ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Το πάρτι στην Αναγνωστοπούλου και το στοίχημα που δεν τόλμησε ο Ψυχάρης


Ως γνωστόν ο Σταύρος Ψυχάρης αγαπάει τα στοιχήματα. Είναι θρυλικά πλέον τα «μονά-ζυγά» με τα πενηντόευρα που έπαιζε με στελέχη του ΔΟΛ και φίλους του πολιτικούς (όλων των αποχρώσεων). Ο Σταύρος Ψυχάρης τις περισσότερες φορές συνήθως κέρδιζε. Και στα στοιχήματα και στα «μονά-ζυγά» και γενικώς στον τζόγο έβγαινε νικητής. Αυτή τη φορά για ένα μόνο πράγμα δεν τόλμησε (ούτε καν να το σκεφτεί) να βάλει στοίχημα. Κι αυτό είχε να κάνει με την κάλπη στην Α΄ Αθήνας...
Τουλάχιστον το αφεντικό του ΔΟΛ θα μπορέσει απόψε να βγάλει το άχτι του στο καθιερωμένο κοκτέιλ-πάρτι, που δίνει πάντα την προηγούμενη των εκλογών, στο σπίτι του στην Αναγνωστοπούλου. Σε αυτό το προεκλογικό σουαρέ βέβαια τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά καθώς κάποιοι θα αγωνιούν για..

Ψήφος διαχείρισης ή επιλογή για το αύριο;

της Ματίνας Παπαχριστούδη,
υποψήφιας με την ΑNΤΑΡΣΥΑ στην Α’ Αθηνών

 Μια μόλις μόνο μέρα πριν την κάλπη είναι ανάγκη να απαντήσουμε στο ερώτημα. Γιατί έγιναν εκλογές; Ποιο είναι το κεντρικό ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι πολίτες; Μήπως καλούνται να εκλέξουν μόνο μια κυβέρνηση; Να αλλάξουν μήπως μόνο πρόσωπα; Ή μόνο να τιμωρήσουν και μετά ας πάει και το παλιάμπελο, ας πάει και η ζωή μας;
Τα ερωτήματα, πολλά αλήθεια, ίσως και κουραστικά. Σκέφτομαι όμως, μια μέρα πριν βαδίσουμε στο δρόμο προς την κάλπη, δρόμος δημοκρατικός που άνοιξε γιατί το επέβαλλε ο λαός. Το επέβαλλε η μαζική, εκατοντάδων χιλιάδων φωνών στο ..

Η προστασία της δημόσιας υγείας, οι υποκριτές και η ΕΣΗΕΑ


Εφημερίδες, κανάλια και ιστοσελίδες με τη δημοσίευση φωτογραφιών οροθετικών εκδιδομένων γυναικών συνήργησαν στο δημόσιο εξευτελισμό τους καταπατώντας κάθε έννοια του κώδικα δεοντολογίας και επαγγελματικής ηθικής των δημοσιογράφων.
Ο νόμος προστατεύει και απαγορεύει τη δημοσιοποίηση των ευαίσθητων προσωπιών δεδομένων, όπως μεταξύ άλλων και εκείνων που αφορούν την υγεία και την προσωπικότητα του ατόμου.
Δημοσιοποίηση επιτρέπεται μόνο από την εισαγγελική αρχή, η οποία ενεργεί στο πλαίσιο της απονομής δικαιοσύνης ή για την εξυπηρέτηση των αναγκών της λειτουργίας με σκοπό τη βεβαίωση εγκλημάτων, που τιμωρούνται ως κακουργήματα ή πλημμελήματα και ιδίως εγκλημάτων κατά της ζωής. Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτείται η προηγούμενη άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Η επίκληση της γενικής αρχής της προστασίας του κοινωνικού συνόλου,  όπως..

Μετ’ εμποδίων οι πληρωμές στην Espresso

Βαρύ το κλίμα στην εφημερίδα Espresso καθώς οι εργαζόμενοι πληρώνονται με το σταγονόμετρο ενώ η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη και από τις φημολογούμενες αλλαγές σε επίπεδο διευθυντικών στελεχών. Οι αλλαγές αυτές αν και έχουν δρομολογηθεί φαίνεται πως θα αργήσουν λίγο καθώς στα Μέσα του Κυριακόπουλου υπάρχουν δύο στρατόπεδα που συνήθως διαφωνούν όταν είναι να παρθούν σημαντικές αποφάσεις… Τα προβλήματα στην Espresso είναι πολλά όπως πολλοί είναι κι οι μνηστήρες για τη θέση του διευθυντή που διαβαίνουν κάθε μέρα την πόρτα του Πέτρου (μπαμπά) και του Μιχάλη (υιού) Κυριακίδη. Κάποιοι από αυτούς έχουν πιστέψει ότι είναι ήδη διευθυντές και έχουν αρχίσει να συμπεριφέρονται ανάλογα απέναντι στους συναδέλφους τους. Την ίδια ώρα ο Μιχάλης Τιγκίρης κάνει..

