ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Όταν οι εργαζόμενοι πληρώνουν τις «επενδύσεις» των «μπίζνεσμεν»

από το greektv-com
(ρεπορτάζ "ειδικού συνεργάτη" για την "εξαγορά" του Κόσμου του Επενδυτή από τον Ελεύθερο Τύπο)

Η εξαγορά(;) της εφημερίδας, «Ο Κόσμος του Επενδυτή», έχει μεγάλο ενδιαφέρον, και αποδεικνύει περίτρανα, αφενός μεν ποιος πληρώνει το μάρμαρο της κρίσης, αφετέρου πως οι εμφανιζόμενοι ως «νέα τζάκια» επιχειρηματιών στα ΜΜΕ, καταφέρνουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους. Τη στιγμή λοιπόν, που οι ιδιοκτήτες του Ελεύθερου Τύπου, κ.κ. Μπενέκος και Σκαναβής, προχωρούν σε μείωση των μισθών των 200 εργαζομένων στην εφημερίδα κατά 10% (έχει προηγηθεί το 2010-2011, άλλο ένα 10%-15%), αγοράζουν, ως λέγεται, τον «Κόσμο του Επενδυτή» του Γιαννίκου.
Κατά τα λοιπά, έχουν πρόβλημα, τους έχει πλήξει η κρίση, και γι’αυτό πρέπει να γονατίσουν τους εργαζόμενους. Ο βίος και η πολιτεία του κ. Γιαννίκου βέβαια, είναι γνωστός τόσο στο..
Αλτερ, όσο και στον Επενδυτή, όπου έχει φεσώσει τους εργαζόμενους. Η ιδιοκτησία του ΕΤ, όπως πρόσφατα έγινε γνωστό, και μετά από επανειλημμένες επαφές με τον κ. Γιαννίκο που χρονολογούνται εδώ και τουλάχιστον ένα έτος, «αγόρασε» τον ΚτΕ. Εναντι ποίου ποσού, είναι άγνωστο. Όπως αδιευκρίνιστο είναι εάν πίσω από τα δύο πρόσωπα εξακολουθεί να βρίσκεται ο κ. Γιαννίκος.
Όταν οι ιδιοκτήτες του ΕΤ έκοψαν τις μισθοδοσίες των εργαζομένων της εφημερίδας, το έκαναν με το «επιχείρημα» ότι θα είχαν ζημιές 1,5 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2012. Απορίας άξιον: Αραγε, μήπως με αυτά τα χρήματα που έδωσαν οι εργαζόμενοι αγοράστηκε ο Κόσμος του Επενδυτή; Ή έχει βρεθεί επιχειρηματίας επενδυτής (ή επενδυτές) που έβαλαν χρήματα;
Όπως «μυστήριο» παραμένει εάν και ποίοι χρηματοδοτούν την κυπριακή οφφσόρ που ελέγχει τον Ελεύθερο Τύπο, το ίδιο άγνωστο είναι το τι περιλαμβάνει το deal για τον ΚτΕ. Απλά, εάν είναι οι εργαζόμενοι του Ελεύθερου Τύπου, που έβαλαν τα χρήματα γι’αυτή την αγορά, τότε καλύτερα θα ήταν να τους κάνουν συμμέτοχους και συνδιοικητές στην εταιρεία «Ελεύθερος Τύπος», κ.λ.π. Με την ευκαιρία, οι περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων στον ΕΤ, έγιναν κάτω από καθεστώς ωμής τρομοκρατίας.
Πολλοί από αυτούς απειλήθηκαν ευθέως με απόλυση από το διευθυντικό teamτης εφημερίδας, προκειμένου να υπογράψουν την ατομική σύμβαση που προέβλεπε μειώσεις μισθών. Βγάζει μάτι ότι η ονομαζόμενη «ναυαρχίδα» της Νέας Δημοκρατίας ακολουθεί σκληρή μνημονιακή πολιτική απέναντι στους εργαζόμενούς της.
Προς το «μνημιονιακότερον» επίσης, έχει μεταστραφεί και η πολιτική της γραμμή, ακολουθώντας προφανώς τα χνάρια της συγκυβέρνησης.