ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Τα Applebee's, το ακίνητο στο Λονγκ Αϊλαντ και ο δαίμονας των ΜΜΕΓια «κανόνια» που έριξε η διαχειρίστρια εταιρεία των Applebee's στην Ελλάδα, μια κανονιά που ακούστηκε μέχρι την Αμερική, έγραφε την περασμένη Τετάρτη στην «Ε» η Κάτια Αντωνιάδου. Κι αναρωτιέμαι εγώ αν ο απόηχος αυτής της ιστορίας έφτασε ως το Λονγκ Αϊλαντ, όπου μια φορά κι έναν καιρό (τότε που το Χρηματιστήριο άγγιζε κορυφές Εβερεστ και στα ελληνικά media έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα) αγοράστηκε ένα ακίνητο αξίας 800.000.000 δραχμών. Αλλες εποχές βέβαια, αλλά τότε ήταν που χτίστηκαν οι δεσμοί με την απέναντι ακτή του Ατλαντικού και ξεκίνησαν τα όμορφα ντιλ. Ενέργειες, δράσεις και καταστάσεις που κατεγράφησαν σε έκθεση συνταχθείσα από γνωστό δαίμονα των ΜΜΕ, για να καταλήξουν τελικά στο χρονοντούλαπο. Αναρωτιέμαι αν θα ανασυρθούν επί τη ευκαιρία, καθώς ο συγκεκριμένος σατανάς πάντοτε κρατάει ένα αντίτυπο για το προσωπικό του αρχείο.

Ο Γιαννακόπουλος απολύει δεκάδες εργαζόμενους αλλά ταυτόχρονα ανοίγει κι άλλα sites!

Εκκαθαρίσεις και στην εφημερίδα Πράσινη;


Δημοσιεύουμε δύο πληροφορίες για τον όμιλο DPG Digital Media του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Η μία, που είναι από επιστολή αναγνώστη μας, κάνει λόγο για νέο πογκρόμ απολύσεων από τα μέσα που ελέγχει ο γιός του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και η δεύτερη από το έγκυρο mediablog που αναφέρει ότι άλλα δυο sites προστέθηκαν στον όμιλο DPG που αριθμεί πλέον 14-15 θεματικές ιστοσελίδες!
Ο αναγνώστης μας θυμίζει ότι στα μέσα Ιουνίου ο όμιλος DPG Digital Media του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προέβη σε πογκρόμ απολύσεων από τα sites του, απομακρύνοντας σχεδόν 80 εργαζομένους (κάποιοι λένε ότι απασχολούσε σε συνθήκες γαλέρας 380 άτομα) ενώ αναφέρει ότι πρόκειται να ξηλώσει και ορισμένους υψηλά αμειβόμενους. Η μπάλα, ένα μήνα μετά, πήρε και την εφημερίδα «Πράσινη», που ανήκει μεν σε άλλη εταιρεία του γιου του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά πλήρωσε τα σπασμένα της DPG που προφανώς μπαίνει «μέσα». Ετσι μέσα σε μια εβδομάδα..

Προλεταριάτο

του Δημήτρη Δανίκα

Ωστε έτσι λοιπόν. Του προλεταριάτου ο ιδιοκτήτης δύο, τριών οχημάτων. Που χαιδεύει την κοιλάρα του, καταπίνει την φραπεδάρα του και μέρα νύχτα, χιονίζει-βρέχει κονομάει από κάθε οδηγό καμιά σαρανταριά έως και εξήντα ευρώ.
Ετσι για την οδοντογλυφίδα του. Του προλεταριάτου και ο μαντράς των δέκα, δώδεκα οχημάτων. Το ίδιο κι αυτός. Αποταμιεύει έτσι στην ψύχρα καμιά εξακοσαριά ημερησίως από τους σκλάβους που έχει στην δούλεψή του. Προλετάριος ο αραχτός. Ξέρω περίπτωση όπου λαχανιασμένος, καταιδρωμένος και αλλοπαρμένος από την αγωνία και το άγχος, οδηγός παραδίδει σε μεγαλομαντρά εξήντα στο χέρι.
Και έτσι και στην βάρδια του βγάλει πενήντα πρέπει από την τσέπη του άλλα δέκα να του προσφέρει. Του προλεταριάτου και το τσουβάλιασμα τριών, τεσσάρων πελατών. Του προλεταριάτου η πλήρης περιφρόνηση των πελατών. Της ηθικής του προλεταριάτου η μπόχα, το υβρεολόγιο, η θρασύτητα και η παντελής άγνοια των ιδιοκτητών.
Ούτε την οδό Πάτμου της Πατησίων γνωρίζουν αρκετοί εξ αυτών. Και επειδή όλοι αυτοί είναι προλετάριοι ας ρωτήσουν τα μεγαλοστελέχη των αριστερών κομμάτων, τους φουκαράδες τους οδηγούς. Θέλουν ή δεν θέλουν να ελευθερωθεί το επάγγελμα του ταξιτζή; Φυσικά και..

