ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Το παραμύθι της Αντζελίνας

Μιας και όλοι έχουν άποψη για την Αντζελίνα Τζολί αυτές τις μέρες, θέλω να εξομολογηθώ πως είμαι τεράστια φαν της απο τότε που πρωτοείδα ταινία που πρωταγωνιστούσε, το Gia.
Δεν θα μπω σε πολλές αναλύσεις για το κατα πόσο νοιάζεται όντως για τους κατατρεγμένους ή αν αυτό είναι απλώς ένα business model, αλλά θα πω ότι εμένα προσωπικά η αισθητική που προτείνει μου αρέσει, και η αισθητική πλάθει ηθική.
Τι εννοώ η αισθητική που προτείνει; Εννοώ ότι δεν προτείνει μια χολιγουντιανή γκλαμουριά σεξοβόμβας που δείχνει ελεημοσύνη στους καημένους, αλλά μια διόλου γκλαμ απλότητα και ομορφιά που έρχεται από το μέσα. Δεν ξέρω αν η Αντζελίνα μπαίνει στο ρόλο «Αγίας» επειδή..

Αντζελίνα Τζολί: όταν ο θάνατος φοράει Prada

Του Ανδρέα Ζαφείρη

Πάνε 500 χρόνια από όταν οι Conquistadores χάριζαν χάντρες πολύχρωμες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Κι όμως . Αυτή είναι η πλησιέστερη εικόνα στις εικόνες της επίσκεψης της στο Πειραιά. Και στο τοπικό φύλαρχο στη συνέχεια. 
Ο «καλοπροαίρετος»-θύμα της «αντικειμενικής πληροφόρησης» θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η ηθοποιός απλά συνεχίζει το φιλανθρωπικό έργο που εκτελεί με προσήλωση σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. 
Ο κακοπροαίρετος-«θύμα» του Guy Debord ή του Edward Rosenthal-θα μιλούσε για τη κοινωνία του θεάματος ή για την εξουσία των ψευδαισθήσεων. 
Δυστυχώς θα είχαν και οι δύο άδικο. Γιατί πίσω από το ψεύτικο χαμόγελο της Jolie δεν κρύβεται ούτε η φιλανθρωπία ούτε το star system. Κρύβεται μια πλευρά της σύγχρονης post-modern ευρωατλαντικής διπλωματίας. «Διπλωματίας του 21ου αιώνα», όπου celebrities, παράλληλα με επιλεγμένες..

Aριθμοί...

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ως μια διαχείριση αριθμών. Αποφασίζουν ότι θα δεχτούν 76.000 πρόσφυγες. Έτσι. Βάζουμε ένα νούμερο στο τραπέζι και πιστεύουμε όλοι στην αλήθεια του. Γιατί είναι τόσοι οι "αποδεκτοί" πρόσφυγες; Και γιατί όχι 79.000 ή 72.586; Δεν υπάρχει απάντηση σ' αυτό. Είναι η ίδια νοοτροπία που ακολουθούν και στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Νούμερα αυθαίρετα, προβλέψεις για τα πανηγύρια, ένα κατασκευασμένο παράλληλο σύμπαν, έτσι για να λέμε ότι λύνουμε προβλήματα.
Όπως ακριβώς λοιπόν και στην οικονομική κρίση, όπου προσπαθούν να βρουν λύση θυσιάζοντας τους ανθρώπους στο βωμό της ορθότητας των αριθμών, έτσι και στο προσφυγικό. Μεταφέρουν το πρόβλημα στις πλάτες των ανθρώπων, των πιο ταλαιπωρημένων ανθρώπων. Ορίζουν..

Πόσος πανικός πια στα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ;

Δεν είναι μόνο αστείο το σημερινό πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ με το οποίο γελάει ο κόσμος. Και δεν είναι -μόνο- ένα πρωτοσέλιδο στην υπηρεσία του εκδότη. Εχει και λάθη.
Στον υπέρτιτλο, ας πούμε, μέσα στην πρεμούρα τους να στήσουν την ιστορία για το «βρώμικο 2016», έγραψαν λάθος ακόμα και τις λέξεις. Δείτε πως το «εσωτερικό» έγινε «εσωτερκό», το... έφαγαν το έρμο το γιώτα μέσα στο άγχος τους.
«Βρώμικο 2016» λοιπόν. Γιατί; Επειδή ο ιδιοκτήτης των ΝΕΩΝ αντιμετωπίζει προβλήματα με τη δικαιοσύνη;
Τέτοιος πανικός στις κεφαλές του Συγκροτήματος που αρχίζεις και νιώθεις συμπάθεια. Αν όχι οίκτο..

Το γάλα και τα Megaλα

Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί! Να μη βρίσκεται άνθρωπος -ούτε οι μέτοχοί του- να βάλει τα λεφτά που χρειάζεται το Mega για να μην εκπνεύσει στα χέρια των τραπεζών. Ο πρώτος έχει δικογραφίες, αλλά όχι λεφτά. Ο δεύτερος έχει λεφτά, αλλά, αντί να δώσει, ζητάει κι από πάνω όσα του χρωστάει το κανάλι. Ο τρίτος έχει επίσης, αλλά θέλει να κρατάει όμηρο τον δεύτερο, στον οποίο χρωστάει το κανάλι. Τέταρτος δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Και η τράπεζα η οποία έχει φορτωθεί το δυσθεώρητο χρέος στέλνει μπουγιουρντί: Όσοι χρωστάτε στο εν λόγω κανάλι περάστε παρακαλώ από το δικό μας ταμείο, διότι σε μας οφείλετε να τα σκάσετε.
Και πώς δημιουργήθηκε μια τέτοια και τόσο δυσοίωνη κατάσταση; Πώς μετά από τόσα Grexit που πρόβλεψε, προφήτεψε και κατήγγειλε άπειρες φορές το μεγάλο κανάλι φτάνουμε τώρα σε ένα ελεεινό Megaexit; Να βλέπει δηλαδή Mega ο καπιταλιστής, ο κεφαλαιούχος, ο επενδυτής και..

