ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

EΡΤ: πώς να έχετε πόζα Καραγκιόζη όταν ασκείτε δημοσιογραφία Χατζηαβάτη


Του Θανάση Καρτερού 

Είδες η ΕΡΤ;
Καλά: 3.000 ευρώ τον μήνα, ακόμα καλύτερα 3.500 ευρώ τον μήνα, ξέρουμε όλοι τι σημαίνουν και μάλιστα σε τέτοια εποχή. Αλλά πείτεν για τον Θεό σας, τι σημαίνει για την ΕΡΤ της λιτότητας σύμβουλος προγράμματος ενημερωτικών εκπομπών; Τι σημαίνει ειδικός σύμβουλος σε θέματα ραδιοφωνίας; Τι διάολο πάει να πει ειδικός σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας; Και πώς σε μια δημόσια επιχείρηση, που πρόσφατα έδιωξε κόσμο και υποτίθεται ότι διάγει περίοδο οικονομιών, βρίσκονται λεφτά για το διορισμό όχι μόνο μιας διμοιρίας στελεχών, αλλά και ενός λόχου συμβούλων;
Θα πείτε τα παιδιά που διορίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες δεν είναι όποια κι όποια. Ο Αιμίλιος Λιάτσος δεν χρήζει συστάσεων. Η κυρία από το Ράδιο Αλιβέρι, που προήχθη σε σύμβουλο επικοινωνίας, έχει το προνόμιο να βρίσκεται στην εκλογική περιφέρεια του κυρίου Κεδίκογλου. Η κυρία Σαλαγκούδη -η διάσημη πριν ακόμα βγει στο γυαλί Ανθή- έχει το..

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Alpha, Bήτα και Γάμα fm


@ Έκτροπα, απολύσεις, παραιτήσεις και μειώσεις μισθών στον Alpha, απληρωσιές στον «Ριζοσπάστη», συμβάσεις που δεν ανανεώθηκαν στο Mega, απειλές, φοβέρες, δουλειές του ποδαριού, ζωή να ‘χουμε…
 @ Ουουου, ξετρελαμένοι είναι στον «Βήμα FM» με την προσθήκη των «Κακών Κοριτσιών» στο πρόγραμμα του σταθμού. Όπως είπε χθες στο «αέρα» το ένα εκ των δύο κοριτσιών, συγγενής της πολύ χάρηκε που έπιασε δουλειά στον «Βήτα FM». Αυτά είναι. Πάντα τέτοια.
@ Διότι, αν δεν ενημερωθεί ο ακροατής από τον «Βήμα FM» ότι ο Κασιδιάρης κάνει θραύση στις κομιλφό κυρίες των βορείων προαστείων, από πού θα ενημερωθεί;
@ Εποχή Λιαρέλλη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Το σχετικό δελτίο Τύπου που ενημερώνει για την ανάληψη, από την πλευρά του δημοσιογράφου, της θέσης του Γενικού Διευθυντή του ΑΝΤ1 TV, κάνει λόγο για ένα από τα ισχυρότερα στελέχη του Ομίλου. Και η..

Κριτικοί θεάτρου με Κάπα μικρό...


Μετά την περίπτωση της Μαριλένας Αστραπέλλου με τον «Οιδίποδα» στο ΒΗΜΑgazino, ήρθε και η σειρά της Ιωάννας Μπλάτσου που προσπάθησε να γράψει δυο κουβέντες  στο τελευταίο «Κ» της Καθημερινής παριστάνοντας κι αυτή την κριτικό θεάτρου. Δεν της άρεσαν λέει οι Ορνιθες του Κακλέα. Εξ άλλου το άκουσε και από μια κυρία που αποτροπιασμένη(!) είπε βγαίνοντας από το κηποθέατρο Παπάγου: «τον ανασκολόπισαν τον Αριστοφάνη».
«Είναι πια κουραστική - και παρωχημένη και ατελέσφορη- όλη αυτή η παράφραση των αρχαίων κειμένων σε κάτι ξένο προς την ίδια την ουσία τους, τον κορμό τους» έγραψε η κριτικός και...