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Στον Φαλατάδο της Τήνου το Σπίτι του Σκίτσου


«Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, οι έλληνες πολιτικοί γελοιογράφοι δεν ξεπερνάνε τους είκοσι. Αν δύο από αυτούς - και μάλιστα αδέλφια - έλκουν την καταγωγή τους από το όμορφο μεσαιωνικό χωριό Φαλατάδος της Τήνου, τότε πράγματι το Σπίτι του Σκίτσου δεν θα μπορούσε να είναι πουθενά αλλού παρά μόνον εκεί». Αυτό αναφέρει ο Κώστας Μητρόπουλος, πολιτικός σκιτσογράφος των «ΝΕΩΝ» και του «Βήματος» που μαζί με τον αδελφό του Βασίλη Μητρόπουλο, που υπογράφει δεκάδες από τα πολιτικά σκίτσα σε πρωτοσέλιδα ελληνικών εφημερίδων, καθώς και σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, ανέλαβαν το τρέξιμο και τις διαδικασίες ώστε να δημιουργηθεί το πρώτο μουσείο γελοιογραφίας.
Το Σπίτι του Σκίτσου στον Φαλατάδο της Τήνου (τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις 4 Αυγούστου) δημιουργήθηκε «χάρη στην πολύ φιλική διάθεση της τοπικής κοινωνίας και της κοινοτικής αρχής και πραγματοποιήθηκε χάρη στην πολύ θερμή συμπαράσταση του δήμου», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι αδερφοί Μητρόπουλοι που..

Ημερήσιος Κήρυκας Πατρών: Οι εργαζόμενοι απολύονται, η εφημερίδα εκδίδεται

23 Ιουλίου 2011: η πρώτη δημοσιογράφος της εφημερίδας «Ημερήσιος Κήρυξ» απολύεται προειδοποιημένα, παστρικά και «αναίμακτα». Η αποζημίωση –που έτσι κι αλλιώς λόγω της προειδοποίησης έχει πέσει στο μισό– αναμένεται, όπως και τα οφειλόμενα δεδουλευμένα δύο μηνών…
Από τις 15 Ιουνίου 2011 οι επτά εργαζόμενοι του Κήρυκα είχαν λάβει και επισήμως το έγγραφο της προειδοποιημένης απόλυσής τους: δύο δημοσιογράφοι, ένας αθλητικός συντάκτης, τρεις τεχνικοί, μία υπάλληλος γραφείου.
Οι φήμες ότι ο Κήρυκας επρόκειτο να κλείσει, ακολουθώντας την τύχη της πλειοψηφίας των εφημερίδων της Πάτρας, υπήρχαν εδώ και καιρό. Εξάλλου, ένα χρόνο πριν (21/6/2010) η εφημερίδα ανέστειλε την έκδοση του δευτεριάτικου φύλλου της, με τη διεύθυνση να ειδοποιεί τους εργαζόμενους τηλεφωνικά την προηγουμένη το απόγευμα. Οι αντιδράσεις, τότε, χλιαρές. Το μεν ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων είχε ανακοινώσει ότι..

Δίωξη κατά Παπαγιάννη για το fimotroTI AΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ


Ποινική δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθήνας για το αδίκημα της απειλής σε βάρος του διευθυντή ειδήσεων του Mega Χρήστου Παναγιωτόπουλου. Η δίωξη ήρθε ως αποτέλεσμα της ταυτοποίησης από την εταιρεία Google η οποία βεβαίωσε ότι ο διαχειριστής fimotro.blogspot.com είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης. Ήδη ο κατηγορούμενος για το πλημμεληματικό αδίκημα της απειλής παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του μονομελούς πρωτοδικείου Αθήνας. Πάντως η υπόθεση αυτή αναμένεται να αποτελέσει πιλότο, για τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί σε βάρος του Γιάννη Παπαγιάννη για εκβίαση, συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή και..