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Συναντήσεις ΕΣΗΕΑ με τους πολιτικούς αρχηγούς...

...για το Ασφαλιστικό

Σειρά συναντήσεων με πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιεί η ΕΣΗΕΑ, στο πλαίσιο των επαφών της για την ενημέρωση της κοινής γνώμης και στόχο την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οποίο προωθεί η κυβέρνηση με την πρόταση Κατρούγκαλου.
Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί διαδοχικές συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρο Θεοδωράκη, τον Πρόεδρο της «Ένωσης Κεντρώων» Βασίλη Λεβέντη και με τον Πρόεδρο της «Λαϊκής Ενότητας» Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της «Νέας Δημοκρατίας» για τις 15.3.16 αναβλήθηκε, λόγω της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ειδομένη, καθώς και οι..

To βαθύ κράτος του Τύπου

Αυτό το Σάββατο, 19 Μαρτίου, μαζί με την «Εφημερίδα των Συντακτών – Σαββατοκύριακο» θα κυκλοφορήσει μια ειδική έκδοση 48 σελίδων για το ρόλο του Συγκροτήματος Λαμπράκη στα σκοτεινά παρασκήνια της πολιτικής ζωής.
Η άνοδος και η πτώση μιας αυτοκρατορίας του Τύπου:
  •     Η οργάνωση των κινημάτων του Μεσοπολέμου
  •     Η συμμετοχή στην εκστρατεία του Ιδιώνυμου
  •     Οι ύμνοι για τον Μεταξά
  •     Η σύμπραξη με τις κατοχικές δυνάμεις
  •     Η στήριξη του Παπάγου
  •     Η συγκάλυψη της βίας και νοθείας στις εκλογές του 1961..

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Με εντολή Σταύρου οι συναντήσεις Τσιόδρα στον ΔΟΛ

Αποστολή σε εξέλιξη…

Δεν γνωρίζουμε αν στη συνάντηση παρίστατο γάτα Ιμαλάϊων, Αγκύρας ή κάποιος κεραμιδόγατος… Ή τελικά η παρουσία τρίτων και μάλιστα τετράποδων είναι προνόμιο μόνο του πρωθυπουργού… Γνωρίζουμε όμως ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόρδας την περασμένη εβδομάδα πέρασε το κατώφλι του ΔΟΛ και πραγματοποίησε συνάντηση με τις κεφαλές του συγκροτήματος (όχι με τη μία και μοναδική απαραίτητα)!
Η αποστολή που του είχε αναθέσει ο αρχηγός του κόμματος που εκπροσωπεί αυτό τον καιρό, δηλαδή ο Σταύρος Θεοδωράκης, δεν είναι απολύτως εξακριβωμένη… Ωστόσο, ορισμένες πηγές..

Καμμένος: Ζητώ άμεσα την παραίτησή MOY!

Άκουσα το απόσπασμα από τη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου στο Mega.
Όντως λέει - εκ παραδρομής φαντάζομαι- επί λέξει "να βρούμε ένα όνομα για την Μακεδονία".
Αναμένω να τηλεφωνήσει στον Τσίπρα και να του πει: "Ζητώ άμεσα την παραίτησή μου. Αν παραμείνω στην κυβέρνηση υπάρχει πρόβλημα..

Γ. Γιουκάκης: Καμία ασέβεια και καμία αντιεπαγγελματική συμπεριφορά

Ο υπεύθυνος των τριών μουσικών ραδιοφώνων της ΕΡΑ, Γιώργος Γιουκάκης, αντικρούει όσα αναφέρει στην επιστολή του ο πρώην συντονιστής του Δεύτερου Προγράμματος, Πανταζής Τσάρας.
Δεν υπήρχε καμία ασέβεια και καμία αντιεπαγγελματική συμπεριφορά αναφέρει σχετικά και, σύμφωνα με πληροφορίες μας, κάλεσε (ο Γιώργος Γιουκάκης) τον Πανταζή Τσάρα στο γραφείο του ζητώντας του να ανακαλέσει. «Δεν τον ενημέρωσα μέσω της γραμματέως μου» λέει, «είναι ψευδές αυτό».
Υπενθυμίζουμε πως την επιστολή του ο..

Τελεσίγραφο των τραπεζών - Aγωνία στο Mega

Επιστολή στους μετόχους ενόψει της προγραμματισμένης συνεδρίασης του ΔΣ την Τρίτη

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του ΜΕGA καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες έστειλαν τελεσίγραφο στους μετόχους, ζητώντας να αναλάβουν τις ευθύνες τους ενόψει της συνεδρίασης την Τρίτη του ΔΣ της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ».
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, οι τράπεζες έστειλαν επιστολή στους μετόχους ενόψει της προγραμματισμένης συνεδρίαση τους ΔΣ την Τρίτη και ζητούν να πληροφορηθούν:
- Τι προτίθενται να πράξουν με τη διοίκηση της «Τηλέτυπος», καθώς το κανάλι είναι ακέφαλο..

