ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Απώλεια 4.000 θέσεων εργασίας στα MME σε δύο χρόνια μνημονιακής διακυβέρνησης

Σκηνικό τρόμου στα media - Σε κατάρρευση το σύστημα που διαμορφώθηκε από το 1990

Σκηνικό συνολικής κατάρρευσης στα media διαμορφώνεται στις πρώτες μέρες του 2012. Μεγάλο μέρος των Μέσων έχουν ήδη προσφύγει για ένταξη στη διαδικασία του αρ. 99 “για προστασία από τους πιστωτές τους”: η «Ελευθεροτυπία», το ALTER, ο ραδιοφωνικός σταθμός του πρώην Δήμου Άνω Λιοσίων «Ξένιος», η διαφημιστική «Leo Burnett», η «Alapis», βασικός επιχειρηματικός βραχιόνας του Λ.Λαυρεντιάδη με ευρύ φάσμα επενδύσεων στα ΜΜΕ και πριν από ένα χρόνο η «Απογευματινή», η «Mototeck» (περιοδικά Drive, Moto, Autocar, Burn Out) η «Περιοδικός Τύπος Α.Ε.» του Ανεμοδουρά (περιοδικά Κατερίνα, Γρίφος, Αφισόραμα, Μπλεκ, Μικρός Ήρως κ.ά.) Από αυτούς κανένας δεν λειτουργεί και βεβαίως οι εργαζόμενοι- «πιστωτές» των εταιρειών δεν πληρώνονται.
Την ίδια ώρα, όλες οι επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε εκτεταμένες κινήσεις αναδιαρθρώσεων, κυρίως σε μισθολογικό κόστος και προσωπικό, σε μειώσεις κόστους με κάθε τρόπο -πώληση συμμετοχών, περικοπές σε μισθούς, επιδόματα και προσωπικό μέσω..

EΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Αφαντος ο υπουργός Λοβέρδος

Μετά την συνέχιση της κατάληψης των εργαζομένων στα γραφεία της Διοίκησης και τις έντονες πιέσεις των εργαζομένων του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν ακολούθησαν οι παρακάτω εξελίξεις:
  1. Εξαφανίστηκε, άμα τη εμφανίσει του, ο ειδικός που θα αναλάμβανε τη σύνδεση του νοσοκομείου με τον ΕΟΠΥΥ κος Χαραλαμπάκης.
  2. Ο κύριος Μαρτίνης δήλωσε ότι απέχει των καθηκόντων του για 1 ½ τουλάχιστον μήνα από την Προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου, για λόγους υγείας...
  3. Βάσει καταστατικού, τον Πρόεδρο όφειλε να αντικαταστήσει ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος του Υπουργείου κος Στεργίου, ο οποίος όταν ενημερώθηκε για την κατάσταση κοινοποίησε την παραίτησή του. Ο ίδιος και κατ' επέκταση ο πολιτικός του προϊστάμενος κύριος Λοβέρδος, δείχνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση που έχει περιέλθει το νοσοκομείο μας,για την οποία φέρει ευθύνες, ενώ τα..

Το μυστήριο με τον «ξαφνικό θάνατο» του Επενδυτή


Ο «ξαφνικός θάνατος» της εφημερίδας «ο Κόσμος του Επενδυτή» την περασμένη Τετάρτη, είναι το κομμάτι μιας εικόνας που είναι πολύ περισσσότερο ζοφερή απ’ όσο φαίνεται. Όμως δείχνει την κατεύθυνση ραγδαίας ύφεσης της “αγοράς” των Μέσων, αλλά και τον τρόπο που οι επιχειρηματίες των media, τουλάχιστον ορισμένοι, αντιλαμβάνονται το ρόλο τους.
Με αφορμή απεργία των εργαζομένων για καταβολή δεδουλευμένων δύο μηνών, ο ιδιοκτήτης Κώστας Γιαννίκος αποφάσισε να αναστείλει την έκδοση του Επενδυτή. Εάν είναι αλήθεια ή μπλόφα θα φανεί στο επόμενο διάστημα. Έμπειροι παρατηρητές δεν αποκλείουν την -προσπάθεια έστω- επανέκδοσης του Κόσμου του Επενδυτή στο μέλλον, σε άλλη βάση, με νέους εργαζόμενους και οπωσδήποτε χαμηλότερου κόστους. Θα πρόκειται για το… “Φάντασμα του Επενδυτή”.
Αυτό όμως που είναι πραγματικά άξιο απορίας είναι το πώς αποφασίζεται εν μία νυκτί να κλείσει η πρώτη σε κυκλοφορία εβδομαδιαία εφημερίδα, η οποία είναι σε θέση να καλύψει το κόστος παραγωγής της. Η μέση..

