ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ζητάει 500.000 ευρώ από το UNFOLLOW

Τι ισχυρίζεται στην αγωγή του ο επιχειρηματίας και τι απαντά το περιοδικό

Aγωγή στο περιοδικό UNFOLLOW έκανε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης και ζητάει 500.000 ευρώ από τον συντάκτη Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο για το ρεπορτάζ «Λαθρεμπόριο πετρελαίου: Θα σπάσει ο νόμος της σιωπής;». Το περιοδικό γράφει σχετικά με την αγωγή:
«Χθες έφτασε στα χέρια μας αγωγή του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη για το ρεπορτάζ μας «Λαθρεμπόριο πετρελαίου: Θα σπάσει ο νόμος της σιωπής;», που δημοσιεύτηκε στο 14ο τεύχος του UNFOLLOW (Φεβρουάριος 2013). Ο κ. Μελισσανίδης  ζητάει  500.000 ευρώ από τον συντάκτη του ρεπορτάζ Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο. Το σκεπτικό της αγωγής είναι εκτενές αλλά συνοψίζεται στον ισχυρισμό ότι ο κ. Μελισσανίδης δεν έχει… καμία σχέση με την Aegean Oil.
Αν, όπως υποστηρίζει, ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης δεν έχει καμία σχέση με την Aegean Oil, αυτό..
αποτελεί ευτυχές γεγονός, διότι τότε ασφαλώς ο φερόμενος από το ίδιο το εταιρικό περιοδικό Aegean News ως ιδρυτής του Ομίλου Aegean, δεν θα έχει και κανένα ενδιαφέρον για το ρεπορτάζ που δημοσιεύουμε στο 16ο τεύχος του UNFOLLOW, σχετικά με την Aegean Power και τις παράδοξες αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Ιδιαίτερα καθότι στη μετοχική σύνθεση της Aegean Power συμμετείχε ο κ. Γιώργος Μελισσανίδης, δηλαδή ο γιος του. Εναγωνίως λοιπόν περιμένουμε και τις αγωγές του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη προς όσα ΜΜΕ είχαν τότε χαιρετήσει την είσοδο της Aegean στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, αναφέροντας πρωτίστως το δικό του όνομα και παίρνοντας συνεντεύξεις από τον ίδιο. Εναγωνίως περιμένουμε και νέα αγωγή για το ρεπορτάζ μας που αποδεικνύει ότι η εταιρεία Aegean Power, με συνιδιοκτήτες  τους  κ.κ. Βασίλη Μηλιώνη και Γιώργο Μελισσανίδη, φέσωσε το ελληνικό δημόσιο με 90.000.000 ευρώ.  Ο τίτλος του ρεπορτάζ είναι «Aegean Power / Hellas Power: Οι συνέταιροι Β. Μηλιώνης & Γ. Μελισσανίδης και ο ρόλος της ΡΑΕ» και το υπογράφει ο Λευτέρης  Χαραλαμπόπουλος.

Το γεγονός ότι η αγωγή εναντίον μας κατατέθηκε την 1η Απριλίου είναι ασφαλώς συμπτωματικό και ουδεμία σχέση έχει με την κυκλοφορία του UNFOLLOW 16 την μεθεπόμενη μέρα, στις 3 Απριλίου. Είμαστε βέβαιοι ότι ουδείς γνώριζε την πρόθεσή μας να δημοσιεύσουμε έρευνα για τα πεπραγμένα της Aegean Power, αφού το είχαμε κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό: τους μόνους που είχαμε οχλήσει, άλλωστε, ήταν τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, τη ΔΕΗ, τον (διάδοχο του) ΔΕΣΜΗΕ, τη ΓΕΝΟΠ, νομικούς, βουλευτές, υπουργούς, εισαγγελείς, τον πρωθυπουργό και τον κοινοτικό επίτροπο περί ανταγωνισμού. Λογικό να μην γνωρίζει κανένας τις προθέσεις μας να δημοσιεύσουμε τέτοια έρευνα, και μάλιστα παραμονές της συζήτησης για την πώληση του ΟΠΑΠ, όπου ένας από τους επικρατέστερους υποψήφιους είναι ο κ. Γιώργος Μελισσανίδης.
Οποιαδήποτε λοιπόν υπόνοια περί απόπειρας εκφοβισμού μας δεν φαίνεται να έχει καμία βάση. Το ότι πριν από δύο μήνες ο συντάκτης του ρεπορτάζ  Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του τηλεφωνικά από τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη, για τις οποίες έχει καταθέσει μήνυση, το θεωρούμε και αυτό παντελώς ασύνδετο με οποιαδήποτε απόπειρα φίμωσής μας. Παντελώς ασύνδετες είναι και οι  μεταμεσονύχτιες απειλητικές ενοχλήσεις που δέχεται ο συντάκτης μας όλο το τελευταίο διάστημα.
Επαναλαμβάνουμε ότι περιμένουμε και νέα αγωγή από τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη. Εάν είναι να τον βοηθήσουμε στο φιλανθρωπικό του έργο, θα βρούμε άλλα 500.000 ευρώ να του διαθέσουμε.  Ειδικά εάν ανέβηκε η τιμή του ΟΠΑΠ, φιλοδοξούμε με αυτό τον τρόπο να συνδράμουμε  στο δρόμο για την ανάπτυξη. Τις εκ νέου τηλεφωνικές απειλές του θα επιθυμούσαμε να τις αποφύγουμε. Τώρα «μιλάνε» οι αγωγές και οι μηνύσεις.
Τα υπόλοιπα είναι δουλειά της Δικαιοσύνης, όπου εκτός από αγωγές και μηνύσεις, έχουν κατατεθεί και τα στοιχεία της έρευνάς μας από το UNFOLLOW 16 για την Aegean Power και τη ΡΑΕ. Είμαστε βέβαιοι ότι θα πράξει το καθήκον της.
Όπως είμαστε βέβαιοι και για την αίσθηση καθήκοντος των αρμόδιων υπουργών, στους οποίους απευθύνεται η ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη διερεύνηση των στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνά μας. Θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι και άλλα κόμματα -ή και βουλευτές που μολονότι έχουν εκλεγεί με τα κυβερνώντα κόμματα, εντούτοις διατηρούν την απαραίτητη για τη Δημοκρατία ανεξαρτησία σκέψης- θα επιδιώξουν τη δημόσια διερεύνηση των στοιχείων αυτών.
Το UNFOLLOW συνεχίζει στην πορεία της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας.

UNFOLLOW»