Golden boy με συστατική του μπαμπά, o Κυριάκος

Aπάντηση Κρανιδιώτη στη διαγραφή του από τον Μητσοτάκη

Mε πολύ σκληρή γλώσσα απαντάει (μέσω fb) στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρώην σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης, για την διαγραφή του από τη ΝΔ. Αφορμή για τη διαγραφή του υπήρξε ανάρτηση του στο facebook στην οποία κάνει λόγο για Γουδί, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο υπουργός Γιάννης Μουζάλας αποκάλεσε την ΠΓΔΜ, Μακεδονία.
«Η Ιστορία προχωράει τόσο γρήγορα, που θα μετρήσει ανελέητα και τα golden boys με συστατική του μπαμπά τους. Διότι όλοι οι επικοινωνιολόγοι του κόσμου, οι ενδυματολόγοι και λογογράφοι, όλα τα λεφτά της γης, δεν μπορούν από μόνα τους να φτιάξουν μισό πολιτικό άνδρα» γράφει χαρακτηριστικά ο Φαήλος Κρανιδιώτης καταλήγοντας: «Ο Μπιθικώτσης έλεγε "όλοι στην ίδια σκάφη πλένουμε τα ρούχα μας". Ε, λοιπόν, αγαπητέ Κυριάκο,..

Τον έφαγαν τα πεύκα

Δημοκρατία και Κρανιδιώτηδες δεν πάνε μαζί.
Μήπως ο κ. Γ. Φιλιππάκης οφείλει να ξανασκεφτεί την συνεργασία του με τον Φ. Κρανιδιώτη; Αρκετά με τους υπερπατριώτες. Νισάφι, με τους Ελληναράδες. Δεν πάει άλλο με αυτούς. Ως πότε θα δηλητηριάζουν τον δημόσιο βίο; Ειδικά, τώρα που η κοινωνία μας δοκιμάζεται από το προσφυγικό-μεταναστευτικό και απαιτείται νηφαλιότητα από όλου μας.
Αλλά, δεν μας λέει ο κ. Φαήλος. Αν για μια δήλωση του, για την οποία ζήτησε συγγνώμη αμέσως, πρέπει να... εκτελεστεί ο Μουζάλας, ο Σαμαράς (ο μέντορας των Κρανιδιώτηδων) που υπέγραψε το έγκλημα της διάλυσης της.. 

Ο αίρων τις αμαρτίες;

Παραθέτουμε την απάντηση του Θανάση Γεωργακόπουλου στην επιστολή της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής με την οποία τον καλούσε να συμμετάσχει σε τρίτο γύρο για την εκλογή δημοσιογράφου-εκπροσώπου στο Δ.Σ. της ΕΡΤ στη θέση του πρωτεύσαντος στο δεύτερο γύρο Γ. Μαρινόπουλου. Σημειώνεται πως ο Γ. Μαρινόπουλος θεωρεί πως έχει εκλεγεί (πράγμα που αποσιωπάτε στην επιστολή της ΚΕΦΕ), διεκδικώντας, κατ’ ουσίαν, την τοποθέτησή του στο Δ.Σ. και αρνείται να συμμετάσχει σε τρίτο γύρο.
"Στην απάντησή μου στην επιστολή της ΚΕΦΕ, με την οποία με καλούσε να συμετάσχω σε τρίτο γύρο για την εκλογή δημοσιογράφου-εκπροσώπου στο Δ.Σ. της ΕΡΤ στη θέση του πρωτεύσαντος στο δεύτερο γύρο Γ. Μαρινόπουλου, επισημαίνω πως «... η διαδικασία (..) εξελίχθηκε σε τραγέλαφο ...» και «...πως δεν πρόκειται να γίνω ο... αίρων τις αμαρτίες όλων: της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΣΥ, της διοίκησης της ΕΡΤ, του αρμόδιου Υπουργού και.. 

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Μπρος γκρεμός (παραίτηση)…

...και πίσω ρέμα (ανασχηματισμός)

Ο κυβερνών ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί την απομάκρυνση του Μουζάλα. Ο Καμμένος επιμένει. Και ο Τσίπρας βρίσκεται σε δύσκολη θέση.
Τι θα κάνει τελικά; Θα το πάει μαλακά, με έναν γενικότερο ανασχηματισμό, στον οποίο, στη θέση του Μουζάλα, θα βάλει κάποιον άλλον;
Αλλά για να γίνει αυτό το τελευταίο, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, όπως είπε ο..

Μεθοδεύσεις Μπόμπολα για να βγει εκτός Μega ο Ψυχάρης

Κορυφώνεται η αγωνία στους 550 εργαζόμενους της εταιρείας «Τηλέτυπος» καθώς μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει βρεθεί κοινός τόπος για τη διάσωση του τηλεοπτικού σταθμού Mega.
Η αναστάτωση στο κανάλι της Μεσογείων είναι εμφανής καθώς συνεχίζονται οι επαφές μετόχων του Μega  με εκπροσώπους των τραπεζών προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία που θα διασώσει το κανάλι.
Οσο περνούν οι ημέρες χωρίς να βρίσκεται λύση, η κατάσταση περιπλέκεται και οι πιέσεις εντείνονται. Σύμφωνα με πληροφορίες του σάιτ newmoney, η ABC Factoring η οποία έχει στην κατοχή της επιταγές του Μega από την εταιρία τηλεοπτικών παραγωγών ΑΝΩΣΗ, που ανήκει στον όμιλο Μπόμπολα, έστειλε επιστολή σε εταιρίες που συνεργάζονται με το Μega (διαφημιστικές κλπ)..

