ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Δίχτυα του ΣΔΟΕ σε γνωστό εκδότη

Εβαλε σε προσωπικό λογαριασμό χρήματα που δανείστηκε για επιχείρηση ΜΜΕ

Στον εντοπισμό χρημάτων που προέρχονταν από δανεισμό και είχαν τοποθετηθεί σε τράπεζα εκτός Ελλάδος προχώρησε προ ημερών το ΣΔΟΕ.
Στη συγκεκριμένη υπόθεση, για την οποία είχε ενημερωθεί -εκτός των άλλων- ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πρωταγωνιστεί γνωστός εκδότης των Αθηνών. Ο εντοπισμός της διαδρομής του χρήματος έγινε με αφορμή τον έλεγχο που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και συνδέεται με τα δάνεια που είχαν συνάψει με τράπεζες οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης.
Στο πλαίσιο αυτό, εντοπίστηκε κατάθεση σε τράπεζα του εξωτερικού η οποία προέρχεται από δάνειο που είχε εξασφαλίσει εκδότης από συστημική τράπεζα. Αντί λοιπόν τα χρήματα να εισρεύσουν..
στα ταμεία της επιχείρησης, όπως ρητά προέβλεπε η σχετική σύμβαση, «μετανάστευσαν» σε προσωπικό λογαριασμό που είχε ανοίξει στην Ελβετία ο πασίγνωστος εκδότης. Ηδη, το ΣΔΟΕ έχει μεταβιβάσει τον σχετικό φάκελο στους οικονομικούς εισαγγελείς.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, ακόμη και πριν από τις εκλογές, δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση. Αλλωστε, στον ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελαν, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, να γίνει μια θεαματική κίνηση, που θα σχετίζεται με άνθρωπο από τον χώρο των media.
- από τα Παραπολιτικά