Ο Κοττάκης, ο Λιάτσος, τo ασυμβίβαστο και άλλες ξεχασμένες ιστορίες


Τίποτα πια από τα έως τώρα ισχύοντα δεν εφαρμόζεται πια στην ΕΡΤ Οι ΠΕΘ που θα εξαλείφονταν, αυξάνονται μέρα με τη μέρα…
Η αξιοκρατία πήγε περίπατο, αφού πλέον ανηφόρισαν από διευθύντριες γραφείων βουλευτών μέχρι εκτελεστές συμβολαίων και κόρες υπουργών. Τα δε ασυμβίβαστα ίσχυσαν μόνο για τους φτωχοδιάβολους… κι αυτά ξεχάστηκαν.
Παράδειγμα, διάφοροι μονιμάδες έχουν “ξετσουμίσει” και εμφανίζονται επωνύμως σε sites, σχολές δημοσιογραφίας και κυοφορούμενες εφημερίδες, ενώ και κάποιοι από τους νεοαφιχθέντες ξέχασαν ότι έχουν κι άλλες δουλειές…
Όπως ορθώς επισημαίνει e-mail αναγνώστη:
«Δεν θα βρεθεί κανένας να κάνει μια απλή ένσταση για την πρόσληψη του Μανωλη Κοττάκη στην Κρατική Τηλεόραση; Υποτίθεται ότι στην ΕΡΤ ισχύει εδώ και ένα χρόνο πλήρες ασυμβίβαστο πρόσληψης συμβασιούχων που έχουν δεύτερη εργασία. Ο κ. Κοττάκης, όχι..

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Δήμος κάνει πόλεμο…


«Εξω γίνεται πόλεμος, ρε. Τ΄ακούτε; Εδώ θα είμαστε μια χαρά αρκεί να μην κάνουμε το αφεντικό να θυμώσει. Γιατί το είδα εγώ το μάτι του!.. Με την πρώτη απεργία το κλείνει το μαγαζί».
Αυτά έλεγε στους εργαζόμενους ο νέος διευθυντής του Κοντομηνά στο ραδιόφωνο του Alpha, Δήμος Βερύκιος και στο καπάκι ήρθε η απεργία των τεχνικών. Σαν καλός διευθυντής τότε ο Βερύκιος μετέφερε το στούντιο και «έβγαλε» πρόγραμμα στον αέρα με τον Γουδάκη και παράλληλα ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας για να συλληφθούν οι τεχνικοί βάρδιας-ασφαλείας.
Και από την άλλη ο έτερος (τηλεοπτικός) διευθυντής Βασ;iλης Παπαδρόσος περί άλλων τυρβάζει και παριστάνει τον ανήξερο μπροστά στις περικοπές μισθών και τις εκκαθαρίσεις εργαζομένων στο κανάλι του Κοντομηνά…

Αγριο κυνηγητό στη Βουλή - Από ποιόν και γιατί κρυβόταν ο Σίμος Κεδίκογλου


Ο Σίμος Κεδίκογλου δεν είχε την ευαισθησία όχι μόνο ως δημοσιογράφος προς δημοσιογράφο, αλλά ούτε ως Υφυπουργός προς Βουλευτή, να τον πάρει ένα τηλέφωνο…
Τον έψαχνε στο τηλέφωνο και δεν τον έβρισκε. Τον είδε στη Βουλή και άλλαξε δρόμο σαν κυνηγημένος. Τον έψαχνε σε όλες τις αίθουσες του ισογείου, ακόμα και στο εντευκτήριο και τελικά τον βρήκε να κρύβεται στη βεράντα προς την πλευρά του Εθνικού Κήπου…
Όλα τα παραπάνω τα καταγγέλλονται από τον δημοσιογράφο - βουλευτή που με επίκαιρη ερώτησή του αναφέρεται στην κλοπή των 75.000.000 από το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ που υπέγραψε η κυβέρνηση Σαμαρά, σε εφαρμογή Νόμου του 2010 της κυβέρνησης Παπανδρέου, προκειμένου να πάνε στην αμαρτωλή και καταρρέουσα ΛΑΓΗΕ -την εταιρεία του Δημοσίου για την οικονομική διαχείριση στον τομέα της ενέργειας από ΔΕΗ.
Υ.Γ: «Δεν θα με αποφύγει. Θα τον ταράξω!» Με αυτή την υπόσχεση ο..

