ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Ποια είναι αυτά τα κωλόπαιδα;

"Πιο θυμωμένοι όμως, πράγμα φυσικό, είναι οι ίδιοι οι βαρόνοι. Πρώτον, διότι τους παίρνουν το κωνσταντινάτο μιας τερατώδους εξουσίας, την οποία τόσα χρόνια κατέχουν χωρίς καμιά άδεια και δημοκρατική νομιμοποίηση. Δεύτερον, γιατί τους κόπηκαν τα θαλασσοδάνεια. Τρίτον, γιατί για να αποκτήσουν άδεια πρέπει να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη. Τόσο βαθύτερα, όσο πιο δίκαιος και διαφανής είναι ο διαγωνισμός που επέρχεται..."
Είναι θυμωμένοι. Οι διατεταγμένοι εκπρόσωποι των βαρόνων, που στη χθεσινή πρόβα για τις τηλεοπτικές άδειες έκαναν τα ζόρικά τους. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι των βαρόνων, που έχουν ανεβεί στα κεραμίδια. Μητσοτάκης: “Θα αποκαταστήσουμε την τηλεοπτική τάξη καταργώντας τον νόμο της σημερινής κυβέρνησης”. Φώφη: “Ο καθεστωτισμός δεν θα περάσει”. Σταύρος: “Όχι στη νέα διαπλοκή”-με την παλιά δεν έχει πρόβλημα.
Πιο θυμωμένοι όμως, πράγμα φυσικό, είναι οι ίδιοι οι βαρόνοι. Πρώτον, διότι τους παίρνουν..

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Γιατί ο Αλαφούζος πολεμάει τον Καλογρίτσα;

Ο ρόλος του Κουρή και μία ιστορία από τα παλιά

Έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο έχει εξαπολύσει τις τελευταίες ημέρες ο ΣΚΑΙ του Γιάννη Αλαφούζου προς τον κατασκευαστή και επίδοξο καναλάρχη Χρήστο Καλογρίτσα, λίγες μόλις ημέρες πριν οι υποψήφιοι απομονωθούν στα δωμάτια της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών.
Ο λόγος δεν είναι άλλος από ένα σενάριο που εμπλέκει τον εκδότη Γιώργο Κουρή και τον θέλει να είναι ένας από τους βασικότερους συμπαίχτες του Χρήστου Καλογρίτσα για την διεκδίκηση της άδειας. Σύμφωνα με το σχετικό σενάριο, ο δεύτερος φαίνεται να αναζητά μέσω της εν λόγω συμμαχίας..

Ξέχασε ο Κυριάκος τα καμώματα του υιού Σαμαρά

Η Αυγή και το Κολλέγιο Αθηνών

Έμμεση επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά μέσω του γιου του κάνει σήμερα η εφημερίδα Αυγή με παραπολιτικό σχόλιό της, το οποίο ξεκινά από τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Πύρρο Δήμα. Εάν μπερδευτήκατε, διαβάστε το σχόλιο και θα καταλάβετε. Γράφει η Aυγή:
"Στο σημείωμα υπεράσπισης του Πύρρου Δήμα, που έγινε διάλεξη για την αριστεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι γνώρισε από κοντά τον ολυμπιονίκη, καθώς τα παιδιά τους ήταν συμμαθητές στο ίδιο σχολείο. Δεν ανέφερε σε ποιο σχολείο, διότι έκρινε ότι δεν..

Φίλιππος Βρυώνης: διαφήμιση, κανάλια και offshore

Λίγες μέρες πριν από τη δημοπρασία για την αδειοδότηση των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ελεύθερης λήψης, η «Εφ.Συν.» συνεχίζει την παρουσίαση του προφίλ των εννιά διεκδικητών.
Σήμερα έχει σειρά ο Φίλιππος Βρυώνης. Διαφήμιση, κανάλια και offshore: αυτό μοιάζει να είναι το τρίπτυχο της «επιτυχίας» του Φίλιππου Βρυώνη, το οποίο όμως επετεύχθη μέσα από ένα πλέγμα υπεράκτιων εταιρειών, με τον ίδιο άλλοτε φανερό και άλλοτε αφανή μέτοχο. Στις 30 Αυγούστου θα διεκδικήσει μία εκ των τεσσάρων αδειών για κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, έχοντας ως όχημα τη «Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.».
Την εταιρεία που απέκτησε από το ΚΚΕ το 2014, με την προέλευση των χρημάτων να χάνεται..

Ολυμπιονίκες, αριστεία και ιδεολογία της αγοράς

Γράφει ο Δημήτρης Θ. Ζάχος (Επίκουρος καθηγητής ΠΤΔΕ-ΑΠΘ)

Τα τελευταία έξι χρόνια, η Ελλάδα υποβάλλεται σε ένα εντατικό πρόγραμμα «δομικών μεταρρυθμίσεων», του οποίου κεντρικοί στόχοι είναι το πέρασμα των δημόσιων επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα, η πλήρης αλλαγή του καθεστώτος των εργασιακών σχέσεων και η «αγοραιοποίηση» της κοινωνίας, δηλαδή η διαδικασία μεταβολής του συνόλου των δράσεων των ανθρώπων προς τα πρότυπα της αγοράς. Η εφαρμογή του προγράμματος αυτού συνοδεύεται από μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής λιτότητας, μια «θεραπεία σοκ» η οποία θεωρείται από τους «πιστωτές της χώρας» απαραίτητη για την εγκαθίδρυση μιας αποτελεσματικής οικονομίας της αγοράς.
Σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών δυνάμεων της χώρας δεν φαίνεται να διαθέτει..

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Παππάς: Ο διαγωνισμός υλοποιείται...