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ο κυρ Σταύρος έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη…Τελικά λεφτά υπάρχουν και στη Μιχαλακοπούλου!
Ο κυρ Σταύρος, ο Ψυχάρης, έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη (όχι την δική του) και βρήκε 5 εκατ. ευρώ για να αγοράσει περίπου 29 εκατ. μετοχές του ΔΟΛ και να ανεβάσει το ποσοστό συμμετοχής του στον Οργανισμό από 25,156% σε 59,786%.
Φαίνεται πως οι περικοπές στον ΔΟΛ έπιασαν τόπο και τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν πήγαν για καλό σκοπό…
Θυμίζουμε ότι το 2005 ο Σταύρος Ψυχάρης είχε αποκτήσει το 25% των μετοχών του ΔΟΛ οι οποίες μεταβιβάστηκαν σε αυτόν από τον Χρήστο Λαμπράκη, γεγονός που τότε είχε προκαλέσει θόρυβο και πολλά σχόλια. Για την απόκτηση των μετοχών ο Ψυχάρης είχε..

Eλευθεροτυπία: λεφτά υπάρχουν, άλλά όχι για όλους


Τι έγινε ρε παιδιά στην Ελευθεροτυπία; Απλήρωτοι εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων; Αλλοι μοιράζονται κρυφά ποσά της τάξης των 350.000 ευρώ, από κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, κι άλλοι προσπαθούν να μαζέψουν 1.000 και 2.000 ευρώ; Τι απέγινε ο κοινός αγώνας κι η αλληλεγγύη;
Όλα αυτά καταγγέλθηκαν στη χθεσινή γενική συνέλευση των εργαζόμενων στην Χ.Κ Τεγόπουλος (03/5) που αποφάσισε να ζητήσει απο τα Δ.Σ των σωματείων του χώρου ( ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, Λιθογράφοι) και τις νομικές τους υπηρεσίες, να συνεργασθούν στο εξής και να βρουν τρόπο ούτως ώστε όλα τα χρήματα από τις κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, που έχουν βρεθεί , να καταβληθούν ισόποσα σε όλους τους εργαζόμενους .
Μάλιστα καταγγέλθηκαν η ΕΠΗΕΑ και οι νομικοί της εκπρόσωποι επειδή οι χειρισμοί τους στο θέμα των κατασχέσεων δεν ανταποκρίνονταν στα όσα είχαν συμφωνηθεί.
Δείτε εδώ τι καταγγέλλει για το συγκεκριμένο θέμα η Ανασυγκρότηση (Συνδικαλιστική παράταξη Τεχνικών Τύπου Αθήνας – ΕΤΗΠΤΑ).
Kατά τα άλλα η συνέλευση των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας με ψήφους 85 κατά και 4 υπέρ, απέρριψε πρόταση για άμεση επιστροφή στην εργασία ακόμα και..

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Λάθος Sιlver Alert για τον Στέφανο Μάνο


Εβλεπα στον ΑΝΤ1 τον Στέφανο Μάνο να μας λέει με κουρασμένη άρθρωση να ψηφίσουμε όποιον πολιτικό αρχηγό έκανε έργο -ενθυμούμενος μάλιστα και τον Καραμανλή (ποιόν από όλους;)- και μας προέτρεπε να ψηφίσουμε από καρδιάς…
Και εκεί που έφτανε στο τέλος του πολιτικού(;) του μηνύματος και χανόταν σιγά σιγά η φωνή του, νάσου η σειρήνα του «Sιlver Alert –Εξαφάνιση ηλικιωμένου»! Οπα, λέω, τι έγινε; Και περίμενα τα χειρότερα: να εμφανιστεί δηλαδή η φωτογραφία του δραστήριου αρχηγού της Δράσης. Αντ΄αυτού εμφανίστηκε η εικόνα ενός ηλικιωμένου από την Καρδίτσα και η καρδιά μου πήγε στη θέση της…

Υ.Γ: Λέτε να το έκαναν επίτηδες εκεί στον ΑΝΤ1, επειδή βλέπουν ότι ο Μάνος έχει ρεύμα;

Υ.Γ1: Εχω συναντήσει δύο έξυπνα και μορφωμένα παιδιά που λένε ότι θα ψηφίσουν Δράση. Κάτι θα ξέρουν. Εξάλλου ο Μάνος μπορεί να είναι 72 ετών αλλά..