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Οι «λίσταρχοι» του ΟΠΑΠ και ο τιμωρημένος από το πειθαρχικό Συρίγος

Τα έχει γράψει κι ο έρμος ο Φίλιππος Συρίγος πριν από περίπου 15 χρόνια. Είχε αποκαλύψει τότε συναλλαγές αντίστοιχες με αυτές των αθλητικογράφων που προσφέρουν υπηρεσίες, ως σύμβουλοι στοιχήματος, στον ΟΠΑΠ, κόντρα στην επαγγελματική δεοντολογία.
Τότε όμως όχι μόνο δεν τον άκουγε κανένας αλλά τον παρέπεμψαν και στο πειθαρχικό της Ενώσεως Συντακτών γιατί αποκάλυψε τις πομπές όχι 15 αλλά 65 τον αριθμό αθλητικογράφων! Εγραφε για εκείνους που δεν πρόλαβαν να συμπεριληφθούν στη λίστα του ΟΠΑΠ και για να μη μείνουν παραπονεμένοι, τους ανέθεσαν να συγγράψουν ένα μνημειώδες έργο: την Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, η οποία όμως, όλως περιέργως, παρέμεινε καταχωνιασμένη στα υπόγεια της ΓΓΑ.…
Ο Συρίγος τότε καταδικάστηκε από το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για αντισυναδελφική συμπεριφορά(!) ενώ αθωώθηκαν «λίσταρχοι» και «ιστορικοί»…

Υ.Γ.:
Όλα είναι θέμα timing αγαπητέ Φίλιππε. Και το λέμε αυτό γιατί αφενός τώρα βγήκε στο προσκήνιο η υπόθεση των στημένων και αφετέρου τώρα υπάρχουν..

Δημοσιογραφία στην υπηρεσία του τζόγου


ΠΑΝΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ, ΜΕΡΟΣ Β'

της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ /Ελευθεροτυπία

Με νέα σύμβαση διάρκειας ενός έτους (μέχρι τις 15 Ιουλίου 2012) επιβράβευσε ο ΟΠΑΠ τους δημοσιογράφους (10), που σύμφωνα με τον εισηγητή-ειδικό σύμβουλο της Διεύθυνσης Στοιχήματος, συνάμα και πρόεδρο του ΠΣΑΤ, Παύλο Γερακάρη, παρείχαν «εχέμυθη και αξιόπιστη ενημέρωση, σχετικά με τα τεκταινόμενα στον χώρο του στοιχηματισμού».
Ο ΟΠΑΠ προφανώς εκτίμησε την εσωτερική πληροφόρηση, που γράφει ο κ. Γερακάρης ότι του παρείχαν καθημερινά οι δημοσιογράφοι και, εκτός της ανανέωσης της σύμβασης των δέκα, αποδέχτηκε την εισήγησή του για πρόσληψη και άλλων δύο.
Ειδικότερα:
Τέσσερις ημέρες μετά την εισήγηση Γερακάρη, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Στοιχήματος Γ. Ηλιόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Παιχνιδιών Ν. Παυλιάς, στις 10 Ιουνίου 2011, την υιοθετούν πλήρως και με έγγραφό τους ζητούν από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΑΠ Ι. Σπανουδάκη να υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις. Το έγγραφο (κάντε κλικ) που δημοσιεύουμε γράφει όλα τα σχετικά.
Το πακέτο λοιπόν με θέμα «Συμβάσεις Δημοσιογράφων Στοιχήματος» προωθήθηκε και στο Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε. επικυρώθηκε και ουδείς ασχολήθηκε με τα περαιτέρω.
Η «δημοσιογραφία», συστηματικά θεραπαινίδα του τζόγου, συντελεστές της «σύμβουλοι» του ΟΠΑΠ και το συνδικαλιστικό όργανο των αθλητικών συντακτών, πρωτοστατεί για όλο και πιο πολλές..