...δεν έχει ανάγκη από τη νομιμοποίηση της Ν.Δ

«Η Ν.Δ. λειτουργεί - με μικρή χρονοκαθυστέρηση - ως εκπρόσωπος όσων ιδιοκτητών καναλιών δεν επιθυμούν να γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες» αναφέρει σε δήλωσή του απαντώντας στη ΝΔ ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. Ο υπουργός σημειώνει ότι «σε εφαρμογή των ψηφισμένων νόμων του κράτους και του Συντάγματος ο διαγωνισμός υλοποιείται. Δεν έχει καν ανάγκη από τη νομιμοποίηση της Ν.Δ., διότι υπερψηφίστηκε ακόμα και από κόμματα της αντιπολίτευσης. Η Ν.Δ. έμεινε να κλαίει με μαύρο δάκρυ, γιατί δεν κατάφερε να τον ακυρώσει μέσω της παράλυσης του ΕΣΡ».
Νωρίτερα η ΝΔ σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, σχετικά με τη σημερινή παρουσίαση του..

Καταγγελίες για όργιο παρανομιών σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες εκπαιδευτικών σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αττικής και μάλιστα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Λίγες ημέρες πριν από την ψήφιση του νόμου του υπουργείου Παιδείας για την Ιδιωτική Εκπαίδευση, αποκαλύπτονται απίστευτα πράγματα που λαμβάνουν χώρα σε ένα σχολείο «υπεράνω υποψίας» και δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για το τι πραγματικά συμβαίνει, πίσω από τους τοίχους των υπόλοιπων κερδοσκοπικών ιδιωτικών σχολείων, όπου μια άτυπη Ομερτά χτισμένη από τον φόβο της αναιτιολόγητης απόλυσης κρατά τα στόματα κλειστά.
Οι καταγγελίες που έφτασαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) αφορούν βαρύτατες παραβιάσεις της νομοθεσίας και μαρτυρούν ένα αδιανόητο, μεσαιωνικό καθεστώς εργασίας για τους συναδέλφους μας. Πιο συγκεκριμένα:..

H ΕΡΤ για την... «λίγο γκάου» Στεφανίδη

 - Η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοί της τιμούν τους Έλληνες αθλητές
 - Συγγνώμη από τον δημοσιογράφο: Ο γκάου είμαι εγώ...

Σχετικά με αναρτήσεις σε ιστοσελίδες περί δήθεν επίθεσης της ΕΡΤ στην ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα εξής:
1. Ο υπάλληλος της ΕΡΤ που έκανε το σχόλιο δεν είναι Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, όπως αναφέρεται στις αναρτήσεις, ούτε έχει κάποια θέση ευθύνης στην ΕΡΤ.
2. Η εν λόγω ανάρτηση έγινε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ως εκ τούτου δεν εκφράζει απόψεις της διοίκησης της ΕΡΤ.
Είναι αυτονόητο ότι η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοί της τιμούν τους Έλληνες αθλητές και αυτό το αποδεικνύει εμπράκτως, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την επιτυχή κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Για την ιστορία ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και της ΕΡΑ ΣΠΟΡ Βασίλης Παπανικολάου, σε..

Ένταση και αντεγκλήσεις στην πρόβα για τις τηλεοπτικές άδειες

Αντιδρούν Σκάι, Star, Ant1 και Alpha - Παραλίγο επέμβαση της Αστυνομίας και... αυτόφωρα - Για φασαρία από εκείνους που φοβούνται «μη χάσουν τα κανάλια τους» μιλούν κυβερνητικά στελέχη

Εν μέσω αντεγκλήσεων, διαφωνιών και ενστάσεων που διατυπώνονται κυρίως από τα κανάλια που λειτουργούν ήδη η διαδικασία ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας προς τους εννέα υποψηφίους που διεκδικούν τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες ενστάσεις για την διαδικασία που έχει επιλεγεί, έχουν διατυπωθεί από τους εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ, STAR, ΑΝΤΕΝΝΑ και ..

Στη φυλακή ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου

Προφυλακιστέος κρίθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος, ο χειριστής του ταχύπλοου Duende που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα.
Ο κατηγορούμενος είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, μετά από διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ εισαγγελέα και ανακρίτριας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ της προφυλάκισης του 77χρονου χειριστή είχε ταχθεί η εισαγγελέας ενώ η ανακρίτρια ήταν υπέρ της επιβολής περιοριστικών όρων.
Εν τω μεταξύ, το Έθνος φέρνει σήμερα στο φως νέα στοιχεία για τα πρόσωπα-κλειδιά του ναυαγίου αλλά και την κατάθεση της τέταρτης επιβάτιδος του ταχύπλοου.
Σε ρεπορτάζ, το οποίο υπογράφει ο Λευτέρης Μπιντέλας, αποκαλύπτεται η μαρτυρία του..

Στη θρυλική εφημερίδα Πρώτη
Ελέω Αρκά, μνημονεύαμε χθες με παλιούς συναδέλφους (που πρωτογνωριστήκαμε σε άλλα μαγαζιά) την "Πρώτη", τη θρυλική εφημερίδα που άνοιξε κι έκλεισε αστραπιαία την περίοδο που το ΠΑΣΟΚ βούλιαζε στο "βρώμικο ΄89".
Εκεί ο Αρκάς έκανε ίσως την πιό πολιτική σειρά του, τον "Ισοβίτη", εκεί κένταγε καθημερινά κι ο Ιωάννου, εκεί έσκασα κι εγώ τις Πέμπτες στο ένθετο "Ριφιφί 40%", με μια σειρά με ήρωα ένα μπόμπιρα, μπόμπιρας γαρ κι..

Το μπουρκίνι, ο Τραμπ κι ο μισογυνισμός

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Κάθομαι εγώ τώρα και διαβάζω για το μπουρκίνι. Που έχει γίνει χαμός, που έχει ξεσηκωθεί θόρυβος, που το απαγορεύσανε στις γαλλικές παραλίες κι έστειλε ο υπουργός ο γάτος δυνάμεις κρούσεως να ξεβρακώνουν τις παραβάτισσες, που ξεπούλησε όλη η κολεξιόν του Marks and Spencer, που δεν έμεινε τίποτα ούτε στα καταστήματα ούτε στο διαδικτυακό το μαγαζί. Κάπου νομίζω ότι έσκασε μύτη και ο σχεδιαστής των μοντέρνων μπουρκίνι, αυτών με τα σχέδια, και δήλωσε ότι δεν θέλει να..

