ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Καταγγελίες για όργιο παρανομιών σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες εκπαιδευτικών σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αττικής και μάλιστα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Λίγες ημέρες πριν από την ψήφιση του νόμου του υπουργείου Παιδείας για την Ιδιωτική Εκπαίδευση, αποκαλύπτονται απίστευτα πράγματα που λαμβάνουν χώρα σε ένα σχολείο «υπεράνω υποψίας» και δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για το τι πραγματικά συμβαίνει, πίσω από τους τοίχους των υπόλοιπων κερδοσκοπικών ιδιωτικών σχολείων, όπου μια άτυπη Ομερτά χτισμένη από τον φόβο της αναιτιολόγητης απόλυσης κρατά τα στόματα κλειστά.
Οι καταγγελίες που έφτασαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) αφορούν βαρύτατες παραβιάσεις της νομοθεσίας και μαρτυρούν ένα αδιανόητο, μεσαιωνικό καθεστώς εργασίας για τους συναδέλφους μας. Πιο συγκεκριμένα:..
  •  Το σχολείο διοικείται επί της ουσίας από... υπάλληλο, ο οποίος υποκαθιστά τη Διεύθυνση και τρομοκρατεί όλους όσοι εργάζονται σ' αυτό.
  •  Εκπαιδευτικοί απειλούνταν ότι θα απολυθούν, εάν δεν κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα στα παιδιά του εν λόγω «διοικούντος» υπαλλήλου του σχολείου
  • Εκπαιδευτικοί πλήρους ωραρίου αναγκάστηκαν να υπογράψουν έγγραφο ότι επιθυμούν... τη μείωση (!) του ωραρίου τους και τη συνεπακόλουθη μείωση του μισθού τους
  • Συνάδελφοι που αρνήθηκαν να συναινέσουν στις παράλογες και παράνομες απαιτήσεις της διοίκησης του σχολείου απολύθηκαν. Οι απολύσεις τους υπογράφηκαν, όχι από το νόμιμο εκπρόσωπο του σχολείου, αλλά παρανόμως από υπάλληλο του... λογιστηρίου!
  • Μέχρι στιγμής έχει καταβληθεί στους εκπαιδευτικούς τμήμα του μισθού του Ιουνίου και είναι άγνωστο πότε θα καταβληθούν οι οφειλόμενες αποδοχές αλλά και ο μισθός του τρέχοντος μηνός.
Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, οι εξαιρετικά σοβαρές αυτές καταγγελίες φωτίζουν τις αθέατες πλευρές μιας δύσοσμης κατάστασης που τα τελευταία δύο χρόνια έχει εγκαθιδρυθεί στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η Ομοσπονδία θα προχωρήσει άμεσα σε καταγγελίες των υπεύθυνων για τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν στο συγκεκριμένο σχολείο και θα προχωρήσει σε κάθε ενέργεια προκειμένου όσοι παραβίασαν τη νομοθεσία να βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

Χρήστος Κάτσικας (ΕφΣυν)