ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ασφαλιστικά μέτρα της Μάνιας για το απεργιακό φύλλο


Νέες τρικλοποδιές από την ιδιοκτησία της Ελευθεροτυπίας στην έκδοση απεργιακού φύλλου από τους εργαζόμενους. Η Μάνια Τεγοπούλου προσφεύγει στα δικαστήρια προκειμένου να εμποδίσει, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, την έκδοση του δεύτερου φύλλου των απλήρωτων -επί 6,5 μήνες- εργαζομένων της εφημερίδας. Οι δικηγόροι της Χ. Κ. Τεγόπουλος κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα σχετικά με το ΑΦΜ που χρησιμοποιείται για την έκδοση και διακίνηση του απεργιακού φύλλου. Θυμίζουμε ότι την έκδοση της εφημερίδας «ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ / 56 μέρες απεργία στην Ελευθεροτυπία» (πρώτο απεργιακό φύλλο) ανέλαβε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Ενότητα που εκδίδει τον «Δρόμο της Αριστεράς».
Πολλά είναι τα ερωτήματα σχετικά με την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (του οποίου τα μέλη απεργούν), να δώσει άδεια στους δικηγόρους της Χ.Κ. Τεγόπουλος ώστε να εκδικαστεί αύριο το πρωί η υπόθεση… Σχετικά με το απεργιακό φύλλο οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας έχουν ξεκαθαρίσει ρητά και κατηγορηματικά ότι:
Η απεργιακή έκδοση έχει στόχο να κάνει γνωστό σε όλους το πρόβλημα των εργαζομένων και να επανασυνδέσει τους αναγνώστες με τους απεργούς εργαζόμενους. Το απεργιακό δεν είναι ανταγωνιστικό φύλλο και δεν έχει στόχο να υποκαστήσει την εφημερίδα, ούτε πολύ περισσότερο να την κλείσει. Αντιθέτως οι εργαζόμενοι θέλουν να μείνει η "Ελευθεροτυπία" ζωντανή και να επανακυκλοφορήσει το συντομότερο δυνατό.