος, φωνάζοντας έναν- έναν στο γραφείο του (ή βάζοντας συνεργάτη του να το μεταφέρει) εκβίασε, απειλώντας με εξευτελιστικό για τους συναδέλφους τρόπο, ότι εάν δεν υπογράψουν θα απολυθούν.  Σε άλλους στοχεύοντας στο φιλότιμο και σε άλλους χρησιμοποιώντας “ωμό εκβιασμό”,  αξιοποιώντας στο έπακρο την εξουσία του..

Απαράδεκτη επιχειρηματική παρέμβαση σε εκπομπή της ΕΡΤ3

Aπαράδεκτη η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» με αφορμή τη μετάδοση από την Τηλεόραση της ΕΡΤ3, στις 16/9/2015, του πρώτου μέρους μιας δημοσιογραφικής έρευνας-ντοκιμαντέρ με θέμα την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, μέσα από την εκπομπή «Αντιδραστήριο». Αυτό καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) που αναφέρει πως η δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να είναι στην πρωτοπορία ανάδειξης καυτών θεμάτων της ειδησεογραφίας και της ίδιας τη κοινωνίας και δεν υποκύπτει, ως οφείλει, σε οποιαδήποτε λογοκριτή παρέμβαση «διανθισμένη» και με … μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, με στόχο συγκεκριμένο τρόπο προβολής των γεγονότων, υπό την απειλή ποινικοποίησης της διαφορετικής άποψης.
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ελληνικός Χρυσός καταλήγει ως εξής:..

Πελάτες μου!

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο των δημοσκόπων

Του Γιώργου Λακόπουλου*

Περισσότερο από την αποτυχία των εταιρειών δημοσκοπήσεων σε αυτές τις εκλογές, ενοχλούν οι δικαιολογίες τους. Κάποιοι ζήτησαν συγνώμη  αλλά θα... συνεχίσουν. Άλλοι αξιοποίησαν τη σχέση συνενοχής με μέσα ενημέρωσης  για να  "εξηγήσουν" την  αποτυχία  -δύο φορές μέσα σε τρεις μήνες.  Παλιό το έργο: αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.
Όποιος έχει μάτια βλέπει. Ακόμη και οι εταιρείες που δημοσίευσαν στο τέλος διαφορές υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, κινήθηκαν στα όρια του στατιστικού λάθους. Οι περισσότεροι δημοσκόποι παγιδεύτηκαν στη θεωρία του ντέρμπι.
Παγιδεύτηκαν ή προσπάθησαν να παγιδεύσουν; Στη δεύτερη περίπτωση για λογαριασμό τίνος; Της ΝΔ που ήθελε να φαίνεται ότι η προκήρυξη των εκλογών μηδένισε το κοντέρ; 'Η του ΣΥΡΙΖΑ που είχε χαμηλή συσπείρωση και ήθελε να τρομάξει το κοινό του;
Οι απαντήσεις έχουν σημασία, αλλά κανείς δεν θα τις βρει με αποδείξεις. Συχνά όμως ότι δεν..

Τα φυντάνια της αθλητικής δημοσιογραφίας

Κ. Βαϊμάκης - Αντ. Πανούτσος
«KICK–OFF»: Από εδώ ξεκινάει το παιχνίδι! Από την Κυριακή 4 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 22.00  έρχεται στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η νέα αθλητική εκπομπή, που ανατρέπει τα δεδομένα στην αθλητική ενημέρωση!
Το κυριακάτικο αθλητικό σόου του ΣΚΑΪ παρουσιάζουν δύο νέοι, ωραίοι, αθλητικοί και με εκπληκτική φυσική κατάσταση, δύο καινούργια φυντάνια της αθλητικής δημοσιογραφίας, που έχουν πολλά να δώσουν: ο Αντώνης Πανούτσος και ο Κώστας Βαϊμάκης, οι οποίοι έχουν άποψη για όλα: τη μαγειρική, τη μόδα, την πολιτική, τα οικονομικά, τις νέες τάσεις στα μαλλιά, τη μουσική και το σινεμά.
Έχουν άποψη για το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τον αθλητισμό και δεν διστάζουν να την..

Υπουργός μιας μέρας...

«(...) Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (...)». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση με την οποία ο υφυπουργός Υποδομών Δημήτρης Καμμένος υπέβαλε την παραίτηση του έπειτα από έντονες αντιδράσεις για τα ομοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια που υπήρχαν στο twitter του,  τα οποία ωστόσο αρνείται ο ίδιος.
Είχε προηγηθεί ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ., Πάνου Καμμένου, στο twitter, με την οποία καλούσε (δείτε πιο κάτω) τον υφυπουργό Υποδομών να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα.
Ολόκληρη η δηλωση του Δ. Καμμένου έχει ως εξής:..

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Στου Κωστόπουλου βγάζουν πρώτο τον Χατζηνικολάου!