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

«Οι εργαζόμενοι του Επενδυτή» δεν το βάζουν κάτω!

Αξια πολλών συγχαρητηρίων η προσπάθεια των εργαζόμενων στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή» μέσα από το μπλογκ που άνοιξαν και μέσω του οποίου κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο την δική τους εφημερίδα. Στο μπλογκ και στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, που έχει στηθεί πολύ έξυπνα, υπάρχουν άκρως ενδιαφέροντα και καλογραμμένα άρθρα για όλα τα θέματα: από οικονομικά μέχρι αθλητικά και βέβαια αναλύσεις και αναφορές στα αίτια της κρίσης που πλήττει τα media.
Οι εργαζόμενοι στον «Κόσμο του Επενδυτή» και στην ιδιοκτήτρια εταιρεία Best end, που βρίσκονται σε απεργία για καταβολή των δεδουλευμένων, δεν ζουν για πρώτη φορά μια εργασιακή και επιχειρησιακή κρίση. Η εικοσαετής πορεία της εφημερίδας που ξεκίνησε το 1991 σαν «Επενδυτής» αποτελεί ένα ακόμη case study για την παθογένεια που επικρατεί στον επιχειρηματικό χώρο των ΜΜΕ.
Διαβάστε: «Κόσμος του Επενδυτή»: Η ιστορία ενός (ακόμη) αμαρτήματος

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Αν εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι, δεν έχει νόημα το 99!..

TΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

«Βόμβα» από το δικηγόρο που εκπροσώπησε την Χ.Κ.Τεγόπουλος στο δικαστήριο κατά την συζήτηση της προσωρινής διαταγής ενόψει των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η εταιρεία στα πλαίσια της αίτησης υπαγωγής της στο άρθρο 99.
Στο τέλος της αγόρευσης του ο συνήγορος της επιχείρησης, είπε, πως αν γίνει δεκτό το αίτημα των εργαζομένων για την εξαίρεσή τους από τη διαδικασία, δεν έχει κανένα νόημα η αίτηση στο άρθρο 99!
Η ερμηνεία αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τη θέση των εργαζομένων, οι οποίοι υποστήριξαν πως η προσφυγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα είναι προσχηματική και έχει ως στόχο του ίδιους.
Στην ακροαματική διαδικασία ο νομικός εκπρόσωπος της Τράπεζας Πειραιώ ζήτησε να μην αρθεί η δέσμευση της παρακράτησης του 50% των εσόδων από τις πωλήσεις του πρακτορείου...

Ο Ψυχάρης πήρε 19 εκατ. ευρώ από την Εθνική και κατόπιν ζήτησε κι άλλα δέκα!Μετά το χθεσινοβραδυνό μπάχαλο με τον Πάνο Μπεγλίτη, που αρχικά εξέθεσε την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και κατόπιν στην προσπάθεια του να ανασκευάσει τους έμπλεξε όλους, η Εθνική Τράπεζα έβγαλε ανακοίνωση για την υπόθεση της δανειοδότησης του ΔΟΛ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας εξέτασαν το αίτημα του Οργανισμού να δανειοδοτηθεί με 10 εκατ. ευρώ και το απέρριψαν, διότι ο ΔΟΛ δεν παρείχε τις αναγκαίες τραπεζικές εξασφαλίσεις. Ουδεμία άποψη ή γνώμη παραγόντων εκτός Τράπεζας ζητήθηκε. Όπως δεν είχε ζητηθεί λίγους μήνες νωρίτερα, όταν η Τράπεζα είχε δανειοδοτήσει τον ΔΟΛ με 19 εκατ. ευρώ έναντι της εξασφάλισης που της παρείχε με το επί της οδού Μιχαλακοπούλου κτίριο του».
Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση της Εθνικής έχει ως εξής:..

Οι εργαζόμενοι κατηγορούν για υποκρισία το Kontra Channel

Αναδημοσιεύσεις από το μπλογκ των εργαζόμενων του ALTER

Στο κεντρικό δελτίο του το Kontra Channel φιλοξένησε ρεπορτάζ ότι το «ΩΝΑΣΕΙΟ» δεν κατέβαλε το Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους!!!
ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ALTER ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΑΛΛΑ ΤΟ Κontra Channel ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΕ!
Γιατί δεν πήραν από μας συνέντευξη;
Μήπως επειδή έχουμε τον ίδιο εργοδότη;
Δεν ξέρουν ότι είμαστε απλήρωτοι δέκα μήνες;
Ή μήπως ο Γ. Κουρής είναι πιο ευαίσθητος σε ό,τι αφορά… «άλλους» εργαζόμενους και «άλλους» εργοδότες;
Και κάτι ακόμη:
Ο Γ.Γ. ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ LIVE ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ», ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΚΑΙ ΤΟΝ Γ. ΚΟΥΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΛΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ALTER;...