Αυτή την ώρα η πρόβα τζενεράλε για τις τηλεοπτικές άδειες

Οι εκπρόσωποι του ΑΝΤ1 - Δεσπόζει ο Στρατής Λιαρέλης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οριστικά τέσσερις είναι οι δημοπρατούμενες άδειες, σύμφωνα με όσα διαμηνύει η κυβέρνηση ενόψει της διαδικασίας της 30ης Αυγούστου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Αυτή την ώρα στα γραφεία της ΓΓΕΕ διεξάγεται προσομοίωση της δημοπρασίας, παρουσία εκπροσώπων των υποψηφίων, ώστε να «εκπαιδευτούν» πλήρως και να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα την ερχόμενη Τρίτη.
Η τελευταία φάση του διαγωνισμού για την κατακύρωση των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας θα ξεκινήσει το πρωί της 30ης Αυγούστου και σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς.. 

Η πυγολαμπίδα της ΝΔ

Η ίδια πόσταρε στο FB τη φωτογραφία της και μάλιστα με την ευφάνταστη λεζάντα «Η πυγολαμπίδα». Ο λόγος για τη γαλάζια βουλευτή Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία μας πληροφορεί ότι έκανε το τελευταίο της νυχτερινό μπάνιο (κάπου στην Υδρα) με φωσφορίζον μαγιό και ότι επιστρέφει δριμύτερη από τη Δευτέρα στη Βουλή. Πάντως..

Στα «θρανία» για την εικονική δημοπρασία οι καναλάρχες

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά
 
Ξεκίνησε στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) η “εικονική δημοπρασία”, δηλαδή η προσομοίωση της διαδικασίας δημοπράτησης των τεσσάρων γενικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικών αδειών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υποψηφίων.
Στόχος είναι οι υποψήφιοι να «εκπαιδευτούν» πλήρως και να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα κατά τη διεξαγωγή της κανονικής δημοπρασίας την Τρίτη, αλλά και φυσικά να μην προβάλλουν ενστάσεις για τη διαδικασία.
Οι αποκλειστικές φωτογραφίες που δημοσιεύει το News247 λίγο πριν την έναρξη..

Παλιός δημοσιογράφος σήμερα: σαν στρατηγός που κάνει νυχτερινή σκοπιά

Συντεχνιακό κάπως το θέμα, σήμερα, αλλά όποιος θέλει παρακολουθεί, μάλλον τον αφορά και τον ίδιο, όποιος κι αν είναι. Άνοιξα σήμερα την τηλεόραση μετά από ένα συμπαθέστατο χρονικά break, ούτε Ολυμπιακοί ούτε τίποτα. Κατ' αρχήν μου αποκρύψατε ότι λείπει ο Μπογδάνος. Κατά δεύτερο, έπεσα πάνω σε ειδήσεις, και πάνω σε συνάδελφο, τον οποίο γνώρισα ως νέα δημοσιογράφος ήδη φτασμένο, να κάνει σήμερα -το σήμερα και ως 2016 και ως 24 Αυγούστου- αυτό που έκανα εγώ πριν από 20 χρόνια πλας. Εκεί που έπλενα κάτι ποτήρια, άκουσα τη φωνή του και κάπως μου 'ρθε και μετά ακολούθησαν οι σκέψεις. Θα μου πείτε, εσύ δεν κάνεις πράγματα που θα έκανε κάποιος πιτσιρικάς προ 20ετίας; Όχι, εγώ κάνω αυτό που..

Στους 247 οι νεκροί από τον σεισμό στην Ιταλία

Aνεβαίνει ώρα με την ώρα ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χτύπησε στις 3:36 το πρωί της Τετάρτης 24 Αυγούστου (τοπική ώρα) την Ιταλία και ισοπέδωσε τρία χωριά.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας οι νεκροί πλέον ανέρχονται σε 247 και οι τραυματίες είναι μέχρι στιγμής 400 ενώ υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, κάτι που σημαίνει ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμη βαρύτερος.
Στους διασωθέντες περιλαμβάνονται δύο αδελφάκια 4 και 6 ετών ο Σαμουέλε και ο Λεόνε, που κατάφεραν να σωθούν χάρη στη γιαγιά τους που τα έβαλε κάτω από το κρεβάτι μόλις η γη άρχισε να τρέμει. Στο χωριό Αματρίτσε, όμως, σχεδόν την ίδια ώρα ένα αγοράκι έντεκα ετών, το οποίο..

Xρ. Καλογρίτσας: επιχειρηματίας με πολλές κουμπαριές

Με πτυχίο μηχανικού και συμμετοχή σε 15 επιχειρηματικά σχήματα ο Χρήστος Καλογρίτσας έγινε ευρύτερα γνωστός λόγω της εμπλοκής του στην έκδοση της εφημερίδας «Πρώτη», που αποτέλεσε το «μετωπικό» εκδοτικό σχήμα του ΚΚΕ, και αυτό μαζί με τη σχέση του με τον Χαρ. Φλωράκη και άλλα στελέχη της Αριστεράς θεωρούν κάποιοι ότι δίνει στον γιο του πλεονέκτημα στη δημοπρασία.
Ο Χρήστος Καλογρίτσας συνδέεται όμως με «κουμπαριά» με ουκ ολίγα πολιτικά στελέχη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντρεψε τον Πάνο Καμμένο κατά τον δεύτερο γάμο του το 2011 (όταν ήταν ακόμα βουλευτής της Ν.Δ.), ενώ ο γιος του, σύμφωνα με δημοσιεύματα, συνδέεται με τον ίδιο τρόπο με τον σημερινό υπουργό..