Peoples of Europe Rise Up


Όλοι, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες, μιλούν για μια γενικευμένη, πολυεπίπεδη κρίση. Η Ελλάδα είναι το πιο γνωστό θύμα της, που έχει πληγεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Οι φωτογράφοι Λουίζα Γκουλιαμάκη, Αχιλλέας Ζαβαλλής και Στεφανία Μιζάρα έθεσαν στόχο να παρακολουθήσουν την ταραγμένη επικαιρότητα και να προσεγγίσουν με νέο βλέμμα το φαινόμενο της κρίσης στην Ελλάδα, ανατρέποντας τη συνήθη διαχείριση των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης.
Η δουλειά τους πήρε τη μορφή ενός έργου εν εξελίξει, όπου οι τρεις φωτογράφοι επί έξι εβδομάδες αναρτούσαν καθημερινά φωτογραφίες και κείμενα στο διαδίκτυο, δημιουργώντας ένα ιδιότυπο «ημερολόγιο της ελληνικής κρίσης». Οι φωτογραφίες και τα κείμενα θα παραμείνουν αναρτημένα στη διαδικτυακή σελίδα http://peoples-of-europe-rise-up.tumblr.com.
Ακολούθως, οι φωτογραφίες παρουσιάστηκαν, από τις 24 Μαρτίου ως τις 28 Απριλίου 2012, στη γκαλερί La Petite Poule Noire του Παρισιού, σε επιμέλεια της Camille Pillias, και σε συνεργασία με τη γκαλερί M55 της Αθήνας και το μηνιαίο, ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό UNFOLLOW.
«Στην Ελλάδα» λέει η..

Πολιτική εκδήλωση

Υπάρχει άλλος δρόμος
Διαγραφή του χρέους
Ρήξη και έξοδος απο ευρώ κι ΕΕ 

Η τοπική επιτροπή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Νοτίων Προαστίων σας προσκαλεί σε πολιτική εκδήλωση την Πέμπτη 3/5, στις 6:30μ.μ. στη Γλυφάδα, πλ. Αγ. Τρύφωνα - Α΄ ΚΑΠΗ Γλυφάδας (επί της λ. Αθανάτου)
Ομιλητές:
Τάσος Αναστασιάδης, Σπύρος Δρίτσας
συντονιστής  Νίκος Πυρουνάκης (υποψήφιοι βουλευτές Β΄ Αθήνας)
Θα ακολουθήσει προβολή του ντοκυμαντέρ CATASTROΪKA με συνοδεία κρασιού και μεζέδων.
 -Διαβάστε εδώ άρθρο του Νίκου Πυρουνάκη (υποψήφιου βουλευτή Β΄ Αθήνας της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) για τη συμβολή των κινημάτων πόλης στην ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ένα ευρώ το άρθρο!


Κι όμως, δεν είναι κάποιου είδους σαξονικό χιούμορ. Είναι μια διαδικτυακή αγγελία που ζητάει αρθρο-σκλάβους. Όπως πληροφορούμαστε από την αγγελία (κλικ στη φωτογραφία), ο κυρ Παντελιός (sic), στον οποίο αποστέλλονται οι αιτήσεις "εργασίας", έχει ακόμα την απαίτηση τα άρθρα να είναι πάνω από 300 λέξεις και φυσικά να είναι μοναδικά.
Οι αποκλειστικότητες, λέει, πληρώνονται πολλαπλάσια... το πόσο πολλαπλάσια δεν μας το αποκαλύπτει η αγγελία (πολλαπλάσια του 1 αποτελούν οι αριθμοί από το ένα ως το άπειρο), γιατί μάλλον είναι τόσο δυσθεώρητο το ποσό που το αφεντικό φοβάται ότι ο αιτών θα πάθει κάποιο ανεπανόρθωτο σοκ...
Συμβουλεύουμε, επίσης, τα αφεντικά του εν λόγω "μεγάλου πόρταλ ενημέρωσης" να αποσύρουν από τα απαραίτητα προσόντα το "ανήσυχο πνεύμα", γιατί κάθε εργαζόμενος που..