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Αγωνία στο επιτελείο της Ιάσονος - Που θα βασιστεί η επιτυχία της εφημερίδας Παραπολιτικά


Αγωνία στο επιτελείο της Ιάσονος 2 στον Πειραιά. Κι αυτό διότι καλές οι προσφορές -και μάλιστα οι «κοινωνικές-χρηστικές»- των εφημερίδων αλλά το ζήτημα είναι να υπάρχει και περιεχόμενο, να έχεις και κάτι να διαβάσεις δηλαδή. Κι αυτό το γνωρίζουν καλά στη νέα εφημερίδα «Παραπολιτικά» που κάνει ντεμπούτο στα περίπτερα αυτό το Σάββατο.
Ο εκδότης – διευθυντής Γιάννης Κουρτάκης υπόσχεται μεν πλούσια ρεπορτάζ και πολλές αποκαλύψεις αλλά δίνει ιδιαίτερο βάρος και στις προσφορές, όπως φθηνό (σχεδόν τσάμπα) τηλέφωνο και ίντερνετ. Συγκεκριμένα η εφημερίδα παρέχει την δυνατότητα μηνιαίου παγίου συνολικά 19 ευρώ, για απεριόριστες τηλεφωνικές κλήσεις, αλλά και χρήση internet. Επίσης, με τα..

Οι αντιδράσεις για το «ευχαριστώ» Κασιμάτη στη Χρυσή Αυγή και η μαντάμ Σουσού


Mετά και την επίσημη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, καταιγισμός σχολίων στο διαδίκτυο (325 μόνο στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ), για το άρθρο του Στέφανου Κασιμάτη όπου εκφραζόταν η άποψη ότι «όσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην Χρυσή Αυγή…»
Ο Κασιμάτης επανήλθε σήμερα στην Καθημερινή εκθέτοντας τις (πιο λάϊτ) απόψεις του σχετικά με τη βία και τη δράση.  Όπως όμως γράφει και κάποιος σχολιογράφος δυστυχώς για πάρα πολύ κόσμο από εδώ και μπρος ο Κασιμάτης θα είναι ο δημοσιογράφος-που-είπε-ευχαριστώ-στη-Χρυσή-Αυγή. Αυτά έχει η ζωή mein liebe, herr Kasimatis...
Στις απόψεις Κασιμάτη

Στη Βουλή οι καταγγελίες για τα «μαύρα ταμεία» του Σαραντόπουλου


Τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Δ. Παπαδημούλης, Αλ. Μητρόπουλος, Γ. Βαρεμένος και Δ. Στρατούλης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για τα αλυσιδωτά αιτήματα πτώχευσης της εφημερίδας «Απογευματινή», τα «μαύρα ταμεία» του εκδότη-εργολάβου Κ.Ι.Σαραντόπουλου και τη μη ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας για τη μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων.
Στις 12 Απριλίου του 2011 εργαζόμενοι της Απογευματινής είχαν προβεί σε καταγγελία στο ΣΔΟΕ για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καταθέτοντας στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι εντός της εφημερίδας είχε στηθεί τα προηγούμενα χρόνια «μαύρο ταμείο» με αποτέλεσμα, έσοδα της Απογευματινής να καταλήγουν σε προσωπικούς λογαριασμούς της οικογένειας Σαραντόπουλου.
Η ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή με αφορμή τη σημερινή συζήτηση στο Πρωτοδικείο της νέας αίτησης πτώχευσης της Απογευματινής, μετά την απόρριψη από τη Δικαιοσύνη των..

