ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Αρχισαν οι εκκαθαρίσεις εργαζομένων σην τηλεόραση του Alpha

Την ώρα που ο Κοντομηνάς προχωρά σε μαζικές απολύσεις σκορπάει χρήματα για ονόματα- βεντέτες και για να ικανοποιήσει τα καπρίτσια Μενεγάκη και Πάνια

Οι ομαδικές απολύσεις ξεκίνησαν στην τηλεόραση του Alpha, σε μια προσπάθεια δήθεν οικονομικής εξυγίανσης, ενώ όπως φαίνεται ο τελικός σκοπός της διοίκησης Κοντομηνά που ακόμη συνεργάζεται με τους Γερμανούς, είναι να γκρεμίσουν τις εργασιακές σχέσεις και να επιβάλουν τις ατομικές συμβάσεις.
Οι πληροφορίες λένε ότι τα «θύματα» της σκληρής πολιτικής της διοίκησης του καναλιού μέχρι σήμερα πλησιάζουν τα 10 την τελευταία εβδομάδα είναι εκείνοι που δεν δέχθηκαν να υπογράψουν ατομική σύμβαση με περικοπές μισθών που έφθαναν και το 25% των αποδοχών τους, και όπως φαίνεται θα προστεθούν και άλλοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί και οι οποίοι είναι πιθανόν αν ξεπεράσουν τους 15%.
Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση του Alpha απέλυσε -εκτός από τον δημοσιογράφο Γιώργο Βλάχο- τον Δημήτρη Κουτουφά, ένα από τους βασικούς σκηνοθέτες..
του Σταθμού (κεντρικά δελτία ειδήσεων καθημερινά και Σαββατοκύριακο με τον Νίκο Μάνεση καθώς και σε πολλές ενημερωτικές εκπομπές του καναλιού), δυο οπερατέρ, τον Μιχάλη Μποζονέλο και τον Νίκο Βακόνδιο, τον τεχνικό βίντεο στο κοντρόλ Αποστόλη Ζαπουνίδη, ο οποίος δημιουργεί και τα βίντεο για την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου (όπως λέγεται η απόλυση του θα φέρει γκρίνιες και φωνές καθότι είναι απαραίτητος για το τηλεοπτικό Τσαντίρι), και τη δημοσιογράφο Ευγενία Χριστιανούδη.

Προσλήψεις απο το παράθυρο
Οι «ομορφιές» μάλιστα συνεχίζονται από την στιγμή που, όπως λένε οι πληροφορίες, η διοίκηση του Alpha θα δώσει τις αποζημιώσεις των απολυμένων σε 7 διμηνιαίες δόσεις και δεν θα τις καταβάλλει άμεσα, γεγονός που δείχνει ότι το κανάλι πάει από το κακό στο χειρότερο, αφού οι αποφάσεις του για τις περικοπές είναι αλλοπρόσαλλες…
Είναι χαρακτηριστικό ότι απολύουν ένα από τους βασικούς σκηνοθέτες και προσλαμβάνουν απέξω αντί να αξιοποιήσουν το δυναμικό του σταθμού, ενώ τινάζονται στον αέρα οι εργασιακές σχέσεις. Ολοι λένε πλέον ότι είναι αργά και τούτο γιατί ακόμη και αυτοί που έχουν ήδη υπογράψει και παρέμειναν στο κανάλι, τόχουν αφού με το που έπεσαν οι υπογραφές η διοίκηση και οι επικεφαλής των ενημερωτικών και ψυχαγωγικών τμημάτων άρχισαν να στέλνουν μηνύματα ότι πλέον δεν υπάρχει ωράριο, ότι δεν υπάρχουν ρεπό, ότι δεν υπάρχουν υπερωρίες και φυσικά δεν υπάρχει φραγμός με πόσες εκπομπές θα ασχολείται ο καθένας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στα καθήκοντα που αναθέτει ο ενημερωτικός τομέας είναι και τα τρεϊλερ των κινηματογράφων του Village συμφερόντων Κοντομηνά που μπήκαν και αυτά στο μύλο… για «λόγους οικονομίας»!
Παράλληλα, μόνο (πικρά) χαμόγελα φέρνει η πληροφορία που θέλει τη διοίκηση του καναλιού να δίνει, ως κίνηση... καλής θέλησης, περιθώριο να υπογράψουν τελικά όσοι είχαν αρνηθεί.

Τα καπρίτσια
Πάντως γενικά στο κανάλι υπάρχει μεγάλη δυσφορία και ανησυχία μεταξύ των εργαζομένων…και γιατί οι αποφάσεις που παίρνονται από την ιδιοκτησία Κοντομηνά και την διοίκηση δείχνουν αλλοπρόσαλλες.
Από την μια πλευρά κάνουν απολύσεις και από την άλλη δείχνει να δίνουν ανεξέλεγκτα λεφτά για νέα ονόματα του σταθμού, τα οποία όσο και να υπάρχει κρίση, υπέγραψαν μεγάλα συμβόλαια. (Αννίτα Πάνια και Νικολούλη) Ενώ φαίνεται να ικανοποιούνται χωρίς καμία αντίρρηση και αίσθηση οικονομίας τα καπρίτσια στις βεντέτες του Σταθμού Μενεγάκη και Πάνια που απαιτούν να έχουν δικό τους προσωπικό σκηνοθέτη και επιτελείο, καπρίτσια που τελικά θα χρηματοδοτηθούν από τα λεφτά των απολύσεων…
Τέλος θα πρέπει να πούμε ότι εντύπωση έχει κάνει η σιωπή του διευθυντή του Σταθμού Βασίλη Παπαδρόσου που ουσιαστικά παριστάνει τον ανήξερο.. αλλά και των συνδικαλιστικών ενώσεων δημοσιογράφων και τεχνικών, οι οποίες σιωπούν ή έχουν κάνει δήθεν συμφωνίες…

- topontiki.gr