ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ο δημοσιογράφος του Mega που παραβίασε τη δεοντολογία

Aνακοίνωση έβγαλε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος σχετικά με το περιστατικό της δημοσιοποίησης σημείων της συνέντευξης της Μέρκελ (στο Mega) πριν τη μετάδοση της στη ΝΕΤ στην οποία είχε δοθεί αποκλειστικά, με την ευκαιρία της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Γερμανία. Η ανακοίνωση, που χωρίς να τον κατονομάζει δείχνει τον ανταποκριτή του Mega, αναφέρει:
«Μετά από διερεύνηση της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, διαπιστώθηκαν τα εξής:
Το Γραφείο Τύπου Βερολίνου ενημέρωσε, καλή τη πίστη και ως όφειλε, τους απεσταλμένους των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης που συνόδευαν την πρωθυπουργική αποστολή στη γερμανική πρωτεύουσα, για τα βασικά σημεία της συνέντευξης της Καγκελαρίου Α. Μέρκελ στη ΝΕΤ. Ταυτοχρόνως, ζήτησε από όλους τους παριστάμενους να σεβαστούν το embargo μέχρι τη μετάδοση της συνέντευξης από το κανάλι της ΝΕΤ. Όλοι οι δημοσιογράφοι σεβάστηκαν το embargo, εκτός, δυστυχώς, από έναν που..παραβίασε τη δεοντολογία.
Αυτή είναι η αδιαμφισβήτητη αλήθεια, η οποία αναιρεί κάθε πιθανό υπονοούμενο περί εμπλοκής του Υπουργού Επικρατείας στην όλη ιστορία.
Είναι προφανές ότι, παρά το ατυχές και μεμονωμένο αυτό περιστατικό, τα Γραφεία Τύπου Εξωτερικού θα συνεχίσουν να παρέχουν έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση στους εκπροσώπους του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, στη βάση της τήρησης βασικών κανόνων δεοντολογίας από όλους».

Y.Γ: Μανώλη πες αλεύρι! Ο Ηλίας σε γυρεύει...