Ποτάμι: Διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις στα ΜΜΕ

Nταουντάκη, Νικολόπουλος, Τσαλαπάτης, Θεοδωράκης
Οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση με την πρόταση Κατρούγκαλου στο ασφαλιστικό και οι μεγάλες ανατροπές που επέρχονται στο εργασιακό καθεστώς των δημοσιογράφων αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης αντιπροσωπείας του Ποταμιού με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος τόνισε ότι οι ρυθμίσεις που δρομολογούνται οδηγούν στην αποδόμηση και την καταστροφή ενός ολόκληρου κλάδου εργαζομένων.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιχειρεί να χειραγωγήσει τους δημοσιογράφους και να ελέγχει την ενημέρωση όπως ακριβώς κάνει και με τον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης», ανέφερε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό, η δημοσιογραφία έχει και αυτή τα προβλήματα της αλλά αυτά δεν λύνονται με τους κυβερνητικούς χειρισμούς, αντιθέτως..

Στο «ψυγείο» η κυριακάτικη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ

«Παγώνει» προς το παρόν και -ενδεχομένως μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις τηλεοπτικές άδειες- το εγχείρημα της έκδοσης κυριακάτικης εφημερίδας προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ανάμεσα στα ονόματα που είχαν ακουστεί ότι θα μπορούσαν να αναλάβουν το στήσιμο του συγκεκριμένου φύλλου ήταν αυτά του Κώστα Βαξεβάνη και του Θανάση Καρτερού, που σήμερα αρθρογραφεί στην «Αυγή», χωρίς να αποκλείεται και κάποια άλλη μεταγραφή από τη σημερινή διευθυντική ομάδα της «Αυγής».
O λόγος που στην παρούσα φάση σταμάτησε η κινητικότητα για το κυριακάτικο φύλλο είναι..

Στο Έψιλον και η Έλλη Στάη;

Σε συζητήσεις με τον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» του Φίλιππου Βρυώνη βρίσκεται η δημοσιογράφος και διαχειρίστρια του σάιτ thetoc, Ελλη Στάη.
Συγκεκριμένα, η έμπειρη δημοσιογράφος εξετάζει την πιθανότητα παρουσίασης δύο ενημερωτικών εκπομπών την εβδομάδα.
Αν και οι δύο πλευρές δεν έχουν δώσει ακόμη τα χέρια, οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο..

Την κεφαλή του Μουζάλα επί πίνακι

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Μισό λεπτό να τα βάλω σε μια σειρά. Τζούρτζιανη, Μπούρτζιανη, Κούρσεβο, Πουλιάνα, Μπουχούνιστα, Τύρνα, Λαντζ και πάει λέγοντας. Ονόματα από χωριά της πατρίδας μου, από χωριά των Τρικάλων, αυτά δηλαδή που θυμάται τώρα γιατί άμα πάρω τηλέφωνο τη μαμά θα μου βγουν άλλα πενήντα, άλλα εκατό στη διαδρομή. Βλάχικα, σλάβικα, διαφόρων ειδών, όπως τα έλεγε ο κόσμος επί δεκάδες, επί εκατοντάδες χρόνια και αλλάξανε κάποια στιγμή με διαταγή απ’ το γκουβέρνο και γίνανε Παναγίες, Ελληνόκαστρα, Βροντερά και λοιπά και λοιπά και λοιπά. Έτσι φαίνονται στο χάρτη. Μόνο που άμα πας εκεί, αλλάζουν τα δεδομένα και τα λέει ο καθένας όπως θέλει. Κατά τα γούστα του…
Πράγμα το οποίο μας φέρνει στην υπόθεση Μουζάλα. Σε αυτό το ολίσθημα της γλώσσας, όπως τουλάχιστον το περιέγραψε ο ίδιος, όπου αποκάλεσε «Μακεδονία» την «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» και όπου έπεσαν επάνω του να τον φάνε τόσο ο..

Οι τελευταίοι φίλοι του Γιάννη...

Φωνάζει η Λιάνα Κανέλλη «έλεος» – μια απο τους τελευταίους φίλους του Γιάννη Πρετεντέρη, μαζί με το Βορίδη και καλεσμένη στην χθεσινή «Ανατροπή», μπλέκοντας την Τζολί, το Χόλιγουντ, τους πρόσφυγες και την Αριστερά, με ολίγη από Ειδομένη, μπας και κάνει κανα νούμερο ο φίλος της ο Γιάννης που μπροστά του οι θερμοκρασίες Νευροκοπίου φαντάζουν σαβάνα της ανατολικής Αφρικής!
Φωνάζει η Κανέλλη, ο Βορίδης και τα άλλα παιδιά και ταυτόχρονα «τρώγονται» μεταξύ τους σαν τους γέρους του μάπετ σόου… Οι «τελευταίοι» καλεσμένοι του Γιάννη Πρετεντέρη, δεν του έμεινε κανένας άλλος σε μια δημοσιογραφική καριέρα 30 και πλέον χρόνων, λίγο πριν..

Τι λέει ο Τσίμας για την «Mακεδονία» του Μουζάλα

Εξηγήσεις έδωσε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Παύλος Τσίμας σε σχέση με τον θόρυβο που προκάλεσε η «Μακεδονία» του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα και τα όσα επακολούθησαν (Καμμένος και ΝΔ ζητούν την παραίτησή του, "κινδυνεύει η συνοχή της κυβέρνησης" κ.α).
Ο Τσίμας κατηγορήθηκε από κάποιους πως, παρόλο που η συνέντευξη με τον Μουζάλα ήταν μαγνητοσκοπημένη, δεν... «προστάτεψε» τον υπουργό.
Στη ραδιοφωνική του εκπομπή στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος τόνισε ότι ο Μουζάλας «είχε μπροστά του το φυλλάδιο, το οποίο μοιράστηκε από αγνώστους και από αυτό διάβασε την επίμαχη φράση» και πως στο φυλλάδιο αυτό γίνεται αναφορά σε «πέρασμα στη Μακεδονία».
Ο δημοσιογράφος ανέφερε επίσης ότι στις υπόλοιπες αναφορές του για τη γειτονική χώρα ο..