Απεργοσπασία διευθυντάδων στον ραδιοσταθμό Αlpha καταγγέλλει η ΕΤΕΡ


Ανακοινώσεις – Δελτία Τύπου της ΕΤΕΡ

 Όταν δεν μπορούν να κάμψουν το φρόνημα των εργαζομένων χρησιμοποιούν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς
 Στις 8:05 σήμερα το πρωί δυνάμεις του αστυνομικού τμήματος Παιανίας μετά από έγκληση της διοίκησης του ραδιοσταθμού Αlpha συνέλαβαν τους συναδέλφους μας τεχνικούς ραδιοφωνίας του Αlpha που εκτελούσαν χρέη ο ένας νυχτερινής βάρδιας και ο άλλος βάρδιας ασφαλείας για την απεργία η οποία είχε επιδοθεί νομίμως. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παρακωλυθεί η απεργία μας και να εγκαθιδρυθεί παράνομος απεργοσπαστικός μηχανισμός κατά παράβαση του 1264/82.
Τονίζουμε προς ενημέρωση του κοινού των συναδέλφων και κάθε ενδιαφερόμενου ότι όλα τα μέλη της Ε.Τ.Ε.Ρ ηχολήπτες του alpha συμμετέχουν στην απεργία και βρίσκονται έξω από το αστυνομικό τμήμα Παιανίας συμπαραστεκόμενοι στους συναδέλφους μας. Ο μόνος που εκτελώντας τις εργοδοτικές εντολές λειτουργεί απεργοσπαστικά είναι ο..

Ο Σταμάτης Μαλέλης αναλαμβάνει personal trainer της Ανθής μετά από διαμεσολάβηση του Λιάτσου


Δεν θα ανταγωνιστεί, τελικά, την Πόπη Τσαπανίδου για την τηλεθέαση η Ανθή Σαλαγκούδη. Όχι σύντομα τουλάχιστον. Μετά από τρεις εβδομάδες δοκιμαστικών, η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε πώς η Ανθή «δεν τα λέει…» και πλέον δοκιμάζεται άλλη γυναίκα, εκ των μονίμων της Αγ. Παρασκευής, για το ντουέτο που θα παρουσιάζει τη ζώνη 10:00 – 12:00.
Η όμορφη Ανθή, ωστόσο, δεν πρέπει να είναι παραπονεμένη. Μπορεί να μην βγει στο γυαλί, αν και κάποιος τρόπος θα βρεθεί, αλλά τουλάχιστον το μισθό των 3.500 ευρώ μικτά θα συνεχίσει να τον εισπράττει…
Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, ο Αιμίλιος Λιάτσος παρακάλεσε τον αυτοδίδακτο γκουρού του εγχώριου βουκολομπαρόκ lifestyle και πρώην αφεντικό του Σταμάτη Μαλέλη, να αναλάβει προσωπικά την Ανθή Σαλαγκούδη.
Ο Μαλέλης αποδέχθηκε την τιμητική πρόταση του Λιάτσου και αφού επικοινώνησε με την Ανθή της ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής θα είναι ο personal trainer. Για τις ανάγκες..

Ο Κασιδιάρης συναντά την Τζωρτζέλα στην μεσημεριανή ζώνη αγνότητας


"Κορίτσια, Κορίτσια ο Ηλίας μιλάει στην Τζωρτζέλα. Αχ την τυχερή!"

Τα λέγαμε παλιότερα. Θα έρθει η μέρα που ο χρυσαυγίτης θα γίνει lifestyle και περίπου δεν το πιστεύαμε. Πάρε τώρα να έχεις. Ο Κασιδιάρης εκεί που πριν μερικά χρόνια ήταν τα σελέμπριτι της συμφοράς: Στην μεσημεριανή ζώνη αγνότητας. Δεν μπορείς να γλιτώσεις ακόμα και αν δεν βλέπεις τηλεόραση, εκτός και αν προσποιηθείς ότι δεν βλέπεις τους τίτλους στο ίντερνετ. Και δεν θέλω να προσποιηθώ ότι δεν βλέπω σημερινούς τίτλους όπως το «Δεν προλαβαίνω να βάλω πλυντήριο για αυτό μένω με τους δικούς μου».
«Ο Κασιδιάρης είναι ένα παιδί της γενιάς μας με τους δικούς του προβληματισμούς», «Τζωρτζέλα μπράβο που τον έκανες να χαμογελάσει για πρώτη φορά» «Του έβγαλες ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο», μα το καλύτερο από όλα που άκουσα στο βίντεο ήταν το..

