ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Ο αίρων τις αμαρτίες;

Παραθέτουμε την απάντηση του Θανάση Γεωργακόπουλου στην επιστολή της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής με την οποία τον καλούσε να συμμετάσχει σε τρίτο γύρο για την εκλογή δημοσιογράφου-εκπροσώπου στο Δ.Σ. της ΕΡΤ στη θέση του πρωτεύσαντος στο δεύτερο γύρο Γ. Μαρινόπουλου. Σημειώνεται πως ο Γ. Μαρινόπουλος θεωρεί πως έχει εκλεγεί (πράγμα που αποσιωπάτε στην επιστολή της ΚΕΦΕ), διεκδικώντας, κατ’ ουσίαν, την τοποθέτησή του στο Δ.Σ. και αρνείται να συμμετάσχει σε τρίτο γύρο.
"Στην απάντησή μου στην επιστολή της ΚΕΦΕ, με την οποία με καλούσε να συμετάσχω σε τρίτο γύρο για την εκλογή δημοσιογράφου-εκπροσώπου στο Δ.Σ. της ΕΡΤ στη θέση του πρωτεύσαντος στο δεύτερο γύρο Γ. Μαρινόπουλου, επισημαίνω πως «... η διαδικασία (..) εξελίχθηκε σε τραγέλαφο ...» και «...πως δεν πρόκειται να γίνω ο... αίρων τις αμαρτίες όλων: της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΣΥ, της διοίκησης της ΕΡΤ, του αρμόδιου Υπουργού και.. 
γενικότερα όλων όσων έχουν μεγαλύτερο ή μικρότερο μερίδιο ευθύνης γι αυτό το φιάσκο ...».
    Στην κατάληξη της απάντησής μου τονίζω πως η «....Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή έχει μόνο δύο επιλογές ώστε να αποφευχθεί ακόμα μεγαλύτερος τραγέλαφος: Είτε να ακυρώσει την προκήρυξη του τρίτου γύρου και να ανακηρύξει ως εκλεγέντα τον πρωτεύσαντα στο δεύτερο γύρο, στη βάση του αναλυτικού σκεπτικού που παρέθεσα προηγουμένως. Είτε, εδώ που φτάσαμε, να επαναλάβει από μηδενική βάση την όλη διαδικασία, φροντίζοντας να έχουν καλυφθεί εξ αρχής τα όποια κενά ή/και αντιφάσεις του θεσμικού πλαισίου ...».
    Στο πλαίσιο της απάντησής μου επισημαίνω τα λάθη που υπήρξαν στην οργάνωση της όλης διαδικασίας, παρά τις διαφορετικές προτάσεις που είχαν κατατεθεί, πριν φτάσουμε στην –παγκοσμίως πρωτότυπη- προκήρυξη τρίτου γύρου.
    Εξηγώ «... τους πολιτικούς, συνδικαλιστικούς και ηθικούς λόγους που καθιστούν αδύνατη την αποδοχή ...» της υποψηφιότητας που μου προτείνει η ΚΕΦΕ, καθώς «...σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα ...», αφού «...την κατάταξη στις εκλογές την αποφασίζουν οι ψηφοφόροι και όχι άστοχες και λανθασμένες αποφάσεις συνδικαλιστικών οργάνων ...».
    Αναφέρομαι, τέλος, αναλυτικά στην εσφαλμένη ερμηνεία των νόμων από την πλευρά της ΚΕΦΕ που την οδήγησε στην προκήρυξη τρίτου γύρου, παραθέτοντας τη «νομική άποψη του δικηγόρου Αντώνη Ρουπακιώτη, στον οποίο απευθύνθηκα» πως «αν ο νομοθέτης ήθελε τη διεξαγωγή τρίτου (ή/και τέταρτου ή/και πέμπτου) γύρου, θα το προέβλεπε ρητά. Κατά συνέπεια η διοργάνωση τρίτου γύρου, καθότι δεν προβλέπεται, δημιουργεί προβλήματα  νομιμότητάς του». Σημειώνω, επίσης, τις παραλείψεις που προϋπήρξαν και οδήγησαν σ’ αυτή την εσφαλμένη ανάγνωση και ερμηνεία των νόμων.
    Η απαντητική προς ΚΕΦΕ επιστολή καταλήγει με ένα υστερόγραφο στο οποίο επισημαίνεται «...επειδή δε θα γίνω εγώ «ο αίρων την αμαρτία του κόσμου» ελπίζω να μην οδηγηθείτε –όπως υποννοείτε στην επιστολή σας- σε εφαρμογή μιας άλλης ευαγγελικής ρήσης, σύμφωνα με την οποία «οι έσχατοι έσονται πρώτοι». Πολύ περισσότερο, ελπίζω να μη φτάσετε στο γνωστό (παραλλαγμένο) δόγμα μιας «επίγειας θρησκείας», δηλαδή, στο «ένας είναι ο υποψήφιος». Δε θα μιλάμε τότε για τραγέλαφο αλλά για κάτι ακόμα χειρότερο."

    Δείτε ολόκληρο το κείμενο της απάντησης του Θ. Γεωργακόπουλου στη σελίδα του Facebook: https://www.facebook.com/GeorgakopoulosERTekloges/, όπου υπάρχεικαι η σχετική «προϊστορία» του ζητήματος.