Νέο ΔΣ στο Mega και κύκλος επαφών με τις τράπεζες

Την ύστατη προσπάθεια για τη διάσωση του ΜΕGA καταβάλλουν οι βασικοί μέτοχοι του.
Σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τηλέτυπος», προκειμένου να διοριστεί νέος διευθύνων σύμβουλος.
Ταυτόχρονα συνεχείς είναι οι επαφές μεταξύ των τριών βασικών μετόχων (Βαρδινογιάννης, Ψυχάρης, Μπόμπολας) οι οποίοι αναζητούν σημείο ισορροπίας ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία και το κλείσιμο της εταιρίας.
Ολοι οι μέτοχοι συμφωνούν ότι είναι λάθος να οδηγηθεί σε λουκέτο η «Τηλέτυπος» η οποία το 2015 είχε διαφημιστικά έσοδα 56 εκατ. ευρώ (50 εκατ. μετά το year-end bonus). Τα συγκεκριμένα..

Οι «κράχτες» βγήκαν παγανιά

Δεν μας ενοχλεί ότι στα δελτία οι πρόσφυγες περιέγραφαν το δράμα τους με το «πέρα-δώθε» στα σύνορα και έλεγαν συνεχώς «Μακεδονία» και μεις από κάτω μεταφράζαμε Σκόπια... Δεν μας ενοχλεί ότι ο ευρωπαϊκός Τύπος σε ποσοστό 90% (και βάλε) κάνει λόγο για Μακεδονία και μεις αν χρειαστεί να μεταφράσουμε τα κείμενα του το κάνουμε Σκόπια... Χώρα «Σκόπια» δεν υπάρχει. Τι είναι δηλαδή πόλη-κράτος της αρχαιότητας; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους. Ως πότε θα συνεχίζουμε να ζούμε σε ένα δικό μας μικρόκοσμο και να αγνοούμε τα όσα συμβαίνουν γύρω, να μεταφράζουμε κείμενα και αποφάσεις όπως μας βολεύουν, να αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλο ως ιθαγενή που δεν ξέρει τι συμβαίνει έξω από τον καταυλισμό του...
Πιάστηκαν όλοι οι «πατριώτες» από μια φράση, που ξέφυγε του Μουζάλα και ζητούν το κεφάλι του επί πίνακι. Πέραν του γεγονότος ότι αν δεν είχαμε δώσει εμείς οι ίδιοι τέτοια διάσταση στο θέμα κανείς δεν θα το είχε καταλάβει. Το ερώτημα είναι αν πραγματικά είναι σοβαρή πολιτική..

Το Χρήμα στο εικονοστάσι

Γράφει ο Χρήστος Πριτσαπίδουλας-Γιαννακόπουλος

Έκλεισα εκνευρισμένος την τηλεόραση, άνοιξα το λάπτοπ να βρω διέξοδο… δεν ήθελα να φτάσω στη Γερμανία μέσω Σκοπίων μαζί με τα’ αδέρφια μου τους κυνηγημένους.
Δεν άντεχα άλλο τις εικόνες δυστυχίας, τα στιλιζαρισμένα λόγια των εκφωνητών, τον «δραματικό» τόνο των ρεπόρτερ -που λέγανε τα ίδια και τα ίδια, πατικωσούρα… κι εγώ ανήμπορος να φωνάξω, να πω «γνωρίζετε τον αίτιο και τους συνεργούς του» καταγγείλτε τους, μην υπακούετε στους καλοπληρωμένους διευθυντάδες σας, μην υπηρετείτε τυφλά το μεροκάματο που δεν το παίρνετε κι αυτό.
Τι φοβάστε; Θα σας διώξουν; Από πού; Υπάρχει τίποτε όρθιο; Μιλήστε την ώρα που.. 

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

O Μπόμπολας στο Μαξίμου από την πλαϊνή πόρτα

Η αποκάλυψη για τις μυστικές συναντήσεις του εκδότη του «Εθνους», Φώτη Μπόμπολα, προεκλογικά με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλ. Τσίπρα, στην οικία του μετέπειτα διευθυντή της ναυαρχίδας του «Πήγασου», Μπ. Παπαδάκη, στην Κάντζα, προκάλεσε, εκτός από αίσθηση, και σειρά αντιδράσεων (...).
Από τότε οι συναντήσεις των Τσίπρα - Μπόμπολα φαίνεται να έχουν πυκνώσει. Τα μυστικά ραντεβού της Κάντζας έχουν πλέον διαδεχθεί οι επισκέψεις του εκδότη του «Εθνους» στο Μέγαρο Μαξίμου. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, περί τα μέσα Ιανουαρίου ο Φώτης Μπόμπολας φέρεται να πέρασε (σ.σ. μπήκε από την πλαϊνή πόρτα) το κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου και να είχε συνάντηση αρκετής ώρας με τον κ. Τσίπρα, παρουσία του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά. Αν και κανείς δεν..

Μετά Χριστόν Mega-Προφήτες

Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τις απόψεις, εκτιμήσεις και συνήθως σφοδρές κατηγορίες που εξαπολύουν πρώην στελέχη του Mega στον ενημερωτικό κυρίως τομέα.
Τα όσα λένε αποτυπώνουν σε μεγάλο, ορισμένες φορές και σε απόλυτο ποσοστό, την αλήθεια για το πώς έφτασε το μεγαλύτερο κανάλι της χώρας και εκείνο που επηρέαζε τις πολιτικές εξελίξεις επί 25 χρόνια να βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στον γκρεμό. Όμως για να είμαστε ακριβοδίκαιοι θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η στάση εκείνων που κάνουν όλες αυτές τις καταγγελίες έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα: ότι οι καταγγελίες γίνονται κατόπιν εορτής και όταν πλέον όλοι αυτοί βρίσκονται εκτός καναλιού και μάλιστα όχι με δική τους πρωτοβουλία και όχι επειδή δεν ήθελαν να συμμετέχουν σε αυτά που επί 25 χρόνια βίωναν..

