ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Νέες εκδικητικές απολύσεις στην Sportday

Οι εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων στην αθλητική εφημερίδα SPORTDAY έχουν και συνέχεια. Η εργοδοσία απέλυσε τους δημοσιογράφους Κώστα Κουτσογιάννη και Μάνο Ιωάννου γιατί δεν είχαν δεχθεί να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. Αυτές οι δύο απολύσεις έρχονται να προστεθούν στις προηγούμενες, που και εκείνες αναφέρονταν σε εργαζόμενους, οι οποίοι υπερασπίζονταν τις ΣΣΕ, μεγαλώνουν δε το κύμα των απολύσεων, που έχει ξεσπάσει σε όλα τα ΜΜΕ.
Όπως καταγγέλλει και η ΕΣΗΕΑ οι εργοδότες με το πρόσχημα των δήθεν οικονομικοτεχνικών λόγων, προσπαθούν να ενσπείρουν κλίμα φόβου και ανασφάλειας ανάμεσα στους εργαζόμενους, ώστε να γίνει πιο εύκολα δυνατή η επιβολή ενός εργασιακού μεσαίωνα, με την κατάργηση των ΣΣΕ, τη συρρίκνωση στο ελάχιστο του προσωπικού και..στην εξ αυτού εντατικοποίηση της εργασίας του, τη μείωση των αποδοχών και την καθιέρωση ευέλικτων μορφών εργασίας και αντίστοιχης αμοιβής.
Το ΔΣ της Ένωσης δηλώνει ότι είναι αποφασισμένο να προστατεύσει, με όποιο κόστος χρειαστεί, το δικαίωμα στην εργασία, που είναι πρωταρχικό δικαίωμα κάθε εργαζόμενου.