ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

ΕΤΕΡ. Χαιρετίζουμε την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Ανακοίνωση της ΕΤΕΡ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) χαιρετίζει την επαναλειτουργία της ΕΡΤ μέσα από τις παλιές της εγκαταστάσεις. Η Ε.Τ.Ε.Ρ αισθάνεται δικαιωμένη που δύο χρόνια τώρα στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους συναδέλφους της ΕΡΤ που είδαν ξαφνικά πριν δύο χρόνια το μαύρο στις οθόνες και τις συχνότητες της ΕΡΤ. Αυτό το μαύρο όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε. Έχει εμπνευστές και εκτελεστές. Τις μαύρες μνημονιακές κυβερνήσεις πασοκ, νδ, δημαρ. Κανείς από όλους εμάς δεν το ξεχνά. Δεν ξεχνάμε τους θιασώτες του μαύρου και αυτούς που τους βοήθησαν.
Συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα στους εργάτες της ενημέρωσης της ΕΡΤ και συνεχίζουμε να απαιτούμε πλήρη εργασιακή κάλυψη σε όλους τους εργαζομένους, χωρίς διακρίσεις σε..
«συμβασιούχους» και «μόνιμους», την πλήρη επαναλειτουργία ΟΛΩΝ των δομών της ΕΡΤ. Σήμερα λείπουν από τους δέκτες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς, οι περιφερειακοί ραδιοσταθμοί και βέβαια η ΕΡΤ 3.

Χαιρετίζουμε την απόφαση για το άνοιγμα της ΕΡΤ. Το πρώτο βήμα έγινε.

Περιμένουμε και αγωνιζόμαστε για την επέκτασή του και στον ιδιωτικό τομέα με την καταδίκη, την παραδειγματική τιμωρία και την δήμευση των περιουσιών, των εργοδοτών που αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους επί μήνες. Εργοδότες που εξαφανίζονται δήθεν ή αλλάζουν στέκια και καλύπτοντας τις παλιές τους δραστηριότητες με εικονικές πτωχεύσεις και συνεχίζουν την ζωή τους σαν να μην συνέβη τίποτα. Εργοδοσίες δημοτικών ραδιοσταθμών που πέταξαν τους εργαζόμενους στον δρόμο απλήρωτους χωρίς αποζημιώσεις επειδή διεκδικούσαν απλήρωτους μισθούς 6, 12 ή 24 μηνών.

Περιμένουμε το άνοιγμα της ΕΡΤ3, και των περιφερειακών σταθμών.

Περιμένουμε την λύση για τα προβλήματα των εργαζομένων – εργασιακών ομήρων στους ραδιοσταθμούς FLASH, NITRO, BEST, VFM, ΞΕΝΙΟΣ και ΚΑΝΑΛΙ 1 όπου οι εργοδοσία ή εξαφανίστηκε αφήνοντας απλήρωτους εργαζόμενους και χωρίς αποζημιώσεις ή συνεχίζει τις δραστηριότητές της ανενόχλητη έχοντας πετάξει στο δρόμο συναδέλφους απλήρωτους και χωρίς αποζημιώσεις.
Η εργασία είναι δικαίωμα.
Συνεχής αγώνας μέχρι τα δικαιώματα των εργαζομένων να γίνουν επιτέλους ΝΟΜΟΣ.