Δεν ξεχνώ την ασέβεια...

...την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά που υπέστη από τον Γιώργο Γιουκάκη

Επιστολή προς τη διοίκηση της ΕΡΤ έστειλε ο πρώην συντονιστής του Δεύτερου Προγράμματος, Πανταζής Τσάρας.
Και λέει πολλά και διάφορα σ' αυτήν, όπως για «την έλλειψη ηχοληπτών στη ροή του προγράμματος και στις ηχογραφήσεις, με προβλήματα μετάδοσης του Δευτέρου στην περιφέρεια λόγω κακής συντήρησης των πομπών και έλλειψης προσωπικού, κάτι που ακόμα συνεχίζεται».
Σημειώνει, πως κατόρθωσε «να αξιοποιήσει όλο το δυναμικό του Δεύτερου χωρίς αποκλεισμούς και με την μέγιστη δυνατή συναίνεση καλύπτοντας κενά άλλων προγραμμάτων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (π.χ Πρώτο πρόγραμμα). Επίσης από τον Ιούλιο του 2015 κατάφερα να υποστηρίξω την εξωστρέφεια του προγράμματός μας, με σειρά συναυλιών και αφιερωμάτων δίνοντας..

Ο πρόσφυγας είναι πάντα ο νικητής

Έχουμε μάθει εδώ και αρκετά χρόνια τι σημαίνει «ευρωπαϊκή λύση». Το μάθαμε στα οικονομικά, το μαθαίνουμε τώρα και με τη συγκλονιστική Οδύσσεια των προσφύγων. Οι μη λύσεις, η μετάθεση των προβλημάτων σε ένα απροσδιόριστο μέλλον, το κενό χρόνου μεταξύ των συνόδων, η αυταπάτη ότι η Ευρώπη- φρούριο είναι λύση και όχι πρόβλημα είναι πλέον τα δομικά υλικά αυτού του θεσμού που παραπαίει μεταξύ κυνισμού και αναποφασιστικότητας
 

Γράφει ο Δημήτρης Σούλτας

Μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, μετά την απίστευτη ανθρωποθυσία, οι νικητές του πολέμου αποφάσισαν να απλώσουν ένα δίκτυ προστασίας απέναντι στους ανθρώπους που θα βρισκόταν σε κίνδυνο, στους ανθρώπους που θα έφευγαν για να γλυτώσουν από το θάνατο. Ήταν απόλυτως φυσικό μετά την τραγωδία του πολέμου και μέσα στα χρόνια μετά τη λήξη..

H γαλέρα του Mega, οι καπεταναίοι και οι... μούτσοι

Γράφει ο Θάνος Πασχάλης 

Το άλλοτε κραταιό κανάλι, και μαζί οι άνθρωποί του, οδεύουν στου Ζαλόγγου το γκρεμό.Και πως έφτασε η άλλοτε ναυαρχίδα των εμπορικών καναλιών,που στο διάβα του χρόνου κατάντησε γαλέρα, να κινδυνεύει σαν καρυδότσουφλο να πνιγεί ακόμη  σε απάνεμο λιμάνι.
Το ΜEGA το χτισαν οι άνθρωποί του και άνθρωποί του το οδηγούν στα βράχια. Κι αυτοί, οι καπεταναίοι, έχουν ονοματεπώνυμα και μερικοί  από αυτούς διαφεντεύουν ακόμη τις τύχες του. Η ανυποληψία και η αναξιοπιστία του στην κοινή γνώμη προήλθε κατά κόρον από αυτούς. Δεν χρειάζεται κανείς να ψάξει για τις ταυτότητές τους
Η κοινή γνώμη τους γνωρίζει και τους αποστρέφεται. Αν οι ίδιοι πιστεύουν ότι κρατούν το κανάλι όρθιο είναι βαθιά νυχτωμένοι, χαρακτηριστικό της έπαρσης που ακόμη τους διακατέχει. Εμφανίζονται στις ειδήσεις λες και δεν γνωρίζουν ότι χρόνια οι ίδιοι φρόντισαν να το απαξιώσουν όταν.. 

Νεκροζώντανοι στην Ειδομένη

Ανοιχτά, κλειστά και θανατηφόρα σύνορα

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης
 

Οπότε έχεις 15.000 κόσμο που αποφασίζει να μείνει εκεί. Δεν ακούει ειδήσεις, δεν ακούει νουθεσίες, δεν ακούει ικεσίες, δεν ακούει Έλληνες και ξένους υπεύθυνους και ανεύθυνους που του λένε ότι ο δρόμος ο βαλκανικός έκλεισε. Έτσι λένε οι πληροφορίες από τα σύνορα. Ό,τι και να πεις στους πρόσφυγες, όπως και να τους το πεις, δεν κάνουν βήμα. Μένουν στις θέσεις τους. Και όταν εν τέλει μετακινούνται, καταλήγουν νεκροζώντανοι στα χέρια της σκοπιανής αστυνομίας, αφού έχουν περάσει των παθών τους τον τάραχο. Μετρώντας και τρεις απώλειες…
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Βασική υπεύθυνη για τις μικρές και μεγάλες τραγωδίες είναι η Ευρώπη. Πρώτον για τα επανειλημμένα ήξεις αφήξεις σε σχέση με το ότι κλείνει ή ότι παραμένει ανοιχτή η βαλκανική οδός. Μία ήταν ανοιχτή φόρα παρτίδα, μία τσίμα τσίμα, μία λουκέτο, λογικό είναι οι πρόσφυγες (και ακόμη περισσότερο όσοι δεν διαθέτουν και δεν ελπίζουν ότι θα λάβουν προσφυγικό στάτους…) να μην εμπιστεύονται κανέναν. Και να οργιάζουν η φημολογία και η.. 

