ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Οι φθαρμένες ταμπλέτες του Μεμή, ο θαυμασμός για τους μπλόγκερς και η Continental του Καρακούση

O Χρήστος Μεμής αν μη τι άλλο γνωρίζει να ελίσσεται, να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Ενας γνήσιος εφημεριδάς, όπως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται, κατόρθωσε  γρήγορα να περάσει στην ψηφιακή εποχή της ενημέρωσης.
O διευθυντής των ΝΕΩΝ, παρά το γεγονός ότι δεν διανύει και την πρώτη νεότητα, έβαλε κάτω τις νέες τεχνολογίες και τις έμαθε κι απ΄ την καλή κι απ΄ την ανάποδη. Εξάλλου ο Χρήστος Μεμής ανέκαθεν ασχολιόταν με το διαδίκτυο και μάλιστα την ώρα που η σχέση των άλλων δημοσιογραφικών στελεχών του Σταύρου Ψυχάρη με την τεχνολογία, έφτανε μέχρι τις γραφομηχανές continental και τα μελάνια του πιεστηρίου.
Οταν οι Καψής, Καρακούσης και λοιποί έγραφαν ακόμη τα κείμενά τους σε δημοσιογραφικό χαρτί ή στη γερμανική continental που μάλιστα την είχαν περι πολλού, ο Μεμής σερφάριζε στο διαδίκτυο..
χωρίς φυσικά να παραλείπει ταυτόχρονα να ενημερώνεται από τις ξένες εφημερίδες που τις «ξεκοκκάλιζε» στην κυριολεξία. Οταν μάλιστα ανακάλυψε τον ξένο τύπο και στο διαδίκτυο κάθε βράδυ ξάπλωνε αγκαλιά με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή - από laptop και notebook μέχρι ipad και φθαρμένες βουλγάρικες ταμπλέτες...

Κάποιοι θυμούνται ότι ο νυν διευθυντής των ΝΕΩΝ ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε τα μπλογκς (προτού γίνουν «μόδα» στην Ελλάδα)  και πως πάντα παρακολουθούσε και θαύμαζε τους μπλόγκερ (Ελληνες και ξένους) μιλώντας για αυτούς με ενθουσιασμό σε ένα ακροατήριο που τον κοιτούσε πάντα απορημένο.
Με τούτα και με εκείνα κατόρθωσε αργά αλλά σταθερά να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ψυχάρη αναλαμβάνοντας τη δημοσιογραφική διεύθυνση του ΔΟΛ και στο χαρτί και στο διαδίκτυο. Γιατί μπορεί ο Σοφιανός, ο Στέλιος, να είναι (σχετικά) νέος κι ωραίος, αλλά ο παλιός (Μεμής) είναι αλλιώς, τα κάνει όλα και συμφέρει.

Υ.Γ: Από την επόμενη Κυριακή 14 Απριλίου ΤΟ ΒΗΜΑ θα ανακοινώσει λεπτομέρειες για την έναρξη των νέων συνδρομητικών υπηρεσιών και οδηγίες για την παραλαβή ταμπλετών που θα προσφέρει σε  χαμηλότερη τιμή, από αυτή της αγοράς, σε όσους επιλέξουν να γίνουν συνδρομητές. μέσω της υπηρεσίας HeliosKiosk. Στο όλο εγχείρημα έχει άμεση εμπλοκή ο Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, ο οποίος έχει την εμπειρία των τεχνολογικών εφαρμογών από την προϋπηρεσία του στην Cosmote. Μαζί με το Χρήστο Μεμή, αποτελούν (προς το παρόν) το νέο ισχυρό δίδυμο του ΔΟΛ.