Οι δημοσιογράφοι καταγγέλουν τον Πάγκαλο για την αγωγή κατά της εφημερίδας «ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13»

Η ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΓΩΓΩΝ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟΚΤΟΝΟ ΝΟΜΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ασκηση πίεσης και επιβολή λογοκρισίας θεωρεί η ΕΣΗΕΑ ότι ασκείται με την αγωγή του Θόδωρου Πάγκαλου κατά της εφημερίδας «ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13», και κατά των Αιμ. Λιάτσου, Εκδότη-Διευθυντή, και Σπ. Σουρμελίδη Διευθυντή Έκδοσης της εφημερίδας. Θυμίζουμε ότι με την αγωγή του ο Θ. Πάγκαλος ζητεί 1 εκατομμύριο ευρώ από τον κάθε έναν για εξύβριση μέσω ενός φωτομοντάζ και του δημοσιεύματος που το συνόδευε στο φύλλο της εφημερίδας «ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13», που κυκλοφόρησε στις 2 Δεκεμβρίου 2011, το οποίο περιείχε και σχολίαζε δηλώσεις του ιδίου του Πάγκαλου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την ενέργεια Πάγκαλου και δηλώνει ότι συμπαραστέκεται στην εφημερίδα και στους διωκόμενους υπέρ των οποίων και θα παρέμβει σε κάθε στάση της Δίκης.
Η ΕΣΗΕΑ τονίζει ότι η αγωγή του Αντιπροέδρου προστίθεται στις δεκάδες παρόμοιες αγωγές που εκκρεμούν στα Δικαστήρια με τις οποίες απειλούνται δημοσιογράφοι και εφημερίδες με την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης χιλιάδων ή εκατομμυρίων ευρώ, ενώ θέτει..

Μαύρη εργασία στην «Εξέδρα» - Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι εργαζόμενοι

Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται πλέον οι εργαζόμενοι στην «Εξέδρα των Σπορ». Η προσπάθεια του εκδότη-διευθυντή της εφημερίδας, Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, να εξηγήσει την κατάσταση, δεν έπεισε κανέναν και πλέον τον λόγο θα τον έχει η εργασιακή επιτροπή που αναμένεται να δημιουργηθεί στη σημερινή (05/01) συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τις 14.00 στα γραφεία της εφημερίδας.
Ο Ανδρουλιδάκης από τις 6 Ιουνίου οπότε και ανέλαβε την εφημερίδα, δεν έχει υπογράψει καμία σύμβαση εργασίας, διατηρώντας τους εργαζομένους σε καθεστώς μαύρης εργασίας, χωρίς απόδοση ασφαλιστικών εισφορών, συνεχιζόμενες απολύσεις, ενώ παραμονές Πρωτοχρονιάς προχώρησε στο «ψαλίδι» μισθών και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, «κουρεύοντας» το δώρο των Χριστουγέννων, για να φτάσει στο σημείο να απειλεί με αναστολή της έκδοσης.
Οι εργαζόμενοι φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τη μοίρα τους στα χέρια ενός ανθρώπου που τελεί σε σύγχυση και ετοιμάζονται να..

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ο Παπανδρέου, το δάνειο και ο άνθρωπος της πίσω πόρτας

Κάποιοι είπαν πως ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε πόντους, μετά τα όσα κατήγγειλε για τα μίντια και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα κατά την εισήγηση του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ. Ο ΓΑΠ ονομαστικοποίησε τα συμφέροντα κατονομάζοντας το αφεντικό του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κατήγγειλε τον Ψυχάρη ότι άρχισε προσωπικό πόλεμο εναντίον του, επειδή o εκδότης θεώρησε ότι με δική του παρέμβαση δεν πήρε ο ΔΟΛ το δάνειο (10 εκατ. ευρώ) από την Εθνική.
Η ιστορία με το δάνειο ξεκίνησε όταν ο Βασίλης Ράπανος της Εθνικής θεώρησε σκόπιμο να τηλεφωνήσει στον Γ. Παπανδρέου και να τον ρωτήσει για το δάνειο που ζήτησε ο Ψυχάρης. Ο Παπανδρέου απάντησε στον Ράπανο ότι "αν πληρoύνται οι όροι και οι προυποθέσεις δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν χρειάζεται να ερωτάται ο πρωθυπουργός". Η Εθνική Τράπεζα όμως έκρινε πως δεν έπρεπε να δώσει το δάνειο και "από τότε άρχισε προσωπικό πόλεμο εναντίον μου μέσα από τα έντυπα που έχει" κατήγγειλε οΓΑΠ...
Ο Ψυχάρης βέβαια απάντησε άμεσα -και μάλιστα μέσα και από το δελτίο του Mega- στον «υπό αποχώρηση πρόεδρο του ΠαΣοΚ», όπως τον αναφέρει, κατηγορώντας τον για «φασίζουσα νοοτροπία». Και μάλιστα παίρνει τη ρεβάνς αποκαλύπτοντας: «...Παρακαλείται (ο ΓΑΠ) να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!»
Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση Ψυχάρη στις καταγγελίες Παπανδρέου:..