Ποιες αθλητικές εφημερίδες καταβάλλουν τις εισφορές

ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ «ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ» ΑΠΟ ΤΗ SPORT DAY...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), μετά από καταγγελίες συντακτών, εργαζομένων σε αθλητικές εφημερίδες στην από 20/07/2011 ανακοίνωσή του για τις συναντήσεις με τις Διοικήσεις του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ, συμπεριέλαβε όλες τις αθλητικές εφημερίδες σε αυτές που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές κατά την τελευταία διετία.
Μετά από σχετική ενημέρωση, διευκρινίζεται ότι ορισμένες αθλητικές εφημερίδες όπως επί παραδείγματι η «SPORT DAY», ο «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ», η «ΕΞΕΔΡΑ»(προφανώς προ Ανδρουλιδάκη λέμε εμείς) ή η «GOAL NEWS» –που δυστυχώς δεν αποτελούν την πλειονότητα-, καταβάλλουν ανελλιπώς τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων σε αυτές δημοσιογράφων.
Ωστόσο και κάποιες από τις προαναφερόμενες συμβάλλουν αρνητικά στη συρρίκνωση των πόρων των Ταμείων με απολύσεις, ελαστικές μορφές απασχόλησης ή επιχειρώντας τη σύναψη ατομικών συμβάσεων, παραβιάζοντας τη..

Γιατί ο Αρης έδωσε τα κλειδιά του lexus στην γραμματέα του;..

...Και γιατί σίγησε το τζακούζι της Δεινοκράτους;

Η κρίση δεν κάνει πλέον διακρίσεις και μαζί με όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους χτύπησε και τον Αρη. Ποιόν Αρη; Μα τον Αρη Σπηλιωτόπουλο φυσικά. Όπως μας πληροφορεί τακτικός αναγνώστης μας, που έχει λέει έγκυρες και «γάργαρες» πηγές, ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναγκάστηκε να αποδεσμεύσει τον οδηγό του διότι το ταμείον είναι μείον. Κι όχι μόνο αυτό αλλά καθότι ο Αρης έχει συνηθίσει να τον πηγαίνουν, παρέδωσε τα κλειδιά του βουλευτικού lexus στην γραμματέα του που είναι πλέον υπεύθυνη για τις μετακινήσεις του αν και όπως ακούγεται δεν φημίζεται για τις ικανότητές της στο τιμόνι.
Όπως λένε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, γκρινιάζει συνεχώς και παραπονιέται ότι τρώει από τα έτοιμα, ενώ οι γείτονες έχουν καιρό να ακούσουν τον μηχανισμό του υπαίθριου τζακούζι να βρυχάται στην ταράτσα. Η συντήρηση έχει κι αυτή το κόστος της… Δεδομένης της ιδιαίτερης αδυναμίας του Αρη Σπηλιωτόπουλου στα συστήματα spa και την υδροθεραπεία φανταζόμαστε ότι..

Κάθε ομοιότητα είναι εντελώς τυχαία και συμπτωματική


«My name is Hadžić. Goran Hadžić!». Αυτή ηταν η μοναδική δήλωση του πρώην επικεφαλής των Σέρβων της Κροατίας που με ένα ειρωνικό μισοχαμόγελο και φορώντας σκούρο κοστούμι με ριγέ ασπρόμαυρη γραβάτα, παρουσιάστηκε χθες για πρώτη φορά ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Χάγη.
Ο Χάτζιτς αρνήθηκε να δηλώσει αθώος ή ένοχος για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, ανάμεσά τους και η σφαγή στο Βούκοβαρ.
Ο 52χρονος Χάτζιτς που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη διάρκεια του πολέμου στην Κροατία, συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στη Σερβία και μεταφέρθηκε στη Χάγη για να δικαστεί.
Υ.Γ.Είναι εντυπωσιακή η ομοιότητα του Γκόραν Χάτζιτς με τον..