Για την αρχηγία της ΝΔ

«Οι διεργασίες για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έχουν αρχίσει και τα ονόματα που έχουν γραφτεί είναι ήδη πολλά.
Από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του, μέχρι τον Κωστή Αϊβαλιώτη που είναι το troll της παρέας. Το Koolnews κάνει σήμερα το πρώτο μεγάλο poll, θέλοντας να πιάσει τον παλμό της κοινωνίας. Εσείς, ποιο από τα παρακάτω στελέχη θα θέλατε να δείτε στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας; Ψηφίστε και δείτε τα έως τώρα αποτελέσματα.».
Ολα τα παραπάνω αναφέρει το Koolnews.gr του Πέτρου Κωστόπουλου και ανάμεσα στα στελέχη που περιλαμβάνονται στη λίστα για να ψηφιστούν περιλαμβάνεται και ο Νίκος Χατζηνικολάου!
Ο δημοσιογράφος - εκδότης μάλιστα έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις εκείνων που έλαβαν μέρος και ψήφισαν στο poll του Koolnews, με δεύτερο τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τρίτο τον..

Και ξανθιά και δημοσιογράφος!

Μια αγγελία που ανεβάζει τους τόνους

Αναμφισβήτητα η αγγελία της χρονιάς. Η αγγελία της χρονιάς για δημοσιογραφική απασχόληση, αν θέλω να είμαι πιο ακριβής. Από τη «Χρυσή Ευκαιρία» την αλιεύσαμε και όπως βλέπετε, τα λέει χύμα και τσουβαλάτα. Εντάξει, πρέπει να έχει μια «σχετική εμπειρία» η αναζητούμενη δημοσιογράφος, αλλά δεν θα καούμε κιόλας. Αλλού είναι το θέμα: Αφενός στο ύψος που πρέπει να είναι 1 μέτρο και 75 εκατοστά και αφετέρου στο ξανθόν της κεφαλής! Δυστυχώς δεν διευκρινίζεται αν το ύψος αφορά σε μέτρηση με τακούνια ή άνευ και αν το ξανθό πρέπει απαραιτήτως να είναι «φυσικό» ή γίνεται δεκτό και το μαλλί το βαμμένο. Αυτά είναι διλήμματα..

Μετωπική με τον Ψυχάρη ακόμα και με επίσχεση εργασίας

Έτοιμοι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι να ανοίξουν πόλεμο με την ιδιοκτησία του ΔΟΛ.
Αύριο Πέμπτη στις 4 το απόγευμα έχουν γενική συνέλευση (με όλες τις ενώσεις Τύπου παρούσες) στη Μιχαλακοπούλου και είναι αποφασισμένοι, όπως λένε, για μετωπική σύγκρουση με τον Σταύρο Ψυχάρη.
 Ήδη σήμερα το Βήμα 99.5 είναι κλειστό λόγω απεργίας ττων τεχνικών της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) και παίζει μόνο μουσική (και τι μέρα, ε; με νέα κυβέρνηση!).
Αν δεν πάρουν εγγυήσεις για εξόφληση των δεδουλευμένων τους με πλήρες χρονοδιάγραμμα (είναι περισσότερο από δύο μήνες απλήρωτοι) θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους αποφασίζοντας ακόμα και απεργία διαρκείας. Και όχι μόνο, έως και σε επίσχεση εργασίας θα προχωρήσουν...

Θέμα (Δέλτα) Καμμένου έθεσε ο Τσίπρας στον «σύντροφο» Πάνο

Προς επίρρωσιν των όσων έγραφαν οι zoornalistas για τις αντιδράσεις σχετικά με την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου (ΕΔΩ), έρχονται  στο φως πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανέλαβε πρωτοβουλία για την επίλυση του ζητήματος.
Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, στον οποίο ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα με τα ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια που έχει κατά καιρούς αναρτήσει στο Twitter, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό, ο Δημήτρης Καμμένος.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πάνο Καμμένο να διερευνήσει τη γνησιότητα των «tweets» και, αν αυτά είναι αυθεντικά, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι αυτό δεν μπορεί να συνάδει..

Μονταζιέρες καταγγέλλει τώρα ο υφυπουργός....

