ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Δεν περισσεύει κανένας συμβασιούχος στην ΕΡΤ


Στάση εργασίας σήμερα και συγκεντρώσεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ στην ΕΡΤ ! Αυτό πρέπει να το καταλάβει η εξουσία που έχει βαλθεί να «αποψιλώσει» τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ/ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ της ΕΡΤ από ανθρώπους και υλικοτεχνική υποδομή. Σε λίγες ημέρες λήγουν οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, δεκάδων ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ συναδέλφων της ΕΡΤ, και φυσικά και της ΕΡΤ3. Κάποιοι αναίσθητοι συγκυβερνώντες, τους επιφυλάσσουν μια θέση στην ατέλειωτη λίστα των ανέργων της χώρας από την 1η του μηνός του νέου έτους.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τους συμβασιούχους της ΕΡΤ.
Είναι χαρακτηριστική η «φιλοσοφία» που διέπει την εξουσία σχετικά με το μέλλον της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ/ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ που την θέλει ΚΡΑΤΙΚΗ, ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ και ΠΕΙΘΗΝΙΑ. Παραχωρεί το πολύτιμο για τις παραγωγές και άλλες σημαντικότατες δραστηριότητες, κτίριο της Κατεχάκη, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης! Η σημειολογία και μόνο, είναι..
εξώφθαλμη. Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ καταστέλλεται ποικιλοτρόπως.
Μια ΕΡΤ που το προφίλ της επλήγη βαριά με τις πρόσφατες λογοκριτικές παρεμβάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε βάρος όσων τόλμησαν να μεταδώσουν την αλήθεια ή να σχολιάσουν τα κακώς κείμενα της εξουσίας.
Οι αντιδράσεις των συνδικαλιστικών «ηγεσιών», τεχνικών και δημοσιογράφων, προς το παρόν κινήθηκαν σπασμωδικά, χωρίς σχεδιασμό και κλιμάκωση, με απότομη διακοπή της απεργιακής κινητοποίησης των πρόσφατων επαναλαμβανόμενων απεργιών μετά την ικανοποίηση ενός και μόνο αιτήματος, και, χάσιμο πολύτιμου χρόνου.
Τώρα πια, λίγο πριν από τις μαύρες χριστουγεννιάτικες αργίες, προαναγγέλλονται «νέες» κινητοποιήσεις (μέσω στάσεων εργασίας) που δεν φαίνεται να «ανησυχούν» κανέναν. Ωστόσο, ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΣΥ κηρύσσουν για σήμερα Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 10.00 ως τις 15.00.
Στην Αθήνα η ΠΟΣΠΕΡΤ σε συνεργασία με τις άλλες Ομοσπονδίες, καλεί στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 13:00 στο χώρο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη. Στη Θεσσαλονίκη, οι τεχνικοί (αλλά ΟΧΙ η… ΕΣΗΕΜ-Θ) καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΡΤ3, στην οδό Αγγελάκη 2.

-από το asyntaxtostypos