Απεργία στην ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ για περικοπές και ατομικές συμβάσεις

Tην κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας για όλους τους εργαζόμενους στην εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αποφάσισαν όλα τα σωματεία αντιδρώντας στην επιχειρούμενη προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλλει, εκβιαστικά και καταχρηστικά, την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με μείωση των αποδοχών όσων εργάζονται στην εταιρεία.
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΦΕ και της ΕΠΠΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας, από τις 16.00 της Τετάρτης, 4 Ιανουαρίου 2012 έως τις 16.00 της Πέμπτης, 5 Ιανουαρίου 2012, ΖΗΤΩΝΤΑΣ:
• Να αποσυρθούν οι προτεινόμενες ατομικές συμβάσεις εργασίας.
• Να μην υπάρξει καμία μείωση των αποδοχών όλων όσοι εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» και των λοιπών εντύπων καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «naftemporiki.gr».
• Να τηρηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Υ.Γ: Στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ υπάρχει ένα λάθος. Δύο επιρρήματα δεν έχουν μπει στη θέση που πρέπει...

Απεργιακές κινητοποιήσεις στη Λέσβο για τις απολύσεις στην εφημερίδα «Εμπρός»

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ

Πληθαίνουν τα κρούσματα της εργοδοτικής απληστίας και αυθαιρεσίας και γενικεύονται σε όλη την Ελλάδα. Αυτή τη φορά με άλλοθι πάλι την οικονομική κρίση η ιδιοκτησία της ημερήσιας εφημερίδας της Μυτιλήνης «ΕΜΠΡΟΣ» απέλυσε τη δημοσιογράφο Πέλλη Γιακουμή. Οι εργοδότες την απέλυσαν δυο μέρες πριν την Πρωτοχρονιά με το απαράδεκτο πρόσχημα ότι οι αποδοχές και η ασφάλισή της «είναι πλέον ακριβές και επισύρουν μεγάλο κόστος για την επιχείρηση»!..
Μπροστά στις μεθοδεύσεις της ιδιοκτησίας το Διοικητικό Συμβούλιο του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης επιχειρησιακής απεργίας στην «Επικοινωνία Αιγαίου ΑΕ» αύριο Πέμπτη 5 Ιανουαρίου με ταυτόχρονη 3ωρη στάση εργασίας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Λέσβου την ίδια ημέρα από τις 11 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι. Το Δ.Σ. του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου με την απόφασή του καλύπτει όλες τις ειδικότητες των εργαζομένων στην..

Θύελλα αντιδράσεων για την αγωγή Πάγκαλου που ζητάει 3 εκατ. από δημοσιογράφους


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η αγωγή που κατέθεσε ο αντιπρόεδρος Θόδωρος Πάγκαλος κατά της εφημερίδας «Παρασκευή και 13». Ο Πάγκαλος όπως γράφει το μπλογκ fimotro ζητά τρια εκατομμύρια ευρώ συν τους τόκους και συγκεκριμένα: 1 εκ. ευρώ από την εταιρεία, 1 εκ. ευρώ από τον εκδότη Αιμίλιο Λιάτσο και άλλο 1 εκ. ευρώ ζητά από τον διευθυντή Σπ. Σουρμελίδη. Από χθες που έγινε γνωστή η αγωγή έσπασε το τηλεφωνικό κέντρο στην «Παρασκευή και 13» από πολίτες και δημοσιογράφους που στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης στην εφημερίδα του Λιάτσου. Δεκάδες δημοσιογράφοι και πολιτικοί δηλώνουν ότι θα κατέβουν μάρτυρες υπεράσπισης της εφημερίδας στο δικαστήριο.
Στη φωτογραφία το επίμαχο σατυρικό δημοσίευμα. Δείτε εδώ και την αγωγή.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Κύρια παρέμβαση και εξαίρεση για το άρθρο 99Οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ Τεγόπουλος και στην Φωτοεκδοτική που πραγματοποίησαν συνέλευση στις 3 Ιανουαρίου 2012 αποφάσισαν με μεγάλη πλειοψηφία να κάνουν κύρια παρέμβαση κατά την συζήτηση της προσωρινής διαταγής ενόψει των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Χ. Κ Τεγόπουλος στα πλαίσια της αίτησης υπαγωγής της στο άρθρο 99 για την προστασία της από τους πιστωτές. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι θα ζητήσουν από το δικαστήριο σε περίπτωση, που δεν γίνει δεκτή η κύρια παρέμβαση τους, να εξαιρέσει τις απαιτήσεις τους από τα όποια προστατευτικά μέτρα αποφασίσει το δικαστήριο για την Χ.Κ Τεγόπουλος.
Την ίδια ώρα στην «Ελευθεροτυπία» συνεχίζονται οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες (κηρύχτηκε νέα από σήμερα εως την Παρασκευή) με αποτέλεσμα η εφημερίδα να μην βρίσκεται στα περίπτερα εδώ και πολλές ημέρες -πολύ πριν από τα Χριστούγεννα. Το ίδιο συμβαίνει και με το σάιτ της εφημερίδας που έχει να..

Καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και για Ανδρουλιδάκη


Kαταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας κατά της Εταιρείας « RATENEWS ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ε.Ε», η οποία εκδίδει την αθλητική εφημερίδα «ΕΞΕΔΡΑ των ΣΠΟΡ» και εκπροσωπείται από τον εκδότη-διευθυντή Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, απέστειλαν σήμερα οι Ενώσεις δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων.
Στην καταγγελία τους η ΕΣΗΕΑ, η ΕΠΗΕΑ και η ΕΤΗΠΤΑ περιγράφουν τις αυθαιρεσίες, στις οποίες έχει προβεί η εργοδοσία της εφημερίδας, καθώς σε σαράντα και πλέον εργαζόμενους, μέλη των Ενώσεων, έχει παραβιάσει κατάφωρα τους όρους των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με μειώσεις αποδοχών, με απολύσεις και δεν έχει καταβάλλει τις νόμιμες εισφορές στα ασφαλιστικά τους Ταμεία.

Ένα TIVO δεν φέρνει την άνοιξη…


Ενώ οι εργαζόμενοι της εταιρείας του Κ. Γιαννίκου Bestend, που εκδίδει την εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή» και το τηλεοπτικό περιοδικό TIVO, προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες για καταβολή των δεδουλευμένων τους (Τετάρτη και Πέμπτη, 4 και 5 Ιαν., Δευτέρα και Τρίτη 9 και 10 Ιαν.), κυκλοφορούν έντονες φήμες ότι η ιδιοκτησία στήνει απεργοσπαστικό μηχανισμό για την έκδοση του τηλεοπτικού περιοδικού την ερχόμενη εβδομάδα. Το πώς και πού θα συντελεστεί το απεργοσπαστικό «θαύμα» δεν είναι γνωστό, ούτε αν θα επιτευχθεί. Το ερώτημα που προκύπτει, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές, είναι: αφού ο κ. Γιαννίκος επείγεται να βγάλει το τηλεοπτικό του έντυπο, για ποιο λουκέτο, ποιο λοκ άουτ και ποια..

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ο αιχμηρός Παντελής, ο πολυμήχανος Δημήτρης και ο κουβαρντάς πρωθυπουργός

Τελικά η κίνηση Παπαδήμου να αξιοποιήσει στο επικοινωνιακό επιτελείο τον Πάντελη Καψή αλλά κυρίως τον πολυμήχανο Δημήτρη Τσιόδρα απεδείχθη έξυπνη και διορατική. Ως παράδειγμα πολλοί αναφέρουν το πως Καψής και Τσιόδρας «επικοινώνησαν» το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έβαλε το χέρι στην τσέπη και έδωσε από τα δικά του χρήματα, στα παιδιά που του είπαν τα κάλαντα. Ιδιαίτερη βαρύτητα προσπάθησαν να δώσουν στο ότι για πρώτη φορά έλληνας πρωθυπουργός πλήρωσε ο ίδιος για τα κάλαντα και όχι από το ειδικό κονδύλι(;) που προβλέπεται στον κρατικό προυπολογισμό.
Το ότι το γεγονός αυτό εντυπωσίασε την κοινή γνώμη αλλά και τους ανθρώπους των media, αποδεικνύεται από την δημοσιοποίησή του σε αιχμηρό σάϊτ γνώμης το οποίο διαχειρίζεται στέλεχος μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού. Μπράβο στα παιδιά! Τέτοιες κινήσεις αξίζει να προβάλλονται.
Υ.Γ: Βέβαια υπάρχουν κι άλλες απόψεις που κάνουν λόγο για σπέκουλα στον..