...και ζητάει συγγνώμη από όσες ομάδες προσβλήθηκαν από τις επίμαχες αναρτήσεις του

«Παρατηρώντας τη σημερινή αναστάτωση σχετικά με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που αφορούν άμεσα και έμμεσα το πρόσωπο μου, δηλώνω κατηγορηματικά ότι η πλειονότητα αυτών αποτελεί προϊόν διαστρέβλωσης της αλήθειας και έχουν επιμελώς παραχαραχθεί για να ικανοποιήσουν προεκλογικές πολιτικές σκοπιμότητες από τις γνωστές μονταζιέρες οι οποίες προεκλογικά χρησιμοποίησαν κάθε μορφής λάσπης». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Καμμένος, λησμονώντας ότι ο σάλος σχετικά με τις ακραίες θέσεις του (τον κατηγορούν ως ομοφοβικό, ρατσιστή, και αντισημίτη) ξέσπασε αμέσως μετά την υπουργοποίησή του κι όχι προεκλογικά...
Ο Δ. Καμμένος με την ανακοίνωση του, που υποχρεώθηκε να βγάλει μετά τη θύελλα αντιδράσεων για την υπουργοποίησή του, απαντάει στις "επιθέσεις" που δέχεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,..

Βρήκε δουλειά ο Μουρούτης

Θα είναι υπεύθυνος μάρκετινγκ στο καινούργιο σάιτ του Θ. Μαυρίδη!

Υπεύθυνος marketing στο νέο διαδικτυακό εγχείρημα που εχει στα σκαριά ο πρώην διευθυντής και δημιουργός του capital.gr, Θανάσης Μαυρίδης, αναλαμβάνει o Γιώργος Μουρούτης.
Ο ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μετα απο χρόνια επιστρέφει στον χώρο της επικοινωνίας, όπου ανέπτυξε δράση πριν ασχοληθεί με την επικοινωνία της Νέας Δημοκρατίας.
Εκτός απο την δημιουργία του site o Θανάσης Μαυρίδης ξεκίνησε αρθρογραφία και στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.
 (- από τον Πολιτικο Καφέ των Παραπολιτικών)
Θυμίζουμε ότι ο Μαυρίδης αποχώρησε από το capital.gr τον περασμένο Ιούλιο, έπειτα από..

Στοιχήματα: πόσο θα μείνει ο Δ. Καμμένος στην κυβέρνηση;

 - Σάλος για την υπουργοποίησή του 
- Παπαδημούλης: Δεν είμαι καθόλου ευτυχής με την υπουργοποίηση ενός προσώπου με ακραίες και ρατσιστιστικές απόψεις

«Εντάξει να κάνει κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ και τον "σύντροφο" Πάνο, αλλά αυτόν τον ξενοφοβικό ρατσιστή τι τον ήθελε;».
Πολλές και έντονες ήταν οι αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν για την υπουργοποίηση του Δημήτρη Kαμμένου των ΑΝΕΛ.
Στα social media η υπουργοποίηση Καμμένου προκάλεσε τις περισσότερες αντιδράσεις από κάθε άλλο πρόσωπο που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας για την κυβέρνησή του. Ο λόγος είναι ότι ο Δ. Καμμένος, που διατηρούσε το προφίλ PortaPorta στο twitter ως βουλευτής, έκανε διαρκώς πολιτικά σχόλια κατά του Αλέξη Τσίπρα ενώ κατά καιρούς, έχει κάνει σχόλια ακραία ρατσιστικά, ομοφοβικά και αντισημιτικά..
Ο Π. Τατσόπουλος,  με αφορμή μία φωτογραφία του Άουσβιτς που είχε δημοσιεύσει τον περασμένο Ιούνιο ο Δ. Καμμένος -και ο οποίος  είχε παραφράσει το οδυνηρό για εκατομμύρια Εβραίους..

Αντιδράσεις για τη σύλληψη του Π. Καλφαγιάννη...

...για «παράνομη εκπομπή σήματος» της ΕΡΤ Open

Συνελήφθη την Τετάρτη το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σύλληψη με την αυτόφωρη διαδικασία οφείλεται σε «παράνομη» εκπομπή σήματος της ΕΡΤ Open (λειτουργούσε χωρίς άδεια από την εποχή της ΝΕΡΙΤ), από τη συχνότητα 106,7 της ΕΡΤ και τη σχετική καταγγελία έκανε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Αστυνομικοί μετέβησαν -παρουσία εισαγγελέα- στο σημείο εκπομπής του σταθμού στο Γαλάτσι και για να μην οδηγηθεί στο Τμήμα οι τεχνικοί που βρισκόταν στον πομπό, ανέλαβε την ευθύνη ο Π. Καλφαγιάννης μαζί με τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας, Δημήτρη Κούνη, ο οποίος..