Απλήρωτοι για τρεις μήνες στον Αδέσμευτο Τύπο


 24ωρη απεργία στον Ρίζο και 48ωρη σε Nitro και Derti

Απλήρωτοι παραμένουν για τρεις μήνες οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος, οι οποίοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας, αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας. Καθώς ο Δημήτρης Ρίζος δεν έχει εξοφλήσει τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, τα Διοικητικά Συμβούλια ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ προχώρησαν σε νέα 24ωρη απεργία από το πρωί της Πέμπτης, έως το πρωί της Παρασκευής. Οι Ενώσεις ζητούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών στους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ».
Tην ίδια ώρα η ΕΣΗΕΑ προχωρά σε 48ωρη απεργία στους ραδιοσταθμούς NITRO 102,5 και DERTI 98.6, από το πρωί της Πέμπτης έως  το πρωί του Σαββάτου, καθώς..

ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στα ΜΜΕ


Εργαζόμενοιστα ΜΜΕ 
που είναι υποψήφιοι
στα ψηφοδέλτια
της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 1. Αναστασιάδης Τάσος, Βήμα – Β΄ Αθήνας
 2. Βατικιώτης Λεωνίδας, ΠΡΙΝ – Α΄ Πειραιά
 3. Γεωργιάδης Μάκης, Alter – Β΄ Πειραιά
 4. Δελαστίκ Γεώργιος, Έθνος – Α΄ Αθήνας
 5. Ελαφρός Γιάννης, Καθημερινή – Φθιώτιδα
 6. Κασίτας Αντώνης, τεχνικός ΕΡΤ – Αττική
 7. Μανάβης Νίκος, Εμπρός – Λέσβος
 8. Moss-Σύψα Αθηνά, – Β΄ Αθήνας
 9. Μπελεγρή Παναγιώτα, - Ηλεία
 10. Μπράτσος Νάσος, ΕΡΤ - Σάμος
 11. Παπακωνσταντίνου Πέτρος, Καθημερινή – Β΄ Αθήνας
 12. Παπαμελέτη Βάσω – Αττική
 13. Παπαχριστούδη Ματίνα, Ισοτιμία, The Press Project – Α΄ Αθήνας
 14. Πολίτη Φίλια, – Α΄ Θεσσαλονίκης
 15. Πομώνης Πέτρος, ΕΡΑ – Ζάκυνθος
 16. Σακελλαρίου Γιάννα, διοικητικός ΔΟΛ - Επικρατείας
 17. Σαρρής Κώστας, άνεργος – Α΄ Πειραιά
 18. Σιαφάκα Αλεξάνδρα, - Σέρρες
 19. Σκαμνάκης Θανάσης, συνταξιούχος – Αχαΐα
 20. Σταυρούλα Κατερίνα, ΠΡΙΝ – Καρδίτσα

O Alpha σπάει την απεργίαΘα βγάλει εκπομπές και δελτίο λέει ο Alpha σήμερα που η ΕΤΙΤΑ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για τη συλλογική σύμβαση εργασίας.
Λογικό, καμία έκπληξη. Το έκανε και την προηγούμενη φορά με τα γνωστά αποτελέσματα της παραπομπής για διαγραφή από την ΕΣΗΕΑ των "προθύμων" του Alpha.
Από τότε μέχρι σήμερα στο "ξερονήσι της Κάντζας", οι εξελίξεις επιταχύνθηκαν.
Ομάδα δημοσιογράφων, γνωστών και επώνυμων παρουσίασε έγγραφο στήριξης των απεργοσπαστών. Πίεζαν και πίεζαν και ξανα-πίεζαν ολημερίς τους συντάκτες να βάλουν την υπογραφή τους στο εν λόγω κείμενο. Να γίνουν δηλαδή "δηλωσίες" της εργοδοσίας προς την ΕΣΗΕΑ λέγοντας πως θα καταθέσουν και τις δικές τους ταυτότητες μελών αν τολμήσει το σωματείο και διαγράψει τους απεργοσπάστες. Στο "ξερονήσι" έλαβε τα μέτρα της και η διοίκηση.
Προσέλαβε με σύμβαση ενός μήνα τεχνικούς τους οποίους και είχε..

