ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ρεσιτάλ εργοδοτικής αυθαιρεσίας από Κυριακού - Κοντομηνά

Η ΕΣΗΕΑ ξύπνησε(!) και βγάζει ανακοινώσεις

Nάτα! Η ΕΣΗΕΑ ξύπνησε και καταγγέλλει ρεσιτάλ εργοδοτικής αυθαιρεσίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς «ANTENNA» και «ALPHA». Mάλιστα η ΕΣΗΕΑ διατείνεται ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί παράνομες και καταχρηστικές ενέργειες από τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμενων ΜΜΕ.
Συγκεκριμένα στον Τ/Σ «ΑΝΤΕΝΝΑ» της οικογένειας Κυριακού ανακοινώθηκε μείωση μισθών της τάξης του 20%, μια μείωση που έρχεται να προστεθεί σε πολλαπλές άλλες τα τελευταία χρόνια καθώς και στις δεκάδες απολύσεις των τελευταίων μηνών. Επόμενο και φυσικό ήταν να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι... Στον Τ/Σ «ALPHA» του Δημ. Κοντομηνά, ανακοινώθηκαν με τον ίδιο αιφνιδιαστικό τρόπο μειώσεις 10% για το επόμενο δεκάμηνο ή 20% για 5 μήνες!
Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στις πιέσεις της εργοδοσίας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι για ανάλογες εκφοβιστικές – εκβιαστικές ενέργειες ιδιοκτητών ΜΜΕ έχουν..
εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους.
Μάλιστα η Ενωση των δημοσιογράφων «επισημαίνει προς πάσα κατεύθυνση ότι ο κλάδος βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα και θα υπερασπιστεί με όλα τα μέσα που διαθέτει τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης από ΜΜΕ που οφείλουν να λειτουργούν νόμιμα, υπεύθυνα και με διαφάνεια».

Υ.Γ. Εάν η ΕΣΗΕΑ δεν κάνει κάτι άμεσα, εκτός από το να βγάζει τις συνήθεις - τυπικές καταγγελτικές ανακοινώσεις, ουδείς προκειται να την πάρει στα σοβαρά. Οσο για το «η ΕΣΗΕΑ δεν πρόκειται να ανεχθεί παράνομες και καταχρηστικές ενέργειες» και το «ο κλάδος βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα» περισσότερο θυμίζουν ανέκδοτα που προκαλούν τον γέλωτα τόσο των εργαζομένων όσο -δυστυχώς- και των εργοδοτών...