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Τι δουλειά έχει ο δημοσιογράφος και η δημοσιογραφία με τον τζόγο;*
Τι θέλουν μια ντουζίνα συν τρεις δημοσιογράφοι στη Γενική Διεύθυνση Παιχνιδιών - Τομέας Διεύθυνσης Στοιχήματος της ΟΠΑΠ Α.Ε.;
* Τι δουλειά έχει ο δημοσιογράφος και η δημοσιογραφία με τον τζόγο;
* Πόσους δημοσιογράφους πληρώνει τελικά ο ΟΠΑΠ και γιατί;
* Είναι δεοντολογικά και ηθικά σωστό ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) να εισηγείται ως ειδικός σύμβουλος στοιχήματος την πρόσληψη μελών του Συνδέσμου στον ΟΠΑΠ;
* Είναι δυνατόν μέλη της διοίκησης του ΠΣΑΤ να κάνουν service στον ΟΠΑΠ για τον τζόγο;
Περισσότερες πληροφορίες και απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα μπορεί να δοθούν από τον ειδικό σύμβουλο Διεύθυνσης Στοιχήματος του ΟΠΑΠ, δημοσιογράφο Παύλο Γερακάρη που τυγχάνει ταυτόχρονα και..

Εϊμι Γουάϊνχαουζ: Νίκησε η σκοτεινή πλευρά της


της
Μαρίας Μαρκουλή

Hταν μια από τις πιο άσχημες μέρες στη μουσική. Απέραντη θλίψη για την Εϊμι Γουάινχαουζ που βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Βόρειο Λονδίνο. Ο κόσμος της μουσικής σε πένθος. Μηνύματα έρχονταν από παντού. Και συγκίνηση.
Από τη στιγμή που μαθεύτηκε η άσχημη είδηση, φίλοι μου τηλεφωνούσαν για να πουν πόσο είχαν στενοχωρηθεί και άκουγα κόσμο γύρω να κυκλοφορούν το νέο σαν να τους είχε αγγίξει βαθιά. Κρίμα, έλεγαν. Αποκλείεται, σκέφτομαι να ήταν ανάμεσα μέσα σε αυτούς κάποιοι που έστελναν την οργή τους με μέιλ βρίζοντάς την που ακύρωνε συναυλίες. Θλίψη και ερωτήματα: μα, δεν υπήρχε κανείς κοντά της να την βοηθήσει; Δεν έβλεπαν πού πήγαινε η ιστορία της Εϊμι;
Ηταν σαν να έτρεχε με χίλια προς το Σάββατο που μας πέρασε. Ολα έδειχναν το τέλος, σαν να κουβαλούσε μια κατάρα, τα δυο μεγάλα ταλέντα της, τη φωνή της και το ταλέντο της στην αυτοκαταστροφή.
Οπως και να το κάνεις, στα 27 σου χρόνια είναι τρομερά άσχημο. Στα 27 έφυγε από τη ζωή ο Τζιμ Μόρισον, ο Τζίμι Χέντριξ, ο Κερτ Κομπέιν, η Τζάνις Τζόπλιν. Στο ροκ μιλάνε για την..

Ο ΔΟΛ, ο Χρήστος Λαμπράκης και οι Αναστασιάδηδες

Του Χρήστου Ξανθάκη / Μέσα & Media / K.E.

Τώρα που ανέβηκαν οι θερμοκρασίες στον ΔΟΛ, τώρα έπεσε κι εμένα στα χέρια μου μια πολυγραφημένη επιστολή που απηύθυνε σε όλους τους συντάκτες του συγκροτήματος, στις 28 Μαρτίου 1965, ο Χρήστος Λαμπράκης.
Είχε προηγηθεί απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων και ο αείμνηστος εκδότης σημείωνε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Θα σταθώ μονάχα στο ένα κύριο θέμα που ετέθη από τις Ενώσεις Συντακτών, το περί ποσοστιαίας γενικής αυξήσεως των αποδοχών κατά 30%. Ασχέτως προς το κόστος ζωής ή της ικανοποιητικής στάθμης του μισθού του, κάθε εργαζόμενος επιδιώκει πάντοτε να βελτιώνει τη θέση του. Σωστό αυτό, εφόσον βέβαια αποδειχθεί εκ των πραγμάτων δυνατό. Κι αν δεν είναι; "Ας κόψουν το λαιμό τους οι εφημερίδες" ήταν η απάντηση που δόθηκε τελευταία (έμμεσα κι ανεπίσημα είναι η αλήθεια) στο ερώτημα τούτο. Να κόψουν το λαιμό τους; Και ναι και όχι. Αν, κόβοντάς τον λίγο, μπορεί να έχουν και τους συνεργάτες τους ικανοποιημένους και να μη..