Γιατί ο Κουρής θέλει τον Χατζηνικολάου αρχηγό της ΝΔ

Τον παλιό ΟΝΝΕΔΙΤΗ Νίκο Χατζηνικολάου θέλει αρχηγό της ΝΔ ο συνέταιρός του Γ. Κουρής (Real group) και μάλιστα δεν διστάζει να το κάνει και πρωτοσέλιδο στην ημερήσια εφημερίδα του, την Kontranews.
«Δεν βαρεθήκατε ακόμη τους άχρηστους, τους άνεργους και τα ψοφίμια;» αναρωτιέται στον πρωτοσέλιδο τίτλο ο Κουρής που... περίμενε καλύτερη κυβέρνηση και τώρα απαιτεί: «Βάλτε αρχηγό στη ΝΔ τον Χατζηνικολάου»!..
Ο ίδιος ο εκδότης - δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου διέψευσε με τον δικό του τρόπο το πρωτοσέλιδο της kontranews μέσα από την εκπομπή του το πρωί της Τετάρτης στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.
Ο Χατζηνικολάου, που προφανώς θα είχε ενημερωθεί για το πρωτοσέλιδο της Kontranews και δεν θα έπεσε από τα σύνεφα βλέποντάς το ξαφνικά σήμερα, είπε στην εκπομπή του πως θεωεί ότι όσα γράφονται σήμερα στην εφημερίδα του Κουρή είναι καλοπροαίρετα και δεν έχουν σκοπό να θίξουν την αξιοπιστία του!..
Μάλιστα ο Χατζηνικολάου, είπε πως «ο συνάδελφος Γιώργος Τράγκας» του είπε αστειευόμενος πριν μπει στο στούντιο: «Πάμε Συγγρού;».
Ο συνέταιρος του Κουρή ανέφερε πως όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει δώσει καμία αφορμή για να δημιουργούνται τέτοιες εντυπώσεις. Ωστόσο το όνομα του Χατζηνικολάου ως υποψηφίου για την.. 

Ο Αυγενάκης στέλνει στα δικαστήρια δημοσιογράφο...

...επειδή θεωρεί «δυσφήμηση» τη δημοσίευση ανακοίνωσής του!

Σε κυνήγι μαγισσών κατά του Τύπου έχει επιδοθεί ο βουλευτής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης μέσω αγωγών και άλλων νομικών ενεργειών εις βάρος δημοσιογράφων του Ηρακλείου. Από την μήνιν του δεν ξέφυγε ούτε η «Εφημερίδα των Συντακτών» και ο ανταποκριτής της στην Κρήτη Μάριος Διονέλλης, εναντίον του οποίου ο βουλευτής υπέβαλε αγωγή, ζητώντας 21.000 ευρώ, καθώς και τη φυλάκισή του για ένα χρόνο.
Αιτία για την αγωγή ήταν το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου στην «Εφ.Συν.» στις 6 Ιουλίου, για τον θόρυβο που είχε προκληθεί στο Ηράκλειο τις ημέρες προ του δημοψηφίσματος, σχετικά με την υπόθεση ανάληψης ενός εκατομμυρίου ευρώ από τράπεζα της πόλης εν μέσω των capital controls.
Σύμφωνα με καταγγελίες του τοπικού ειδησεογραφικού σάιτ Candianews.gr, πολιτικός παράγοντας από το στρατόπεδο του «Ναι» (χωρίς να κατονομάζεται) είχε πραγματοποιήσει την αποστολή του.. 

Το ποτάμι των προσφύγων δεν γυρίζει πίσω

Αντιμέτωπος με τις πλέον συντηρητικές φωνές της Ε.Ε., που επιμένουν στην εντατικοποίηση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης, αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Aλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνόδου κορυφής για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.
Τάξη και επιτήρηση είναι το δόγμα που εκπορεύεται από το Βερολίνο, με την Άνγκελα Μέρκελ να επισημαίνει την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο Αιγαίο. Έχοντας λάβει το πράσινο φως -παρά την έλλειψη ομοφωνίας- από τη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών για τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων, οι ηγέτες της Ε.Ε. στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στην ελάφρυνση των προσφυγικών πιέσεων στα εξωτερικά τους σύνορα δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στις περιπτώσεις της Ελλάδας αλλά και της Ιταλίας.
Μια Ευρώπη που αρνείται να απορροφήσει τα θύματα του συριακού εμφυλίου, μετά από ένα..

Βαρύ πλήγμα στο κύρος του «Made in Germany»...

...από το σκάνδαλο μεγατόνων της Volkswagen

Το σκάνδαλο των κινητήρων ντίζελ του ομίλου Volkswagen έχει λάβει ανυπολόγιστες διαστάσεις από χθες, όταν ο γερμανικός κολοσσός παραδέχθηκε ότι περί τα 11 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως είναι πιθανόν να είναι εξοπλισμένα με το επίμαχο λογισμικό εξαπάτησης των ελέγχων εκπομπής ρύπων και το οποίο ανακαλύφθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η μετοχή της Volkswagen υποχωρεί και σήμερα κατά 4% κατά την έναρξη της συνεδρίασης στη Φρανκφούρτης, αφού καταβαρθρώθηκε κατά τη χθεσινή ημέρα χάνοντας το 19,82% και συνολικά το 35% της αξίας της τις δύο τελευταίες ημέρες.
Η τεράστια αυτή πτώση, που ισοδυναμεί με την «εξαέρωση» 25 δισεκατομμυρίων ευρώ κεφαλαιοποίησης, παρέσυρε και τις μετοχές άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών στις ευρωπαϊκές αγορές.

