ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Πρετεντέρης και Τράγκας

Γιατί τόσο μένος κατά του κ. Γ. Τράγκα; Λες και είναι ο μόνος και ο πρώτος που έδωσε μικρόφωνο στη Χρυσή Αυγή!
Αυτός τουλάχιστον, όταν κάλεσε τους νεοναζί να κάνουν σόου στην εκπομπή του, το αυγό του φιδιού είχε ήδη εκκολαφθεί. Τα λεβεντόπαιδα της Χρυσής Αυγής είναι μέσα στη Βουλή.
Δεν ενθυμούμαι παρόμοιες βίαιες αντιδράσεις για άλλους "έγκριτους" δημοσιογράφους όταν ζεσταίναν το αυγό του φιδιού στις εκπομπές τους. Δεν ενθυμούμαι αναθέματα και καταδίκες κατά του κ. Ι. Πρετεντέρη που χαριεντιζόταν, πριν μερικά χρόνια, σε εκπομπή του στον "Αnt1", χαζοχαρούμενα με τους τότε νεαρούς Κασιδιάρηδες και Σία.
Αλλά υπάρχει και μια έτερη επιλεκτική αντίδραση της παρεούλας της "έγκριτης και αντικειμενικής δημοσιογραφίας" που με προβληματίζει.
Ενώ θεώρησαν πράξη "προγραφής" και..

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ποιους επηρεάζει στην Ελλάδα η ανάκληση 3,4 εκατ. μοντέλων Τoyota, Nissan, Honda, Mazda

Περί τα 3,4 εκατομμύρια ιαπωνικά αυτοκίνητα μάρκας Toyota, Nissan, Honda και Mazda θα ανακληθούν σε ολόκληρο τον κόσμο, εξαιτίας αερόσακων που ενδέχεται να μην φουσκώσουν όταν χρειαστεί, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας.
Για την ελληνική αγορά, όπως ενημέρωσε η Honda, το πρόβλημα αφορά σε 1.980 αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν την περίοδο 2001-03. Πρόκειται για μοντέλα Jazz, Civic και CRV. Οι κάτοχοί τους θα κληθούν για αντικατάσταση των αερόσακων.
Πολύ λιγότερα είναι στην Ελλάδα τα μοντέλα της Mazda με τους ελαττωματικούς αερόσακους και αφορούν οχήματα της σειράς 6.
Για την Toyota, στην ελληνική αγορά, το πρόβλημα αφορά σε περίπου 15.000 οχήματα (μοντέλα..

Eχουν βαλθεί να διαλύσουν την ΕΣΗΕΑ;

Καταγγελία του Ταμία της Ενωσης, Μωυσή Λίτση:
«Κάποιοι στην ΕΣΗΕΑ έχουν βαλθεί να τη διαλύσουν… Ούτε για τις επερχόμενες εκλογές δεν νοιάζονται… Η πρόσκληση για Διοικητικό Συμβούλιο που είχε σταλεί από τις αρχές της εβδομάδας, ήταν για την Πέμπτη 11 το πρωί, με ημερήσια διάταξη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, βοηθήματα ανέργων για το Πάσχα, έγκριση τρεχουσών δαπανών και ένα σωρό άλλα «διαδικαστικά» τα οποία είναι απαραίτητα για να μπορέσει η ΕΣΗΕΑ να λειτουργεί. Κι’ όμως 12.30 παρόντες στο ΔΣ ήταν μόλις τέσσερις(!) με αποτέλεσμα ελλείψει απαρτίας ο πρόεδρος να αναβάλλει το συμβούλιο.
Μιάμιση ώρα καθυστέρηση για την προσέλευση σε ένα κρίσιμο ΔΣ, την ώρα μάλιστα που υπάρχουν μάχιμοι δημοσιογράφοι οι οποίοι πρέπει να τρέξουν σε ρεπορτάζ ή να γράψουν στην εφημερίδα τους.
Η συμπεριφορά αυτή είναι μία ακόμη ένδειξη της βαθειάς παρακμής του «παραδοσιακού» τρόπου συνδικαλισμού. Καλούμε τον κόσμο, τη βάση των συναδέλφων επιτέλους να πάρει την ΕΣΗΕΑ..

Ποιά μέλη του ΔΣ (και γιατί) μποϊκοτάρουν συστηματικά τη λειτουργία της ΕΣΗΕΑ;

Σοβαρότατες οι καταγγελίες του προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Τρίμη εναντίον κάποιων μελών της ΕΣΗΕΑ που μποϊκοτάρουν συστηματικά τις διαδικασίες και τη λειτουργία της Ενωσης. Διαβάστε τι καταγγέλλει ο Δ. Τρίμης:
«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Για άλλη μια φορά τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, αν και είχαν προσκληθεί εγγράφως και τηλεφωνικά από τις 8/4/2013 και γνώριζαν την κρισιμότητα και τον επείγοντα χαρακτήρα των θεμάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.
Ενδεικτικά αναφέρω: τις εξέλιξεις των κινητοποιήσεων των απλήρωτων συναδέλφων στην ΕΡΤ, την ΕXPRESS, το ΚΕΡΔΟΣ, τη ΒΡΑΔΥΝΗ, την ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ, την τοποθέτησή μας για τη διεκδίκηση υπέρ των εργαζομένων της συχνότητας του FLASH, τον καθορισμό συνελεύσεων και συναντήσεων..

Αποφυλακίστηκε ο Δ. Καπράνος του δομημένου των 130 εκατ. ευρώ...

Αποφυλακίστηκε μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ Δημήτρης Καπράνος, που ήταν προφυλακισμένος από τον Νοέμβριο του 2011 για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε προμηθευτεί το Ταμείο.
Με το βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών αντικατέστησε την προσωρινή κράτηση του Δ. Καπράνου με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα.
Ο δημοσιογράφος κατηγορείται για την αγορά από το ταμείο,..

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Κ. Καββαθάς: Δεν την «παλεύουμε» άλλο με τα περιοδικά...

Γενική Συνέλευση της εταιρείας συνεκάλεσε η «Τεχνικές Εκδόσεις ΑΕ» του Κ. Καββαθά (εκδίδει μεταξύ άλλων το περιοδικό 4Τροχοί, Ηχος-Εικόνα, Πτήση και Διάστημα) προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με τα (εντεινόμενα) οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Στις Τεχνικές εκδόσεις συμμετείχε από το 2006 με 33,33% και ο (εξαφανισμένος) Αντώνης Λυμπέρης.
Οπως αναφέρει η εταιρεία με επιστολή της προς το ΧΑΑ, το Διοικητικό Συμβούλιο των Τεχνικών Εκδόσεων στη συνεδρίαση της από 10 Απριλίου 2013, εξέτασε τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη συνέχιση των εργασιών της εταιρείας.
Μετά από πολύωρη συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις αντιμετώπισης των εντεινόμενων οικονομικών προβλημάτων προκειμένου να εκδοθούν τα περιοδικά.
Το Δ.Σ συνεκάλεσε τη Γενική Συνέλευση  της εταιρείας για να λάβει θέση και να αποφασίσει για την..