Σε αναγκαστική άδεια δημοσιογράφοι του Star

Αναστάτωση επικρατεί στο δημοσιογραφικό τμήμα του τηλεοπτικού σταθμού STAR. Κι αυτό γιατί η διοίκηση του καναλιού ανακοίνωσε σε εργαζόμενους, οι οποίοι γύρισαν από τις καλοκαιρινές διακοπές, ότι θα πάρουν αναγκαστική άδεια μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για γνωστούς δημοσιογράφους και ρεπόρτερ του Star που μετρούν πολλά χιλιόμετρα τηλεοπτικής πορείας.
Σύμφωνα με το zappit δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στον τηλεοπτικό σταθμό Star, καθώς και παλαιότερα, δημοσιογράφοι επέστρεψαν από την άδειά τους και τέθηκαν σε καθεστώς αναμονής, μέχρι νεοτέρας. Κάποιοι από αυτούς, τότε, είχαν δει την πόρτα της εξόδου, ενώ άλλοι είχαν παραμείνει στο κανάλι και..

Nέο «τιτίβισμα» Καμμένου κατά Καλογρίτσα

Με ένα tweet γεμάτο... αιχμές ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, επιτίθεται στον Ι. Καλογρίτσα κάνοντας αναφορά σε δημοσίευμα ιστοσελίδας το οποίο ασκεί κριτική στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
«Με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις ο Καλογρίτσας νομίζει οτι θα πιέσει για κανάλι» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος δίνοντας συνέχει στην κόντρα με τον Ι. Καλογρίτσα.
Σημειωτέον ότι υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος έχει συγγενική σχέση με την οικογένεια Καλογρίτσα, έχει δηλώσει ότι ο Καλογρίτσας δεν θα έπρεπε να διεκδικεί τηλεοπτική άδεια από τη στιγμή που λαμβάνει εργολαβίες από το..

Αλέξη Τσίπρα, γιατί πλήγωσες τον Αρκά;

Αγαπητέ Αλέξη Τσίπρα, δεν μου είσαι καθόλου αγαπητός αλλά είμαι αναγκασμένος να σου γράψω γιατί, εκτός από όλες τις άλλες απατεωνιές που έχεις κάνει, είσαι υπεύθυνος που ένας σύγχρονος νεοελληνικός μύθος, όπως ο Αρκάς, κοντεύει να γίνει ρόμπα.
Αλέξη, τόσα χρόνια ξέραμε ότι ο Αρκάς είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος σκιτσογράφος που δεν γουστάρει δημοσιότητα.
Αυτά, μέχρι να γίνεις εσύ πρωθυπουργός.
Τότε, ο Αρκάς άλλαξε. Ειδικά, μετά τις πρώτες απάτες σου, ο Αρκάς έγινε κάτι σαν υστερικό τρολ του Twitter.
Αλέξη, είναι προφανές πως ο Αρκάς σε πίστεψε και σε ψήφισε. Ας πρόσεχε.
Πέντε χρόνια χρεοκοπίας, όλη η χώρα στην τσίτα και ο Αρκάς πάλευε ακόμα με τα σπουργίτια, τους κόκορες και τα γουρούνια.
Κουβέντα ο Αρκάς για Παπανδρέου, Σαμαρά και λοιπούς αστέρες.
Είναι προφανές πως ο Αρκάς περίμενε υπομονετικά να έρθεις εσύ για να τα αλλάξεις όλα,..

Πρόταση για ΔΟΛ: Το μισό προσωπικό με μισθούς μειωμένους κατά 50%!

Aποδέκτης πρότασης από μιντιακό επιχειρηματικό σχήμα που πρόσφατα απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη, έγινε ο Σταύρος Ψυχάρης. Το επιχειρηματικό σχήμα εκδήλωσε την πρόθεση να εμπλακεί στον ΔΟΛ αναλαμβάνοντας εκείνο τις συζητήσεις με τις τράπεζες για το δυσθεώρητο χρέος του οργανισμού.
Στο πλάνο του σχήματος υπήρχε άμεση μείωση του προσωπικού του οργανισμού σε ποσοστό περίπου 50% και όσοι εργαζόμενοι θα παρέμεναν θα αποδέχονταν μείωση επίσης της τάξης του 50% στους μισθούς τους.
Δεν γνωρίζουμε αν υπήρξε και συζήτηση για να δοθούν και κάποια χρήματα για την εξαγορά..

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Κυρανάκης και Ζαχαράκη «καπέλο» στον Κουμουτσάκο

Θα βγαίνουν τακτικά στην τηλεόραση για να δείχνουν την «ανανέωση» της ΝΔ

Αλλαγές στο επικοινωνιακό κομμάτι της ΝΔ πραγματοποίησε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης που αποφάσισε να τοποθετήσει στο πλευρό (κάποιοι το είπαν «καπέλο») του Γιώργου Κουμουτσάκου δύο αναπληρωτές εκπρόσωπους Τύπου!
 Τα δύο νέα πρόσωπα είναι ο 29χρονος Κωνσταντίνος Κυρανάκης, πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και η 39χρονη  Σοφία Ζαχαράκη, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, οι οποίοι θα πλαισιώνουν τον Γιώργο Κουμουτσάκο που παραμένει στη θέση του παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα.
Ο Κ. Κυρανάκης που αποτελεί ένα από τα πρόσωπα εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε..

Ιβάν ο... καναλάρχης

Λίγες μέρες πριν από τη δημοπρασία για την αδειοδότηση των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ελεύθερης λήψης, η «Εφ.Συν.» συνεχίζει την παρουσίαση του προφίλ των εννιά διεκδικητών. Σήμερα έχει σειρά ο Ιβάν Σαββίδης. Ο επιχειρηματίας από την πρώην Σοβ. Ενωση εκτός των άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που έχει αναπτύξει, τώρα σχεδιάζει και τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού.
Ενας ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ενωση, που ξεκίνησε ως ταπεινός εργάτης σε εργοστάσιο καπνού στο Ροστόφ κι έφτασε να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 30 πλουσιότερων της Ρωσίας, είναι ο 57χρονος Ιβάν Σαββίδης, διεκδικητής μιας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, μέσω της εταιρείας του Dimera με έδρα την Κύπρο.
Τα όσα ακούγοται χρόνια τώρα γύρω από το πρόσωπό του αγγίζουν τα όρια του μύθου. Βέβαιο..

