ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ποιους επηρεάζει στην Ελλάδα η ανάκληση 3,4 εκατ. μοντέλων Τoyota, Nissan, Honda, Mazda

Περί τα 3,4 εκατομμύρια ιαπωνικά αυτοκίνητα μάρκας Toyota, Nissan, Honda και Mazda θα ανακληθούν σε ολόκληρο τον κόσμο, εξαιτίας αερόσακων που ενδέχεται να μην φουσκώσουν όταν χρειαστεί, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας.
Για την ελληνική αγορά, όπως ενημέρωσε η Honda, το πρόβλημα αφορά σε 1.980 αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν την περίοδο 2001-03. Πρόκειται για μοντέλα Jazz, Civic και CRV. Οι κάτοχοί τους θα κληθούν για αντικατάσταση των αερόσακων.
Πολύ λιγότερα είναι στην Ελλάδα τα μοντέλα της Mazda με τους ελαττωματικούς αερόσακους και αφορούν οχήματα της σειράς 6.
Για την Toyota, στην ελληνική αγορά, το πρόβλημα αφορά σε περίπου 15.000 οχήματα (μοντέλα..
Yaris, Avensis και Corolla, περιόδων 2001-2003) οι κάτοχοι των οποίων θα κληθούν με συστημένες επιστολές να περάσουν από τις αντιπροσωπείες για προληπτικό έλεγχο.
Από τη Nissan έγινε γνωστό ότι οι ελαττωματικοί αερόσακοι αφορούν πάλι σε οχήματα της ίδιας περιόδου (2001-03) και κυρίως τα μοντέλα X-Trail, Pickup, Patrol και Pathfinder.
Ο αερόσακος όλων αυτών των οχημάτων και των τεσσάρων εταιρειών που συναρμολογήθηκαν ανάμεσα στο 2000 και το 2004, είναι πιθανόν να μην ανοίξει σωστά σε περίπτωση ανάγκης εξαιτίας ελαττώματος στο πυροτεχνικό σύστημα που διασφαλίζει το φούσκωμα. Οι συγκεκριμένοι αερόσακοι προέρχονται από τον ίδιο προμηθευτή, σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο Μεταφορών.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Takata Corp, που κατασκευάζει τους αερόσακους, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία του προμήθευσε τους ελαττωματικούς αερόσακους.
Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ανακαλεί συνολικά 1,73 εκατομμύριο αυτοκίνητα, από τα οποία οι 580.000 κυκλοφορούν στη Βόρεια Αμερική και άλλες 490.000 στην Ευρώπη. Εκπρόσωπος της ιαπωνικής μάρκας διευκρίνισε ότι οι ελαττωματικοί αερόσακοι θα αντικατασταθούν από καινούργιους στο πλαίσιο της ανάκλησης. Απέφυγε ωστόσο να προσδιορίσει το κόστος της ανάκλησης για την εταιρεία.
Η Honda ανακαλεί 1,14 εκατ. οχήματα ανά τον κόσμο, η Nissan 480.000, ενώ η Mazda Motor Corp.45.500 οχήματα, που είναι εφοδιασμένα με παρτίδες των συγκεκριμένων αερόσακων.

- πηγή: tanea.gr