ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ο Διονύσης Βυθούλκας για τον ΕΔΟΕΑΠ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε e-mail από τον Διονύση Βυθούλκα, υποψήφιου για το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ:

Σε μια περίοδο όπου τα Μέσα μαζικής Ενημέρωσης και οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι σ’ αυτά βιώνουμε τη μεγαλύτερη κρίση όλων των εποχών, σε όλα τα επίπεδα, η αδικαιολόγητη και εκβιαστική παραίτηση των 5 μελών της ΕΣΗΕΑ από το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ απλά επιβεβαιώνει ότι ορισμένοι βάζουν σε κίνδυνο το αυτοδιοίκητο & τη βιωσιμότητα του οργανισμού με μοναδικό γνώμονα να ικανοποιήσουν προσωπικές φιλοδοξίες. Η ματαιοδοξία τους όμως θα καταδικαστεί οριστικά και αμετάκλητα στις εκλογές 12 & 13 Μαρτίου.
Ο ΕΔΟΕΑΠ βρίσκεται σε κρίσιμο, οριακό σημείο. Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες. Τα ολέθρια λάθη της απελθούσης Διοίκησης, με κορυφαίο αυτό όταν μετά το διπλό «κούρεμα» της κυβέρνησης και.. της διοίκησης Σπανοπούλου ο ΕΔΟΕΑΠ απώλεσε το 93% των επενδυμένων, σε ομόλογα στην Τράπεζα της Ελλάδος, αποθεματικών όταν άλλα ταμεία έχασαν περίπου 53,5%. Η μάχη για την διατήρηση του στηρίγματος της υγείας και της επικούρησης των εργαζομένων δημοσιογράφων θα είναι σκληρή. Η νέα διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να είναι στη πρώτη γραμμή του αγώνα πρώτα και κύρια για τη διατήρηση του αυτοδιαχειριζόμενου χαρακτήρα του ΕΔΟΕΑΠ.
Χρειάζονται νέοι άνθρωποι. Με σύγχρονες ιδέες οι οποίοι θα επιδιώξουν την αναγκαία για την σωτηρία του οργανισμού αύξηση των εσόδων του. Δυο προτάσεις που μπορούν να ενισχύσουν τα ταμεία μας είναι:
1) Όσοι συνάδελφοι παρέχουν αμιγώς δημοσιογραφική εργασία και αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (μπλοκάκι) να ασφαλίζονται στο ΕΤΑΠ –ΜΜΕ και στον ΕΔΟΕΑΠ. Χιλιάδες συνάδελφοι πληρώνουν χωρίς κανέναν λόγο ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) με αποτέλεσμα τα ταμεία μας να χάνουν πολλά χρήματα. Η νέα διοίκηση πρέπει να δώσει λύση με δεδομένο ότι στην ΕΡΤ υπάρχουν εργαζόμενοι δημοσιογράφοι με ΔΠΥ και ασφαλιστική κάλυψη στα δημοσιογραφικά ταμεία. Υπάρχει λοιπόν ο τρόπος.
2) Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι σε ενημερωτικές (πολιτικές & αθλητικές) ιστοσελίδες πρέπει να ασφαλίζονται στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ. Άλλη μια πηγή εσόδων που τόσα χρόνια χάνονται από τα ταμεία μας.
Παράλληλα η νέα διοίκηση πρέπει να αξιοποιήσει με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ τα αποθεματικά μας, ενώ καλείται να προχωρήσει στον περιορισμό της σπατάλης. Πρώτο μέλημα της νέας διοίκησης θα πρέπει να είναι ο ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ των πεπραγμένων της προηγούμενης διοίκησης και φυσικά η συνδρομή στην δικαστική έρευνα που διεξάγεται σχετικά με τις ευθύνες για το «κούρεμα» των αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ.
Οι εκλογές για την ανάδειξη των 5 μελών της ΕΣΗΕΑ στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ είναι η αφετηρία για την ουσιαστική αλλαγή στον τρόπο διοίκησης του οργανισμού. Είναι μια πρώτη μάχη για την διατήρηση του αυτοδιαχειριζόμενου χαρακτήρα του οργανισμού γιατί ο ΕΔΟΕΑΠ είναι το στήριγμα όλων των εργαζόμενων δημοσιογράφων.
Με αυτές τις σκέψεις θέτω υποψηφιότητα για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ
(δημοσιογράφος εφημερίδας Το ΒΗΜΑ, μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής ΠΟΕΣΥ)