Ο «ασήμαντος» Γ. Μιχελάκης και η δημοσιογραφία του «αγιογράφου» των Νέων

Xθες στην εφημερίδα Τα Νέα και στην τελευταία σελίδα ο σχολιογράφος - «αγιογράφος» Μιχάλης Τσιντσίνης πήρε την σκυτάλη από Αυγενάκη - Κουμουτσάκο και υπό τον τίτλο «Βατραχίδια» άσκησε κριτική στον πρώην δημοσιογράφο και υπουργό της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη.
Ο «αγιογράφος» έκανε λόγο για νεοκαραμανλικούς που «χρησιμοποίησαν το όνομα του Καραμανλή για να βγουν από την πολιτική τους ανυπαρξία» και  μίλησε για «πρόσωπα του κομματικού περιθωρίου».
Ο Γιάννης Μιχελάκης απάντησε με ειρωνίες στον Μ. Τσιντσίνη μέσω κειμένου του στο thepressroom όπου αναφέρει χαρακτηριστικά:
Θέλω να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη απο τον συντάκτη των "Νέων" που έφτιαξε την "αγιογραφία" μου, (μεγάλη η χάρη του και πολλά τα έτη του), που έχω τολμήσει εγώ..

Δ. Μητρόπουλος: Να βάλουμε όλοι πλάτη στα ΝΕΑ...

...γιατί έστω και μια μέρα να μην κυκλοφορήσει η εφημερίδα, φοβάμαι ότι δεν θα κυκλοφορήσει ξανά

Μετά από αρκετές αναβολές καταβλήθηκε τελικά το «πολύπαθο» όπως αποδείχτηκε πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου στους εργαζομένους του ΔΟΛ και υποτίθεται ότι σε λίγες μέρες θα πρέπει να γίνει η εξόφληση Ιουνίου, ενώ σε εκκρεμότητα θα είναι ο Ιούλιος και φυσικά ο Αύγουστος. Παράλληλα δεν έχει καταβληθεί ακόμη η μισθοδοσία του Ιανουαρίου!
Η καταβολή που έγινε χθες δεν άλλαξε φυσικά απολύτως τίποτε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο συγκρότημα το οποίο βρίσκεται ουσιαστικά με το μισό πόδι στο απόλυτο κενό.
Ο Σταύρος Ψυχάρης που είχε δηλώσει σε σύσκεψη όλων των στελεχών το Μάιο ότι είχε λάβει τις αποφάσεις του για το παρόν και το μέλλον του ΔΟΛ και θα τις ανακοινώσει εντός του Ιουνίου..

Η ΕΤΙΤΑ καταγγέλλει τον δημοσιογράφο Δήμο Μπουλούκο

Και καταγγελίες για οφειλές δεδουλευμένων στο «Εψιλον»

Την συμπεριφορά του «συνάδελφου» δημοσιογράφου του MEGA Δήμου Μπουλούκου καταγγέλλει η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής. Η ΕΤΙΤΑ αναφέρει ότι ο Δ. Μπουλούκος τραβούσε εικόνα από την Ολυμπιάδα του Ρίο μέσω κινητού τηλεφώνου που έπαιξε μάλιστα στον αέρα αρκετών τηλεοπτικών σταθμών.
Σε ανακοίνωσή της η Ενωση αναφέρει:
 Η αντισυναδελφική στάση μάς δείχνει πόσο πολύ… σέβεται ο εν λόγω κύριος τους συναδέλφους τεχνικούς που τόσα χρόνια έχει δουλέψει μαζί τους. Τουλάχιστον αφού είχε την επιθυμία να παριστάνει και τον οπερατέρ, θα έπρεπε όλα αυτά τα χρόνια που ήταν δίπλα σε επαγγελματίες να είχε μάθει κάποιους βασικούς κανόνες της τηλεόρασης. Το συγκεκριμένο τηλεοπτικό υλικό ήταν απολύτως κακοτραβηγμένο και απαράδεκτο. Και παρόλο που  η ποιότητα της εικόνας ήταν και αυτή άθλια, οι..

Στέλεχος του «Βήματος» αυτονομείται και αναζητά χρηματοδότηση!

Μυστικά ραντεβού και προτάσεις για το μέλλον του ΔΟΛ

- από το enimerosi24
Γράφαμε πριν από λίγες ημέρες για τις σκέψεις που έχουν μεγαλοστελέχη του Πήγασου και του ΔΟΛ να προβούν σε κάποιες κινήσεις απέναντι στις καταστροφικές όπως αποδεικνύεται επιλογές των ιδιοκτητών των δύο συγκροτημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, διευθυντικό στέλεχος του ΔΟΛ και συγκεκριμένα του Βήματος έχει εκδηλώσει τάσεις αυτονόμησης από τον Σταύρο Ψυχάρη και έχει ξεκινήσει επαφές με στελέχη της αγοράς αναζητώντας οικονομική στήριξη η οποία θα προσφέρει ουσιαστική ανάσα και αχτίδα φωτός για το μέλλον του οργανισμού.
Μάλιστα μαθαίνουμε ότι σε όλα τα ραντεβού που πραγματοποιεί το εν λόγω στέλεχος από τη μια..

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Η πλήρη σύνταξη του Τρύφων

Σήμερα «θα έχουμε μαζί μας τον Τρύφων Αλεξιάδη» και «θα μας απασχολήσει η πλήρη σύνταξη» κι αν αυτός που θα την πάρει θα μπορεί «να πάει στους Παρθένους Νήσους».
Ακλιτα ονόματα, κατάργηση του τελικού σίγμα σε επίθετα και αλλαγή του γένους: αυτό το ψάρεμα χρειάστηκε μόνο πέντε λεπτά μπροστά στην τηλεόραση που φέρνει «φρέσκο αέρα» από το Φάληρο.
Ολα λέχθηκαν από χείλη δημοσιογράφων και πολιτικών, όχι από τυχαίους παρουσιαστές οι οποίοι ούτως ή άλλως είναι εκτός συναγωνισμού – μια ομάδα μόνοι τους. Γλώσσα λανθάνουσα, θα πείτε.
Λέξη είναι, λέγεται, πέφτει κάτω σαν την καλημέρα, ε, δεν πειράζει. Η μία φορά απλώς είναι ένα..