«Γνωρίζω κάθε βίδα των αυτοκινήτων μας!»
Στο τέλος της χθεσινής ημέρας, ο επικεφαλής του ομίλου, ο επονομαζόμενος «κύριος Ποιότητα»,..

Κατάληψη για στέγαση προσφύγων

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Αθήνας:
"Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, πήραμε την πρωτοβουλία κατάληψης της παλιάς φοιτητικής λέσχης της οδού Αραχώβης, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως δομή στέγασης και οργάνωσης προσφύγων και μεταναστών μέσα από τις πρακτικές της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης. Η πρωτοβουλία αυτή, έρχεται να τοποθετηθεί μπροστά σε ένα μεγάλο εύρος πολιτικών εξελίξεων και να διευρύνει τις κινηματικές πρακτικές παρέμβασης και επικοινωνίας με τις μεταναστευτικές κοινότητες και τα προσφυγικά ρεύματα.
Εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια, μαίνεται στη Συρία ένας συνεχής, πολυμέτωπος και βίαιος..

«Ρεπορτάζ» με κυνήγι υπουργών

Αυτό το κυνήγι υπουργών με τα μαρκούτσια έξω από το Προεδρικό Μέγαρο για να δηλώσουν το τίποτα, δηλαδή ότι λένε και στα τηλεοπτικά πάνελ, οι ερωτήσεις "ποιές είναι οι προτεραιότητες;" λες και θα κάνει κάποιος προγραμματικές δηλώσεις στο πεζοδρόμιο, είναι ενδεικτικά του πώς η άνευ λόγου κλωτσοπατινάδα θεωρείται στην Ελλάδα "ρεπορτάζ".
Μετά την ορκωμοσία θα ακουλουθήσουν οι "δηλώσεις- αγκαζέ", όπου κεντράρεις υπουργό τον..

Τι συμβαίνει με τους απλήρωτους του ΔΟΛ;

Συμπλήρωσαν δύο μήνες απλήρωτοι και αντιμετωπίζουν με πρωτοφανή στωικότητα τα καπρίτσια της εργοδοσίας...
Το φαινόμενο "τζάμπα δουλεύουμε για τον ΔΟΛ" τείνει να εξελιχθεί στον απόλυτο οδηγό για όλους όσοι εργάζονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης...
Η πάλαι ποτέ ναυαρχίδα των ΜΜΕ, οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε, έχει επιτύχει το απόλυτο: οι εργαζόμενοί της έχουν προστρέξει πρώτοι να μετάσχουν του εσωτερικού δανεισμού που απαιτήθηκε (όχι ζητήθηκε, να ξέρουμε τι λέμε...) και παράλληλα έχουν αποδεχθεί την ύψιστη τιμή, που τους επιδαψίλευσε ο κύριος μέτοχος: "Είστε ευλογημένοι που μπορείτε να εισέλθετε στο κτίριο της Μιχαλακοπούλου"...
Συνακόλουθα, στο παράλληλο σύμπαν που ζούμε, τα κατ' ευφημισμόν "επαγγελματικά σωματεία", που είθισται να εκπροσωπούν τους εργαζόμενους, εκδήλωσαν μια κάποια ακαδημαϊκή..

Τι ήξερε και δεν έλεγε ο Παπαχελάς

Βράδυ Δευτέρας, στο τηλεοπτικό δελτίο του Σκάι, που μεταδίδεται και ραδιοφωνικά, ο Αλέξης Παπαχελάς καλείται από τη Σία Κοσιώνη να σχολιάσει την απροσδόκητα μεγάλη σε έκταση νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο σχολιαστής αδίστακτα παραδέχεται ότι «εμείς ξέραμε – όταν λέω ‘‘εμείς’’ εννοώ τη δημοσιογραφική πιάτσα (διευκρίνισε) – ότι η διαφορά θα ήταν της τάξεως των 2-3 μονάδων». Ώστε ήξερε ο Αλέξης όταν ακριβώς τέσσερις μέρες πριν, την Πέμπτη, από το ίδιο μικρόφωνο σχολίαζε το προβάδισμα μισής μονάδας που έδινε τότε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Νέα Δημοκρατία.
Και μας έλεγε, μάλιστα, πόσο καλά τα καταφέρνει ο Μεϊμαράκης, δηλαδή ο «άνθρωπος που τον έβαλαν στη Νέα Δημοκρατία για να χάσει από τον Τσίπρα», εννοώντας να αναλωθεί (θυμηθείτε διαβάζοντας εδώ). Ήξερε, λοιπόν, πολύ καλά ο Παπαχελάς και «η δημοσιογραφική πιάτσα» τι..