Τι σχέση έχουν τα πλακάκια Ραβένα με το Pro;

Πειθαρχικά ελεγκτέος κρίθηκε ο αθλητικογράφος Γιώργος Θαναηλάκης από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ γιατι συμμετέχει λέει στην ραδιοφωνική διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας πλακιδίων «Ravenna», διαφημίζοντας τα προϊόντα αυτά με τη φωνή του, κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
«Μου έγινε μια πρόταση από έναν φίλο μου να τον βοηθήσω στη διαφημιστική εταιρεία που έχει, δίνοντας τη φωνή μου για ένα διαφημιστικό που δεν αφορούσε στον χώρο της εργασίας μου. Κάνω αθλητικό ρεπορτάζ. Η διαφήμιση αφορούσε σε πλακάκια και θεώρησα ότι δεν είχε καμία σχέση γι’ αυτό και δέχτηκα» είπε απολογούμενος ο Θαναηλάκης και το ΠΠΣ της ΕΣΗΕΑ του επεβαλε την ποινή της επίπληξης με ανάρτηση στους χώρους της εργασίας.
Το ότι ο Γιώργος Θαναηλάκης, όπως και ο συνάδελφός του Χρήστος Σωτηρακόπουλος,..

Δύο εκπρόσωποι, μια εφημερίδα

Οι εξελίξεις στην «Ελευθεροτυπία» (καθυστέρηση πληρωμών)
και στον «Επενδυτή»
(ανακοινώσεις περικοπών)

Αρχαιρεσίες για την εκλογή δύο εκπροσώπων στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ προκηρύσσονται τελικά για την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Η Εφορευτική Επιτροπή θα δεχθεί υποψηφιότητες για την εκπροσώπηση των εργαζόμενων που απασχολούνται για την «Ελευθεροτυπία» μέσω της εταιρείας «ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ» καθώς και για τους εν επισχέσει εργαζόμενους της «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ» για την ίδια εφημερίδα. Δικαίωμα υποψηφιότητας και στις δύο περιπτώσεις έχουν οι εργαζόμενοι που περιλαμβάνονται στις αντίστοιχες καταστάσεις.
Η Εφορευτική Επιτροπή, εκτός από την «Ελευθεροτυπία», ανακοινώνει επίσης την προκήρυξη αρχαιρεσιών για την εκλογή εκπροσώπων στις εφημερίδες «Βραδυνή», «Επενδύτης» και στον
ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο». Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην εφημερίδα «Επενδυτής» παραιτήθηκε λίγο πριν η διοίκηση ανακοινώσει μαζικές απολύσεις και νέες..

Στάσεις εργασίας στα γήπεδα και στην ΕΡΤ - Απεργίες σε Εξπρές, Κέρδος και Επικοινωνία fm

** Στάση εργασίας 15 λεπτών στη διάρκεια των αγώνων της 29ης αγωνιστικής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Super League την Κυριακή, 14 Απριλίου, αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ ύστερα από πρόταση του ΠΣΑΤ. Η στάση εργασίας, που είναι προειδοποιητική, κηρύσσεται λόγω των επαναλαμβανόμενων επιθέσεων κατά δημοσιογράφων, με πρόσφατα τα δυο κρούσματα στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

** Νέες στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ. Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει κάθε απόπειρα χειραγώγησης με παρεμβάσεις της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ, σε βάρος των δημοσιογράφων και κηρύσσει στάση από τις 18.30 έως τις 20.30 σήμερα Πέμπτη, 11 Απριλίου για τους εργαζόμενους στην τηλεόραση και στάση από..

Σημεία και τέρατα με τον Τάκη Καμπύλη στον Αθήνα 9,84

Αντιδράσεις προκαλεί η παράνομη και εντελώς αντεργατική συμπεριφορά τόσο του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84 όσο και του Γενικού διευθυντή Τάκη Καμπύλη προς τους εργαζομένους.
H εργοδότρια εταιρεία συνάπτει καταχρηστικές συμβάσεις έργου με τους δημοσιογράφους “αμείβοντάς” τους με μηνιαίο μισθό της τάξης των 700 €, που όμως μετά τις κρατήσεις καταλήγουν να είναι 300 €, αναγκάζοντάς τους να παρέχουν την εργασία τους επί πολλές ώρες και σε πολύ δύσκολες συνθήκες.
Επιπλέον, κατά το χρονικό σημείο λήξεως των συμβάσεων αυτών, καθυστερεί συστηματικά την..

Η Θρασκιά στη συντήρηση, ο Φερεντίνος στην κατάψυξη και η Σαλαγκούδη σπίτι της...

Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν, αν και προχωρημένη άνοιξη πια, για τις νέες εκπομπές της ΕΡΤ, παρ' όλο που ανέλαβε τα καθήκοντά του κι επισήμως, πλέον, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γκίκας Μάναλης.
Ωστόσο, το θέμα των συμβασιούχων εκκρεμεί -και δεν προβλέπεται να λύνεται σύντομα-, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με κάποιες πολυσυζητημένες παραγωγές που βρίσκονται για τα καλά στον μούσκιο.
Για παράδειγμα, από τις αρχές του χρόνου περίμενε να πάρουν σειρά η Ράνια Θρασκιά και η εκπομπή της «Αλλάζω» και παρά το γεγονός ότι έχει ετοιμαστεί για την... αλλαγή ξανά και ξανά, παίρνει τη μία αναβολή μετά την άλλη. Η παρουσιάστρια έχει κάνει ένα σωρό συναντήσεις με τους..

Γκαντέμης και με τη Θάτσερ...


Το 'πε ο ίδιος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.
Μια μέρα πριν πέσει η κυβέρνησή της, είχε δει αυτόν!
Που να 'ξερε η μακαρίτισσα!..


Ο χρυσός μας φέρνει πιο κοντά

Νέα αστυνομική επιχείρηση έγινε στην Ιερισσό, όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στις 3.30 τα ξημερώματα στα σπίτια δυο κατοίκων που θεωρούνται ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση στο μεταλλείο χρυσού στις Σκουριές. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε πως οι συλλήψεις έγιναν στις 3.30 τα ξημερώματα γιατί πιο πριν οι αστυνομικοί είχαν πάει στα μπουζούκια.
Μετά από τις δυο συλλήψεις, οι κάτοικοι της Ιερισσού έκαναν λίμπα το αστυνομικό τμήμα και μετά πήγαν για συμπαράσταση στους δυο συλληφθέντες στα δικαστήρια Πολυγύρου, ενώ αργότερα πήγαν στα δικαστήρια..