Aλαφούζος: Ενας... αντικρατιστής με φορολογικά τραβήγματα

Λίγες μέρες πριν από τη δημοπρασία για την αδειοδότηση των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ελεύθερης λήψης, η «Εφ.Συν.» συνεχίζει την παρουσίαση του προφίλ των εννιά διεκδικητών.
Σήμερα είχε σειρά ο Γιάννης Αλαφούζος (που υφίσταται φορολογικό έλεγχο με δέσμευση της προσωπικής του περιουσίας) και ο οποίος εμφανίζεται ως ο στρατευμένος πόλος έκφρασης της Κεντροδεξιάς με πλαίσιο τον «φιλελευθερισμό, τον αντικρατισμό και τον φιλοευρωπαϊσμό» και οπωσδήποτε με μαχητικό πολιτικό μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γιάννης Αλαφούζος θα κληθεί τις επόμενες μέρες από τις φορολογικές αρχές για να δικαιολογήσει ποσό που αγγίζει τα 50 εκατομμύρια ευρώ για τα έτη 2000 έως 2012.
Αν δεν υπήρχε αυτή η εξέλιξη σε βάρος του, που συνοδεύεται με τη δέσμευση της κινητής..

Συγκίνηση για τον Ανδρέα Μπάρκουλη

Σε ηλικία 80 ετών πέθανε ο ηθοποιός Ανδρέας Μπάρκουλης, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» με λοίμωξη του αναπνευστικού και καρδιακή ανεπάρκεια. 
Ο Ανδρέας Μπάρκουλης που γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου του 1936, σπούδασε υποκριτική και κατά την αποφοίτησή του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό ταλέντο. Η πρώτη φορά που εμφανίστηκε στο θέατρο ήταν το 1956 ενώ για κάποιο μικρό διάστημα έζησε στις ΗΠΑ όπου ασχολήθηκε επαγγελματικά και με το τραγούδι.
Ήταν ένας από τους πιο γοητευτικούς και διάσημους ηθοποιούς της γενιάς του, ενώ στην ιστορία έμεινε το σλόγκαν «Κορίτσια ο Μπάρκουλης».
Εμφανίστηκε σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις και πάνω από 100 ταινίες, παίζοντας..

Ο Βαρδής τελειώνει τους δύο

Πριν παρέμβει δημοσίως ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, έχει από πριν εξασφαλίσει την επιβολή του. Αυτή είναι η διαφορά του από πολλούς ολιγάρχες και μεγαλοεπιχειρηματίες του Τύπου. Έτσι, λοιπόν, και μετά από προσεκτική μελέτη των ασφαλιστικών μέτρων του Star καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι ο Βαρδής τελειώνει τις υποψηφιότητες Καλογρίτσα και Σαββίδη.
Το θέμα, όμως, είναι ότι με τα ασφαλιστικά του καναλιού μπορεί να καθυστερήσει η..

Έρχεται το τέλος των εφημερίδων και της τηλεόρασης;

 Γράφει ο Θάνος Πασχάλης (newpost)

Δύο πράγματα προδιαγράφουν το ερώτημα "έρχεται το τέλος" και το οδηγούν μάλλον σε κατάφαση.
Από τη μια η ραγδαία πτώση των Κυριακάτικων φύλλων που αφού εξάντλησαν το στοκ των προσφορών παραπαίουν κυκλοφοριακά και από την άλλη το πασίδηλο γεγονός ότι πλέον στη χώρα μας υπάρχουν "πολλές εφημερίδες αλλά λίγοι αναγνώστες".
Ενα τρίτος παράγοντας, αλλά όχι αμελητέος, είναι η δυσπιστία των λίγων πλέον αναγνωστών στην εγκυρότητα και την αξιοπιστία τους. Το βέβαιο είναι ότι αν η χώρα μας δεν ήταν χώρα γερόντων οι οποίοι δεν έχουν γνωρίσει τον κόσμο του Ιντερνετ δύσκολα σήμερα θα κυκλοφορούσαν 2-3 εφημερίδες. Αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι, ρωτώντας απλώς ένα περιπτερά, ότι η συντριπτική..

Οι μερακλήδες της ενημέρωσης!

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Το επόμενο δεκαήμερο θα πέσουν κορμιά στη μάχη για μια τηλεοπτική άδεια. Οι εμπλεκόμενοι έχουν εδώ και καιρό δείξει τις προθέσεις τους και τα δόντια τους. Με τη στρατηγική έχουν ένα πρόβλημα, αλλά ας είναι.
Στην αρχή ενώθηκαν για να χτυπήσουν τη διαδικασία. Με τη βοήθεια ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης και τη συνδρομή επιφανών δημοσιολόγων που μίσθωσαν τις πένες και τα μικρόφωνά τους για να εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους (αυτό θα πει ταξική συμφιλίωση) προσπάθησαν να αμφισβητήσουν τη νομιμότητά της.
Μέχρι τώρα δεν έχουν καταφέρει σπουδαία πράγματα. Ούτε τα ελληνικά δικαστήρια ούτε η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία στήριξαν τις επιδιώξεις τους.
Στη συνέχεια επιχείρησαν να παίξουν στον στίβο του πλουραλισμού και της αντικειμενικής..

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Με δική του ιστοσελίδα και ο Δ. Καμπουράκης

Γυρίζει την πλάτη (και) στη ΝΔ και το ρίχνει στην Ιστορία

«Λείπω από την Αθήνα πάνω από είκοσι μέρες. Όλο αυτό το διάστημα έμαθα ότι πήγα στο Έψιλον, μετά ότι θα κάνω εκπομπή με την Τσαπανίδου στο Star, τώρα μαθαίνω ότι υπέγραψα στον Alpha. Για να δούμε τι θα διαβάσω αύριο...». Αυτό είχε γραψει στο fb στα μέσα Αυγούστου o δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης μέχρι που διάβασε χθες σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο ότι προορίζεται για εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. 
Ο ίδιος το διέψευσε αλλά γεγονός ειναι ότι οι προτάσεις συνεργασίας πέφτουν βροχή προς τον δημοσιογράφο του Mega. Και αυτο που δεν διαψεύδεται είναι ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει..