Ρεσιτάλ εργοδοτικής αυθαιρεσίας από Κυριακού - Κοντομηνά

Η ΕΣΗΕΑ ξύπνησε(!) και βγάζει ανακοινώσεις

Nάτα! Η ΕΣΗΕΑ ξύπνησε και καταγγέλλει ρεσιτάλ εργοδοτικής αυθαιρεσίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς «ANTENNA» και «ALPHA». Mάλιστα η ΕΣΗΕΑ διατείνεται ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί παράνομες και καταχρηστικές ενέργειες από τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμενων ΜΜΕ.
Συγκεκριμένα στον Τ/Σ «ΑΝΤΕΝΝΑ» της οικογένειας Κυριακού ανακοινώθηκε μείωση μισθών της τάξης του 20%, μια μείωση που έρχεται να προστεθεί σε πολλαπλές άλλες τα τελευταία χρόνια καθώς και στις δεκάδες απολύσεις των τελευταίων μηνών. Επόμενο και φυσικό ήταν να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι... Στον Τ/Σ «ALPHA» του Δημ. Κοντομηνά, ανακοινώθηκαν με τον ίδιο αιφνιδιαστικό τρόπο μειώσεις 10% για το επόμενο δεκάμηνο ή 20% για 5 μήνες!
Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στις πιέσεις της εργοδοσίας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι για ανάλογες εκφοβιστικές – εκβιαστικές ενέργειες ιδιοκτητών ΜΜΕ έχουν..

Ύστερα ήρθε ο κουβάς

Του Θανάση Καρτερού

Γιατί υπέστη τόσο συντριπτική, ταπεινωτική θα λέγαμε, εκλογική ήττα η ΛΑΕ; Δεν είναι δουλειά μας, θα πείτε, να ασχοληθούμε με όσα οδήγησαν στον κουβά όσους πήραν την πρωτοβουλία να αποσχιστούν από τον "εναπομείναντα". Δουλειά τους είναι. Κι όμως, επειδή τα διασπαστικά παθήματα καλό είναι να γίνονται ενωτικά μαθήματα, έχει τη σημασία του να επισημάνουμε μερικά από τα στοιχεία που εξασφάλισαν την αυστηρή εκλογική τιμωρία της ΛΑΕ.
Γιατί τιμωρία ήταν. Που δεν εξηγείται μόνο, ούτε κυρίως, από τις όντως δύσκολες συνθήκες. Διότι δεν τους τιμώρησε γενικώς το εκλογικό σώμα. Ούτε μόνο ο κόσμος του Όχι. Αλλά ο κόσμος της Αριστεράς. Ένας κόσμος που: Πρώτον, έπαθε σοκ με τη συμφωνία με τους δανειστές, και άρα έτεινε ευήκοον ους στην κριτική. Δεύτερον, έχει μάτια ανοιχτά στο καινούργιο. Και τρίτον, έχει, είχε τουλάχιστον, σε εκτίμηση πολλά..

Η ομελέτα και τα αυγά

Αν θέλεις να κυβερνήσεις και όχι απλώς να διαχειριστείς

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Όπως φρόντιζε η γιαγιά μου να σημειώνει, κάθε φορά που τη στρίμωχνα με λογικά επιχειρήματα: «Το λέει ο κόσμος!» Όσον αφορά λοιπόν την εφαρμοσμένη πολιτική (την κανονική, τη νορμάλ, όχι Τατσόπουλος τύπου), ο κόσμος λέει ότι άμα δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν έχει. Εκτός κι άμα την κάνεις με αυτή την αηδία τη σκόνη αυγών, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα τη φάνε ούτε τα ψάρια στο ενυδρείο. Αυγά θέλει και σπάσιμο και τσόφλια, τελεία. Αυτά τα αυγά που πρέπει να σπάσει ο Τσίπρας αν θέλει πραγματικά να κυβερνήσει και αν θέλει να κυβερνήσει πραγματικά.
Πάμε ένα ταξίδι στο χρόνο για να το σπάσω σε πενηνταράκια το ζήτημα. Πάμε στο 1975 όταν η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή κήρυξε έκπτωτο τον μεγιστάνα Στρατή Ανδρεάδη από τις διοικήσεις της Εμπορικής και της Ιονικής. Των δύο τραπεζών δηλαδή, μέσω των οποίων έλεγχε..

Καληνύχτα- καληνύχτα...