«MAKΕΔΟΝΙΑ» Ο νέος εκβιασμός προβλέπει αίτηση πτώχευσης στις 8 Γενάρη

-από το asyntaxtostypos

Σε αίτηση πτώχευσης στις 8 Γενάρη θα προχωρήσει η διοίκηση της «Μακεδονίας» εφόσον δεν γίνεται αποδεκτό το συνολικό πακέτο της που προβλέπει –θυμίζουμε- 80 «εθελούσιες» εξόδους και απολύσεις και μείωση των μηνιαίων αποδοχών όσων παραμείνουν κατά 30 έως 40%.
Αυτό υποστήριξε η κ. Σουλοπούλου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας με τα προεδρεία των 3 ενώσεων (δημοσιογράφων – διοικητικών – τεχνικών). Η συνάντηση επιβεβαίωσε τη διαφωνία, αφού οι συνδικαλιστές ζήτησαν μικρότερα ποσοστά μείωσης μισθών και ίσα για όλους, διότι το «πακέτο» περιέχει διαφορετικά ποσοστά μειώσεων ανά ειδικότητα.
Σε ότι αφορά στις υποτιθέμενες «εθελούσιες», πολλές εκ των οποίων προέκυψαν με τον γνωστό εκβιασμό «πάρε εθελούσια γιατί είσαι στη λίστα απολύσεων», εκδήλωσαν ενδιαφέρον 52 συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων. Κάτι που σημαίνει ότι εάν εφαρμοστεί το σχέδιο «εξυγίανσης» θα απολυθούν 28 εργαζόμενοι με «κοινωνικοοικονομικά κριτήρια».

Η διοίκηση, λοιπόν, της εταιρείας του Γιάννη Ρήγα, η οποία ήδη έχει παραβιάσει κατάφωρα την ελληνική νομοθεσία, μη καταβάλλοντας το δώρο των Χριστουγέννων, χρησιμοποιεί όλα τα εκβιαστικά όπλα. Το καινούργιο είναι το..

Απεργία και στα NOTOS GALLERIES για τις περικοπές και την εκ περιτροπής εργασία

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα NOTOS GALLERIES, αντιδρώντας στην απόφαση της επιχείρησης για περικοπή των αποδοχών τους με ταυτόχρονη εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει και καταδικάζει την εργοδοσία στα NOTOS GALLERIES , που αξιοποιώντας τους νόμους της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ επιβάλλει στους εργαζόμενους εκ περιτροπής εργασία, στοχεύοντας στην αύξηση των κερδών τους με την παράλληλη εξαθλίωση των εργαζομένων». Στην ανακοίνωση αναφέρεται:..

Μετά τους τραπεζίτες η Μάνια στέλνει μπιλιέτο και στους εργαζόμενους

ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99

Μετά τα μπιλιετάκια προς υπουργούς, διάφορες υπηρεσίες και τραπεζίτες η εκδότρια της Ελευθεροτυπίας, Μάνια Τεγοπούλου ετοίμασε κι ένα μπιλιέτο προς τους εργαζόμενους της Μίνωος. Ετσι με ανοικτή επιστολή της ειρωνεύεται το ψήφισμα τους εργαζόμενους αν και ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται σε καμμία περίπτωση να αμφισβητήσει (αυτό δα έλειπε) τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους. Αμφισβητεί επίσης ευθέως το ψήφισμα της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης των εργαζόμενων καθώς όπως λέει ψήφισαν λιγότερα απο 150 άτομα,δηλαδή κατω απο το 20% του συνόλου. «Δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι μπορώ να θεωρήσω τις θέσεις αυτού του ψηφίσματος ως θέσεις όλων των εργαζομένων» αναφέρει χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα όμως ζητάει «την συμφωνία και την συμμετοχή των συντακτών και των εργαζομένων, είτε μέσα από τις διαδικασίες του άρθρου 99, είτε εκτός», για να εφαρμοστεί..

Στον ΔΟΛ παραδέχονται ότι διέπραξαν παρανομία με την αυθαίρετη μείωση μισθών

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ 15%

Οι μισθοί Δεκεμβρίου στον ΔΟΛ κατεβλήθησαν παρανόμως μειωμένοι σε ολόκληρο τον Οργανισμό και τις θυγατρικές του (multimedia, ΒήμαFM, κλπ). Αυτό παραδέχτηκε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Ν. Πεφάνης στο κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας που μετέβη χθες το πρωί στη Μιχαλακοπούλου 80, μετά την προσφυγή της ΕΣΗΕΑ για τις αυθαίρετες περικοπές που έκανε η εργοδοσία στη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου.
Οι Επιθεωρητές Εργασίας ζήτησαν από τον Ν. Πεφάνη τα σημειώματα μισθοδοσίας για το μήνα Δεκέμβριο αλλά αυτό κατέστη αδύνατο καθώς, όπως είπαν επειδή υπάρχει παρακράτηση δεδουλευμένων, τα εκκαθαριστικά δεν έχουν ακόμα εκδοθεί.
Επίσης η επιχείρηση δήλωσε στο κλιμάκιο του ΣΕΠΕ ότι θα ζητηθεί από το προσωπικό να νομιμοποιηθούν οι παρανομίες, έστω εκ των υστέρων, με ατομικές συμβάσεις εργασίας, αλλά ότι σε όσους εργαζομένους δεν υπογράψουν..

Κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης του «Ερρίκος Ντυνάν»


Συνεχίζουν οι εργαζόμενοι την κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Διεκδικούν τα δεδουλευμένα 3 μηνών, το υπόλοιπο του επιδόματος αδείας και άμεση λύση με παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας για τη βιωσιμότητα του Νοσοκομείου. Η εγκατάλειψη του Νοσοκομείου από την Διοίκηση, τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου και η παρέμβαση των μεγαλοκαρχαριών της Υγείας, έχουν οδηγήσει το Ντυνάν ένα βήμα πριν το κλείσιμο. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι να δικαιωθούν...

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Σε αδιέξοδο οι εργαζόμενοι στον «Κόσμο του Επενδυτή» και στα περιοδικά του Γιαννίκου

Η ΓΕΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ 48ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ - O ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στον «Κόσμο του επενδυτή» και στις περιοδικές εκδόσεις της εταιρείας BESTEND Α.Ε. ιδιοκτησίας του Κώστα Γιαννίκου. Κι αυτό διότι ο ιδιοκτήτης:
1ον) Δεν έχει ακόμη καταβάλει στους εργαζόμενους τους μισθούς Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2011.
2ον) Δεν έχει ακόμη καταβάλει στους εσωτερικούς εργαζόμενους με «μπλοκάκι» το δώρο Χριστουγέννων και τους μισθούς του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου 2011.
3ον) Δεν έχει ακόμη καταβάλει στους εξωτερικούς εργαζόμενους με «μπλοκάκι» μισθούς τουλάχιστον 7 μηνών και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και ενός έτους.
4ον) Εχει θέσει σε καθεστώς ομηρίας τους εργαζόμενους του περιοδικού «Δίφωνο», αφού με ευθύνη του δεν κυκλοφορεί τους τελευταίους 2 μήνες, ενώ οι εργαζόμενοί του, προσέρχονται στην εργασία τους κανονικά (δεν είναι απολυμένοι και παραμένουν απλήρωτοι).
5ον) Καταστρατηγεί συστηματικά τα χρονοδιαγράμματα πληρωμής των δεδουλευμένων στα..

Εσβησε το χαμόγελο της Ελλης Κωνσταντουδάκη...

Εσβησε ένα από τα πιο γλυκά χαμόγελα της ελληνικής δημοσιογραφίας… Η Ελλη Κωνσταντουδάκη «έφυγε» σε ηλικία 39 ετών μετά από σύντομη νοσηλεία στο νοσοκομείο.
Ηταν κόρη του δημοσιογράφου Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη και παντρεμένη με τον φωτορεπόρτερ Στάμο Σιαφάκα.
Υπηρέτησε με ευπρέπεια και υποδειγματικό ήθος τη δημοσιογραφία αφήνοντας τις καλύτερες αναμνήσεις σε όλους όσοι τη γνώρισαν. Ευγενική, δυναμική, αγαπητή και άψογη δημοσιογράφος, διακρίθηκε για το ήθος, τη συνέπεια και την ευσυνειδησία της.
Η Ελλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Άρχισε να δημοσιογραφεί στις αρχές του 1992 στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» και ήταν τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», «VETO », στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «ΒΗΜΑ FM» και «CITY FM» και από τον Ιούνιο του 2011 στο νέο «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ», καλύπτοντας πάντα το δικαστικό ρεπορτάζ.
Η κηδεία της θα γίνει αύριο Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012, στις 3 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στα Μυκονιάτικα Αγίων Αναργύρων και η ταφή της θα γίνει στο Νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων.

ΕΔΟΕΑΠ Κούρεμα επικουρικών συντάξεων και δαπανών υγείας κατά 25%

Την είδηση ότι επίκειται «κούρεμα» των επικουρικών συντάξεων, αλλά και των δαπανών υγείας κατά 25%, έκρυβε η επίσημη παρουσίαση της αναλογιστικής μελέτης του ΕΔΟΕΑΠ, την περασμένη εβδομάδα, στον οργανισμό. Και, παράλληλα, η διοίκηση ανακοίνωσε στους εργαζόμενους μείωση μισθών κατά 5%, και αύξηση του ωραρίου κατά μια ώρα την ημέρα.

