ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Δραματικές εξελίξεις στην Ελευθεροτυπία

Νέα τριήμερη απεργία - Ερήμωσε η Μίνωος

Mάταια περίμεναν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας Ελευθεροτυπία να τους καταβληθεί σήμερα ένας μισθός από τα δεδουλευμένα τους, όπως τους είχε υποσχεθεί η διοίκηση της Μίνωος. Η εργοδοσία και ο εκδότης Χάρης Οικονομόπουλος με άθλια επιχειρήματα επικαλέστηκαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις  και εκβιάζοντας ξανά τους εργαζόμενους ανέφεραν πως αν δεν βγαίνει η εφημερίδα δεν υπάρχουν και έσοδα οπότε δεν θα πληρωθεί κανείς.
Κατόπιν τούτου τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα «enet.gr» από τις 5 μ.μ. της Παρασκευής, 14 Νοεμβρίου 2014 έως τις 5 μ.μ. της Δευτέρας, 17 Νοεμβρίου 2014.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση, έχοντας εξαντλήσει..
κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας, λόγω της παρατεταμένης ασυνέπειας που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας όσον αφορά την εξόφληση των οφειλών προς τους εργαζόμενους, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές επτά (7) μηνών και διεκδικούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους.
Οι εξελίξεις προβλέπονται δραματικές και κάποιοι δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο οι διοικούντες της Τρίτης Οψης να αρχίσουν τις απειλές για οριστικό λουκέτο στη Μίνωος...