ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Πρωτοφανής απόπειρα εκφοβισμού αθλητικών συντακτών της ΕΡΤ

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλει ως απαράδεκτο το εξώδικο της Forthnet  

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της FORTHNET, έστειλε η ΕΣΗΕΑ έπειτα από την εξώδικη διαμαρτυρία την οποία η εταιρεία επέδωσε προς τους εργαζόμενους που επιμελούνται και παρουσιάζουν από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ την εκπομπή «Αθλητική Κυριακή». Το εξώδικο της Forthnet όπως αναφέρει η Ενωση είναι επιεικώς απαράδεκτο και αποτελεί απόπειρα εκφοβισμού, η οποία στρέφεται κατά των αθλητικών συντακτών Μαρίας Γκίκα (μέλους κατά την 11 η Ιουνίου στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ), Νίκου Κορόβηλα, μέλους επί σειρά ετών του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και Νίκου Παγιωτέλη που είναι ταυτόχρονα και μέλη του ΠΣΑΤ (Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου). Aναλυτικά στην επιστολή της ΕΣΗΕΑ αναφέρεται:..
«Προς
τον Πρόεδρο-Μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.
της FORTHNET
κ. Padmanabhan Deepak Srinivas
 Κύριε Πρόεδρε,
Με πρόσχημα τα συγγενικά δικαιώματα αναμετάδοσης η εταιρεία σας, απέστειλε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013 εξώδικη διαμαρτυρία στους συναδέλφους, που επιμελούνται και παρουσιάζουν την ιστορική εκπομπή της ΕΡΤ από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής «Αθλητική Κυριακή».
Η πρωτοφανής απόπειρα εκφοβισμού, η οποία στρέφεται κατά των συναδέλφων αθλητικών συντακτών Μαρίας Γκίκα (μέλους κατά την 11 η Ιουνίου στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ), Νίκου Κορόβηλα, μέλους επί σειρά ετών του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και Νίκου Παγιωτέλη που είναι ταυτόχρονα και μέλη του ΠΣΑΤ (Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου), ήδη έπεσε στο κενό, καθώς η εκπομπή συνεχίζεται, ενώ την προηγούμενη Κυριακή την τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών Δημοσθένης Ταμπάκος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ωστόσο, οφείλει να σας επισημάνει, ότι το εξώδικο, επικαλούμενο το Ν. 2121/93 (πνευματική ιδιοκτησία και άλλες διατάξεις) είναι επιεικώς απαράδεκτο να απειλεί εργαζόμενους και συνδικαλιστές «για την λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου για την προστασία και ικανοποίηση των δικαιωμάτων» της NOVA .
Σημειώνεται, τέλος, ότι με βάση τα ισχύοντα, υπάρχει πρόβλεψη για την ενημέρωση της κοινής γνώμης, ενώ δεν προβλέπεται διακοπή μεταδόσεων –και εφ’ όσον γίνει δεν είναι σύννομη– σε περιπτώσεις επεισοδίων ή άλλων γεγονότων στα γήπεδα, που συνέβησαν παλαιότερα, γεγονός για το οποίο επίσης έχει αποδοκιμασθεί η στάση σας.»