Ξεκινά οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος στον ΕΔΟΕΑΠ

Υλοποιώντας τις επιταγές της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης και την εντολή της συντριπτικής πλειοψηφίας των μετόχων-μελών του ΕΔΟΕΑΠ το ΔΣ του Οργανισμού αποφάσισε τη διενέργεια πλήρους Οικονομικού και Διαχειριστικού ελέγχου ο οποίος ξεκινά από την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και εκτείνεται στις προηγούμενες οικονομικές χρήσεις (πρώτο τρίμηνο 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008).
Ειδικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο στην υπ’ αριθμ. 17/ 9& 10-4-2013 συνεδρίασή του έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση σύμφωνα με το άρθρο 22, παρ. 11 του Καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ, το οποίο παρέχει  τη δυνατότητα στο Διοικητικό Συμβούλιο να προχωρήσει σε διενέργεια γενικού ή ειδικού ελέγχου, όποτε κριθεί αναγκαίο.
Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου προβλέπει τη διενέργεια Διαγωνισμού, μέσω του οποίου..

O Ανδρέας Κουρής, η εγγύηση των 100.000 ευρώ και οι (επιλεκτικές) ευαισθησίες του ΔΣΑ

    "Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 100 χιλιάδων ευρώ και του όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, για χρέη στο δημόσιο, ο Ανδρέας Κουρής (γιος του Μάκη Κουρή).
    Ο 38χρονος συνελήφθη τη Δευτέρα στο Χαλάνδρι και κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για χρέη περίπου 1,4 εκατ. ευρώ της εταιρείας «Μετρόπολις». Το ποσό αφορά μη καταβολή ΦΠΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών
".
Εδώ και ένα χρόνο ο Ανδρέας Κουρής ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις μας. Εδώ και ένα χρόνο συνεχίζει την ακριβή ζωή του  (διακοπές Ελούντα, scuba diving, και extreme sport). Εδώ και ένα χρόνο συνεχίζει να..

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

H εκπομπή του Πρετεντέρη, το 1995, που άνοιξε τον δρόμο στη Χρυσή Αυγή

Ο Πρετεντέρης (1995) υποδέχεται τον Μιχαλολιάκο υπό το βλέμμα του Πλεύρη 
Η τραυματική εμπειρία του Θ. Πάγκαλου, με τη ναζιστική παρέα των  Μιχαλολιάκου,  Πλεύρη, «Περίανδρου» και Χρήστου Παππά (ναι υπήρχε από τότε)

Δεν είναι ο Γιώργος Τράγκας ο πρώτος δημοσιογράφος που προσέφερε τόσο απλόχερα τον τηλεοπτικό του χώρο για την προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής, καλώντας τέσσερα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης στο στούντιο του ΣΚΑΪ.
Τα πρωτεία στην πρόκληση ανήκουν στον Γιάννη Πρετεντέρη, τον ίδιο που φρόντισε από τη δική του στήλη στο «Βήμα» να εξισώσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, μέσω της άθλιας ειρωνείας περί «Ζωής Κασιδιάρη». Ο κ. Πρετεντέρης είχε προλάβει πριν από 18 χρόνια να παρουσιάσει τον Μιχαλολιάκο και τους υποτακτικούς του σε μια επεισοδιακή εκπομπή που σφράγισε τη νεότευκτη τότε ιδιωτική τηλεόραση.
Ηταν Μάιος του 1995 και συμπληρώνονταν πενήντα χρόνια από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Γιάννης Πρετεντέρης επέλεξε να γιορτάσει την ιστορική επέτειο παρέα με τον..

Ενας «ξεπεσμένος» και «ανήθικος» δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη

                                                         σκιτσο: Κώστας Κουφογιώργος
Η κραυγή του «δημοσιογράφου των χαλυβουργών» Γιώργου Μιχαηλάρη - Τι αναφέρει σε επιστολή του προς την Κ.Ε του ΚΚΕ

«Όχι, το ΚΚΕ και ο Ριζοσπάστης δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση σαν τη Χαλυβουργία του Μάνεση. Ο Ριζοσπάστης είναι Οργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, του κόμματος της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και σε αυτό συνειδητά βρισκόμαστε όλοι όσοι εργαζόμαστε εκεί μέλη του κόμματος και μη.(...)
Στα 17 χρόνια ρεπορτάζ στο «Ριζοσπάστη» δε κέρδισα προνόμια και παχυλούς μισθούς. Το μόνο που κατάφερα να κερδίσω είναι οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου μετά από 9 μήνες καθημερινά στο πλάι τους, να με αποκαλούν «ο δημοσιογράφος των χαλυβουργών» και οι συνάδελφοι της εφημερίδας..

Ο προκλητικός κύριος Κονδυλούδης

Συμπαράσταση της ΠΟΕΣΥ στους εργαζόμενους των ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ

Έχουν περάσει 3 χρόνια από το αιφνιδιαστικό λουκέτο που έβαλε ο εκδότης Γιώργος Κονδυλούδης στην εφημερίδα ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ αφήνοντας χωρίς δουλειά μέσα σε μια νύχτα 20 εργαζόμενους, διοικητικούς, τεχνικούς και δημοσιογράφους και ενώ η επιχείρηση του σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε την 25 Φεβρουαρίου 2010 ήταν απόλυτα υγιής και βιώσιμη από οικονομικής πλευράς.
Ο εκδότης Γ. Κονδυλούδης λίγους μήνες μετά το κλείσιμο των ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ ξεκίνησε νέα επιχειρηματική δραστηριότητα εκδίδοντας την εφημερίδα ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ με άλλο προσωπικό.
Από την πρώτη μέρα του κλεισίματος της εφημερίδας ο εκδότης Κονδυλούδης ξεκίνησε..

Τέλος τα ταξίδια στο εξωτερικό για τον Ανδρέα Μ. Κουρή

Eλεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 100.000 ευρώ και του όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, για χρέη στο δημόσιο, ο Ανδρέας Κουρής, γιος του εκδότη Μάκη Κουρή.
Ο 38χρονος, που συνελήφθη τη Δευτέρα στο Χαλάνδρι, κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για οφειλή περίπου 1,4 εκατομμυρίων ευρώ της εταιρείας δισκοπωλείων «Μετρόπολις». Το ποσό αφορά μη καταβολή ΦΠΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών.
Την ίδια ώρα ο Α. Κουρής ενώ ισχυρίζεται ότι δεν έχει να πληρώσει τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους στα Metropolis, μέσα στους τελευταίους..

Η Ελευθεροτυπία ομιλεί και γερμανικά

Unsere auslandischen Freunde und wir Griechen

Δυσκόλεψε λίγο σήμερα τους αναγνώστες της η Ελευθεροτυπία. Και ειδικά με ένα κείμενο του καθηγητή Κώστα Μπέη στην 11η σελίδα της εφημερίδας υπό τον τίτλο Unsere auslandischen Freunde und wir Griechen (Οι ξένοι φίλοι μας κι εμείς οι Ελληνες) που είναι όλο γραμμένο στα γερμανικά!
Βέβαια αν ανατρέξουν στην σελίδα 8 θα βρουν το ίδιο κείμενο του Κ. Μπέη στα ελληνικά, με το ακόλουθο υστερόγραφο:  Το κείμενο τούτο, διατυπωμένο σε γερμανική γλώσσα, δημοσιεύεται και στη σελίδα 11 της «Ε», με τον καημό του συγγραφέα ενώπιον των φίλων Γερμανών και άλλων Ευρωπαίων, καθώς και με την προσδοκία ότι κάποιοι συμπατριώτες μας, αφού το διαβάσουν, θα το προωθήσουν σε Γερμανούς ή γνώστες της γερμανικής γλώσσας φίλους τους...