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Και δεν πληρώνει και μειώνει κι άλλο τους μισθούς ο Κυριακίδης

Nέα 24ωρη απεργία από το πρωί της Τετάρτης έως το πρωί της Πέμπτης όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων, των τεχνικών και των φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ESPRESSO», στην ιστοσελίδα «espressonews.gr», στην εφημερίδα «ATHENS NEWS» και στον ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH», ύστερα από την παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας.
Η εργοδοσία του ομίλου Κυριακίδη εξακολουθεί να μην εξοφλεί τις δεδουλευμένες αποδοχές των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και την εξόφληση του επιδόματος αδείας των εργαζομένων ενώ αθετεί και τις υποσχέσεις τμηματικής εξοφλήσεως εντός ορισμένου χρόνου, που η ίδια έδωσε. Ταυτόχρονα με ανακοίνωσή της ουσιαστικά προαναγγέλλει νέες μειώσεις και «διαρθρωτικές αλλαγές» στις αποδοχές των εργαζόμενων, επικαλούμενη..

Πενταήμερη απεργία στον ραδιοσταθμό Alpha

Kαι 24ωρη τη Δευτέρα σε όλα τα ΜΜΕ

Στην κήρυξη 5ήμερης απεργιακής κινητοποίησης προχώρησε η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) μετά την μη προσέλευση της εργοδοτικής πλευράς του ραδιοσταθμού Alpha 98,9 στον δημόσιο διάλογο στον ΟΜΕΔ. Η εργοδοσία είχε προσκληθεί προκειμένου να απαντήσει στις καθυστερήσεις πληρωμής των δεδουλευμένων, στις εκδικητικές απολύσεις τεχνικών, στο κλίμα τρομοκρατίας εναντίον των εργαζομένων. Η ΕΤΕΡ καλεί την Διοίκηση του ραδιοσταθμού « ALPHA 98,9» να σταματήσει την τακτική της παραβίασης της ΣΣΕ και των τρομοκρατικών πιέσεων στους εργαζόμενους.
Την ίδια ώρα η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας..

Αρχισαν οι εκκαθαρίσεις εργαζομένων σην τηλεόραση του Alpha

Την ώρα που ο Κοντομηνάς προχωρά σε μαζικές απολύσεις σκορπάει χρήματα για ονόματα- βεντέτες και για να ικανοποιήσει τα καπρίτσια Μενεγάκη και Πάνια

Οι ομαδικές απολύσεις ξεκίνησαν στην τηλεόραση του Alpha, σε μια προσπάθεια δήθεν οικονομικής εξυγίανσης, ενώ όπως φαίνεται ο τελικός σκοπός της διοίκησης Κοντομηνά που ακόμη συνεργάζεται με τους Γερμανούς, είναι να γκρεμίσουν τις εργασιακές σχέσεις και να επιβάλουν τις ατομικές συμβάσεις.
Οι πληροφορίες λένε ότι τα «θύματα» της σκληρής πολιτικής της διοίκησης του καναλιού μέχρι σήμερα πλησιάζουν τα 10 την τελευταία εβδομάδα είναι εκείνοι που δεν δέχθηκαν να υπογράψουν ατομική σύμβαση με περικοπές μισθών που έφθαναν και το 25% των αποδοχών τους, και όπως φαίνεται θα προστεθούν και άλλοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί και οι οποίοι είναι πιθανόν αν ξεπεράσουν τους 15%.
Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση του Alpha απέλυσε -εκτός από τον δημοσιογράφο Γιώργο Βλάχο- τον Δημήτρη Κουτουφά, ένα από τους βασικούς σκηνοθέτες..

Γενικός διευθυντής στο ραδιόφωνο του Κοντομηνά ο Βερύκιος!


O Kυριακού έβαλε τον  Λιαρέλλη γενικό διευθυντή της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 που μεταφέρεται στα Σπάτα