Γράφει ο Δημήτρης Σούλτας 

Η ματαιοδοξία δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στην πολιτική. Όπως επίσης καθόλου σπάνιος δεν είναι και ο ρόλος του σωτήρα και δη του αυτόκλητου.
Μέσα στην κρίση, ακόμα και άνθρωποι που ήταν βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στον βούρκο της μεταπολιτευτικής διακυβέρνησης έπαιξαν τους σωτήρες και μάλλον έχασαν.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης όμως, αν και αυτόκλητος σωτήρας, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Δεν μπλέχτηκε με την ενεργό πολιτική παρά μόνο πριν δύο χρόνια, αλλά ήταν απολύτως αναγνωρίσιμος από την τηλεοπτική δημοσιογραφική του καριέρα. Στον πλανήτη του Σταύρου αυτό αρκούσε ως επιχείρημα για να τον θεωρήσει το εκλογικό σώμα «νέο» και «λύση»
Η ψευδαίσθηση κράτησε λίγο και στις εκλογές της περασμένης Κυριακής το Ποτάμι μεταβλήθηκε σε ξεροπόταμο. Ήδη ο ίδιος και τα στελέχη του αναζητούν τους λόγους, ενώ αυτοί οι λόγοι “φωνάζουν” από την ίδρυση του.
Πρώτ’ απ’ όλα το απολύτως θολό ιδεολογικό στίγμα. Και λίγο Σημίτης και λίγο Ομπάμα και..

Η «τάξη» των παρουσιαστών της TV

Γράφει η Ματίνα Παπαχριστούδη (στο περιοδικό Hot Doc)

Από την εποχή της χρυσής εποχής της TV – ξέρετε, τότε που οι πολίτες απειλούσαν τους κρατικούς φορείς με τη φράση «θα σου φέρω τον Ευαγγελάτο», τον Κακαουνάκη, τον Χαρδαβέλλα κλπ.- πέρασαν πολλά χρόνια.
Η τάξη των χρυσοπληρωμένων τηλεπαρουσιαστών και σχολιαστών έριξε τις μάσκες της κοινωνικής εκπροσώπησης προς την πολιτική και οικονομική εξουσία.
Οι αποκαλύψεις για τη συμμετοχή πολλών τηλε-δημοσιογράφων σε εταιρίες, που προωθούσαν οικονομικά συμφέροντα, σε εταιρίες επικοινωνιακής χειραγώγησης, σε πρωινούς ή κομματικούς πρωινούς καφέδες, και η δημόσια πλέον εμφάνισή τους ως γραφεία Τύπου κομμάτων, πολιτικών, εταιριών, ολοκληρώνει την εικόνα για το ρόλο τους στο σήμερα.
Οι συμμετέχοντες στην ιδιαίτερα ευνοημένη τάξη της ιδεολογικής χειραγώγησης εργάζονται και παρέχουν υπηρεσίες σε όλα τα Μέσα, εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια, ραδιόφωνα και sites. Στην τηλεόραση απλώς είναι πιο εμφανής η χυδαιότητά τους, λόγω της εικόνας, η οποία όλα τα..

Σπεύδει να φτιάξει ραδιόφωνο (με Πολίτη) το Action 24...

...και βάζει τον Γιάννη Πολίτη διευθυντή προγράμματος.
 Ίσως γιατί τα πήγε... θαυμάσια στον Αθήνα 9.84 επί Ντόρας Μπακογιάννη οπότε είναι λίγο άδικο να μην αξιοποιηθεί και τώρα.
Ήδη ο Διονύσης Παναγιωτάκης, ο ιδιοκτήτης του Action 24, ζητάει από τους δημοσιογράφους που στελεχώνουν την τηλεόραση να συμμετάσχουν και στο νέο ραδιόφωνο του ομίλου αλλά, όπως μαθαίνω, οι αρνήσεις είναι πολύ περισσότερες από τις θετικές απαντήσεις. Οπότε λογικά θα απευθυνθεί και σε ανθρώπους εκτός καναλιού.
Το μόνο που μοιάζει σίγουρο είναι πως διευθυντής του θα οριστεί ο Γιάννης Πολίτης, από τους σχολιαστές του Real FM. Καραμπόλες. Επιθυμία του Δ. Παναγιωτάκη είναι ο ραδιοσταθμός να βρίσκεται στον αέρα έως τις 15 Οκτωβρίου.
Να επαναλάβουμε το εξής: αν το Action 24 Radio ανοίξει στους 104.6, στη συχνότητα του Hot FM, υπάρχει πρόβλημα. Γιατί εκεί δεν μπορεί να λειτουργήσει ενημερωτικό ραδιόφωνο,..

Xωρίς Νικολούδη και με Φίλη στο Παιδείας η νέα κυβέρνηση

Με πέντε από τους ΑΝΕΛ και πολλες εκπλήξεις το νέο υπουργικό συμβούλιο που ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης. Η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης έγινε το πρωί της Τετάρτης και πριν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες όπου αναμένεται να συγκληθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το Μεταναστευτικό.
Η σύνθεση της κυβέρνησης:
Πρωθυπουργός: Αλέξης Τσίπρας
Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης: Δραγασάκης Ιωάννης 
1) Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
- Υπουργός: Πάνος Κουρουμπλής
- Υφυπουργός: Γιάννης  Μπαλάφας
- Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Χριστ. Βερναρδάκης
- Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη: Νίκος Τόσκας..