Μετά απ' αυτόν, το Χ.Α.Ος (ad infinitum)

Μετά την 5η υπενθύμιση ήρθε (επιτέλους) η ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ad infinitum.
Γράφεται εντός πλαισίου, για 6η συνεχή ημέρα, στη στήλη πολιτικά Παρασκήνια της Ελευθεροτυπίας:
Εργολάβος της συκοφαντίας;
Καλώ προσωπικά από 4 Απριλίου τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να κατονομάσει το κόμμα και το χώρο του οποίου η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κατ' αυτόν συνιστά όργανο. Εάν δεν το κάνει, δεν είναι τίποτα λιγότερο από κοινός συκοφάντης.
Χ.Α.ΟΣ
Το παραπολιτικό στην «Ε» δημοσιεύεται μετά τις δηλώσεις Βενιζέλου στην προανακριτική της Βουλής όπου υποστήριξε ότι και οι ιδιοκτήτριες της «Ελευθεροτυπίας» έβγαλαν κεφάλαια από..

«Ρε μόμολα, η φυλακή είναι για τα κορόιδα»...

Τρία καλοκαίρια πριν, στην ήρεμη παραλία Λιθερό, σε μεγάλη απόσταση από τη μεγάλη αμμουδιά του Λουρδά, η κεφαλλονίτικη παρέα έχει κέφια. Το «κάζο», τα τραταμέντα και τα χορτάτα γέλια πηγαινοέρχονται καθώς η σύναξη μπουρλάρει, κοινώς αστειεύεται. Στην ομήγυρη καταφθάνει αιφνιδίως και ο συντοπίτης τους Γιώργος Κουρής με μαύρο μαγιό, μαύρο γυαλί και μαύρο πέδιλο πάνω σε ένα μπλε βεσπάκι.
«Καλώς τον γαιοκτήμονα», τον υποδέχεται σκωπτικά η θερινή παρέα με τη θυμηδία που της χαρίζει η κατανάλωση άφθονης ρομπόλας. Χείμαρρος ο εκδότης με το θορυβώδες και παρορμητικό ύφος του, δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω. «Εγώ, ρε μπαγάσες, δεν είμαι ούτε γαιοκτήμονας, ούτε εργολάβος. Αλλοι είχαν το Μέγαρο, τον Πανελλήνιο και τα διόδια για να ξεσκάνε. Εγώ έφτιαξα ένα ευλογημένο μποστάνι που βγάζει φράπες ίσαμε χειμωνιάτικα καρπούζια για να μου τα κλέβετε τις νύχτες», τους απαντάει περιπαικτικά. Σε όλους, άλλωστε, είναι γνωστό ότι σε..

Επεισόδιο με τον Ψαριανό σε μπαρ της πλατείας Μαβίλη

Επεισόδιο τη νύχτα της Δευτέρας με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρη Ψαριανό σε μπαρ της πλατείας Μαβίλη του οποίου είναι τακτικός θαμώνας. Δύο νεαροί, πελάτες του μαγαζιού, είχαν έντονο φραστικό επεισόδιο με τον βουλευτή που συνοδευόταν από τέσσερα άτομα. Οι δύο άνδρες όταν διαπίστωσαν την παρουσία του βουλευτή που στηρίζει την τρικομματική κυβέρνηση, του απηύθυναν απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και τον στόλισαν με κοσμητικά επίθετα αποδίδοντας του ευθύνες για τη φτώχεια και την ανέχεια που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία. Ο Ψαριανός απέφυγε να ανοίξει διάλογο μαζί τους...

Ο λογιστής «φαντομάς», οι υποσχέσεις του Τρίψα και οι απλήρωτοι στην «Ελλάδα» σήμερα...

Τον περασμένο Ιούνιο είχαμε καλοδεχτεί την εκδοτική προσπάθεια του Σπύρου Τρίψα που έβγαλε στα περίπτερα την ημερήσια εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο». Κι αυτό γιατί δημιούργησε προσδοκίες για απορρόφηση ανέργων από τον πολύπαθο κλάδο των μίντια.
Στην εφημερίδα του Τρίψα, μέχρι τον Δεκέμβριο οι πληρωμές γίνονταν με μικρή καθυστέρηση, ενώ εδώ και τέσσερις μήνες η «Ελλάδα αύριο», όπως γράφουν και οι financialcrimes, έχει εισέλθει και αυτή στο… κλαμπ της απλήρωτης εργασίας. Mάλιστα η ΕΣΗΕΑ πριν από ένα μήνα είχε στείλει επιστολή-καταγγελία προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) όπου ανέφερε ότι «η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εκδόσεις ΠΑΤΡΙΔΑ Α.Ε.», που εκδίδει την..

Νέα 24ωρη στην «Μακεδονία»- Λογοκρισία στον «Αγγελιοφόρο»- Αγωγές στη Μετροσπορ

Νέα 24ωρη απεργία στην εφημερίδα «Μακεδονία» για την ερχόμενη Παρασκευή αποφάσισε το δ.σ της ΕΣΗΕΜΘ με αίτημα την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και την καταβολή δόσεων της αποζημίωσης, που οφείλεται σε όσους είχαν απολυθεί με… εθελούσια. Στους εργαζόμενους οφείλονται μισθοί 2,5 περίπου μηνών (εξόφληση Ιανουαρίου και μισθοί Φεβρουαρίου και Μαρτίου). Η εργοδοσία ακόμα επικαλείται το περίφημο πρόγραμμα «ενίσχυσης επιχειρηματικού σχεδίου αναδιάρθρωσης» το οποίο ενώ φέρεται να έχει εγκριθεί..

Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες. Προς το παρόν...

Τι γράφει το Reuters

Δύο μέτρα και δύο σταθμά εφαρμόζει η Ευρώπη στο ζήτημα των ελληνικών και των κυπριακών τραπεζών, γράφει το Reuters. Η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank χρειάζονται 15,6 δισ. ευρώ και δυσκολεύονται να προσελκύσουν ιδιωτικά κεφάλαια. Όμως, αντί να υποφέρουν ένα κανονικό bail in, όπως συνέβη στην περίπτωση των κυπριακών τραπεζών, θα παραμείνουν άθικτες.
Πώς εξηγείται αυτό; Όπως επισημαίνει το Reuters, ένας λόγος είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να ποντάρουν στα 50 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης από την τελευταία συμφωνία..

Οι Αμερικάνοι είναι φίλοι μας;

Ο Αλέξης κι ο άλλος Αλέξης...