Bandiera rossa«Στις 7 του Μάη το KKE θα βρίσκεται εκεί που ανήκει, μέσα στην λαϊκή πλειοψηφία», δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ. Η Αλέκα Παπαρήγα εκτίμησε πως «ούτε μήνα δεν θα κρατήσουν οι χαρές του πρώτου κόμματος» ενώ σχολίασε πως όποιος και εάν είναι ο κυβερνητικός σχηματισμός, ακόμη και αντιμνημονιακός, το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να «σπείρει την απογοήτευση και το θυμό στο λαό και θα βρει το ΚΚΕ απέναντί του».
* To Bandiera Rossa από το σλοβένικο πανκ συγκρότημα Panktri  

Η διαπόμπευση ως κοινωνική προσφορά, ο εκφασισμός ως επένδυση


Είχαν φανεί από αρκετά νωρίς τα σημάδια της πρόθεσης του Ανδρέα Λοβέρδου να παίξει το χαρτί του ρατσισμού για να δικαιολογήσει την κατάρρευση του συστήματος υγείας και των όποιων κοινωνικών δομών είχαν απομείνει -με ευθύνη της κυβέρνησής του και πρώτα απ’όλα, του ίδιου- παρουσιάζοντας για θύτες, τα θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης που παρατηρείται στο κέντρο τις Αθήνας.
Μετά τις σποραδικές δηλώσεις Λοβέρδου ότι για την κατάρρευση του εθνικού συστήματος υγείας, φταίνε τάχα οι παράνομοι μετανάστες που συρρέουν στα νοσοκομεία και κλέβουν τις υπηρεσίες από τους Έλληνες -σπέρνοντας φυλετικό μίσος τη στιγμή που όλο και περισσότεροι Έλληνες αποκλείονταν από το σύστημα δημόσιας υγείας- τον είδαμε να υιοθετεί και όσα κάποτε λέγονταν μόνο στις μεταναστοφαγικές εκπομπές του Κώστα Χαρδαβέλλα: ότι στην Αθήνα υπήρχε μία «υγειονομική βόμβα, έτοιμη να σκάσει», «η βόμβα της λαθρομετανάστευσης». Οπότε, πριν από 5 μήνες περίπου, ο Υπουργός Υγείας ένιωσε την ανάγκη να μας «ενημερώσει» ότι οι μετανάστες μας μεταδίδουν ασθένειες που είχαν σχεδόν εκλείψει στη χώρα μας, όπως ελονοσία και φυματίωση.
Βέβαια, ο υπουργός υγείας θα έπρεπε να τα έβγαζε όλα αυτά από το μυαλό του, μια και τα..

Η Φθιώτιδα ψηφίζει τον ακτήμονα Ηλία Προβόπουλο!

 Ψηφίζουμε στη Φθιώτιδα και σταυρώνουμε
τον αυθεντικό Οικολόγο-Πράσινο και ακτήμονα Ηλία Προβόπουλο από το χωριό Μεγάλη Κάψη!

-αναγνώστης

Το μη χείρον βέλτιστον;


Tι δεν καταλαβαίνεις;


Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Ο Λαυρέντης και η πρόταση του Alpha για επιχειρησιακή σύμβαση

«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι προκειμένου να μελετηθεί, και ακόμα περισσότερο να υπογραφεί, η προτεινόμενη επιχειρησιακή σύμβαση, απαιτείται συντονισμός από μέρους των εργαζομένων. Από πλευράς του Alpha είμαστε διατεθειμένοι να σας παράσχουμε τις υποδομές του σταθμού (όπως π.χ. το αμφιθέατρο) προκειμένου να διευκολύνουμε τις απαραίτητες συζητήσεις και διεργασίες».
Τα παραπάνω εμπεριέχονται στην εργοδοτική πρόταση με την οποία ζητείται από τους εργαζόμενους να παραιτηθούν από το δικαίωμα της απεργίας και να στήσουν εργοδοτικό σωματείο.
Τόσο χουβαρντάδες και large είναι οι εργοδότες στον Alpha που, μετά τις περικοπές μισθών, παραχωρούν και το αμφιθέατρο του καναλιού προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμφωνήσουν και να υπογράψουν επιχειρησιακή σύμβαση.
Στον Alpha, όπως επισημαίνει το greektv, επέλεξαν παραμονή της εργατικής Πρωτομαγιάς να στείλουν την πρόταση - επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου Λαυρέντη Αλβέρτη για να..

Προς επιχειρησιακή σύμβαση στον Αlpha μετά τη μείωση στους μισθούς

Το κείμενο που δήλωσε πως θα αποστείλει η διοίκηση του Alpha αναμένουν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ, μετά τις ανακοινώσεις της Παρασκευής ότι προτείνεται 10% μείωση στους μισθούς. Και ενώ η διοίκηση του Alpha αποφεύγει να χρησιμοποιεί τον όρο “επιχειρησιακή σύμβαση”, υποστήριξε πως η “συμφωνία” θα γίνει αν συμφωνήσουν τα 3/5 του προσωπικού. Θεωρεί δηλαδή εκ προοιμίου πως υπάρχει βάση για την εμφάνιση “επιχειρησιακού σωματείου” στο κανάλι του Alpha.