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Το βατερλώ του Antenna

Ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost) γράφει γιατί το κανάλι του Αμαρουσίου πάτωσε στις θεαματικότητες των εκλογών

Σε γενικές γραμμές οι θεαματικότητες των εκλογών ήταν μάλλον νορμάλ. Πρώτευσε ο Χατζηνικολάου, ο Alpha πέρασε το Mega, ο SKAI πέρασε την ΕΡΤ. Αναμενόμενο το αποτέλεσμα, δεν περιμέναμε και κάτι πολύ διαφορετικό. Εκτός από μία εξαίρεση. Την τελευταία θέση του Antenna στον σχετικό πίνακα της Nielsen!
Μάλιστα τελευταία θέση. Καλά το διαβάσατε αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητές αναγνώστριες. Το κανάλι του Αμαρουσίου, που πριν από όχι και τόσα πολλά χρόνια την πάλευε την κορυφή στις εκλογικές θεαματικότητες, βρέθηκε κάτω απ’ όλους. Και δεν έπιασε καν διψήφιο αριθμό στα μερίδια. Για να μην μιλήσω για τα νεανικά κοινά (τις ηλικίες από 15 ως 44 έτη, δηλαδή) όπου κυριολεκτικά είδε τα ραδίκια ανάποδα.
Αυτό σε νούμερα μας κάνει 7,4 % από έξη το απόγευμα ως μία το βράδυ για τον Antenna τη βραδιά των εκλογών. Και στα νεανικά κοινά η διολίσθηση είναι εντυπωσιακή, καθώς πέφτει το κανάλι στο 5,3 %. Πού τα εικοσάρια των παρελθόντων ετών, που οι θρίαμβοι και οι σαμπάνιες. Τώρα σιωπή,..

Οταν ο Τράγκας έστειλε τον Χατζηνικολάου στο νοσοκομείο

Η απουσία του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου από την εκπομπή του στο ραδιόφωνο του Real FM πυροδότησε φήμες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και κυρίως λόγω του σχολίου που έκανε ο Γιώργος Τράγκας στη δική του εκπομπή, ο οποίος είπε πως ο τηλεπαρουσιαστής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
«Τον πήραν με ασθενοφόρο και γι' αυτό δεν θα κάνει εκπομπή» είπε ο υπερβολικός Τράγκας αλλά η φράση του αυτή πυροδότησε φήμες για πρόβλημα υγείας του Νίκου Χατζηνικολάου. Ακούστηκε και γράφτηκε ότι ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής και εκδότης, δεδομένου και του υπερβολικού φόρτου δουλειάς που είχε λόγω εκλογών σε ραδιόφωνο (Real fm), τηλεόραση (Star) και εφημεριδα (Real News), μεταφέρθηκε επειγόντως  με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο μετά το τέλος της χθεσινοβραδινής του εκπομπής στο Star, με συμπτώματα υπερκόπωσης.
Ο Χατζηνικολάου, που έγινε δέκτης και στα social media πολλών μηνυμάτων, έσπευσε με..

Ο ένας του προτείνει να πάει σπίτι του και ο άλλος στο ΠΑΣΟΚ

Σταύρο, διάλεξε και πάρε

Θα μπορούσε να πει κάποιος δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι. Κολλάει γάντι στη φαιδρή περίπτωση που περιφέρεται στα κανάλια και ακούει στο όνομα Πέτρος Τατσόπουλος! Θα αδικούσε και κάτι παραπάνω όμως, τον μεγάλο Νίκο Δήμου.
Παρόλα αυτά για λόγους οικονομίας και μόνο αναγκαζόμαστε να βάλουμε δίπλα – δίπλα το Νίκο Δήμου και τον Πέτρο Τατσόπουλο που έτυχε να μιλήσουν περίπου για το ίδιο θέμα: την εκλογική πανωλεθρία του Ποταμιού.
Ο Νίκος Δήμου με άρθρο του στο protagon και τίτλο «Νικηφόρε, νικηθήκαμε!», μεταξύ άλλων γράφει: «Το Ποτάμι ψαλιδίστηκε… Όλοι, ακόμα και οι αντίπαλοι, συμφωνούσαν πως είχε τα καλύτερα στελέχη. Καταποντίστηκε και αυτό από το σύνδρομο της μη αριστείας. Βάζεις τον Νίκο Αλιβιζάτο σε τιμητική θέση; Κακό του κεφαλιού σου! Τι δουλειά έχει ένα κόμμα της αριστείας και της λογικής στο ρωμαίικο παζάρι»;
Από την άλλη ο Πέτρος Τατσόπουλος έγραψε μεταξύ άλλων στο facebook: "Το Ποτάμι καλείται..