Φήμες για επαφές Παπαχελά με SΤΑR

Πληροφορίες για συνάντηση με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη
Το ενδεχόμενο της μετακίνησης του διευθυντή της «Καθημερινής», Αλέξη Παπαχελά, από τον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου στο Star της οικογένειας Βαρδινογιάννη κυκλοφορεί ως πληροφορία στα δημοσιογραφικά γραφεία.
Κάποιοι λένε ότι ο έμπειρος δημοσιογράφος, που διατηρεί άριστες σχέσεις από την περίοδο της θητείας του στο Mega με τους μετόχους του Star έχει γίνει ήδη αποδέκτης προτάσεως από το Βαρδινογιαννέικο.
Ανθρωποι που συνομιλούν και με τις δύο πλευρές επιμένουν ότι πριν από 10 ημέρες ο Αλ. Παπαχελάς συναντήθηκε στο εστιατόριο Rakkan στην Κηφισιά με τον ιδιοκτήτη του Star Γ. Βαρδινογιάννη, ενώ πριν από μία εβδομάδα συναντήθηκε με τον δημοσιογράφο και σχολιαστή του ίδιου καναλιού Νίκο Χατζηνικολάου. Εκείνο που φαίνεται να ισχύει, και μάλιστα στον απόλυτο βαθμό, είναι οι κακές σχέσεις που έχουν αρχίσει να.. 

Βουλιάζει η διαφήμιση στα σάιτ

«Είναι εποχική» λένε οι γνωρίζοντες, αλλά υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που οδηγούν στην κάμψη

 Η επισκεψιμότητα ανεβαίνει στα – μεγάλα τουλάχιστον – σάιτ, πολιτικά και αθλητικά, αλλά η διαφήμιση πέφτει! Πρόκειται για εποχικό φαινόμενο, λένε οι γνωρίζοντας, και αυτό είναι η μισή αλήθεια. Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο υπάρχει σαφής κάμψη στη αγορά της διαφήμισης και αυτό είναι κάτι που απασχολεί στον Τύπο εδώ και δεκαετίες.
Παλιότερα, στις εποχές των παχιών αγελάδων, τα έντυπα έως και τις γιορτές των Χριστουγέννων κυκλοφορούσαν σαν παραφουσκωμένα μπαούλα από το πλήθος τα διαφημιστικών σελίδων. Και από τις 10 Ιανουαρίου ξαφνικά… αδυνάτιζαν και γίνονταν λιπόσαρκα και ολιγοσέλιδα. Τώρα.. 

Νίκος Πεφάνης: Δεν θα πάω εγώ φυλακή για το Mega

«Παίζει» ξαφνικός θάνατος για το κανάλι

(...) Kατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της Τηλέτυπος την περασμένη Πέμπτη ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έθεσε ερωτήματα τόσο για το πού θα πάνε τα χρήματα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαιου για το ΜΕGA, όσο και γιατί εδώ και χρόνια δεν έγιναν οι περικοπές που τώρα δίνονται υποσχέσεις ότι θα προχωρήσουν. Γνώστες του παρασκηνίου των περίπλοκων σχέσεων που διαμορφώνονται γύρω από τη συνέχιση της λειτουργίας του MEGA υποστηρίζουν ότι οι συνέταιροι του Μπομπόλα αμφισβητούν το ύψος των ανοιγμάτων προς την Ανωση, αναφέροντας ότι η τελευταία, «ως αδελφή επιχείρηση χρέωνε ό,τι ήθελε». 
Στο ίδιο πλαίσιο, επιχειρηματικοί κύκλοι, σχολιάζοντας τις εξελίξεις, τόνιζαν ότι από την ιστορία του MEGA ο μεγάλος κερδισμένος όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε η πλευρά Μπόμπολα. «Αυτοί έγιναν πάμπλουτοι και έπαιρναν όλα τα έργα χρησιμοποιώντας μια ζωή τα media και ειδικά το πανίσχυρο.. 

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Oι κακοπληρωτές μιντιάρχες - Ποιοι δεν πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους

Το λεηλατημένο εργασιακό τοπίο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 «Πρόθεση της εταιρείας είναι η συνολική μείωση του μισθολογικού κόστους η οποία θα ανέλθει μεσοσταθμικά στο 18-20% στους ονομαστικούς μισθούς». Η ανακοίνωση της διοίκησης του «Ελεύθερου Τύπου» προς τους εργαζόμενους της εφημερίδας αποτυπώνει τη μία πτυχή του προβλήματος στον δημοσιογραφικό κλάδο: τις μειώσεις των μισθών.
Η δεύτερη έρχεται λίγο παρακάτω στην ίδια ανακοίνωση: «Θα υπάρξει δεσμευτική σύμβαση για τα οφειλόμενα-δεδουλευμένα σε καθέναν από εσάς, όπως και ρητή πρόβλεψη για τον τρόπο αποπληρωμής τους». Μεγάλο αγκάθι κι αυτό σε αρκετά ΜΜΕ, η καθυστέρηση στη μισθοδοσία.
Στον «Ελεύθερο Τύπο» πληρώνονται έναντι εδώ και πολύ καιρό, αυτές τις μέρες αποπληρώνεται ο Σεπτέμβριος να σκεφτείτε. Είμαστε Μάρτιο μήνα, πέντε-έξι μήνες η καθυστέρηση (συν τρεις μισθοί από το 2013 που «γράφτηκαν στο χιόνι»). Χτυπάει ρεκόρ ο Αλέξης Σκαναβής, ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας.
Μια κατάσταση που έχει παγιωθεί σε πολλά συγκροτήματα Τύπου, παραδοσιακά και νεοσύστατα (ηλεκτρονικά). Καθυστερήσεις στη μισθοδοσία και πολλά, αμέτρητα, «μπλοκάκια» (χωρίς σχέση.. 

