ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Στον Φαλατάδο της Τήνου το Σπίτι του Σκίτσου


«Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, οι έλληνες πολιτικοί γελοιογράφοι δεν ξεπερνάνε τους είκοσι. Αν δύο από αυτούς - και μάλιστα αδέλφια - έλκουν την καταγωγή τους από το όμορφο μεσαιωνικό χωριό Φαλατάδος της Τήνου, τότε πράγματι το Σπίτι του Σκίτσου δεν θα μπορούσε να είναι πουθενά αλλού παρά μόνον εκεί». Αυτό αναφέρει ο Κώστας Μητρόπουλος, πολιτικός σκιτσογράφος των «ΝΕΩΝ» και του «Βήματος» που μαζί με τον αδελφό του Βασίλη Μητρόπουλο, που υπογράφει δεκάδες από τα πολιτικά σκίτσα σε πρωτοσέλιδα ελληνικών εφημερίδων, καθώς και σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, ανέλαβαν το τρέξιμο και τις διαδικασίες ώστε να δημιουργηθεί το πρώτο μουσείο γελοιογραφίας.
Το Σπίτι του Σκίτσου στον Φαλατάδο της Τήνου (τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις 4 Αυγούστου) δημιουργήθηκε «χάρη στην πολύ φιλική διάθεση της τοπικής κοινωνίας και της κοινοτικής αρχής και πραγματοποιήθηκε χάρη στην πολύ θερμή συμπαράσταση του δήμου», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι αδερφοί Μητρόπουλοι που..συμπληρώνουν: «Η μητέρα μας ήταν από τον Φαλατάδο. Τα περισσότερα καλοκαίρια τα περάσαμε εκεί!..».