Επιτέλους ο Δήμος Βερύκιος στη θέση που του αξίζει. Μετά την αποχώρηση του Βασίλη Θωμόπουλου για τη θέση του διευθυντή ειδήσεων στην ΕΡΤ, ο Βερύκιος αναλαμβάνει, όπως γράφει το fimotro, την Γενική Διεύθυνση του Alpha Radio. Η διεύθυνση ψυχαγωγίας στο ραδιόφωνο του Κοντομηνά, ανατίθεται στον Σπύρο Χαριτάτο ενώ επικεφαλής - υπεύθυνος του οικονομικού ρεπορτάζ αναλαμβάνει ο Γιώργος Δημητρομανωλάκης. Ο Κοντομηνάς όρισε ως γενικό διευθυντή όλων των ΜΜΕ που ελέγχει, τον Δ. Φουρλεμάδη. Από διευθυντές καλά πάνε εκεί στον Alpha Radio, από νούμερα ακροαματικότητας μέχρι στιγμής πατώνουν...
Την ίδια ώρα ο Κυριακού στον ΑΝΤ1 αναβαθμίζει τον Στρατή Λιαρέλλη, σε Γενικό Διευθυντή Τηλεόρασης, θέση που..

Ο Γιώργος Κουβαράς και η παρέα του...


Στην ΕΡΤ το «επάγγελμα» του σχολιαστή είναι κλειστό. Το διαπίστωσα και τη Δευτέρα στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά. Είχε καλέσει τους φίλους του Ελένη Καλογεροπούλου και Γιάννη Πολίτη...
Η κυρία Καλογεροπούλου ειρήσθω εν παρόδω είναι επίσημη σχολιάστρια και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ...
Νομίζω ότι είναι μια καλή χρονική στιγμή να ανοίξει επιτέλους μια εποικοδομητική συζήτηση για τα πρόσωπα που συχνά - πυκνά πρωταγωνιστούν στην κρατική τηλεόραση...

Υ.Γ:  Έχει αρθεί το ασυμβίβαστο για τους νέο- προσληφθέντες στην ΕΡΤ;..

Τσίρκουλο στην Αγία Παρασκευή


Μύλος στην ΕΡΤ. Αντε τώρα να συνεργαστεί ο Σίμος με τον Λιάτσο, ο Λιάτσος με τον Θωμόπουλο, ο Θωμόπουλος με τον Κοττάκη, ο Κοττάκης με τον Λιάρο κ.ο.κ.
Χώρια που οι περισσότερες αποφάσεις στο Ραδιομέγαρο είναι αλλοπρόσαλλες. Επί παραδείγματι ο Σίμος έπαυσε από τα καθήκοντά του τον Βαγγέλη Ιωάννου που ο ίδιος είχε τοποθετήσει στη διεύθυνση αθλητικού της ΕΡΤ. Προφανώς δεν ειχε μαθει για τα ασφαλιστικά του Χατζηγεωργίου.
Την ίδια ώρα ο Φάνης Παπαθανασίου εξακολουθεί να απογοητεύει τους τηλεθεατές της ΝΕΤ συνεπικουρούμενος από την κυρία Κλείτου. Βλέπετε η Σαράφογλου μας είχε κακομάθει. Αλλο τώρα αν στο Μεγκα χαραμίζεται...
Υ.Γ: Το μόνο σίγουρο είναι ότι εκεί που η ΕΡΤ είχε πάρει τα πάνω της επιστρέφει 15 χρόνια πίσω...
Υ.Γ1: Ευτυχώς που αποκαταστάθηκε σε θέση που του αξίζει ο..

O προληπτικός(;) Γιάννης Κουρτάκης και ο αγιασμός στην Ιάσονος


Τυπικός και ίσως λίγο προληπτικός ο εκδότης-διευθυντής της νέας εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που πρόκειται να κυκλοφορήσει το ερχόμενο Σάββατο.
Χθες το απόγευμα ο Γιάννης Κουρτάκης φώναξε παπά και έκανε αγιασμό στα γραφεία της Ιάσονος. Τον αγιασμό, όπως γράφει το koyrdistoportokali, τέλεσε ο πατέρας Δημήτριος, ο οποίος τόνισε το πόσο σημαντικό είναι σε μια τέτοια περίοδο οικονομικής ύφεσης, να γίνονται νέες προσπάθειες. Από την πλευρά του ο Κουρτάκης επεσήμανε: «Οι εφημερίδες, τα έντυπα και γενικά τα ΜΜΕ στηρίζονται σε μια αφίδρομη σχέση με τον κόσμο. Σε αυτόν απευθυνόματε και αυτός είναι ο τελικός μας αποδέκτης και κριτής».
Στη φωτογραφία ο Γιάννης Κουρτάκης στα γραφεία της νέας εφημερίδας, με θέα το λιμάνι του Πειραιά, μαζί με την..

