ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Eλευθεροτυπία: λεφτά υπάρχουν, άλλά όχι για όλους


Τι έγινε ρε παιδιά στην Ελευθεροτυπία; Απλήρωτοι εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων; Αλλοι μοιράζονται κρυφά ποσά της τάξης των 350.000 ευρώ, από κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, κι άλλοι προσπαθούν να μαζέψουν 1.000 και 2.000 ευρώ; Τι απέγινε ο κοινός αγώνας κι η αλληλεγγύη;
Όλα αυτά καταγγέλθηκαν στη χθεσινή γενική συνέλευση των εργαζόμενων στην Χ.Κ Τεγόπουλος (03/5) που αποφάσισε να ζητήσει απο τα Δ.Σ των σωματείων του χώρου ( ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, Λιθογράφοι) και τις νομικές τους υπηρεσίες, να συνεργασθούν στο εξής και να βρουν τρόπο ούτως ώστε όλα τα χρήματα από τις κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, που έχουν βρεθεί , να καταβληθούν ισόποσα σε όλους τους εργαζόμενους .
Μάλιστα καταγγέλθηκαν η ΕΠΗΕΑ και οι νομικοί της εκπρόσωποι επειδή οι χειρισμοί τους στο θέμα των κατασχέσεων δεν ανταποκρίνονταν στα όσα είχαν συμφωνηθεί.
Δείτε εδώ τι καταγγέλλει για το συγκεκριμένο θέμα η Ανασυγκρότηση (Συνδικαλιστική παράταξη Τεχνικών Τύπου Αθήνας – ΕΤΗΠΤΑ).
Kατά τα άλλα η συνέλευση των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας με ψήφους 85 κατά και 4 υπέρ, απέρριψε πρόταση για άμεση επιστροφή στην εργασία ακόμα και..χωρίς πληρωμή δεδουλευμένων αλλά με την προϋπόθεση ότι η Χ.Κ.Τ θα καταβάλει χρήματα σε διάστημα ενός μηνός.
Στην επόμενη γενική συνέλευση των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας θα συζητηθεί πρόταση για εκλογή νέων μελών στην εργασιακή επιτροπή.