 -Ο Μυτιληναίος στον ΔΟΛ;
 Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος είναι ο νέος μέτοχος του ΔΟΛ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας (όμιλος Μυτιληναίου) βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Σταύρο Ψυχάρη, στη θέση του Β. Ρέστη. Ο εφοπλιστής δεν παρέστη στην επαναληπτική γενική συνέλευση του ΔΟΛ την περασμένη Δευτέρα οπότε και..

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Χατζηνικολάου: με τη Στάη στην ΕΡΤ το βράδυ των εκλογών ή στον καναπέ του;


Η βαρυσήμαντη συνέντευξη στη Μενεγάκη και τα σχέδια του εκδότη για τηλεοπτικό σταθμό 

Τελικά το βράδυ των εκλογών θα είναι στην τηλεόραση ο Χατζηνικολάου ή όχι;
Θα είναι με τη Στάη στην ΕΡΤ για να συμπαρουσιάσει μαζί της τα αποτελέσματα της κάλπης (όπως είχε πει Βράδυ στον Κωστόπουλο) ή μετά από 30(;) χρόνια θα τα δει από τον καναπέ του σπιτιού του (όπως είπε σήμερα στην Μενεγάκη);
Μας έχει μπερδέψει ο εκδότης-επιχειρηματίας με τις συνεχείς αλλαγές των σχεδίων του καθώς σήμερα το μεσημέρι, στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, σε βαρυσήμαντη συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης αποκάλυψε ότι ετοιμάζει κάτι μεγάλο.
Ο Χατζηνικολάου αυτή τη φορά επέλεξε να μιλήσει σε εκπομπή υψηλής τηλεθέασης και σε άνθρωπο εγνωσμένου κύρους και δυνατοτήτων. Είναι αλήθεια ότι η Ελένη Μενεγάκη τον ζόρισε λίγο με τις ερωτήσεις της -του στιλ «τι είναι η βουλευτική ασυλία»- αλλά ο Χατζηνικολάου τα κατάφερε και..

Κατά συρροή και κατ' επάγγελμα

της Λουκρητίας

Έχω γεμίσει μια λεκάνη με νερό και μέσα της πλέουν χάρτινα καραβάκια. Σύντομα το χαρτί θα ποτίσει κι αυτά θα αρχίσουν να διαλύονται. Όχι δεν μπορώ να περιμένω. Μπήγω τον δείκτη κατακόρυφα και τα φτάνω στον πάτο. Ναυάγιο. Όπως ακριβώς συνέβη και με την Διακομματική που συνεδρίασε για τα debate. Εξεπλάγη κανείς με την έκβαση των διαπραγματεύσεων; Το θεωρώ απίθανο. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολιτικοί αρχηγοί συμπεριφέρονται σαν μαθητές της Γ’ Λυκείου οι οποίοι δεν μπορούν να συμφωνήσουν ποιος προορισμός είναι καλύτερος για πενταήμερη. Δεδομένης της διάρκειας αυτής της προεκλογικής περιόδου, η αντίδρασή τους είναι αναμενόμενη. Η σύγχυση οδηγεί σε απανωτά επικοινωνιακά φάουλ. Μόνο που δεν υπάρχει διαιτητής για να τα σφυρίξει. Μικρή σημασία έχει. Στον αγώνα των εντυπώσεων τα συνθήματα αντί να ακούγονται από την κερκίδα, τα φωνάζει ο πάγκος.
 Βουτάω τα χέρια στο νερό και βγάζω έξω τα βρεγμένα καραβάκια. Τα στεγνώνω και τα αλέθω ώστε να γίνουν ένας ωραίος χαρτοπολτός. Κι όπως παρατηρώ τις λεπίδες να σκίζουν το χαρτί, σκέφτομαι πως η ασυνεννοησία που διακρίνει τα κόμματα έχει εξαπλωθεί σαν γρίπη και στους πολίτες. Και..

Ο Αργύρης Ντινόπουλος καταγγέλλει τον Σταύρο Ψυχάρη για διαπλοκή και λασπολογία χάριν του γιού του...