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Ο δεύτερος θάνατος του Χρήστου Λαμπράκη

Hρώδειο 1978: Λαμπράκης, Αϊδίνης, Καραπαναγιώτης, Ψυχάρης
«Τυχερέ, δουλεύεις στον ΔΟΛ... Είσαι καλύτερα από το Δημόσιο. Εχεις εξασφαλισμένα μισθό, μπόνους και ταξίδια». Αυτά έλεγαν στα τέλη της δεύτερης χιλιετίας οι εργαζόμενοι στα μίντια φθονώντας τους συναδέλφους τους που απασχολούνταν στη Χρήστου Λαδά και μετέπειτα στη Μιχαλακοπούλου. Τότε φυσικά ουδείς μπορούσε να φανταστεί το τι θα επακολουθήσει και στον Οργανισμό και στο Δημόσιο.
«Από τότε που μπήκε το Συγκρότημα στο Χρηματιστήριο άρχισε η κατρακύλα» σχολιάζουν παλιοί εργαζόμενοι στον ΔΟΛ που με θλίψη βλέπουν -άλλοι από μέσα κι άλλοι από απόσταση- την κατάρρευση του δημοσιογραφικού οργανισμού που ίδρυσε ο Δ. Λαμπράκης και συνέχισε (επάξια) ο γιός του Χρήστος.
Τα προβλήματα ξεκίνησαν με την κακή διαχείριση και τα άστοχα -έως ύποπτα- ανοίγματα που έκαναν άνθρωποι στους οποίους εμπιστεύτηκε ο Χρήστος Λαμπράκης τα οικονομικά του Οργανισμού και..

Ανοικτός σε προτάσεις για τις τηλεοπτικές άδειες ο Ν. Παππάς

«Έτοιμος να ακούσει προτάσεις από ενδιαφερόμενους και κόμματα για τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού και τις προϋποθέσεις, πάντα βεβαίως τηρώντας τη νομιμότητα», δηλώνει ο Νίκος Παππάς.
Μιλώντας στην εφημερίδα Realnews, ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού αναμένεται να είναι έτοιμη σε λίγες ημέρες και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και προσθέτει ότι «θα ενσωματωθούν τυχόν παρατηρήσεις και θα δημοσιευθεί η προκήρυξη του ανοιχτούν διεθνούς διαγωνισμού», επισημαίνοντας ότι θα δοθεί επαρκής χρόνος -περίπου ενάμισης μήνας- για την κατάθεση των φακέλων.
Ο Νίκος Παπάς ασκεί συλλήβδην κριτική στην αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη «μέρος του παλιού κατεστημένου και ακραία νεοφιλελεύθερο», ενώ για το..

Έτσι τελειώνουν την πλήρη εργασία κυβέρνηση - συνδικαλιστές

                                                                                       σκίτσο: Δ. Γεωργοπάλης
450 ευρώ μισθό προτείνουν τα αφεντικά

Κάτι παραπάνω από ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το ούτως ή άλλως προβληματικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο μιας και απ’ ότι φαίνεται, στις λεπτομέρειες κρύβονται ρυθμίσεις που πραγματικά θα τινάξουν τα εργασιακά δικαιώματα στον αέρα.
Σύμφωνα με την ανάλυση που δημοσιεύσαμε στις 8 Μαρτίου με τίτλο Ασφαλιστικό: Οταν η εργασία μετασχηματίζεται σε απασχόληση, προκύπτει μια μονομερής κατάργηση τους καθεστώτος της εργασίας και επιβολή του καθεστώτος της... απασχόλησης από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα πάντα με τις επιταγές της τρόικα.
Αυτό που επιδιώκεται με τα εφευρήματα "κύριας απασχόλησης" είναι πραγματικά πρωτόγνωρο μιας και στο τέλος δεν θα μείνει άνθρωπος με σταθερή σχέση εργασίας στον κλάδο των ΜΜΕ. Σχεδιάζεται ένα τοπίο όπου η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων θα είναι απασχολούμενοι..

Το «σκοτεινό Συγκρότημα» φταίει για όλα!

Ο θρόνος του ΔΟΛ δεν ταιριάζει στον Ψυχάρη - Τι απαντάει στους επικριτές του

"Οι συκοφάντες και εμείς", τιτλοφορείται αυτή την εβδομάδα, το πρωτοσέλιδο άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη στην κυριακάτικη εφημερίδα Το Βήμα.
Στο άρθρο του το αφεντικό του ΔΟΛ ξεσπάει εναντίον εκείνων που λένε πως το «σκοτεινό Συγκρότημα» φταίει για όλα! και απαντάει τρόπον τινά στις κατηγορίες ότι Το Βήμα και Τα Νέα «ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις», οι οποίες ευθύνονται για ό,τι στραβό κι ανάποδο συμβαίνει σ' αυτόν τον τόπο...
Ο Σταύρος Ψυχάρης ξεκαθαρίζει ότι «τα μέσα ενημερώσεως του ΔΟΛ (εφημερίδες, περιοδικά,..