Αναψε και κόρωσε ο Αλέξης Παπαχελάς με κάποιες από τις απαντήσεις του (πράγματι) cool  Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της μαγνητοσκοπημένης συνέντευξης στην εκπομπή Νέοι Φάκελοι.
Πολλά από αυτά που έλεγε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν άρεσαν στον Παπαχελά αλλά έκανε την ανάγκη φιλότιμο και κρατήθηκε. «Οι Αμερικανοί είναι συμμαχοί μας;» ρώτησε (όχι που δεν θα ρώταγε) ο Παπαχελάς. «Κανένας δεν θα έρθει να μας σώσει αν δεν έχει συμφέρον» είπε ο Τσίπρας, για να επανέλθει ο Παπαχελάς: «Σχετικά με τους ενεργειακούς πόρους μας σε ποιους θα ποντάρουμε; Ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας;..

Ο Μπόμπολας προετοιμάζεται για πόλεμο κι ο Ψυχάρης ετοιμάζεται να την «κάνει»...

** Την περιέργεια των περαστικών κίνησαν τα «οχυρωματικά» έργα που έχουν αναστατώσει τους περίοικους αλλά και τους εργαζόμενους στο συγκρότημα του Πήγασου στην Μεταμόρφωση. «Ετοιμάζεται για πόλεμο ο Μπόμπολας;» αναρωτηθηκαν κάποιοι βλέποντας να αντικαθίστανται τα κάγκελα των δύο μέτρων με άλλα πολύ ψηλότερα. «Τι φοβάται άραγε και ενισχύει την περίφραξη;» είπε καποιος περαστικός από το (κτιριακό) συγκρότημα της Μεταμόρφωσης στο Χαλάνδρι που θυμήθηκε κάποιες από τις κινητοποιήσεις εργαζόμενων έξω από το (κτιριακό) συγκρότημα της Μεταμόρφωσης στο Χαλάνδρι..

** Την ίδια ώρα ο βασικός μέτοχος του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης κάνει δεύτερη απόπειρα εξόδου..

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ο θεατρικός συγγραφέας Κώστας Γιαννακίδης και η «παράλειψη» του Χρήστου Ξανθάκη

Θέλουμε να επισημάνουμε ένα λαθάκι ή μάλλον μία παράλειψη στη στήλη «3 ερωτήσεις»  της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας που δημοσιεύονται στις σελίδες των μίντια. Στις ερωτήσεις απαντά ο γνωστός και μη εξαιρετέος Κώστας Γιαννακίδης και η «παράλειψη» (μάλλον) είναι του έχοντος την αρχισυνταξία της στήλης, Χρήστου Ξανθάκη. Πρώτα από όλα στις ιδιότητες του Κ. Γιαννακίδη (δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και διαχειριστής του protagon.gr) δεν υπάρχει αυτή του θεατρικού συγγραφέα ενώ τουλάχιστον μία από τις τρεις ερωτήσεις θα έπρεπε να αφορά το θέατρο και το θεατρικό έργο «Και δεν έχει ξημερώσει ακόμα» (που όπως μαθαίνουμε πήγε «σφαίρα»).
Και μια υπενθύμιση: Οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Και δεν έχει ξημερώσει ακόμα»..

Η τροπολογία-σκάνδαλο που καλύπτει στελέχη τραπεζών και ο ρόλος του Νότη Μηταράκη

Απαλλάσσει από τις ευθύνες τους τις διοικήσεις τραπεζών για δάνεια σε κόμματα και… άλλους φορείς

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η σκανδαλώδης κυβερνητική μεθόδευση με την τροπολογία που κατατέθηκε από 3 βουλευτές της ΝΔ στο νομοσχέδιο για τις επενδύσεις. H τροπολογία απαλλάσσει από ενδεχόμενη δίωξη για απιστία τα μέλη της διοίκησης τραπεζών που έδωσαν «θαλασσοδάνεια» σε νομικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων και τα πολιτικά κόμματα.
Η τροπολογία-σκάνδαλο ψηφίστηκε κρυφά με τις υπογραφές τριών βουλευτών της Ν.Δ. που έχουν στενές σχέσεις με το Μαξίμου, την προηγούμενη Πέμπτη, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το..

Η Εθνική πλήρωνε κι ο Κύρτσος διέψευδε (και καλά έκανε)...


Χαμός γίνεται σχετικά με την πληρωμένη διαφήμιση της Εθνικής Τράπεζας για την εξαγορά της Eurobank που δημοσιεύθηκε στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας του Γιώργου Κύρτσου. Στην ίδια σελίδα δημοσιεύεται ενυπόγραφο άρθρο του εκδότη της εφημερίδας Free Sunday με το οποίο όχι μόνο εκτιμά ότι ΔΕΝ θα γίνει το περιβόητο deal αλλά προβλέπει Κυπριακό μοντέλο στις δυο τράπεζες, δηλαδή κούρεμα των καταθέσεων σε Εθνική και Eurobank!
Η ευθύνη βεβαίως δεν αφορά το δημοσιογράφο, αλλά τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας που πλήρωνε χιλιάδες ευρώ για διαφημίσεις ενώ το deal με την Eurobank ήταν στον αέρα!..

Γιατί συνελήφθη κι ο έτερος Ανδρέας Κουρής (του MAD και των Metrοpolis)

 Συνελήφθη χθες το πρωί στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου, ο 38χρονος Ανδρέας Γεράσιμου Κουρής, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της ανώνυμης εταιρείας των καταστημάτων Metropolis, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 1.372.930,21 ευρώ. O Aνδρέας.Κουρής (του ομίλου ΜAD και των Metropolis), κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Την ίδια ώρα ο Α. Κουρής, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν έχει να πληρώσει τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους στα Metropolis, μέσα στους 10 τελευταίους μήνες έχει βρει χρήματα για να διοργανώσει δύο πανάκριβες γκλαμουράτες φιέστες, ενώ μέσα σε λίγες μέρες ετοιμάζεται να διοργανώσει και μια τρίτη. Στην αρχή τα βραβεία MAD, στη συνέχεια τον ελληνικό τελικό της EUROVISION (που του παραχώρησε σκανδαλωδώς με αδιαφανείς διαδικασίες..

Ο «συνάδελφος» Τράγκας, ο «φιλόξενος» Αλαφούζος και οι εργαζόμενοι της Καθημερινής

Εντονη ήταν η αντίδραση των εργαζόμενων στην εφημερίδα Καθημερινή για το γεγονός ότι ο «συνάδελφος» Τράγκας αποφάσισε να δώσει βήμα (με τη συναίνεση του «φιλόξενου» Αλαφούζου) και μάλιστα χωρίς αντίλογο σε τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα πραγματοποίησαν συνέλευση και εξέδωσαν ανακοίνωση η οποία αναφέρει:
«Εμείς οι εργαζόμενοι της Καθημερινής αποδοκιμάζουμε έντονα την εκπομπή «Ελεύθερος Σκοπευτής» του Γιώργου Τράγκα στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» της 7ης Απριλίου 2013, στην οποία είχαν προσκληθεί τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Δεν μας αφορούν ούτε οι λόγοι, ούτε τα κίνητρα που ο εν λόγω «συνάδελφος» αποφάσισε να..

