ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Εμείς δεν θα γίνουμε «Πράβντα»!

Το «κίνημα» των αρθρογράφων του ΔΟΛ που έφαγαν... πόρτα από τους υπόλοιπους εργαζόμενους

Η ένταση στα γραφεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη ξεκίνησε από την Τρίτη το βράδυ, γύρω στις 8, την ώρα δηλαδή που ανέβηκε στην ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος» η ανακοίνωση πως ο Βασίλης Μουλόπουλος θα «συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ». Ενας τοποτηρητής του ΣΥΡΙΖΑ στα «Νέα» και στο «Βήμα» με άλλα λόγια, ένας «απεσταλμένος» τρόπον τινά της κυβέρνησης, ο οποίος όμως γνωρίζει πολύ καλά το μαγαζί.
Κάποιοι αρθρογράφοι των «Νέων» σήκωσαν παντιέρα αντίστασης. «Κάτω η χούντα του ΣΥΡΙΖΑ», έλεγαν στους διαδρόμους και πως «εμείς δεν θα γίνουμε “Πράβντα”». Απειλούσαν θεούς και..
δαίμονες, σκέφτηκαν κάποια στιγμή να μη δώσουν καν κείμενα. Τελικά επικράτησαν πιο ψύχραιμες φωνές και η εφημερίδα κυκλοφόρησε κανονικά και με όλες της τις στήλες.
Χθες το πρωί οι δημοσιογράφοι που αντιδρούσαν στη... λύση Μουλόπουλου οργανώθηκαν περισσότερο. Κανόνισαν και μια σύσκεψη-συζήτηση για να συντονίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους. Το απόγευμα δε στα γραφεία των εφημερίδων έφτιαξαν κι ένα κείμενο-διακήρυξη που το περιέφεραν παλεύοντας να μαζέψουν υπογραφές.
«Ο προβληματισμός αυτός είναι εύλογος», έγραφαν, σημειώνοντας επιπλέον πως ο Βασίλης Μουλόπουλος δεν είναι μόνο ένας παλαιός συνάδελφος, αλλά «τα τελευταία χρόνια είναι κομματικό στέλεχος, ενώ έως χθες ήταν πρόεδρος της εφημερίδας “Αυγή”».
Δήλωναν μάλιστα... εγγυητές των αρχών που διαμόρφωσαν το κύρος του Συγκροτήματος. Στο κείμενο, που τελικά αποσύρθηκε γιατί κρίθηκε από τους περισσότερους εργαζομένους του ΔΟΛ διχαστικό, καλούσαν «τους αναγνώστες και τους φίλους που στήριξαν και στηρίζουν αυτή τη δύσκολη περίοδο να μη βιαστούν να παραδώσουν τον ΔΟΛ σε οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα», διασφαλίζοντας πως είναι αυτοί πρώτοι που θα κατάγγελλαν κάτι τέτοιο. Η αλήθεια είναι πως οι αρθρογράφοι έφαγαν πόρτα από τους περισσότερους συναδέλφους τους στον ΔΟΛ.
- από ρεπορτάζ στην ΕφΣυν

Εχει ενδιαφέρον να διαβάσει κάποιος σήμερα στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ -πέρα από το κύριο άρθρο (ΕΔΩ) - και τα "ηρωικά" άρθρα των Πρετεντέρη, Τσιντσίνη και τη στήλη «Στίγμα» του Γ. Χ. Παπαχρήστου