Βροχή οι μηνύσεις κατά του Στέφανου Χίου

Τρεις ξεχωριστές μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου εναντίον του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου κατέθεσαν το μεσημέρι της Δευτέρας, στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών, οι υπουργοί Αλέκος Φλαμπουράρης, Θεοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Σταθάκης.
Αφορμή για την κατάθεση των μηνύσεων σε βάρος του Στ. Χίου στάθηκαν τα δημοσιεύματα, τόσο στην εφημερίδα «Μακελειό», όσο και στον διαδικτυακό τόπο mekeleio.gr, τα οποία εμπλέκουν τους τρεις υπουργούς στην τραγωδία της Αίγινας.
Οι Φλαμπουράρης, Δρίτσας και Σταθάκης στρέφονται με τις μηνύσεις τους και κατά του..

Η αριστεία κι ο Σταύρος

Όταν ο ηγέτης του Ποταμιού βρίσκει τη λύση για όλα τα προβλήματα

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Στην Ελλάδα του Αυγούστου δεν ξύνουμε πατσές και δεν γανώνουμε χαλκώματα. Όχι κυρίες και κύριοι και αγαπητές δεσποινίδες! Εδώ αναπτύσσεται προβληματισμός, εδώ ανάβει ο διάλογος, εδώ γίνεται αγωνιώδης προσπάθεια για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Για να πάει η χώρα μπροστά, για να προχωρήσει η πατρίδα, για να πρασινίσει κάποτε αυτός ο μαύρος τόπος που θα έλεγε κι ο συγχωρεμένος ο Γκάτσος. Και ποιο άραγε ζήτημα θα μπορούσε να προσφερθεί περισσότερο από εκείνο της αριστείας;
Με προεξάρχουσες τις επιδόσεις της Στεφανίδη η οποία δεν κατέκτησε απλώς το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά σπούδασε κιόλας (Νευροβιολογία αν δεν κάνω λάθος) στο Στάνφορντ, άρα είναι πραγματικά άριστη, δεν είναι ένα απλό χάπατο με μούσκουλα και αξιοσημείωτη..

Συντονισμένη επίθεση από ΒΗΜΑ - Καθημερινή

Από την... Ραφήνα με οργή

Γράφει η Αλίκη Μάτση

Στα όρια των αντοχών του βρίσκεται το λεγόμενο καραμανλικό στρατόπεδο μετά τις συνεχόμενες επιθέσεις από συγκεκριμένα ΜΜΕ κατά του προσώπου του πρώην πρωθυπουργού, για τρίτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο, αλλά και τη συνεχιζόμενη άρνηση της σημερινής ηγεσίας να πάρει ευθέως θέση για το θέμα του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Αν. Γεωργίου.
Δυο χθεσινά δημοσιεύματα, στο «Βήμα» αλλά και την «Καθημερινή», είναι αυτά που ξεχειλίζουν το ποτήρι, καθώς είναι η δεύτερη Κυριακή που η εφημερίδα του συγκροτήματος Λαμπράκη αποδίδει όλες τις ευθύνες για την κατάντια της χώρας στις ημέρες της διακυβέρνησης του πρώην πρωθυπουργού. Σε συνδυασμό με το ότι στο ίδιο φύλλο δημοσιεύτηκε συνέντευξη του..

Αυγενάκης για Μιχελάκη: Ασήμαντα πρόσωπα προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη ΝΔ

Γίνεται προσπάθεια από ασήμαντα πρόσωπα, μικρού μεγέθους πρόσωπα, να δημιουργήσουν προβλήματα στη ΝΔ, όπως σήμερα με το άρθρο του Γιάννη Μιχελάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών. Αυτό δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.
“Βλέποντας τον αινιγματικό τίτλο του άρθρου υπό τον τίτλο «Ποιος είναι ο βάτραχος και ποιος ο σκορπιός στη Νέα Δημοκρατία», θυμήθηκα την ιστορική ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου: "Ποιός το είπε αυτό;" "Εγώ!", ... "Α, εσείς; Ε, τότε δεν πειράζει!'” πρόσθεσε ο Λ. Αυγενάκης
Επισήμανε δε, ότι η συσπείρωση της ΝΔ βρίσκεται στο 90%, ενώ αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποσυσπειρωμένος, σημειώνοντας ότι όσοι προσπαθούν..

Επίθεση στο χωριό του δέχθηκε ο Γιάννης Κουρτάκης

Δυο θερμοκέφαλοι οπαδοί του Παναθηναικού και συγκεκριμένα μέλη της Θύρας 13 από το Καστέλι των Χανίων επιτέθηκαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης στον εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη.
Την αποκάλυψη κάνει ο ίδιος ο δημοσιογράφος στην εφημερίδα του λέγοντας ότι του επιτέθηκαν δυο τραμπούκοι ενώ βρισκόταν στο χωριό του Λουσακιές…
Πρόκειται για τον Κώστα Αηδόνη υπάλληλο στην ντόπια «Νέα Τηλεόραση» ιδιοκτησίας Αλεξάκη των σούπερ-μάρκετ ΙΝΚΑ και έναν..