Πρετεντέρη απολογία...

(ΒΙΝΤΕΟ)
Ποτε άλλοτε οι τηλεθεατές δεν τον είχαν δει έτσι. Να χάνει την ψυχραιμία του, να απολογείται και να καταφεύγει σε επιχειρήματα κατώτερα του γνωστού υπεροπτικού ύφους και ήθους του, όπως τα χρόνια προϋπηρεσίας που έχει στο επάγγελμα.
«Στα σχεδόν 30 χρονια δημοσιογραφικής σταδιοδρομίας μου, δεν βρέθηκε ποτε ενας, δεν διανοήθηκε ποτε ενας, να με κατηγορήσει για επιθέσεις με αγοραίες εκφράσεις ή για σεξιστικού τυπου χαρακτηρισμούς. Δεν έχω δώσει ποτέ δικαίωμα να αμφισβητήσει το ήθος και την επαγγελματική μου».
Ολα αυτά με αφορμή την επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεγκα, η οποία κάνει λόγο για «δημοσιογραφική κατάντια» του Πρετεντέρη και γνωστοποιεί ότι δεν θα συμμετέχει κανείς εκπρόσωπός του ΣΥΡΙΖΑ στις εκπομπές του δημοσιογράφου.
Παρά το γεγονός ότι ο Πρετεντέρης είπε ότι η επιστολή δεν χρήζει απάντησης και η θέση της είναι..

Το Πρωτοδικείο δικαίωσε απολυμένο δημοσιογράφο του ΔΟΛ

Δικαίωση για τον δημοσιογράφο του Βήματος, Τάκη Τσιμπούκη από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Ο Τσιμπούκης είχε απολυθεί από το ΒΗΜΑ τον Δεκέμβριο του 2010 μαζί με άλλους 20 συναδέλφους του όταν έγινε η μεγάλη «εκκαθάριση» εργαζόμενων από τον Σταύρο Ψυχάρη.
Θυμίζουμε ότι ο Τάκης Τσιμπούκης κάλυπτε επί πολλά χρόνια το δικαστικό ρεπορτάζ και το ρεπορτάζ του υπουργείου Δικαιοσύνης στο ΒΗΜΑ, ενώ τον Μάϊο του 2012 ανέλαβε διευθυντής του γραφείου τύπου του υπηρεσιακού πρωθυπουργού (και πρωην προέδρου του ΣτΕ) Παναγιώτη Πικραμμένου.
Στην περίπτωση του Τάκη Τσιμπούκη, το δικαστήριο έκρινε  ότι η απόλυσή του ήταν άκυρη και ότι ο δημοσιογράφος δικαιούται να..

«Σπουδαία μέρα» ο θάνατος της Θάτσερ λένε οι ανθρακωρύχοι

Μισούσε απόλυτα τους εργαζόμενους και ήταν το πιο μισητό πρόσωπο στις τάξεις των ανθρακωρύχων - κι όχι μόνο

«Ο θάνατος της Μάργκαρετ Θάτσερ σήμανε μια σπουδαία ημέρα για τους ανθρακωρύχους στη Βρετανία» ήταν μια από τις χαρακτηριστικές δηλώσεις συνδικαλιστών και εργαζόμενων. Η Θάτσερ ήταν ένα μισητό πρόσωπο στις τάξεις των ανθρακωρύχων (κι όχι μόνο) την δεκαετία του 1980, έπειτα από την μετωπική σύγκρουσή της με τα συνδικάτα και την άρνησή της να ικανοποιήσει οποιοδήποτε αίτημα των εργαζόμενων.
«Είμαι ικανοποιημένος που ζω περισσότερο από εκείνη», είπε χαρακτηριστικά ο Ντέιβιντ Χόπερ,..

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Οι φθαρμένες ταμπλέτες του Μεμή, ο θαυμασμός για τους μπλόγκερς και η Continental του Καρακούση

O Χρήστος Μεμής αν μη τι άλλο γνωρίζει να ελίσσεται, να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Ενας γνήσιος εφημεριδάς, όπως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται, κατόρθωσε  γρήγορα να περάσει στην ψηφιακή εποχή της ενημέρωσης.
O διευθυντής των ΝΕΩΝ, παρά το γεγονός ότι δεν διανύει και την πρώτη νεότητα, έβαλε κάτω τις νέες τεχνολογίες και τις έμαθε κι απ΄ την καλή κι απ΄ την ανάποδη. Εξάλλου ο Χρήστος Μεμής ανέκαθεν ασχολιόταν με το διαδίκτυο και μάλιστα την ώρα που η σχέση των άλλων δημοσιογραφικών στελεχών του Σταύρου Ψυχάρη με την τεχνολογία, έφτανε μέχρι τις γραφομηχανές continental και τα μελάνια του πιεστηρίου.
Οταν οι Καψής, Καρακούσης και λοιποί έγραφαν ακόμη τα κείμενά τους σε δημοσιογραφικό χαρτί ή στη γερμανική continental που μάλιστα την είχαν περι πολλού, ο Μεμής σερφάριζε στο διαδίκτυο..

Ο Σκαρμούτσος σεφ στο ΙΚΕΑ! Ηρθαν και τα νέα (πάμφθηνα) κεφτεδάκια

Και τον σεφ με τα τατουάζ Δημήτρη Σκαρμούτσο επιστράτευσε το ΙΚΕΑ για να απενοχοποιήσει τα «αλογίσια κεφτεδάκια ».
Ο τηλεοπτικός μάγειρας μετά τη διαφήμιση με τα γιαούρτια ΦΑΓΕ ανοίγεται ακόμη περισσότερο και θα παρουσιάσει λέει στο ΙΚΕΑ «φανταστικές πρωτότυπες συνταγές» μόνο για τους πελάτες του πολυκαταστήματος. Παρεμπιπτόντως στο ΙΚΕΑ κατέφθασαν - σύμφωνα με την διαφήμιση της εταιρείας-  τα νέα κεφτεδάκια αποκλειστικά από βοδινό και χοιρινό κρέας! Και μάλιστα σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή καθώς έριξαν τις τιμές και από 3,20 ευρώ έφτασαν να πωλούν 1 ευρώ τα 10 κεφτεδάκια.
Προφανώς επειδή το ΙΚΕΑ έπαθε μεγάλη ζημιά από τα «αλογίσια κεφτεδάκια» προσπαθεί τώρα με..

Νυχτερινό σόου ναζιστών στον ΣΚΑΪ

«Γιατί κατουρήσατε στη τζαμαρία του MEGA, κύριε Παππά;»... ρώτησε ο Τράγκας, μη παραλείποντας να σχολιάσει την εκτόξευση του ταραμά με τη φράση «κοίτα τι ωραία που σκάει!» ...
Η απάντηση: «Λίγα έκανα στο τουρκοκάναλο. Περισσότερα θα 'πρεπε να 'χα κάνει!»
Ο Τράγκας, έχοντας σπαρταριστό το λαβράκι στα χέρια, τράβηξε το... κατούρημα. «Το μετανιώσατε;», «Δεν ήταν χυδαίο;» .
Ο Παππάς, όχι μόνο δε φάνηκε μετανιωμένος, αλλά χαρακτήρισε το MEGA «χυδαίο» και «τσοντοκάναλο».  Το show συνεχίστηκε με τον αστέρα των Χρυσαυγιτών, Κασιδιάρη...