Τόλμησε ο Αργύρης Ντινόπουλος και είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Ο υποψήφιος με τη ΝΔ στη Β΄ Αθήνας αναφέρθηκε σε διαπλοκή του Σταύρου Ψυχάρη και έκανε λόγο για ψέματα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ. Κατήγγειλε το «έγκριτο Βήμα του κυρίου Ψυχάρη» για λασπολογία, δημοσίευση ανύπαρκτων ειδήσεων και ψευδών πληροφοριών μια εβδομάδα πριν από την κάλπη, που είχαν σκοπό να πλήξουν τον ίδιο αλλά κυρίως τον Βασίλη Κικίλια, καθώς ο δεύτερος είναι συνυποψήφιος - αντίπαλος με τον γιό του Σταύρου Ψυχάρη, Ανδρέα στην ίδια εκλογική περιφέρεια (Α Αθήνας).
Αιτία για το ξέσπασμα Ντινόπουλου ήταν η ανοίκεια επίθεση μέσω του Βηματοδότη εναντίον του ίδιου αλλά και του Βασίλη Κικίλια, με αφορμή πολιτικό λόγο που υποτίθεται ότι εκφώνησαν σε reunion της Λεοντείου Σχολής!
«Ο Σταύρος Ψυχάρης γράφοντας ψέματα στο ΒΗΜΑ θέλησε να κοντύνει τον Β. Κικίλια για ευνόητους λόγους» κατήγγειλε μιλώντας στον Alpha, ο Ντινόπουλος.
«Εμείς δεν είμαστε γιοί επώνυμων. Αν ο κ Ψυχάρης θέλει να εκλέγονται οι γιοί κάποιων τότε κάνει λάθος. Ολο αυτό είναι ενδεικτικό ενός κλίματος, μιας νοοτροπίας που επικρατεί στην διαπλοκή που νομίζει ότι μπορεί να βγάζει τα εκλογικά αποτελέσματα που η ίδια επιθυμεί. Πρέπει να..

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Απεργιών συνέχεια σε Αυριανή και SENTRA FM


Νέα 48ωρη απεργία για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα ΑΥΡΙΑΝΗ, μέχρι το πρωί της Δευτέρας 30 Απριλίου. Επίσης σε νέα 24ωρη απεργία (τη Δευτέρα) προχώρησαν οι δημοσιογράφοι στον ραδιοσταθμό SENTRA FM.
Στην ΑΥΡΙΑΝΗ οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την αντεργατική, αντισυνδικαλιστική και κατάφωρα καταχρηστική συμπεριφορά, που επιδεικνύει επί μακρόν ο -μου χρωστάν΄ δεν τους χρωστάω- Γιώργος Κουρής. Ο εργοδότης δεν τηρεί τις ΣΣΕ ενώ χρωστάει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα ενός και πλέον έτους!..
Στον SENTRA FM αντιμετωπίζουν την αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά του Μπόμπολα που συνεχίζει την τακτική των εκκαθαρίσεων στο συγκρότημα του Πήγασου. Η εργοδοσία έχει..

Σε απολογία η «Καθημερινή» για τις ατομικές συμβάσεις

Καταγγελίες στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και κατά της ΕΡΤ καθώς και κατά της «ΕΞΕΔΡΑΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» και της «ΑΥΡΙΑΝΗΣ»

Σε τριμερή σύσκεψη κάλεσε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας την εργοδοσία της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και την ΕΣΗΕΑ για το θέμα της υπογραφής ατομικών συμβάσεων εργασίας.
Η ιδιοκτησία της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ζητεί από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ιδιωτικές συμφωνίες με μειώσεις αποδοχών, παραβιάζοντας τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η σύσκεψη γίνεται έπειτα από καταγγελία της ΕΣΗΕΑ προς το ΣΕΠΕ, ότι η εργοδότρια εταιρεία εξωθεί τους εργαζόμενους στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων με χαμηλότερες αποδοχές, εκμεταλλευόμενη την ανασφάλεια τους, όσον αφορά τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Την ίδια ώρα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας κατά της ΕΡΤ ΑΕ  και έγγραφες καταγγελίες κατά της ιδιοκτησίας της εφημερίδας «ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» και της εφημερίδας «ΑΥΡΙΑΝΗ», διότι..

Εισήγηση για άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις

Αύριο Δευτέρα πρόκειται να συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ, μετά και την διαπίστωση ότι οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες υπερέβησαν κάθε όριο ηθικής και εργασιακής νομιμότητας.
Θυμίζουμε ότι η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στις Ενώσεις και στις Ομοσπονδίες στο χώρο των ΜΜΕ την προκήρυξη άμεσων απεργιακών κινητοποιήσεων και δράσεων.
Αποτελεί πλέον γεγονός πως οι εργοδότες δεν επιθυμούν την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του Κλάδου των ΜΜΕ. Αντίθετα, επιδιώκουν:..

