ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Προς αρθρογράφους της Καθημερινής: Αρκεστείτε στις χαριτωμενιές κι αφήστε τα «σοβαρά» για άλλους...


Καταλαβαίνω την ανάγκη των επαγγελματιών της δημοσιογραφίας να γράψουν ή να πουν κάτι εντυπωσιακό ή προκλητικό -ώστε να δείξουν ότι υπάρχουν και να φανούν χρήσιμοι στα αφεντικά τους- αλλά η πραγματικότητα είναι πως η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία είναι εξαιρετικά άσχημη και κρίσιμη.
Η εποχή δεν προσφέρεται για ναρκισσισμούς.
Όταν γράφεις στην «Καθημερινή», ξέρεις πως τα αφεντικά σου –τα σημερινά και τα προηγούμενα- έχουν ευθύνες για την χρεοκοπία της χώρας. Τι, δεν το ξέρεις; Στο λέω εγώ. Και έχουν και ευθύνες για τη βία στην κοινωνία. Και για τη Χρυσή Αυγή. Τεράστιες ευθύνες.
Οπότε, αν δεν μπορείς να γράψεις για τις ευθύνες των αφεντικών σου, ή παραιτήσου ή γράφε χαριτωμενιές. Άσε τα «σοβαρά» για άλλους...
Διαβάστε την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Πάνου Σκουρλέτη μέσω  επιστολής του, προς τον διευθυντή της εφημερίδας «Καθημερινή», Αλέξη Παπαχελά για το άρθρο υπό τον τίτλο «Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη δημοκρατία»:
«Αθήνα 17/09/2012
κ. Διευθυντά,
Αφορμή για την παρούσα επιστολή αποτελεί το δημοσίευμα του τακτικού συνεργάτη σας, κ. Στ. Κασιμάτη στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Καθημερινή» (16/09) το οποίο με έναν άκρως προκλητικό, εξοργιστικό και πολιτικά απαράδεκτο τρόπο εξισώνει την πολιτική και κινηματική δράση της Αριστεράς με τη φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής.
Η ενοχοποίηση των αγώνων για την υπεράσπιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων έχει ως στόχο την απαξίωση και τελικώς την περιστολή τους, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η διασφάλισή τους αποτελεί ασπίδα για την κοινωνία.
Αλίμονο, αν όλα όσα αποτελούν κατακτήσεις και χαρακτηριστικά των δημοκρατικών κοινωνιών ταυτίζονται με την παράνομη δράση όσων θέλουν να καταργήσουν τη δημοκρατία και έχουν καταγραφεί και ταυτιστεί με ό,τι πιο απεχθές έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα, δηλ. τη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό, την εξόντωση του άλλου, λόγω του χρώματός του ή της φυλετικής καταγωγής.
Αυτές οι αντιλήψεις είναι επικίνδυνες, ιδιαίτερα όταν διατυπώνονται σε συνθήκες μιας βαθιάς οικονομικής και πολύπλευρης κοινωνικής κρίσης. Βεβαίως, από την εφημερίδα σας είχε υποστηριχθεί στο πρόσφατο παρελθόν ακόμη και η ανάγκη αναστολής άρθρων του Συντάγματος κατά τη διάρκεια των μαζικών λαϊκών κινητοποιήσεων του προηγούμενου έτους ενάντια στην καταστροφική πολιτική του μνημονίου.
Με τις παραπάνω σκέψεις, θα ήθελα να διατυπώσω το ερώτημα, αν τελικώς οι συγκεκριμένες απόψεις εκφράζουν το στίγμα της εφημερίδας και αν τιμούν και αντιστοιχούν στη διαχρονική πορεία μιας ιστορικής κατά τα’ άλλα εφημερίδας, όπως η Καθημερινή. Δεν θα αφήσουμε αναπάντητα τα ολοκληρωτικού τύπου κηρύγματα ενάντια στη δημοκρατία και τους κοινωνικούς αγώνες που προωθούν τέτοιου είδους δημοσιεύματα.
Παρακαλούμε για τη δημοσίευση της επιστολής, καθώς και την επίσημη τοποθέτησή σας. Εκ μέρους του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Σκουρλέτης Πάνος»

-Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο του Πιτσιρίκου