Η εξαιρετική «Αντιγόνη» του Ανούιγ κάνει στάση στην Αττική

Μια από τις ωραιότερες παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών επαναλαμβάνεται για λίγες ημέρες σε θέατρα στην Αθήνα και στα πέριξ

Γράφει η Λήδα Πιμπλή
 
Αν έχετε βαρεθεί τις «μισοψημένες» παραστάσεις, τις δηλώσεις (καλών) προθέσεων που δεν επαληθεύονται, τις κενές περιεχομένου χειρονομίες και την αισθητική της προχειρότητας, έχετε δίκιο. Τα τελευταία χρόνια πολλά έχουν δει τα μάτια μας με το πρόσχημα του πειραματισμού, της καινοτομίας και της κρίσης…
Όμως, υπάρχει μία παράσταση που θα αναπτερώσει τις ελπίδες σας ότι το ελληνικό θέατρο δεν είναι αυτό το αυτιστικό πράγμα που αυτοθαυμάζεται –γιατί άραγε;- οδηγώντας μια γενιά στα πιο βαθιά χασμουρητά, που έλεγε κάποτε ο βάρδος. Ότι υπάρχουν άνθρωποι που αντιλαμβάνονται..

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Εξω φρενών ο Χατζηνικολάου με την ΕΡΤ

Εξω φρενών ο εκδότης-δημοσιογράφος-τηλεπαρουσιαστής Νίκος Χατζηνικολάου με την δημόσια τηλεόραση γιατί λέει του «έκοψαν» τις εφημερίδες του ομίλου Real από την πρωϊνή ζώνη. Ο Χατζηνικολάου έγραψε χαρακτηριστικά στο facebook:
«Η πρωινή ζώνη της ΕΡΤ1 έκοψε χθες και σήμερα απο την ανασκόπηση του τύπου την "Αγορά" και τη "Realnews"! Πρωτοφανές και απαράδεκτο!».
Οι λόγοι του «αποκλεισμού» της "Αγοράς"..

Μη χειρότερα! Kαι ο Καμπουράκης για εκπρόσωπος της ΝΔ!

- Από κοντά και οι Πάσχος Μανδραβέλης, Γιάννης Πρετεντέρης, Κ. Ζούλας, Μαρία Σπυράκη
- Για «αυγουστιάτικη φάρσα» κάνει λόγο ο Καμπουράκης

Είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό πως στη Νέα Δημοκρατία είναι δυσαρεστημένοι με την εκπροσώπηση του κόμματος στα ΜΜΕ και πως ο εκπροσώπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος σύντομα θα αξιοποιηθεί σε άλλη θέση. Ο νέος  πρόεδρος του ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, εν μέσω του πολέμου με τους «καραμανλικούς», δέχεται εισηγήσεις εδώ και αρκετό καιρό με διάφορα ονόματα που θα μπορούσαν να αναλάβουν επάξια την εκπροσώπηση του κόμματος. Ανάμεσα στον κατάλογο περιλαμβάνονται, κυρίως, ονόματα δημοσιογράφων και ο πρόεδρος της ΝΔ δυσκολεύεται στην επιλογή του καθώς στη λίστα υπάρχουν ονόματα πολλών καταξιωμένων..

Οι μαριονέτες του συστήματος...

...και η απέραντη θλίψη για το MEGΑ

Ως εργαζόμενη στον χώρο των ηλεκτρονικών μέσων σχεδόν τρεις δεκαετίες, με δεδομένο ότι πίστευα και πιστεύω πως τα κανάλια δημιουργήθηκαν από ανθρώπους που υπέγραψαν τεράστιες επιτυχίες παραγωγών και στον τομέα της ψυχαγωγίας και σ’ αυτόν της ενημέρωσης…
…Παρακολουθώ τις στιγμές που «ψυχορραγεί» το κανάλι, γνωρίζοντας ότι πολλοί διοικητικοί, δημοσιογράφοι, τεχνικοί μένουν στα σπίτια τους μην έχοντας καύσιμα για να μετακινηθούν. Όταν βλέπω την προσπάθεια ελαχίστων, όπως η Λίζα Δουκακάρου και η Λίνα Δρούγκα, παρέα με μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού ανθρώπους, να διατηρήσουν..

Σκουρλέτης: Πιθανή και πέμπτη τηλεοπτική άδεια

«Τα κανάλια για δεκαετίες τώρα παίρνανε δάνεια χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Είναι αυτά τα δάνεια που βουλιάξανε τις τράπεζες και κλήθηκε ο ελληνικός λαός να πληρώσει για την ανακεφαλαιοποίησή τους. Τέρμα, λοιπόν, σε αυτού του είδους την φαυλότητα, την ανομία και τη διαφθορά».
Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στον Αλ. Μπελτέ.
Ο Π. Σκουρλέτης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί -σε μια δεύτερη φάση- ακόμη μία τηλεοπτική άδεια, εφόσον προκύψει μια πραγματική ανάγκη στην ενημέρωση λέγοντας χαρακτηριστικά:..

Οι κύκλοι του ΣΚΑΪ και η «δημοσιογραφική αλητεία»

Λάβαμε και δημοσιεύουμε σχόλιο «κύκλων του ΣΚΑΪ»  σχετικά με την απάντηση της κυβέρνησης (έκανε λόγο για δημοσιογραφική αλητεία)  για την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε γύρω από το δυστύχημα στην Αίγινα:
«Κύκλοι του ΣΚΑΪ τονίζουν ότι η κυβέρνηση ξεπέρασε και τον εαυτό της, στοχοποιώντας δημοσιογράφους για την άποψή τους. Ένα tweet του Άρη Πορτοσάλτε, στον προσωπικό του λογαριασμό όπου διατύπωνε ένα εύλογο ερώτημα για το δυστύχημα στην Αίγινα, επικαλούμενος το αίτημα του Σταύρου Θεοδωράκη για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όσων.. 

««Δημοσιογραφική αλητεία που συναντά την πολιτική απόγνωση της διαπλοκής»

Πολιτική τυμβωρυχία με την τραγωδία της Αίγινας


Γράφει ο Φοίβος Κλαυδιανός

Να δημιουργήσει παιχνίδι πολιτικών εντυπώσεων από την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε γύρω από το δυστύχημα στην Αίγινα επιχείρησε η αντιπολίτευση παρέχοντας στήριξη σε δημοσιογράφους που αναπαρήγαγαν τη φημολογία περί υπουργών που επέβαιναν στο μοιραίο ταχύπλοο.
Μετά την επίσημη διάψευση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη την Πέμπτη για οποιαδήποτε εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών, κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για..