Ποιός έδιωξε τον Γιώργο Βλάχο από τον Alpha;


Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η είδηση της απομάκρυνσης του δημοσιογράφου Γιώργου Βλάχου από τον τηλεοπτκό σταθμό Alpha. Τα παρακάτω διημείφθησαν λίγο μετά την απόλυσή του:
- Ρε συ έδιωξαν τον Βλάχο;
- Ελα μωρέ καιρός ήταν να τον φάει ο Κοντομηνάς...
- Τι λέτε ρε παιδιά, εδώ ο Βλάχος τον στήριξε σε δύσκολες εποχές!
- Ναι αλλά είχε καταντήσει κουραστικός...
- Αυτό είναι ή αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση;
Ο Γιώργος Βλάχος, χρόνια στην τηλεόραση, κάλυπτε το ρεπορτάζ της ΝΔ και όπως λέγεται απολύθηκε γιατί δεν δέχθηκε να συναινέσει στη μείωση του μισθού του και στην υπογραφή ατομικής σύμβασης που πρότεινε η εργοδοσία. Σύμφωνα με πληροφορίες απολύθηκαν άλλοι..

Η ασυλία των ταγμάτων εφόδου


Το «άλλο άρθρο»
στην Καθημερινή

του Παντελή Μπουκάλα

Ηταν απολύτως φυσιολογικό να εμφανιστούν θεριεμένοι οι νεοφασίστες σ’ ένα πολιτειακό χώμα όπου επί χρόνια καλλιεργήθηκαν (από κανάλια, διαδίκτυο, αξιωματούχους της Εκκλησίας, κομματάρχες κ.ά.) τα ζιζάνια της ανάδελφης και θεόθεν δοσμένης υπεροχής μας.
Αν έφτανε η γενειάδα για να γίνει κάποιος σπουδαίος φιλόσοφος, τότε ο μακρυγένης τράγος θα γινόταν πάραυτα Πλάτωνας. Αυτά έλεγε για τους δήθεν φιλοσόφους ο Λουκιανός, ο οποίος, λόγω συριακής καταγωγής, δεν θα αποσπούσε πιστοποιητικό ελληνικότητας από τους γονιδιομέτρες της Χρυσής Αυγής, που θα τον κατέτασσαν στους ανεπιθύμητους νόθους, μαζί -για να ’ρθουμε στις μέρες μας- με τον Χοσέ Χολέμπας και τον Σωτήρη Νίνη.
Σύμφωνα πάντως με το σαρκαστικό λουκιάνειο πνεύμα, αν έφταναν τα..

Προς αρθρογράφους της Καθημερινής: Αρκεστείτε στις χαριτωμενιές κι αφήστε τα «σοβαρά» για άλλους...


Καταλαβαίνω την ανάγκη των επαγγελματιών της δημοσιογραφίας να γράψουν ή να πουν κάτι εντυπωσιακό ή προκλητικό -ώστε να δείξουν ότι υπάρχουν και να φανούν χρήσιμοι στα αφεντικά τους- αλλά η πραγματικότητα είναι πως η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία είναι εξαιρετικά άσχημη και κρίσιμη.
Η εποχή δεν προσφέρεται για ναρκισσισμούς.
Όταν γράφεις στην «Καθημερινή», ξέρεις πως τα αφεντικά σου –τα σημερινά και τα προηγούμενα- έχουν ευθύνες για την χρεοκοπία της χώρας. Τι, δεν το ξέρεις; Στο λέω εγώ. Και έχουν και ευθύνες για τη βία στην κοινωνία. Και για τη Χρυσή Αυγή. Τεράστιες ευθύνες.
Οπότε, αν δεν μπορείς να γράψεις για τις ευθύνες των αφεντικών σου, ή παραιτήσου ή γράφε χαριτωμενιές. Άσε τα «σοβαρά» για άλλους...