Χρυσαυγίτης, αναρχικός, εθνικιστής, ακραίος και φίλος τρομοκρατών;

Αλέξης Τσίπρας λάβρος κατά ΜΜΕ: Δεν με νοιάζει τι λέτε για μένα. Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος δεν σας πιστεύει πλέον...

Ξεσπαθώνει κατά των διαπλεκόμενων ΜΜΕ ο Αλέξης Τσίπρας. Μετά την άρνησή του να συμμετέχει σε ενημερωτική εκπομπή του MEGA, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τα είπε εξω από τα δόντια κατηγορώντας κανάλια και εφημερίδες για ακραία διαπλοκή με τον πολιτικό κόσμο. Κατά την προεκλογική του ομιλίαστην Ξάνθη, την Παρασκευή το βράδυ, είπε μεταξύ άλλων:
«Δεν με νοιάζει τι λέτε για εμάς στα κανάλια σας. Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος δεν σας πιστεύει πλέον. Τον έχετε συκοφαντήσει, τον έχετε προσβάλλει, τον έχετε εκβιάσει. Δεν με νοιάζει τι γράφουν οι εφημερίδες σας. Με έχετε αποκαλέσει Χρυσαυγίτη, αναρχικό, εθνικιστή, ακραίο και φίλο των τρομοκρατών. Μου προσάπτετε κατηγορίες για όλα τα γούστα.
Σας λέω καθαρά το εξής. Ο καιρός που είχατε τον πολιτικό κόσμο στο χέρι πέρασε. Οι μάσκες σας έχουν πέσει. Είστε ταυτισμένοι με το μνημόνιο. Το υπερασπιστήκατε με λύσσα. Είστε τόσο ένοχοι..

Κουπόνια. Πολλά κουπόνια!

Φαίνεται πως στις μέρες μας η μόνη προσφορά που «πιάνει» στις εφημερίδες έχει να κάνει με πραγματικές ανάγκες διαβίωσης κι όχι διασκέδασης και επιμόρφωσης (cd, dvd, βιβλία κλπ). Για του λόγου το αληθές η προσφορά της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» (πρώτο και με διαφορά σε κυκλοφορία έδω και πολλούς μήνες) με τα κουπόνια έκπτωσης για αγορές από τα καταστήματα της Carrefour Μαρινόπουλος.
Η εφημερίδα, όπως μας πληροφορεί, αυτή την Κυριακή, αντί για τη συνηθισμένη δωροεπιταγή έκπτωσης των 6 ευρώ προσφέρει την δυνατότητα στους αναγνώστες της να κερδίσουν 35 ευρώ με τις αγορές τους από τα 566 καταστήματα της Carrefour Μαρινόπουλος σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτή τη φορά αντί για ένα κουπόνι στην πρώτη σελίδα υπάρχουν 15 κουπόνια συγκεντρωμένα σε δυο εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας. Κάθε κουπόνι αντιπροσωπεύει μια γενναία έκπτωση σε συγκεκριμένα προϊόντα πρώτης ανάγκης που..

«Οι πολιτικοί μας; Εθελόδουλοι, ναι. Υπάλληλοι, ναι. Ψεύτες, ναι. Μalakes, όχι!»


«Οι πολιτικοί μας δεν είναι μαλάκες. Εθελόδουλοι, ναι. Υπάλληλοι, ναι. Ψεύτες, ναι. Μαλάκες, όχι». Αυτό δηλώνει ο γνωστός «Μy name is Spyros and I am a Malakas!» του οποίου το video στο youtube ξεπέρασε τις 400.000 προβολές σε 24 ώρες! Ο Σπύρος -από τον Καναδά- μιλάει από αποκλειστικά στην κυριακάτικη αντι-μνημονιακή εφημερίδα Το ΧΩΝΙ που κυκλοφορεί το 5ο της φύλλο με πολλές αποκαλύψεις και ρεπορτάζ
- Στην Ισλανδία ο λαός πήρε την τύχη του στα χέρια του και έβγαλε τη χώρα από το αδιέξοδο.
- Ποια είναι τα μελανά σημεία του Συντάγματος, που λειτουργούν ως «το οχυρό των οχτρών» και

Πολιτική εκδήλωση


Η τοπική επιτροπή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Νοτίων Προαστίων σας προσκαλεί σε πολιτική εκδήλωση στην Ηλιούπολη πλ. Φλέμινγκ (επί της λ. Ειρήνης) την Κυριακή 29/4, στις 6:30μ.μ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ
 Ομιλητές:
Γιώργος Μελισσαρόπουλος
Άγγελος Χάγιος
Σπύρος Αλεξίου (υποψήφιοι βουλευτές Β΄ Αθήνας)