● ● ● Περικοπές μισθών κλιμακωτά κατά 10% και 15% ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες και στην «Αυγή». Η εφημερίδα που αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα λόγω της μείωσης της κρατικής επιδότησης στα πολιτικά κόμματα μπήκε επίσης σε περίοδο μείωσης του κόστους λειτουργίας

● ● ● Εκτός Μελωδία FM
ο μουσικός παραγωγός Χρήστος Παπαμιχάλης, μετά την άρνησή του να υπογράψει ατομική σύμβαση με μείωση αποδοχών.


● ● ● Σοβαρά ερωτηματικά προκάλεσε η απόφαση της ΕΡΤ να βγάλει στον αέρα τη νέα πολιτιστική εκπομπή Art σημείο στο παραπέντε της λήξης των συμβάσεων. Και αυτό γιατί..

«Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε τι συμβαίνει στον άλλοτε θαυμαστό - και πλούσιο - κόσμο της ενημέρωσης...»

-Εκπρόσωποι των εργαζομένων στα MEDIA εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους του ALTER και περιγράφουν και τα δικά τους προβλήματα...

Από το βήμα του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΤΕΡ ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και απλήρωτος δημοσιογράφος -της "Ελευθεροτυπίας" - Δημήτρης Τρίμης έκανε δηλώσεις συμπαράστασης και είπε πως το Διασωματειακό θα συνεδριάζει και στο χώρο του καναλιού. Μίλησε για το πάρτι κερδών των εργοδοτών που οδήγησαν σε απαξίωση οι ίδιοι τις επιχειρήσεις τους και υπογράμμισε πως οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να ξερουν, ότι "μαζί μας στο βάραθρο θα πάρουμε και αυτούς. Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε τι συμβαίνει στον άλλοτε πλούσιο κόσμο της ενημέρωσης ". Λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος των συντακτών στην "Ελευθεροτυπία" Παναγιώτης Σώκος είπε πως..

Μετά τον Καψή, ο Παπαδήμος επιστρατεύει και τον Δ. Τσιόδρα


Είδε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας ότι δεν γίνεται τίποτε πλέον στην Ελευθεροτυπία και θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του αλλού. Και μάλιστα αποφάσισε να τεθεί στην υπηρεσία του πρωθυπουργού αναλαμβάνοντας το γραφείο Tύπου του Λουκά Παπαδήμου. Οπως μας πληροφορεί η iefimerida από σήμερα το πρωί ο Δ. Τσιόδρας αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα. Ετσι θα συμβάλει κι αυτός, μαζί με τον Παντελή Καψή, στην προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση Παπαδήμου να σώσει την Ελλάδα.
Οπως διαβάζουμε στο διαδίκτυο ο Δημήτρης Τσιόδρας, που ήταν υπεύθυνος πολιτικού στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, έχει σπουδές στις πολιτικές επιστήμες στην Ελλάδα και στις Η.Π.Α ενώ εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στο ραδιοσταθμό Flash, στις εφημερίδες Επικαιρότητα και Επενδυτής, στην ηλεκτρονική πύλη Flash.gr και στον τηλεοπτικό..

Ο ΓΑΠ, ο ΝΑΠ κι ο θυμωμένος Πάνος

Την περασμένη Τετάρτη ο Χρήστος Ράπτης στο iefimerida.gr είχε γράψει ένα πολύ σκληρό άρθρο κατά του Γιώργου Παπανδρέου. Και μόνο ο τίτλος τα έλεγε όλα: ΓΑΠ: Το θλιβερό τέλος ενός προβληματικού «ηγέτη». «Ο Γ. Παπανδρέου υπήρξε εσωκομματικά ένας από τους πιο αυταρχικούς και αντιδημοκρατικούς ηγέτες της Μεταπολίτευσης. Το μειλίχιο χαμόγελο έκρυβε μια δεσποτική εσωκομματική διακυβέρνηση που βασιζόταν στην οικογένεια, σε μια διεφθαρμένη γραφειοκρατία και σε πιστούς υπαλλήλους τυφλά αφοσιωμένους στην ηγεσία» έγραφε χαρακτηριστικά ο Χρ. Ράπτης προκαλώντας την αντίδραση της οικογένειας Παπανδρέου. Συγκεκριμένα ο αδελφός του τέως πρωθυπουργού και γνωστός συγγραφέας Νίκος Παπανδρέου με επιστολή του προς τον Χρ. Ράπτη και το iefimerida.gr, υπογράφοντας ως Ν. Τροτκσυ, υπερασπίζεται τον μεγάλο του αδερφό και κατηγορεί τους υπουργούς του ΓΑΠ για ραγιαδισμό.
Οι καλά γνωρίζοντες τα της οικογενείας Παπανδρέου και τα μιντιακά δεν εξεπλάγησαν με την απάντηση καθότι..