Τι «προβάρει» ο Βαγγέλης Μαρτιγόπουλος στον ΔΟΛ;

 Η σχέση με τον εθνικό διαφημιστή Μάκη Σεριάτο και η εταιρεία του εφοπλιστή

Δεν μπορώ παρά να σημειώσω όσα λένε οι κακές γλώσσες στη Μιχαλακοπούλου. Οτι δηλαδή ο νέος επιχειρησιακός διευθυντής Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος από τη μία λειτουργεί ως «μάτι» και ως «αυτί» και από την άλλη φιλοτεχνεί εκ νέου το προφίλ του δυναμικού στελέχους για να ξαναμπεί στην αγορά όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Το ρόλο, βέβαια, του οφθαλμού και του ωτός τον είχε παίξει και ένα άλλο πλάσμα σε παλαιότερες εποχές, μόνο και μόνο για να παρακαλάει πάνω στο εξάμηνο «πάτε με Βουλγαρία, πάτε με Ρουμανία, πάτε με όπου θέλετε, δεν αντέχω άλλο εδώ πέρα!». Πάνω στη βράση, ρώτησα και κάνα δυο κακά παιδιά για τη σχέση του Ευάγγελου Μαρτιγόπουλου με τον κάποτε «εθνικό διαφημιστή» Μάκη Σεριάτο στα χρυσά χρόνια..

Ο «Νονός» εκτίναξε την κυκλοφορία του Πρώτου Θέματος

Εκτινάχτηκε στα ύψη η κυκλοφορία της εφημερίδας Πρώτο Θέμα αυτή την Κυριακή καθώς ξεκίνησε η προσφορά της θρυλικής τριλογίας του «Νονού». Αυτή την εβδομάδα η εφημερίδα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των πρακτορείων, πούλησε πανελλαδικά περισσότερα από 180.000 φύλλα καθώς δόθηκε στους αναγνώστες το πρώτο μέρος της τριλογίας του «Νονού» ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες ταινίες.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το ΒΗΜΑ που..

ΟΠΑΠ - Intralot: στην Κάντζα κάνουν λόγο για «Βατοπέδι του Σαμαρά»

Στην Κάντζα σχολιάζοντας την πολιτική απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να ανανεώσει την αμαρτωλή και απόρρητη(!) σύμβαση ΟΠΑΠ-INTRALOT,  κάνουν λόγο για «Βατοπέδι του Σαμαρά». Η ανανέωση έγινε 11 μέρες πριν υποβληθούν οι δεσμευτικές προτάσεις των υποψήφιων αγοραστών του 33% του Οργανισμού, εκπρόσωποι των οποίων πρόκεται να συναντηθούν εκτάκτως. Πληροφορίες κάνουν λόγο για απόσυρση του ενδιαφέροντος τους.
"Είναι αστείο να δίνει λεφτά ο ΟΠΑΠ στον Σωκράτη Κόκκαλη (πάνω από 500 εκατ. αν συνυπολογισθούν και τα λαχεία) για να τον αγοράσει...", σχολιάζουν. Ο ΟΠΑΠ ο οποίος φιλοδοξεί να πουληθεί ολόκληρος 700 εκατ. ευρώ δίνει 500 εκατ. στον Κόκκαλη με τις δύο πρόσφατες αναθέσεις.
Εκτός από τον Κοντομηνά ο οποίος έχει βγει στα κάγκελα πληροφορίες θέλουν και τους..

Οι «καλοθελητές» και οι υπόγειες προσπάθειες για επανέκδοση της Αυριανής

ΥΠΟΓΕΙΕΣ προσπάθειες για επανέκδοση της «Αυριανής» καταγγέλλουν πρώην δημοσιογράφοι του φύλλου, φωτογραφίζοντας σε ρόλους καλοθελητών παλαιούς συναδέλφους τους.
Το στόρι δεν είναι καινούργιο, καθότι «τρέχει» αδιαλείπτως τις τελευταίες εβδομάδες μαζί με την απαραίτητη λίστα ονομάτων. Οσοι περιλαμβάνονταν σε αυτή υποτίθεται ότι θα έπαιρναν ένα χιλιαρικάκι «στο φιλικό» για να επιστρέψουν, ενώ οι υπόλοιποι θα κάθονταν στα σπίτια τους λαμβάνοντας πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών τους και ολίγων «έναντι» από καιρού εις καιρόν. Κάποια στιγμή μάλιστα έκανε την εμφάνισή της και «εναλλακτική» λύση του τύπου «πάρτε ένα τριχίλιαρο και άντε στο καλό». Ελάχιστοι το δέχθηκαν, πάντως, και το σενάριο δεν προχώρησε. Στη συνέχεια; Κανείς δεν ξέρει, αν η επόμενη προσφορά θα είναι πιο γενναιόδωρη...
ΚΑΤΑ Τ' ΑΛΛΑ, ενδιαφέρουσες ήταν οι παρουσίες των Σταύρου Ψυχάρη και Νίκου Χατζηνικολάου ως μαρτύρων υπεράσπισης των Γιώργου και Αντρέα Κουρή. Ακόμη πιο ενδιαφέρον θα ήταν να είχε..

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ζητάει 500.000 ευρώ από το UNFOLLOW

Τι ισχυρίζεται στην αγωγή του ο επιχειρηματίας και τι απαντά το περιοδικό

Aγωγή στο περιοδικό UNFOLLOW έκανε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης και ζητάει 500.000 ευρώ από τον συντάκτη Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο για το ρεπορτάζ «Λαθρεμπόριο πετρελαίου: Θα σπάσει ο νόμος της σιωπής;». Το περιοδικό γράφει σχετικά με την αγωγή:
«Χθες έφτασε στα χέρια μας αγωγή του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη για το ρεπορτάζ μας «Λαθρεμπόριο πετρελαίου: Θα σπάσει ο νόμος της σιωπής;», που δημοσιεύτηκε στο 14ο τεύχος του UNFOLLOW (Φεβρουάριος 2013). Ο κ. Μελισσανίδης  ζητάει  500.000 ευρώ από τον συντάκτη του ρεπορτάζ Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο. Το σκεπτικό της αγωγής είναι εκτενές αλλά συνοψίζεται στον ισχυρισμό ότι ο κ. Μελισσανίδης δεν έχει… καμία σχέση με την Aegean Oil.
Αν, όπως υποστηρίζει, ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης δεν έχει καμία σχέση με την Aegean Oil, αυτό..

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

«Ο Γ. Μουρούτης δεν διαθέτει βασικές ικανότητες κατανόησης του γραπτού λόγου...»