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Φινέτσα και Savoir Vivre στα Παραπολιτικά του Κουρτάκη


Γράφει ο zooρλός

** Κι ο Χρήστος Ζαμπούνης στα Παραπολιτικά! Aν μη τι άλλο η νέα εφημερίδα του Γιάννη Κουρτάκη θα αποκτήσει φινέτσα κι ένα αριστοκρατικό, σχεδόν γαλαζοαίματο στιλ. Είναι σίγουρο ότι ο Ζαμπούνης θα επιβάλει το σαβουάρ βιβρ στο προσωπικό της εφημερίδας καθώς οι δημοσιoγράφοι και γενικώς οι άνθρωποι των media δεν φημίζονται για τους καλούς τους τρόπους. Στη Φερενίκη ήδη συζητούν την έκδοση του «Savoir Vivre Για Δημοσιογράφους».

** Ξεπέρασαν τα 170.000 φύλλα οι πωλήσεις της εφημερίδας Πρώτο Θέμα που αύξησε κατά πολύ την κυκλοφορία της. Ψυχάρης και Μπόμπολας τρελάθηκαν (τα έβαλαν με τον Βαρδινογιάννη) και τώρα ψάχνονται για «χρηστικές» προσφορές. Το Θέμα σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο καθώς..

Ποιος επηρεάζει τον Ψυχάρη για τα περιοδικά του Βήματος;

- Γιατί απολύθηκε η επικεφαλής του Gourmet
- Το άδειασμα του Παύλου Παπαδόπουλου και οι «νερόβραστες» στήλες

Πυκνώνει το μυστήριο με την τύχη των ένθετων περιοδικών του Βήματος. Το MEN δεν θα κυκλοφορήσει για δεύτερο μήνα, ενώ στην αναμονή βρίσκονται τα στελέχη και οι εργαζόμενοι στο Donna και το Deco για να μάθουν τις τελικές αποφάσεις του Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος φέρεται να έχει αλλάξει πολλές φορές γνώμη το τελευταίο διάστημα για την τύχη των περιοδικών.
Τελευταίες φήμες που κυκλοφορούν είναι ότι τα τρία έντυπα αν τελικά δεν κλείσουν, θα κυκλοφορούν σε διμηνιαία ή και τριμηνιαία βάση. Οσον αφορά το Gourmet αν και υπήρχαν και για αυτό ανάλογες σκέψεις μετά άλλα τρία περιοδικά τελικά αποφασίστηκε να γίνει μια ακόμη προσπάθεια με επαναλανσάρισμα στην αγορά. Μάλιστα ακούγεται ότι για το συγκεκριμένο περιοδικό ασχολήθηκε προσωπικά ο ίδιος ο Στ. Ψυχάρης ο οποίος στα τέλη Αυγούστου κάλεσε την επικεφαλής του περιοδικού Νανά Δαρειώτη και της ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας τους.
Το τεύχος Σεπτεμβρίου βγήκε στον αυτόματο και χωρίς ταυτότητα και αναμένονται τώρα οι ανακοινώσεις για το νέο team, αλλά και την φιλοσοφία που θα έχει. Οσον αφορά το BHMAgazino..

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Τι κρύβει το δεκαήμερο ταξίδι Αβραμόπουλου στην Αμερική - Θα δώσει και διαλέξεις στο Χάρβαρντ μαζί με τον ΓΑΠ


Πρόγευμα εργασίας, γεύμα πολιτικού διαλόγου, δείπνο διατλαντικού διαλόγου, διμερείς, πολυμερείς και περιφερειακές συναντήσεις, επαφές με την ομογένεια και Μητροπολίτες, ομιλίες!
Σικάγο, Βοστώνη, Νέα Υόρκη!
Ποιός είναι ο χαλκέντερος υπουργός που θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε ένα τόσο φορτωμένο πρόγραμμα και μάλιστα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού;
Μα φυσικά ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος που βάλθηκε να ανορθώσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό ενημερώνοντας σημαντικούς εταιρους για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με επιτυχία την κρίση!
Κι όλα σε ένα ταξίδι μόλις 10 ημερών!
Ο 60χρονος πλέον Δ. Αβραμόπουλος σε μια επίδειξη αντοχής και ενεργητικότητας και έχοντας ένα βαρυφορτωμένο πρόγραμμα πραγματοποιεί περιοδεία-μαμούθ  στις Ηνωμένες Πολιτείες με την..