ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Συνταγή Ρουσόπουλου στα κρατικά ΜΜΕ


 -Aναζητούνται «έμπειροι συνεργάτες»...
 - Με φθαρμένα υλικά δεν γίνεται «κυβέρνηση Σαμαρά»!

Αν και είναι μάλλον νωρίς για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων σχετικά με τις κυβερνητικές προθέσεις, πριν καν  τις προγραμματικές δηλώσεις, αλλά και το πλέγμα των άμεσων ενεργειών της νέας Κυβέρνησης, είναι πολλές οι πληροφορίες για ονόματα, που στην καλύτερη περίπτωση προκαλούν .
Δεν παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι η φημολογία μπορεί να υποκρύπτει «ευσεβείς πόθους αξιοποιήσιμων στελεχών», κάθε φορά που η ΝΔ βρίσκεται αυτοτελώς ή συμμετέχει στην Κυβέρνηση, πάντως τα ονόματα που διακινούνται στα δημοσιογραφικά –και όχι μόνο- γραφεία, κάθε άλλο παρά άγνωστα είναι. Στην ουσία πρόκειται για ανθρώπους που συμμετείχαν ενεργά, από διάφορα πόστα,  στην διακυβέρνηση Καραμανλή.
Επικαλούνται την εμπειρία τους  και επιθυμούν να παραγραφεί η μνημειώδης αναποτελεσματικότητα τους, καθώς και άλλες «ομορφιές»…
«Πολιορκητικοί κριοί» της προσπάθειας τους για «παλινόρθωση» στις θέσεις που κατείχαν ή σε αντίστοιχες, κυρίως υπουργοί και υφυπουργοί που είχαν ρόλο κατά την πενταετία 2004-2009, αλλά..
και νέοι που έχουν «ψαρώσει» άγρια με τις ευθύνες που τους ανατέθηκαν και αναζητούν «έμπειρους συνεργάτες».
Σε κάθε περίπτωση, το μόνο που δεν αντιπροσωπεύουν τα «φαντάσματα του παρελθόντος» είναι τη ρήξη με το φαύλο, κομματικό, μεταπολιτευτικό παρελθόν.
Αν στήνουν χορό –κάτι σχεδόν βέβαιο- κάποιος πρέπει αν τους χαλάσει το «πάρτι»…
Θα ήταν πολύ επικοινωνιακό να αναφερθούμε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά η περιπτωσιολογία θα μας οδηγήσει σε συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις ενός εκάστου και θα χαθεί η ουσία.
Η οποία είναι ότι η ελληνική οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα του 2012 είναι τελείως διαφορετική από του 2009. Οι παλιοί «αξιωματούχοι» μόνο θυμό και βιτριολικά σχόλια προκαλούν. Όσοι με τον έναν ή άλλο τρόπο έχουν προκαλέσει το κοινό αίσθημα, αν επιλεγούν τελικά, θα έχουν ναρκοθετήσει από την αρχή και μόνο με την παρουσία τους τη νέα προσπάθεια.
Πέραν όλων των άλλων, θα είναι και βούτυρο στο ψωμί όσων ήδη αντιπολιτεύονται με σκληρότητα και μεροληψία. Η ολιγοήμερη ασθένεια του Πρωθυπουργού έφτανε για να χαρακτηρισθεί η Κυβέρνηση «Κάτω Κηφισιάς». Είναι τα ίδια μέσα που αποθέωναν τον ανήμπορο να κυβερνήσει Αντρέα από το 1994 και μετά και απέκρυπταν ότι η πραγματική εξουσία είχε περιέλθει σταδιακά στην αυλή της κυρίας Λιάνη.
Η αναφορά μας σε άλλες αναρτήσεις στα καθεστωτικά μέσα, μόνο τυχαία δεν είναι. Τα πρώτα δείγματα γραφής στα κρατικά ΜΜΕ δείχνουν ότι θα υιοθετηθεί η «συνταγή Ρουσόπουλου».  Η κατάληξη είναι γνωστή και όσοι θέλουν να ακολουθήσουν την ίδια τακτική, αναμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα, πλανώνται πλάνην οικτράν.
Το τραγελαφικό της όλης κατάστασης είναι ότι αναθάρρησαν οι οπενγκαβίτες κρατικοί λειτουργοί του ΓΑΠ και της τρόικας. Το επιχείρημα τους είναι απλό και σαφές: αφού η ΝΔ χαρακτηρίζεται από τέτοια πενία αξιόλογων στελεχών, γιατί να μην μείνουν στις θέσεις τους για αυτό το κρίσιμο διάστημα;
Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού δηλαδή και το πασοκικό κράτος θα κρατήσει με τον τρόπο αυτό κάποια επιλεγμένα «φέουδα» στον κρατικό μηχανισμό.
Ασφαλώς οι κυβερνητικοί εταίροι όχι μόνο δικαιούνται λόγω πολιτικών συσχετισμών, αλλά θα πρέπει και σημειολογικά, να προτείνουν στελέχη μέσα από τις τάξεις τους. Και ασφαλώς έχουν καλύτερους από τους επιλεγμένους με την φανταστική διαδικασία της επινόησε η ηλεκτρονική και ανοξείδωτη αυλή του ΓΑΠ…
Η ελάχιστη περίοδος χάριτος που απολαμβάνει αυτή η Κυβέρνηση θα εξανεμιστεί όταν η κοινή γνώμη ξαναδεί μπροστά της τα «φαντάσματα» από το παρελθόν.
Η Ελλάδα του 2012, της επιβίωσης και της απόγνωσης, το μόνο που δεν χρειάζεται είναι τους παραγοντίσκους, τους κουμπάρους, τους μέτριους και τους δημοσιοσχεσίτες…

Μικρός Οδυσσέας