Ευθείες βολές από τον Αρη Χατζηστεφάνου κατά του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργου Μουρούτη. Αφορμή τα όσα έγραψε στο twitter ο Γ. Μουρούτης κατηγορώντας για... λογοκρισία τον Χατζηστεφάνου αναφέροντας ότι «μοντάρισε βίντεο εξαφανίζοντας το logo του ΚΚΕ»
Ο Α. Χατζηστεφάνου απάντησε γράφοντας:
«O κύριος ΓιώργοςΜουρούτης, η αμοιβή του οποίου είχε φτάσει έως και τα 8.000 ευρώ, έχει πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες του Mεγάρου Μαξίμου και αποτελεί το «πρόσωπο» του Έλληνα πρωθυπουργού προς τα μέσα ενημέρωσης. Το γεγονός ότι δεν διαθέτει βασικές ικανότητες κατανόησης του γραπτού λόγου μήπως τον καθιστά επικίνδυνο για τη χώρα; Τι άλλο πρέπει να συμβεί έως ότου ο πρωθυπουργός..

Λιάτσος: Θα κλείσω στη φυλακή Μπόμπολα και Τσεκούρα!

Τι γράφει το Εθνος περί χρεών του Λιάτσου στην Εφορία και πως απαντάει ο δημοσιογράφος 

Στο μάτι του κυκλώνα ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ Αιμίλιος Λιάτσος. Στο μπαράζ καταγγελιών από εργαζόμενους της ΕΡΤ προς τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ήρθε να προστεθεί και μια νέα, προσωπική, επίθεση  εναντίον του από το συγκρότημα Μπόμπολα μέσω της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ.
Στο κυριακάτικο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα της Μεταμόρφωσης αναφέρεται σε εκκρεμότητες και 4 εντάλματα κατάσχεσης κατά του Αιμίλιου Λιάτσου ενώ με μια δόση ειρωνίας στον τίτλο της (δίπλα στη φωτογραφία του δημοσιογράφου) γράφει: ΟΙ ΩΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ... Μάλιστα η εφημερίδα απευθύνει το εξής ερώτημα προς την κυβέρνηση και ειδικότερα προς τον καθ' ύλην αρμόδιο κυβερνητικό εκπρόσωπο: όταν καθημερινά συλλαμβάνονται επιχειρηματίες για χρέη προς το Δημόσιο και οδηγούνται στα δικαστήρια ή και στις φυλακές, πώς..

Oταν ο μπλόγκερ (δεν) έχει κέφια...

Πάντα μου έλεγε ένα γνωστός και μη εξαιρετέος μπλόγκερ ότι είναι δύσκολο να συντηρήσεις τη θεματολογία ενός ιστολογίου. Και εμείς του απαντούσαμε «έλα μωρέ σιγά το δύσκολο...».
 Κι όμως το παλληκάρι είχε δίκιο. Το μπλόγκινγκ θέλει κόπο, χρόνο και κυρίως κέφι. Και πες ότι χρόνο βρίσκεις και ξενυχτάς και κάνεις τον κόπο να ψαχτείς για να ενημερώσεις το μπλογκ. Το κέφι όμως που να βρεθεί την σήμερον ημέρα; Και χωρίς κέφι είναι πάρα πολύ δύσκολο να σκεφτείς, να ψάξεις, να γράψεις, να μαζέψεις το μυαλό σου και να καθήσεις να ενημερώσεις (το μπλογκ). Αυτά...

Υ.Γ: Ευχαριστούμε κάποιους παλιούς αναγνώστες που μας ενημερώνουν και μας «ξυπνάνε» με τα..

Το ΚΚΕ και οι άνθρωποι της «πίσω πόρτας»

Κατανοούμε την «έκπληξη» για το βάθος, για την ποιότητα και για το ουσιαστικό περιεχόμενο του Προσυνεδριακού Διαλόγου για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ εκ μέρους όσων έχουν συνηθίσει να ζουν και να σκέφτονται με τους κανόνες της ίντριγκας, του μιντιακού παρασιτισμού, της υποκρισίας, του καιροσκοπισμού, της καμαρίλας, της κομματικής ψευτοδημοκρατίας.
Κατανοούμε τον «πόνο» τους να «διορθώσουν» τους κομμουνιστές όσον αφορά τη στρατηγική και την τακτική που θα φέρει το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό, μιας και άλλωστε είναι πασίγνωστος ο «καημός» τους και για το σοσιαλισμό και για τον κομμουνισμό.
Κατανοούμε και την εμετική συμπεριφορά τους που άλλοτε μεταμφιέζεται σε «έπαινο», σε..

Τα ταξιδάκια αναψυχής και οι «χρυσοδάκτυλοι» δημοσιογράφοι

«Eπικοινωνιακή αντεπίθεση» επιχειρεί η εταιρεία εξόρυξης χρυσού Eldorado Gold την ώρα που διογκώνεται το κλίμα διαμαρτυρίας των κατοίκων της Χαλκιδικής, αλλά και της Θεσσαλονίκης, για τη δρομολογημένη οικολογική καταστροφή.
Η εταιρεία καλεί πλήθος δημοσιογράφων από ολόκληρη τη χώρα σε επιδοτούμενο, πολυτελέστατο ταξίδι... αναψυχής, με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη, δεύτερο τις Σκουριές Χαλκιδικής και με τελικό προορισμό τα ορυχεία της Περγάμου στην γειτονική Τουρκία.
Οι δημοσιογράφοι που επελέγησαν από την εταιρεία, σύμφωνα με την πρόσκληση, αφού διαμείνουν σε πολυτελή ξενοδοχεία θα πραγματοποιήσουν επιτόπιο ρεπορτάζ στα ορυχεία της Χαλκιδικής σε “χώρους που λειτουργούν..

Η φορτισμένη σύσκεψη στη Μίνωος και η πλούσια φαντασία των «Παραπολιτικών»

Πολλές ήταν οι ανακρίβειες, να μην πούμε μπούρδες, που γράφτηκαν για τη σύσκεψη στην «Ελευθεροτυπια» την περασμένη Τετάρτη. Kι αυτό διότι σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση ο εκδότης Χάρης Οικονομόπουλος δεν υπαινίχθηκε άμεσο κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου και ΠΟΤΕ δεν έκανε λόγο για μεσαίο σχήμα όπως έγραψε, χρησιμοποιώντας αρκετή φαντασία, η εφημερίδα «Παραπολιτικά» στο φύλλο της 6/4/2013 (φωτό αριστερά). ΟΥΤΕ  για ενισχυμένες προσφορές του Κυριακάτικου είπε τίποτε ο Οικονομόπουλος, παρότι του ασκήθηκε και εισέπραξε έντονη κριτική για έλλειψη πολιτικής προσφορών.
Γεγονός είναι ότι στην φορτισμένη σύσκεψη (όπου δεν έλειψαν οι καβγάδες επί προσωπικού) ο
«παλιός» Γιάννης Τριάντης που μίλησε στην αρχή, ζήτησε η εφημερίδα να ξαναγίνει η..